Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ

Την Πέμπτη 15/1/2015 η νέα δημοτική αρχή Βύρωνα, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε σε βάρος του δικαιώματος των εργαζομένων σε δικαστήριο που εκδίκαζε αγωγή εργαζόμενων του Δήμου, με την οποία ζητούσαν να τους καταβληθούν τα χρήματα, που αντιστοιχούν  στη παροχή του γάλατος κατά την περίοδο 2/2011 έως 31/12/2011, και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τα είχε δώσει. Είναι κατοχυρωμένο από συλλογικές συμβάσεις δικαίωμα όσων υπηρετούν σε βαριές - ανθυγιεινές εργασίες (καθαριότητα, κοιμητήριο κ.λ.π.), όταν δεν δίνεται ένα λίτρο γάλα την ημέρα, να παρέχεται σε χρήμα. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, αντί να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους, ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθεί η αγωγή των εργαζομένων, να καταδικαστούν και να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα. Δηλαδή «εκεί που τους χρώσταγαν, τους πήραν και το βόδι».
Στους μόλις 4,5 μήνες θητείας έχουμε μια ακόμα αποκαλυπτική ενέργεια για το πώς σκέπτεται και ενεργεί η νέα δημοτική αρχή. Στο ξεκίνημα ψήφισε τους προϋπολογισμούς, που είναι ίδιοι με αυτούς της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά, δέχτηκε την υλοποίηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (5μηνα, ωφελούμενοι), τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις συνδρομές στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού.  Για αυτά τότε μας είπαν ότι μόλις ανέλαβαν και χρειάζονται λίγο χρόνο για να ξεδιπλώσουν την πολιτική τους. Τώρα πάνε κόντρα ακόμα και σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μάλλον ο χρόνος που ζητούσαν ήταν για να εφησυχάζουμε και για να προσαρμοστούν να εφαρμόζουν την αντεργατική πολιτική που υπαγορεύει το κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η κυβέρνηση.
Δηλώνουμε ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των κατοίκων.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται από το Δήμο στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση. Η απάντηση βρίσκεται στους συλλογικούς αγώνες κόντρα στις αντεργατικές-αντιλαϊκές  πολιτικές.