Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση για τις περικοπές από Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζόμενων στο Δήμο.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
"ΚΛΕΒΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 900 € ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ - ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ 2012
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΨΙΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
 Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ΦΕΚ 465-24/2/2012, της αντιλαϊκής, αντεργατικής συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ – Ν Δ) εξαιρούνται από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος αρκετές ειδικότητες που είναι στα  Β.Α. Επαγγέλματα και έπαιρναν μέχρι 31/10/2011 ανθυγιεινό επίδομα ή επίδομα ειδικής απασχόλησης όπως καθαρίστριες σχολείων, εργάτες καθαριότητας νεκροταφείου, τεχνίτες οικοδομικών εργασιών κ.λπ..





Οι νέες ειδικότητες που εντάσσονται στις ανθυγιεινές εργασίες  στις οποίες δίνεται το επίδομα  είναι ελάχιστες π.χ.  οδηγοί λεωφορείων,  ενώ εξαιρούνται  ειδικότητες όπως  εργάτες κήπων, μάγειροι, καθαρίστριες εσωτερικών χώρων, νυκτοφύλακες  κ.λπ..

Το ανθυγιεινό επίδομα δε θα δοθεί αναδρομικά στους εργαζόμενους που συμπεριλαμβάνονται στη ΚΥΑ – κόπηκε στις 31/10/2011- αλλά από την 1/5/2012. Mε αυτό τον τρόπο «κλέβουν» από τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες τα χρήματα έξι μηνών, μέχρι 900 €. Από τη μια η συγκυβέρνηση επιβάλει αναδρομικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη όταν έχει την υποχρέωση να καταβάλει χρήματα στους εργαζόμενους τότε η αναδρομική ισχύ καταργείται.

Το επίδομα δίνεται σε τρεις κατηγορίες  150 – 70 – 35 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή εισάγεται η απαράδεκτη και καταδικασμένη στη συνείδηση των εργαζομένων στο δημόσιο επιδοματική πολιτική. Πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική που θα ανοίξει ένα νέο φαύλο κύκλο με έντονα τα στοιχεία της ρουσφετολογικής, συντεχνιακής πολιτικής. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ  έχει ευθύνες γιατί συναίνεσε και ζήτησε να δοθεί επίδομα. Τα χρήματα για την ανθυγιεινή εργασία πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους μέσα από Μισθολογικά Κλιμάκια, που να αυξάνουν  το βασικό μισθό  και  να υπολογίζονται στα δώρα και την σύνταξη και όχι ως επίδομα.  



Εκφράζουμε την αντίθεση μας σε αυτή την ΚΥΑ και απαιτούμε:

Για την ένταξη στις ανθυγιεινές εργασίες χρειάζεται να παίρνεται υπόψη όχι μόνο η ειδικότητα αλλά και ο χώρος,  το περιβάλλον εργασίας.

Το ανθυγιεινό επίδομα να ενσωματωθεί στο μισθό μέσα από  Μισθολογικά Κλιμάκια.

Να δοθεί χωρίς καμία εξαίρεση σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων μονίμων και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και ορισμένου χρόνου που είναι ενταγμένες στα Β.Α.Ε. π. χ . καθαρίστριες σχολείων.

Να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες στις ανθυγιεινές εργασίες, από την τεχνική υπηρεσία, το πράσινο, το νεκροταφείο, οι καθαρίστριες εσωτερικών χώρων  κλπ, και  να τους καταβληθεί το επίδομα.

Να δοθεί αύξηση στο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητου ειδικότητας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.



Μάρτιος 2012