Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


- ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Με ανακοίνωση της η Αριστερή Παρέμβαση για τον πόλεμο ενάντια στη Λιβύη, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα εκτιμά ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν γίνεται για την προστασία του λιβυκού λαού, όπως υποκριτικά κόπτονται οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά για τον ορυκτό πλούτο και κυρίως το πετρέλαιο, που είναι αποθηκευμένο στο υπέδαφος. Γιατί θέλουν να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο ο καθένας για λογαριασμό του, επιδιώκουν να ξαναμοιράσουν τις σφαίρες εκμετάλλευσης, να ελέγξουν τις εξελίξεις.

Μαζί με το αυτό τον πραγματικό πόλεμο στον οποίο η Ελλάδα, συμμετέχει «υποστηρίζοντας» με όπλα, στρατιωτική δύναμη, βάσεις, θάλασσα, αέρα, εξελίσσεται και ο κοινωνικός πόλεμος στη χώρα μας ενάντια στα δικά μας δικαιώματα από τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.

Το 4ο μνημόνιο κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. προχωρά ακόμα παραπέρα. Απαιτεί να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία 50 δισ. €, μειώσεις κοινωνικών δαπανών, περισσότερες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Θύμα αυτής της πολιτικής και η δημόσια εκπαίδευση, αφού ξοδεύουν 1 εκ. € τη μέρα για την «υποστήριξη» στον πόλεμο της Λιβύης.

Είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών και την πολιτική κυριαρχία τους. Να τους ανατρέψουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Για να δείτε όλη την ανακοίνωση πατήστε εδώ