Παρασκευή 11 Ιουνίου 2004

ΓΙΑ 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 2004

17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Για μια ακόμη χρονιά χιλιάδες νεολαίοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι συνδημότες μας, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν 20 – 25 – 35 ευρώ για μια συναυλία ή θεατρική παράσταση, αποκλείονται από το Φεστιβάλ του Δήμου.
Το Φεστιβάλ που λειτουργεί μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας της πόλης μας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιχείρηση πολιτισμού.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή όπως και η προηγούμενη αντιλαμβάνεται το Φεστιβάλ ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα και τον πολιτισμό ως εμπόρευμα. Κύριος στόχος τους δεν είναι η ανάδειξη του πολιτισμού, αλλά πόσα χρήματα θα εισπράξει ο Δήμος. Σε αυτή την λογική σπόνσορες και χορηγοί βάζουν τη δική τους σφραγίδα, εξυπηρετώντας τους δικούς τους σκοπούς, τα δικά τους συμφέροντα, ενώ διάφοροι παράγοντες διαμορφώνουν δημόσιες ρουσφετολογικές σχέσεις μέσω της διακίνησης των προσκλήσεων.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει, η ακρίβεια εξαφανίζει το εργατικό εισόδημα, δεν είναι δυνατό για μια συναυλία του Δήμου να μας ζητάνε μέχρι και 35 ευρώ, στους κατοίκους της Εκάλης απευθύνονται;
Οι νέοι, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στον πολιτισμό. Να έχουν ελεύθερη είσοδο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Τα χρήματα που εισπράττονται από το Φεστιβάλ να διατίθενται αποκλειστικά για δωρεάν εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης και για άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ



Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Ιούνιος 2004