Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΜΑΡΚΟ ΓΚΑΛΝΤΙ

Ο δήμος Βύρωνα ανακήρυξε επίτιμο δημότη Βύρωνα τον Μάρκο Γκάλντι, Δήμαρχο της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, επειδή προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας.
Διαβάστε το χαιρετισμό της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα στην τελετή ανακήρυξης στις 9/4/2012, που απηύθυνε ο δημ. μας  σύμβουλος Σταύρος Τζιορτζιώτης,
"Κύριε Μάρκο Γκάλντι
Εκ μέρους  της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας.
Η πράξη σας έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία αλληλεγγύης,  σήμερα που ο λαός μας πλήττεται από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  Μέτρα που επιβάλλονται για να παρθούν νέα δάνεια και να εξοφληθούν τα παλιά χιλιοπληρωμένα.  Δάνεια που δεν πήγαν για τις ανάγκες του λαού, αλλά για την αύξηση των κερδών του κεφάλαιου και σήμερα πάνε πάλι στις τράπεζες, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.  


Η ίδια πολιτική πλήττει τους λαούς στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία ακόμα και μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Στη πραγματικότητα τους λαούς όλου του καπιταλιστικού κόσμου.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι η αλληλεγγύη των λαών, η άρνηση και η διαγραφή του χρέους των χωρών, η διάλυση όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., ο αγώνας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, αξιοπρέπειας, ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. 
Δρόμος που μπορεί να ανοίξει από τον κόσμο της δουλειάς με διεθνιστική εργατική συνεργασία και αλληλεγγύη, με αντικαπιταλιστική ανατροπή, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο  και με το σύστημα της εκμετάλλευσης.
Σας ευχαριστώ