Κινητοποιήσεις των κατοίκων (2011-2012)

25 Απριλίου 2012
- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
«Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Ανακοίνωση
Απηύδησαν από τα συνεχή ψεύδη και τους εμπαιγμούς της Δημοτικής Αρχής Χαρδαλιά
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ ΚΑΙ 30 ΑΠΡΙΛΗ ΚΥΡΥΞΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Στο πλευρό των δασκάλων του «πνευματικού εργαστηρίου» οι μαθητές, οι γονείς και οι συνάδελφοί τους. Σε στάση εργασίαςκαι διακοπή μαθημάτων από χθες Τρίτη24 μέχρι 30 Απρίλη, αποφάσισε τελικά να κατέβει το διδακτικό προσωπικό, που απασχολείται με συμβάσεις έργου στο«Πνευματικό Εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ). Με έκτακτη ανακοίνωσή τους οι αναφερόμενοι εργαζόμενοι κατάγγειλαν στους μαθητές και στους γονείς τους, ότι αναγκάζονται να διακόψουν τα μαθήματα μουσικής και χειροτεχνίας, που διδάσκουν, εξαιτίας της άρνησης του Δήμου να τους πληρώσει πάνω από ενάμιση χρόνο!

Στην ίδια ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, αφού προηγούμενα εξηγούνε ότι στην ενέργεια αυτή αναγκάζονται να προχωρήσουν εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης του Δήμου, ζητάνε συνάμα την κατανόηση και την συμπαράσταση μαθητών και γονέων, τους οποίους καλούνε σε συνάντηση την Παρασκευή27/4, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του παλιού Δημαρχείου, όπου και γίνονται τα σχετικά μαθήματα, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να συζητήσουν μαζί τους τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να πληρωθούν για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Το προσωπικό αυτό που εργάζεται στο Δήμο με«μπλοκάκι», εδώ και πολλά χρόνια, αποτελείται από τρείς καθηγητές μουσικής καθώς και τρείς δασκάλες οικιακών μαθημάτων. Όπως έγινε γνωστό, η πληροφορία ότι καθηγητές και δασκάλες του Δήμου γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ταπεινωτικών συμπεριφορών από τους δημοτικούς εκπροσώπους του δικομματισμού, που ρήμαξε την Ελλάδα, και ότι έχουν να πληρωθούν πάνω από 18 μήνες, έχει προκαλέσει την γενική κατακραυγή κατά της δημοτικής αρχής και των κομπάρσων της διοίκησης του ΟΠΑΔΒ, ενώ ο αγώνας τους έχει αποσπάσει ήδη την συμπάθεια και την συμπαράσταση των μαθητών και των γονέων τους. Παράλληλα στο πλευρό τους βρίσκεται ολόκληρο το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό του «πνευματικού εργαστηρίου».

Η επιτροπή μας, που βρέθηκε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΠΑΔΒ και υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα αταλάντευτα τα δίκαια αιτήματά τους και την αξιοπρέπεια τους, εκφράζει για άλλη μια φορά την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα τους και καλεί τους μαθητές του «πνευματικού εργαστηρίου»,τους γονείς και τους πολίτες του Βύρωνα να υποστηρίξουν τον αγώνα των δασκάλων τους και να αξιώσουν από τον Δήμαρχο να εξοφλήσει στο ακέραιο όσα τους χρωστάει. Οι ανοιχτές και συγκαλυμμένες απειλές της δημοτικής αρχής ενάντια στους αγώνες και τους εργαζόμενους δεν πρέπει να περάσουν.

«Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»
Βύρωνας 25 Απρίλη 2012


19/1/12
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6976085474 - 6938830850 - 6976991370
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
τηλέφωνα επικοινωνίας : 6973 848654, 6934 093722, 6945 678335, mail:sylgon5lykbyrona@gmail.com

Προς όλα τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων του Βύρωνα και την Ένωση Γονέων Βύρωνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί γονείς,

Σας καλούμε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 στις 7.30 μ.μ. σε Συνάντηση στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Βύρωνα, προκειμένου να συζητήσουμε τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία, θέματα που προκύπτουν από τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων, τη νέα λειτουργία των σχολικών επιτροπών και άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Σκοπός η αλληλοενημέρωση των μελών των Δ.Σ. και η εξέταση δυνατοτήτων για κοινή δράση για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Στη συνάντηση έχουν καλεστεί να παραστούν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών α΄βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, που καλύπτουν τα σχολεία της περιοχής μας.


13/1/2012
Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΣΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ19/12/11
- ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Επιτροπή για την Απογραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα

Ανακοίνωση - Καταγγελία
ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Την ώρα που οργιάζει η πολιτική της λούφας και οι μπαρούφες των μεγαλόστομων διακηρύξεων για τα «μεγάλα έργα».

Βουλιάζουν στην ανυποληψία οι αντιλϊκές πολιτικές της Δημοτικής Αρχής . Σε πλήρη διάσταση με το λαϊκό αίσθημα, οι εκπρόσωποι του διεφθαρμένου δικομματισμού στο Δήμο Βύρωνα!

Φωτογραφικό ρεπορτάζ αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της πολιτικής της δημοτικής αρχής της Ν.Δ στο Δήμο. Ογδόντα και πλέον φωτογραφίες από το Εθνικό Στάδιο Βύρωνα, τα γειτονικά γήπεδα μπάσκετ , τα γήπεδα του Κουταλά και το μεγάλο έργο του Κολυμβητηρίου!

Διαβάστε περισσότερα »


9/12/11
- ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΚΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του Δήμου, αφού η Δημοτική Αρχή δεν κατέβαλε ως όφειλε την μισθοδοσία τους την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό τείνει να γίνει μόνιμο καθεστώς αφού από τον περασμένο Ιούλιο η καθυστέρηση της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους αυτούς είναι σχεδόν δεδομένη.

Διαβάστε περισσότερα »


- Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΝ ΟΣΩΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/12/2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Αποφράδα ημέρα η Παρασκευή 2/12/2011 για τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα αφού ούτε όλοι οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν (έμειναν απλήρωτοι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα –Παιδικοί Σταθμοί – Αθλητισμός και Πολιτισμός) αλλά και οι μόνιμοι που εργάζονται στο Δήμο έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η μισθοδοσία του Α’ δεκαπενθήμερου είναι για τους περισσότερους 24-54-82-150-340 ευρώ, εξ αιτίας των κρατήσεων που τους επιβλήθηκαν.Η Δημοτική αρχή του κ. Χαρδαλιά, έτρεξε να κάνει περικοπές 260 ευρώ και πλέον σε κάθε εργαζόμενο, κάτι που προβλέπεται όταν εφαρμοσθεί το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα »


8/12/11
- ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Συνεχίζεται το σήριαλ της ψευδολογίας και της εξαπάτησης των δασκάλων στο «Πνευματικό Εργαστήρι»

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!

 Απλήρωτοι οι δάσκαλοι με σύμβαση έργου από τον Οκτώβρη του 2010!
 Χρωστάνε αναδρομικά σε δασκάλους από το 2005! Τους υποχρέωναν να δίνουν αποδείξεις εξόφλησης και ΦΠΑ χωρίς να τους πληρώνουν!
 Με απόφαση του ΟΠΑΔΒ κόπηκαν τα οδοιπορικά στους καθηγητές !
 Αποκαλύφτηκε ότι ο Οργανισμός δεν αποδίδει τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ!
 Η τυχοδιωκτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής έχει προκαλέσει την μαζική οργή.

