Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, την Πέμπτη 29/9/2011 διαμαρτυρόμενοι για τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, Τρόικας, Δ.Ν.Τ και για την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής.
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ως αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή:
•Να καταβληθεί στην ώρα της η μισθοδοσία των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Να σταματήσουν οι επανειλημμένες καθυστερήσεις τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους οφείλει ο Δήμος ( υπερωρίες από το Φεβρουάριο του 2011, αναδρομικά από συμβάσεις παρελθόντων ετών, μέσα ατομικής προστασίας, κλπ).
•Να δεσμευτεί ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα. Ότι δεν θα φτιαχτούν λίστες για εργασιακή εφεδρεία και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζομένος. Αντίθετα υπάρχουν υπηρεσίες του Δήμου που έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό π.χ καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί.
Η κατάληψη θα συνεχισθεί και αύριο Παρασκευή το πρωί, ενώ αύριο έχουν προκήρυξη και Στάση εργασίας από τις 12 μ, έως το τέλος ωραρίου διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια της εφορίας καλώντας τους εργαζόμενους να μην τα πληρώσουν.