Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΡΑίΔΑΣ



ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 19.00 ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΝΕΡΑΪΔΑΣ»
Όπως έγινε γνωστό το ζήτημα του οικοπέδου της «ΝΕΡΑΪΔΑΣ»  θα συζητηθεί στις 29 του Οκτώβρη στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ). Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 19.00 Η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Βασιλική Σάρολα έκανε δεκτό το αίτημα της  πρωτοβουλίας κατοίκων του Βύρωνα και συνεπής στην δέσμευσή της ενέγραψε το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Μέχρι τώρα το υπόμνημα έχει  132 υπογραφές.
Το γεγονός ότι 16 περίπου χρόνια η απαλλοτρίωση βρίσκεται στον αέρα και ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμα τεκμηριωθεί,  από το 2012, κιόλας, έχει εκδοθεί οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίπτονται οι αιτιάσεις του ιδιοκτήτη και νομιμοποιείται το δικαίωμα της απαλλοτρίωσης για το Δήμο,  τίθενται διάφορα ζητήματα για την προηγούμενη δημοτική, η οποία φαίνεται ότι  έθαψε την απόφαση στα αζήτητα, γεγονός όμως που θέτει, μεταξύ των άλλων, ερωτηματικά σχετικά με την τύχη  των χρημάτων ( περίπου 22 ή 24 εκ. δρχ ), που είχαν κατατεθεί από το 1998-2000 στο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την πληρωμή της αναφερόμενης απαλλοτρίωσης…..   

Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία πολιτών δεν μπόρεσε, αν και το ζήτησε, να έχει μια υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο κ. Μ. Καραγιάννη τόσο για τις διαδικασίες  απαλλοτρίωση της ΝΕΡΑΪΔΑΣ, που ακολούθησε η ολέθρια δημοτική αρχή Χαρδαλιά,  όσο και τους πραγματικούς λόγους που η απόφαση της απαλλοτρίωσης δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ο κ. αντιδήμαρχος  δήλωσε περιέργως, σε μέλος της επιτροπής μας που διατύπωσε το αίτημα της ενημέρωσης , ότι αυτή θα την κάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο!.... 
Επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για την ΝΕΔΡΑΪΔΑ
22.10.14