Διαβάστε περισσότερα »


- ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Τρίτη 6.12.- Η κινητοποίηση των κατοίκων του Βύρωνα, οι χιλιάδες υπογραφές που μαζεύτηκαν και η δράση της Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα (ΚΥ) επέσπευσαν τις εξελίξεις και είχαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Μια γενική γιατρός εγκαταστάθηκε ήδη και ανέλαβε καθήκοντα στο ΚΥ, μια ακόμα γενική γιατρός έρχεται επίσης οριστικά και λίαν συντόμως από τον Αλμυρό, ενώ για έναν ακόμα γενικό γιατρό γίνονται συντονισμένες προσπάθειες να έρθει από την Κόρινθο στο Βύρωνα.

Διαβάστε περισσότερα »


16/11/11
- ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Επιτροπή για τη Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Χωρίς πετρέλαιο και εκτεθειμένοι στο δριμύ ψύχος παιδιά, μαθητευόμενοι και προσωπικό στο «Πνευματικό Εργαστήρι» του Δήμου.

Χωρίς κεντρική θέρμανση και εκτεθειμένα στο χειμωνιάτικο κρύο βρίσκονται εδώ και μερικές μέρες δεκάδες μικρά παιδιά και πλήθος άλλων μαθητευόμενων, μαζί με τους δασκάλους τους, στο «πνευματικό στέκι» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα, καθώς η δημοτική αρχή Χαρδαλιά, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, αρνείται να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης για το κτίριο του παλιού δημαρχείου.

Λεφτά για να ζεσταθούν τα παιδιά δεν έχουν, αλλά για να τυπώνουν και να μοιράζουν έγχρωμες και πολυτελείς ανακοινώσεις βρίσκουν!....

Διαβάστε περισσότερα »


14/11/11
- ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγώνας για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στους Δήμους
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ!....

Φωτογραφικά ντοκουμένα. Δείτε την αθλιότητα και τη βρωμιά του κτηρίου, που στεγαζόταν πρίν το «Πνευματικό εργαστήρι» Δήμου Βύρωνα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλειοψηφία που κυβερνάει σήμερα τον Δήμο και οι άλλοι, οι οποίοι παριστάνουν την αξιωματική αντιπολίτευση, υπήρξαν υπερασπιστές, προπαγανδιστές και υμνητές των προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων και τοπικά στηρίγματα της εξουσίας του δικομματισμού και της καταστροφικής πολιτικής του, η οποία έφερε το εργαζόμενο λαό και την χώρα μας στη σημερινή δραματική κατάσταση.

Βύρωνας, 10 Οκτωβρίου 2011.- (Φωτό και Ρεπρτάζ: Τριανταφυλιά η Καθηγήτρια + Ευγενία Κ.). Οι φωτογραφίες είναι από το «Πνευματικό Εργαστήρι», του «Πολιτιστικού Κέντρου» (Π.Κ) του Δήμου Βύρωνα και τραβήχτηκαν τον Νοέμβρη του 2010, ενώ το ρεπορτάζ έγινε τον ίδιο μήνα, αλλά δυστυχώς από λάθος του συντονονιστή, τα υλικά είχαν «χαθεί στο χάος του κομπιούτερ». Βρέθηκαν όμως πρίν λίγες μέρες και τα δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Το κτίριο για το οποίο γίνεται λόγος, εξ αιτίας της οικονομικής χρεωκοπίας του Δήμου, εγκαταλείφθηκε και το «πνευματικό εργαστήρι» του Δήμου λέγεται ότι θα μεταστεγαστεί στο παλιό Δημαρχείο.

Διαβάστε περισσότερα »


- ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΖΑ ΣΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ο Δήμος Βύρωνα την εποχή του homο erectus

ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΜΠΑΖΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ!

Καρποί από τους μεγάλους «έρωτες» του Νίκου Χαρδαλιά και του «ακατάβλητου» αντιδημάρχου κ. Ζούμπου με τους αγαπημένους τους εργολάβους !....

