Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2007

ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ

Βύρωνας, 5 Μαΐου 2007
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΉΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες,
Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του αποφάσισαν να επιβάλουν «χαράτσι» - αύξηση 76% των Δημοτικών Τελών, καταδικάσαμε αυτή την ενέργεια ως παράνομη, κοινωνικά ανάλγητη και ζητήσαμε την ανάκλησή της.
Την καθολική του αντίδραση, σε αυτή την φορομπηχτική πολιτική, εκδηλώνει και ο λαός του Βύρωνα με συγκεντρώσεις, πορείες και συγκρότηση επιτροπών πολιτών.
Εμείς το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, παρά τις διαφορετικές πολιτικές θέσεις των παρατάξεών μας, για τον ρόλο και την αναγκαιότητα των ανταποδοτικών τελών, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να προκαλέσουμε την σύγκληση ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με μοναδικό θέμα συζήτησης «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ»
Την αίτησή μας καταθέσαμε την 4η Μαΐου 2007 και όπως ο νόμος ορίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γεώργιος Κριατσιώτης, έπρεπε να ορίσει Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο εντός έξι ημερών και να ειδοποιήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν μέρος στην συνεδρίαση τρεις ημέρες πριν από αυτήν.
Όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενος τον θεσμικό του ρόλο, εκτελώντας εντολές του Δημάρχου, με μια πρωτοφανή, παράνομη και αντιδημοκρατική ενέργεια, καλεί τηλεφωνικά τους δημοτικούς συμβούλους την Παρασκευή 5/5/2007, το μεσημέρι, για συνεδρίαση στις 17:30μμ της ίδιας ημέρας.
Ο Δήμαρχος σχεδίασε, ο Πρόεδρος εκτέλεσε, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξής τους επικύρωσαν, με την γνωστή «άβουλη - σιωπηλή» πλειοψηφία, τις παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες σε μία ΜΟΝΑΧΙΚΗ συνεδρίαση χωρίς την «ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ» παρουσία της αντιπολίτευσης και ΚΥΡΙΩΣ αποκλείοντας το λαό του Βύρωνα.
ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν τη φορομπηχτική αντιλαϊκή πολιτική και μεταχειρίζονται ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μεθόδους εφαρμογής. Οι μεθοδεύσεις αυτές φανερώνουν τον πανικό που έχει κυριεύσει τον κ. Χαρδαλιά και την παράταξή του.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους τους Δημότες να αντισταθούν, στην ανάλγητη, παράνομη και αντιδημοκρατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής και με την παρουσία τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανάκλησης των παράνομων και αντιδημοκρατικών μέτρων της Δημοτικής Αρχής.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
«Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα», «Βύρωνας – Ανάπτυξη – Προοπτική»,
«Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση», «Προοδευτική Δημοτική Συμπαράταξη Βύρωνα»