Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Η Δημ. Αρχή ίδρυσε νέα δημοτική επιχείρηση Α.Ε., με την αντίθεση του σωματείου και της Αριστερής Παρέμβασης. Με τις δημοτικές επιχειρήσεις ξεδιπλώνονται αντεργατικές, φορομπηχτικές πολιτικές. Στήνονται ως ρουσφετολογικοί μηχανισμοί εξυπηρέτησης της εκάστοτε κυβερνητικής και δημοτικής εξουσίας για ευελιξία στις προσλήψεις και στην οικονομική διαχείριση. Παρά τη δήθεν αποτελεσματική οικονομική λειτουργία τους, με τους κανόνες της αγοράς, δημιουργούν χρέη και παρέχουν ακριβές υπηρεσίες. Θύμα τους και οι εργαζόμενοι σε αυτές. Όμηροι με μόνιμη ανασφάλεια και φτηνούς μισθούς. Παρόλα αυτά στη θέση της παλιάς δημ. επιχείρησης ξεφυτρώνει μια νέα.
Οι 191 εργαζόμενοι της προηγούμενης δημ.επιχείρησης βρέθηκαν ξεκρέμαστοι και με τις πρόσφατες αλλαγές. Οι αγώνες του σωματείου ανάγκασαν τη δημ. αρχή να αλλάζει τα σχέδια της και να εμφανίσει ότι προχωρά στην εξασφάλιση της εργασίας όλων. Όμως, ο τρόπος επιλογής αυτών που περνούν στο δήμο και των υπόλοιπων που εξαγγέλλει ότι θα μεταφερθούν σε υπηρεσίες εκτός περιοχής δεν είναι αντικειμενικός και διαφανής, ούτε τηρούνται κριτήρια. Ενώ, υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες για μόνιμες θέσεις εργασίας σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και σε νομικά πρόσωπα και πολλοί από αυτούς δούλευαν σε τέτοιες θέσεις ή θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες κενές, η Δημ. Αρχή επέλεξε να απαλλαγεί από 66 εργαζόμενους. Αυτό δείχνει ότι σκοπεύει είτε να καλύψει τις συγκεκριμένες θέσεις με προσλήψεις ελαστικών σχέσεων εργασίας, είτε να τις αφήσει κενές.
Απαιτούμε η Δημ. Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της να διασφαλιστούν και να μην μείνουν στον αέρα οι εργαζόμενοι που απομακρύνει. Επιμένουμε ότι και οι Δήμοι πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό σταθερής και πλήρους απασχόλησης. Οι προσλήψεις να γίνονται μόνο μέσα από δημόσιες, διαφανείς, αντικειμενικές διαδικασίες.

Νοέμβρης 2008
Για την
Αριστερή Παρέμβαση
Πολιτών Βύρωνα



Σταύρος Τζιορτζιώτης