«Επιτροπή Καταγραφής της κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αυτά τα μπάζα, που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, προέρχονται από την ανέγερση της διπλανής οικοδομής, η οποία βάστηξε πάνω από ένα χρόνο και βρίσκεται στην γωνία Αγίας Σοφίας και Μαγνησίας. Σε όλη την διάρκεια της ανοικοδόμησης δεν υπήρξε διάταξη της κείμενης προστατευτικής νομοθεσίας που δεν παραβιάστηκε. Γύρω στο τέλος της Άνοιξη, ο ασυνείδητος εργολάβος, απολαμβάνοντας το γνωστό σε όλους μας καθεστώς ατιμωρησίας και συναλλαγής, που επικρατεί γενικά στη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πιο διεφθαρμένο θεσμό της ελληνικής πολιτείας, τέλειωσε το έργο, άφησε όλη αυτή τη επικίνδυνη αθλιότητα και έφυγε. Φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος…..

Στο διάστημα αυτό των έξη περίπου μηνών, η δημοτική αρχή της Ν.Δ υπό την διεύθυνση του κ. Χαρδαλιά, η οποία έχει, κυριολεκτικά, βυθίσει τον Βύρωνα στην οικονομική χρεωκοπία, στην απαθλίωση των υπαρχόντων υποδομών, στη γενική εγκατάλειψη, στο σκουπίδι, στη βρωμιά και στην κάθε λογής αθλιότητα, έλαμψε, ως συνήθως, με την απουσία της και την χαρακτηριστική ασυνειδησία της και άφησε τα μπάζα να κατακλύζουν το πεζοδρόμιο….. Επί έξη μήνες το καθεστώς του παρασιτισμού δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι! Αν ήταν μοναδική περίπτωση ή κάτι που σπάνια συμβαίνει , δεν θα απασχολούσε την επιτροπή μας και δεν θα προκαλούσε την γενικευμένη αποδοκιμασία άγνωστων σε μας κατοίκων, οι οποίοι μας κατακλύζουν με ηλεκτρονικά μηνύματα ή μερικές φορές « ανώνυμα ραβασάκια» κάτω από τις πόρτες των σπιτιών μας, διαμαρτυρόμενοι για την ασυδοσία των πάσης φύσεως εργολάβων, η οποία στο Δήμο Βύρωνα έχει μεταβληθεί σε καθεστώς.

Διαβάστε περισσότερα »


24/10/11

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΔΕ ΛΥΓΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι άδικη η κατάληξη μιας τόσο μεγάλης πολύμορφης, πολυήμερης μαζικότατης κινητοποίησης των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας. Η συνδικαλιστική ηγεσία- γραφειοκρατία-ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ συμφώνησαν και αποφάσισαν να σταματήσει αυτός ο αγώνας χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσαν και δε θέλησαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσουν αυτό τον μεγάλο αγώνα, τον όποιο πίστεψαν και στήριξαν χιλιάδες εργαζόμενοι στη νίκη. Την κρίσιμη στιγμή και ενώ η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο αντιμέτωπη με την πρωτοφανή λαϊκή οργή, της έδωσαν φιλί ζωής, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους. Έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το σημερινό συνδικαλιστικό κίνημα που ηγούνται είναι δέσμιο του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού δεν μπορεί και δε θέλει να οδηγήσει την εργατική οργή σε σύγκρουση και ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής πολιτικής και να εκφράσει τα εργατικά δικαιώματα. Εάν απεργία συνεχιζόταν με τη δυναμική που είχε θα αναγκαζόταν η κυβέρνηση σε ουσιαστική αναδίπλωση, συμβιβασμό, γιατί η επιστράτευση και τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα δεν έφεραν για αυτούς αποτέλεσμα και βρέθηκαν σε αδιέξοδο.

