Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ !

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Βύρωνα της 7/6/2012 η δημοτική αρχή Χαρδαλιά αποφάσισε να παραχωρήσει για μίσθωση σε ιδιώτες τα δημοτικά αναψυκτήρια των παιδικών χαρών Αγ. Τριάδας (Λαμπηδόνα), της Ανάληψης και της Ν. Ελβετίας.  Η απόφαση αυτή πάρθηκε από κοινού και ομόφωνα με τους εκπρόσωπους της παράταξης του κ. Κόνσουλα. Το δημοτικό συμβούλιο θα καλεστεί εκ των υστέρων να επικυρώσει τους πλειοδότες της μίσθωσης. Δείγμα και αυτό της νέας αντιδημοκρατικής λειτουργίας του δήμου από τη δημ. αρχή που «αξιοποιεί» τον «Καλλικράτη».

Η απόφαση αυτή βάλλει ευθέως κατά της προσπάθειας που εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα που έχει δώσει ζωή στον κλειστό και εγκαταλελειμμένο χώρο της Λαμπηδόνας και με τις πάμπολλες εκδηλώσεις του έχει καλύψει μια σημαντική πλευρά του κενού που υπάρχει στην πόλη για τις ανάγκες των κατοίκων σε πολιτισμό και δημιουργία, χωρίς εμπορευματική διαμεσολάβηση. Συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, ενισχυτικά μαθήματα για μαθητές είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του.


Η ανυπαρξία δημοτικών χώρων για εκδηλώσεις είναι εμφανής. Αν περάσει η επιχείρηση μίσθωσης, θα παραμένει διαθέσιμη από το δήμο μόνο η νοικιασμένη από ιδιώτη Λουίζα. Παρά ταύτα η δημοτική αρχή επιλέγει να δώσει και τους τελευταίους δημοτικούς χώρους σε ιδιώτες.



Τον καιρό των μνημονίων που όλα θυσιάζονται στις τράπεζες από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΝΔ, κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και νέα θρησκεία αναδεικνύεται το €, η ανταγωνιστικότητα και η ιδιωτικοποίηση,  δεν θα μπορούσε η δημοτική αρχή Χαρδαλιά να υστερεί. Παρά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις ενάντια στα μνημόνια, ταυτίζεται πλήρως με την ασκούμενη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του μαύρου μετώπου, του κεφαλαίου, της Ε.Ε., της τρόικας. Κάνει ένα ακόμα βήμα στη μετατροπή του δήμου σε επιχείρηση με τους δημότες-πελάτες, συνεπικουρούμενη από τους εκπροσώπους της παράταξης του κ. Κόνσουλα, που με την ψήφο τους στην οικονομική επιτροπή συνέδραμαν στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής του κ. Χαρδαλιά. Η αποτυχημένη οικονομική διαχείριση του κ. Χαρδαλιά στα κυλικεία όλα τα προηγούμενα χρόνια και η συνειδητή εγκατάλειψη και ερήμωσή τους ολοκληρώνεται με την παράδοσή τους σε ιδιώτες.

Η διάθεση της δημόσιας-δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες έχει παρελθόν. Έχουν προηγηθεί οι χώροι στάθμευσης στην Ευαγγελικής Σχολής, στον Καρέα και στο Νεκροταφείο. Αύριο πιθανόν να συνεχίσουν με τα γήπεδα και τις ίδιες τις παιδικές χαρές. Αυτές οι αποφάσεις αποτελούν συστατικό στοιχείο της λειτουργίας του δήμου,  ως τοπικό κράτος,  κομμάτι και κακέκτυπο του κεντρικού κράτους, που φροντίζει για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου μεταφέροντας χρήματα των κατοίκων και πόρους σε αυτό. 

Δικαιολογίες πολλές : δεν υπάρχουν χρήματα να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης, έχουν ρημάξει, μας χρειάζονται χρήματα γιατί δεν πάνε καλά τα οικονομικά μας.

Είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιούνται δημόσιοι και δημοτικοί χώροι, αφού πρώτα αφήνονται στην ερήμωση και εγκατάλειψη. Δεν επιτρέπεται η δημοτική αρχή να επιτίθεται στη συλλογικότητα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου που έχει αναδείξει σε αυτή την κρίσιμη εποχή τον πολιτισμό της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αφαιρώντας τον τελευταίο χώρο στέγασης για φιλοξενία εκδηλώσεων συλλογικοτήτων. Αντί να συμβάλλει, ώστε να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των κατοίκων και οι άλλοι δημοτικοί χώροι, θέλει να αποξενωθούν οι κάτοικοι από αυτούς και να δικαιούνται τη χρήση τους, μόνο έναντι αντιτίμου.

Θα υπερασπίσουμε τους δημόσιους χώρους και τις ανάγκες των κατοίκων.

Έξω οι ιδιώτες από τα δημοτικά αναψυκτήρια.

Η Λαμπηδόνα να μείνει χώρος για τους κατοίκους και τις λειτουργίες των συλλογικοτήτων της πόλης.

Οι κάτοικοι να πάρουν στα χέρια τους την αξιοποίηση και των άλλων δημοτικών χώρων.

7/6/2012