Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

ΓΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Καίγεται η Ελλάδα, καίγεται η ανάσα και η ζωή μας…Μάθαμε τη γεωγραφία του αφανισμού: Χθες ήτανε η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Γράμμος, η Πίνδος και το Πήλιο. Σήμερα ολόκληρη σχεδόν η Πελοπόννησος, ο Ταΰγετος και ο Πάρνωνας, η Εύβοια, η Ήπειρος. Και ο Υμηττός για δεύτερη φορά σε ένα καλοκαίρι. 200 Πυρκαγιές, πάνω από 60 νεκροί, αμέτρητα χωριά, ζώα και καλλιέργειες, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους χάθηκαν στις φλόγες.

Όλοι όμως ξέρουν ότι προετοιμάζεται εδώ και δεκαετίες το ολοκαύτωμα: Ότι απ’ όλα τα καμένα δάση η αναδάσωση δεν ήταν πουθενά πάνω απ’ 10%...Ότι με το νόμο 779/79 η Ν.Δ. επιχειρούσε να αποχαρακτηρίσει 25 εκ. στρέμμ. δασικές εκτάσεις και με το νόμο 1734/89 το ΠΑΣΟΚ άλλα 45 εκ. στρέμμ. για να τα παραδώσουν στους κάθε λογής οικοπεδοφάγους …Ότι έχουν αποφύγει συστηματικά και οι δυο να συντάξουν δασικούς χάρτες και δασολόγιο…Ότι μετά την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος το 2001 επί ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. έχει και πάλι σήμερα ως προτεραιότητα άλλη μια αναθεώρησή του για να παραδώσει οριστικά τα δάση στην «ανάπτυξη»…Ότι με την απαξίωση του κοινωνικού κράτους, τις 4.500 κενές θέσεις δασοπυροσβεστών και την περικοπή των δαπανών για δασοπροστασία η Πελοπόννησος είναι κι’ αυτή όπως η Νέα Ορλεάνη παράδειγμα της ίδιας πολιτικής…

Γιατί πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον μπαίνουν τα κέρδη και οι επιχειρήσεις. Γιατί μια μαύρη κλωστή ενώνει την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου που έχει κάνει τα δάση έτοιμα να φουντώσουν με την πρώτη φιτιλιά, με το αναπτυξιακό μοντέλο που προωθείται μέσα από -και παράλληλα με- έργα όπως η Ιόνια οδός που η χάραξή της συμπίπτει με τον δρόμο της φωτιάς στην Ηλία και τη Μεσσηνία.

Δίπλα στις εγκληματικές πολιτικές Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 30 χρόνων, τις πολιτικές της Ε.Ε., και η Τ.Α. με αναθεωρήσεις σχεδίων πόλης κομμένες και ραμμένες σύμφωνα με τα συμφέροντα του κατασκευαστικού κεφαλαίου και της τοπικής οικονομικής ολιγαρχίας, με τη λειτουργία της σαν επιχειρηματίας. Από κοντά και η Εκκλησία Α.Ε., ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στην Ελλάδα πρωτοστατεί κι’ αυτή στο φαγοπότι της καταστροφής (π.χ. Ποικίλο Όρος, Υμηττός).

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, την οδύνη μας για τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους.

Μας εξοργίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους, αλλά και τις δικές της ευθύνες. Μας εξοργίζει η στάση του ΠΑΣΟΚ που ενώ στήριξε και στηρίζει την ίδια πολιτική και τα ίδια συμφέροντα προσπαθεί να εξαργυρώσει στις εκλογές την καταστροφή. Μας εξοργίζει η εξωφρενική προσπάθεια να κατασκευαστεί μια θεωρία συνομωσίας όπου αναρχικοί, κομμουνιστές, ξένοι πράκτορες, τρομοκράτες ή εξωγήινοι επιτίθενται στη χώρα και την κυβέρνηση. Μας εξοργίζει ότι αντί όλος ο κρατικός μηχανισμός να μάχεται τις φλόγες, η Αθήνα έχει πλημμυρίσει από αστυνομικούς που μας φυλάνε από τους αόρατους εχθρούς. Μας εξοργίζουν τα ΜΜΕ και όλα τα καθεστωτικά κόμματα που από κοινού προσπαθούν να επιβάλουν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα μια τέτοια οικολογική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή, την απραξία την ατομική απάντηση και την επαιτεία για μερικά ευρώ εφάπαξ αποζημίωσης, στο όνομα μια «εθνικής» καταστροφής που μας πλήττει όλους το ίδιο.