Σύσσωμος ο κλάδος δώσαμε ένα αγώνα με πρωτοφανή μαζικότητα των συναδέλφων με νέες μορφές πάλης. Χιλιάδες συνάδελφοι- συναδέλφισσες πήραν μέρος για πρώτη φορά σε αυτό τον αγώνα με εμπροσθοφυλακή και ατμομηχανή του αγώνα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Ο αγώνας αυτός είχε ευρύτατη κοινωνική υποστήριξη γιατί όλοι θέλουν να φύγουν κυβέρνηση- Δ.Ν.Τ., Τρόικα, Μνημόνιο, να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική που ισοπεδώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλη την κοινωνία, για το συμφέρον των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου, των λαμόγιων και του πολιτικού προσωπικού τους.

Τα χουντικά μέτρα της κυβέρνησης (επιστράτευση εργαζομένων, επίταξη οχημάτων, χρησιμοποίηση ιδιωτικών φορτηγών, προσφυγή στα δικαστήρια από το Δήμαρχο Αθηναίων όπου έβγαλαν παράνομη την απεργία) δε φόβισαν τους εργαζόμενους, που έσπασαν στην πράξη την επιστράτευση, ήταν όμως ικανά να διευκολύνουν τη συνδικαλιστική ηγεσία να σταματήσει τον ιστορικό και ηρωικό αγώνα μας. Υπήρξαν Δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια που δε στρατευτήκαν στο πλευρό του περιφερειάρχη Σγουρού που με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ., Ν.Δ., ΛΑΟΣ., κατέβαλε κάθε προσπάθεια ενάντια στον αγώνα μας, και δεν επέτρεψαν την επίταξη των οχημάτων των Δήμων και υποστήριξαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Πολλοί όμως έτρεξαν να λειτουργήσουν ως τσιράκια της εξουσίας.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διαλύουν τα μισθολογικά μας δικαιώματα και μειώνουν τους μισθούς (300 -540 ευρώ) επιπλέον το μήνα κατά μέσω όρο ανά εργαζόμενο στους δήμους.

Θέλουν να απολύσουν χιλιάδες από εμάς μέσω της εφεδρείας, να επιβάλουν την κατάργηση οργανικών θέσεων, μειώνουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις και το εφάπαξ. Επιβάλλουν νέα φορολογική αφαίμαξη στο εισόδημα αφού μειώθηκε το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ.

Κάτω από την πίεση του αγώνα δεν τόλμησαν όπως απειλούσαν, σε αυτό το νομοσχέδιο να καταθέσουν την τροπολογία για να φύγει η διαχείριση- περισυλλογή των απορριμμάτων από τους Δήμους και να τη δώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας το άφησαν για μετά. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θα συνεχίσουν να πιέζουν όλο και περισσότερο γιατί θέλουν να ξεπεράσουν την οικονομική τους κρίση επενδύοντας τα κεφαλαία τους στη χρυσοφόρα επιχείρηση που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων και να αναπτύξουν την κερδοφορία τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση των απορριμμάτων, με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για όσους εργάζονται στην καθαριότητα αλλά και για τους δημότες.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα ο θυμός για το κλείσιμο της απεργίας χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι δικαιολογημένος. Εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ κλείνει άδοξα ένα πολυήμερο αγώνα. Δεν πρέπει να το βάλουμε όμως κάτω, αντίθετα χρειάζεται να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα και να σκεφτούμε πως οι αγώνες μας θα έχουνε αποτελέσματα, πως θα οδηγούνται στη σύγκρουση μέχρι το τέλος για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Η εφαρμογή στην πράξη του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση θα μας αλλάξει ακόμη χειρότερα τη ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα είτε να μην εφαρμοσθεί στη ζωή είτε να φύγει η κυβέρνηση και να απαλλαγεί ο λαός από τη βαρβαρότητα.

