Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Υπόψη : Κας ΔΡΕΤΤΑ


ΘΕΜΑ : ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Στο Βύρωνα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις υποδομές σε σχολικά κτίρια. Στα περισσότερα σχολεία οι αίθουσες και τα προαύλια δεν επαρκούν. Στους ανεπαρκείς χώρους των προαυλίων στήνονται πρόχειρες κατασκευές ως φτηνή, εύκολη, προσωρινή και τελικά μόνιμη λύση για το κτιριακό πρόβλημα. Σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους κατασκευάζονται αίθουσες. Αίθουσες χωρίζονται στα δύο. Στα νηπιαγωγεία υπάρχει γενική ανεπάρκεια χώρων και υποδομών με αποτέλεσμα πολλά προνήπια να μείνουν εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου τη φετινή σχολική χρονιά. Οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν και πολλοί από αυτούς στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια.

Και ενώ υπάρχει το οξυμμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης, από το καλοκαίρι του 2007 έχει ολοκληρωθεί το κτίριο επί της οδού Βυζαντίου, που όπως φαίνεται στη συνημμένη φωτογραφία επιγράφεται ως 5ο Λύκειο. Το κτίριο αυτό δεν παραδόθηκε ούτε τη σχολική χρονιά 2008-2009 και σύμφωνα με δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα σχεδιάζεται η μεταφορά σε αυτό του Δημαρχείου. Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που έχουν κοινοποιηθεί με έγγραφό τους προς το Υπουργείο Παιδείας, τον ΟΣΚ, το Δήμο και σε μας.

Ζητάμε να πληροφορηθούμε :
- Αν είστε γνώστες αυτών των σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής,
- Ποια είναι η θέση σας για το θέμα.
- Αν η Νομαρχία έχει αποφασίσει ή προσανατολίζεται για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου, που κατασκευάστηκε με χρήματα του ΟΣΚ για κάλυψη σχολικών αναγκών τη στιγμή που υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις σε σχολικά κτίρια.
- Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί σας για την κάλυψη των συνολικότερων σχολικών αναγκών που αναφέρουμε.


23/2/2009

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος


Σταύρος Τζιορτζιώτης