Λέμε ότι: Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Οι παρακάτω κινήσεις πόλης καλούμε πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζόμενους, εργατικές και νεολαιίστικες συλλογικότητες, περιβαλλοντικά σχήματα και πρωτοβουλίες να πάρουν αυτοί, την υπόθεση στα χέρια τους.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ:
· Πλήρη αποζημίωση των πυροπαθών σε όλη τη χώρα χωρίς φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων. Αποτροπή του ξεπουλήματος της καμένης αγροτικής γης στην κατασκευαστική και τουριστική βιομηχανία, ανασυγκρότηση με συλλογικό τρόπο του αγροτικού παραγωγικού ιστού των κατεστραμμένων περιοχών.
· Να ακυρωθούν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, να επιστρέψουν τα ελληνικά εκστρατευτικά σώματα και τα χρήματα να διατεθούν στην κάλυψη των αναγκών όσων επλήγησαν.
· Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος.
· Να καταργηθούν οι «δασοκτόνοι» νόμοι. Να μην περάσει ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός που θυσιάζει ακτογραμμή και δάση στο βωμό της μονόπλευρης και βραχύβιας τουριστικής ανάπτυξης.
· Άμεση κήρυξη όλων των καμένων εκτάσεων σαν αναδασωτέων με νόμο.
· Δήμευση της μεγάλης έγγειας ιδιοκτησίας των τραπεζών, των οικοδομικών συνεταιρισμών, των καταπατητών, της Εκκλησίας και κάθε ιδιοκτησίας εντός δασικών εκτάσεων.
· Επεξεργασία σαφούς δασολογίου και κτηματολογίου που θα συμπεριλαμβάνει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις (θαμνώδη) με απαγόρευση κάθε άλλης χρήσης. Να απαγορευτεί το κυνήγι στις πυρόπληκτες περιοχές.
· Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού δασοπυροσβεστών και εξειδικευμένου προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Όχι άλλες προσλήψεις σε μισθοφορικό στρατό και αστυνομία. Διάλυση των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και ενίσχυση της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.
· Πλήρης απαγόρευση κάθε οικονομικής «αξιοποίησης» των δασών.
· Να κατεδαφιστεί ότι έχει κτιστεί σε δασικές εκτάσεις – να κλείσει το καζίνο της Πάρνηθας
· Πάλη για περισσότερο πράσινο, ελεύθερους χώρους και παραλίες και μέσα στον πολεοδομικό ιστό, ενάντια στις αναθεωρήσεις των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων(ΓΠΣ) της εμπορευματοποίησης - τσιμεντοποίησης και της περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής του κράτους και των ΟΤΑ. Απαγόρευση πολεοδόμησης όλων των μεγάλων αδόμητων χώρων στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ακατάσχετη λεηλασία των εργαζόμενων και της φύσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο είναι αυτή που φέρνει πλάι στην παγκόσμια φτώχεια και τους πολέμους και το φάσμα μιας πρωτοφανέρωτης οικολογικής καταστροφής. Μόνο η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζόμενων και της νεολαίας μπορεί να βάλει φραγμό στην καταστροφή σήμερα, να αποτρέψει τον όλεθρο που μας απειλεί αύριο!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8 ΣΤΙΣ 7μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ø Αγωνιστική κίνηση «Αντι-ΘΕΣΕΙΣ» (Αγία Βαρβάρα,)
Ø Ανυπόταχτη Αθήνα,
Ø Αριστερή Κίνηση Ιλίου – Πετρούπολης – Καματερού,
Ø Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,
Ø Αριστερή Λαϊκή Παρέμβαση (Πειραιάς),
Ø Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα,
Ø Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης,
Ø Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης (Νέα Σμύρνη)
Ø Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία,
Ø Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη,
Ø Νομαρχιακός Συνδυασμός «Λαϊκή Ενότητα»,
Ø Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης στο Αιγάλεω