Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η  ιδιωτική εταιρεία- Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης Α.Ε . ( Ε.Ε.Α.Α. Α. Ε)-  έκανε σεμινάριο στα στελέχη της αριστερής  παράταξης Στάση Βύρωνα -που σήμερα διοικεί το Δήμο- έτσι ώστε να τους εφοδιάσει με επιχειρήματα για τη συμμετοχή της  στην ανακύκλωση των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα. Το  σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 /5 στα γραφεία της Στάση Βύρωνα και συμμετείχαν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Είναι φανερό ότι γίνεται  προσπάθεια από την ηγετική ομάδα του Δήμου σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία να καμφθούν και οι τελευταίες αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της παράταξης ώστε να   προχωρήσει η εκχώρηση της ανακύκλωσης στο Δήμο Βύρωνα  μέσω της υπογραφής σύμβασης στην ιδιωτική εταιρεία. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Βύρωνα είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος που πραγματοποιεί περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στην πηγή- ξεχωριστό κάδο ανά υλικό- χωρίς την συμμέτοχη της ιδιωτικής εταιρείας. Αυτό ξεκίνησε το 2008, μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων  και  βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση στους πολίτες.

Οι μάσκες πέφτουν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις ξεθωριάζουν.
 Σήμερα η «αριστερή» διοίκηση Κατωπόδη ετοιμάζεται να  κάνει ότι δεν έκανε ο δεξιός νεοφιλελεύθερος Χαρδαλιάς, να δώσει την ανακύκλωση στους ιδιώτες, όπως αποφάσισε  πρόσφατα στην οικονομική επιτροπή για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.  Όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα φέρουν προς ψήφιση τη σύμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Αντί να αναπτύξουν την ανακύκλωση, να βάλουν περισσότερους κάδους, να καταφέρουν να κυκλοφορήσουν – δεν έχουν αέριο- τα δυο απορριμματοφόρα που είναι πάνω από ενάμιση χρόνο ακινητοποιημένα. Αντί να οργανώσουν την περισυλλογή  των ανακυκλώσιμων υλικών όλες τις ημέρες της εβδομάδας – κάτι που θα έφερνε περισσότερα έσοδα στο Δήμο - να διεκδικήσουν την επιδότηση για τα ανακυκλώσιμα υλικά από την κυβέρνηση  χωρίς τη συμμετοχή της εταιρείας, προετοιμάζουν το έδαφος για την εκχώρηση της ανακύκλωσης στον ιδιώτη.
Πρόκειται για προσχώρηση στον  Αριστερό νεοφιλελευθερισμό  χωρίς «αγκυλώσεις - προκαταλήψεις και ιδεοληψίες».
Αλήθεια ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Λαφαζάνης που δεν έχει βρει το χρόνο να συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων τι λέει για την πολιτική πρακτική του Δημάρχου Βύρωνα και μέλους της Κ.Ε του Σύριζα κ. Κατωπόδη;  Όταν προεκλογικά μιλούσαν για την υπεράσπιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της καθαριότητας  αυτό εννοούσαν;  
Αντίσταση και αγώνας για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα .
 Εμπόδιο  σε αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε το σωματείο και οι εργαζόμενοι. Έτσι και τώρα  συνεχίζει να αγωνίζεται για το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, να αντιπαλεύει την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στο Δήμο και να προτείνει την αναβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας προς όφελος των δημοτών και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων.  Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα να είναι σε επαγρύπνηση και να μην επιτρέψουν την είσοδο ιδιωτικής εταιρείας στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους φορείς των κινημάτων της πόλης  να σπάσουν την σιωπή τους, να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και των υπηρεσιών του. Να ορθώσουμε το ανάστημα μας ώστε να μην δοθεί στην ιδιωτική εταιρεία η ανακύκλωση. Να ενισχυθεί και να αναπτυχτεί από την υπηρεσία του Δήμου χωρίς τους ιδιώτες.  Αυτό θα είναι προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.    Ιούνιος 2015