Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΩΡΟΦΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΟΛΥΩΡΟΦΟΥ ΥΠΕΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δύο μήνες περίπου έχουν πια περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ρήμαξαν και κατέκαψαν πολλές περιοχές της χώρας μας. Δύο μήνες πέρασαν και από τις πυρκαγιές εδώ κοντά μας, στην Πάρνηθα και τον Υμηττό.

Θα έπρεπε επομένως ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες περιφρούρησης των καμένων εκτάσεων από πιθανές καταπατήσεις και στο σχεδιασμό της αποκατάστασής τους (με την πρόσθετη ιδιότητά του ως προέδρου του Συλλόγου Προστασίας και «Ανάπτυξης» Υμηττού). Επιπλέον, σε αντιστάθμισμα, επιβάλλεται να αυξήσει με κάθε τρόπο το αστικό πράσινο με τη δημιουργία πλατειών που τόσο έχει ανάγκη ο Βύρωνας.Αντί για αυτά τα αυτονόητα όμως, προχωρά ακάθεκτος στην κατασκευή πολυώροφου(!!!) υπέργειου πάρκινγκ δίπλα στο παλιό Δημαρχείο, το οποίο επιπλέον θα μας κοστίσει πολύ ακριβά. Περιφρονώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπαν κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και υπέργειας πλατείας, άλλαξε παράνομα την οικοδομική άδεια και παραχώρησε χωρίς νέο διαγωνισμό το έργο σε ιδιωτική εταιρεία, καταλαμβάνοντας έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους του Βύρωνα, ο οποίος αγοράστηκε μάλιστα με δικά μας χρήματα και παραχωρείται για εκμετάλλευση επί 25 χρόνια!Τα προβλήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης δεν θα λυθούν με την κατασκευή πολυώροφων πάρκινγκ (που θα τα πληρώσουμε πανάκριβα) αλλά με ριζική μείωση της ανάγκης για χρήση του Ι.Χ. με δημόσιες, ποιοτικές συγκοινωνίες.Εμείς, ως κάτοικοι του τσιμεντένιου κλουβιού που λέγεται Βύρωνας, διεκδικούμε μια πόλη ανθρώπινη, με περισσότερο πράσινο και ελεύθερους χώρους και γιʼ αυτό λέμε ΟΧΙ στην κατασκευή υπέργειων πάρκινγκ.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ενημερωτική συζήτηση που διοργανώνειη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού»με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων «Προοδευτική Δημοτική Συμπαράταξη», «Αριστερή Παρέμβαση» και «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική», με θέμα:«Πάρκινγκ και ελεύθεροι δημόσιοι χώροι πρασίνου»,Κυριακή 21 Οκτωβρίου,7.00 μ.μ. στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Λουίζα)

Πρωτοβουλία Πολιτών ΒΥΡΩΝΑ για τη Διάσωση του Υμηττού

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972616773, 6972414920, 6937954016


 Ιστοσελίδα: http://prwtobouliabyrwna.blogspot.com