Για αυτό χρειάζονται: Πιο μαζική συμμετοχή και συνεχής παρουσία όλων μας στους αγώνες. Αυτό είναι το καθοριστικό σήμερα για να γύρει η πλάστιγγα υπέρ μας, για να φοβηθούν οι αντίπαλοί μας και να δυσκολεύονται σε πισωγυρίσματα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πιο συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις, διάρκειας και με διάφορες μορφές πάλης. Η οργή να μετατραπεί σε μαζική λαϊκή βία μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να τους ανατρέψουμε, να φύγουν κάτω από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Να δοκιμάσουμε και νέες μορφές συνδικαλιστικής οργάνωσης που θα υπερβαίνουν το σημερινό εκφυλισμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Που θα οικοδομείται μια ανεξάρτητη ταξική εργατική ενότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε αλληλεγγύη με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μακριά από τη στείρα παραταξιακή και κομματική περιχαράκωση. Ο αγώνας να περάσει στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, μέσα από Γ.Σ, απεργιακές επιτροπές. Να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη διάρκεια, και την τύχη των αγώνων τους. Σήμερα υπάρχουν οι όροι για μια ταξική εργατική χειραφέτηση, για αποτελεσματικούς αγώνες, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κριθήκαμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο αγώνας μας συνεχίζεται γιατί ο κοινωνικός πόλεμος που έχουν κηρύξει ενάντια στους εργαζόμενους είναι σε εξέλιξη, τα χειρότερα έρχονται. Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, ο πόλεμος όμως δεν τέλειωσε. Συνεχίζουμε, όλοι μαζί με ενωτικούς, δυναμικούς, συντονισμένους, μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους ανατρέψουμε, να διώξουμε κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ., Μνημόνιο, Τρόικα και όσους στηρίζουν με διάφορες παραλλαγές τη βάρβαρη πολιτική τους (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη).

Όλοι μαζί μπορούμε να τους διώξουμε ‘Η ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ.

Οκτώβρης 2011


10/10/11
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Aνακοίνωση – Ενημέρωση προς τους δημότες από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Αγαπητοί Συνδημότες μας,  Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο Λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημά του δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόϊκα, το κεφάλαιο με την στήριξη Ν.Δ.- ΛΑΟΣ – MΠAKOΓΙANNH, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους με την καλπάζουσα ανεργία, τη δραστική μείωση του μισθού, τη φοροληστεία, την εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, άλλων κοινωνικών παροχών, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι 30.000 εφεδρείες – απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013.

Τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των ιδιωτικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Συνδημότες

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά με μια σειρά αποφάσεις του (αύξηση δημοτικών τελών, ανταποδοτικότητας δημοσίων υπηρεσιών, ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μ.Κ.Ο., ίδρυση μη κερδοσκοπικής υπηρεσίας στο χώρο του πολιτισμού, ένταξη του Δήμου σε οικονομική εξίσωση τύπου Μνημονίου…) συναινεί και στηρίζει αυτή την πολιτική. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της πολιτικής είναι οι απλήρωτες υπερωρίες από το Γενάρη του 2011 σε μια σειρά εργαζόμενους, η μη χορήγηση του γάλακτος και των παροχών σε είδος για το 2011, οι αναδρομικές οφειλές μας σε μια σειρά εργαζόμενους στον Αθλητικό Οργανισμό, Πνευματικό Κέντρο, Βαρέα και Ανθυγιεινά, το Γραφείο Αλλοδαπών, τους φύλακες, τους 11 εργαζόμενους που έχουν έρθει με μετατάξεις στο Δήμο μας, από άλλους οργανισμούς, Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λπ., τους 4 συναδέλφους μας που είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες για γραφειοκρατικούς λόγους.

Συνδημότες

Εμείς οι εργαζόμενoι μπροστά σ’ αυτή την βάρβαρη έκθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας, στην ίδια τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν είχαμε άλλο δρόμο να επιλέξουμε παρά μόνο το δρόμο του αγώνα της αντίστασης και της ρήξης μ’ αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενοι στους δήμους και δημότες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι με ενιαίο τρόπο πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά σ’ αυτή τη λαίλαπα και τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων. Αποκλειστικά υπεύθυνη για το κλείσιμο και τις καταλήψεις στα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, για τα απορρίμματα που συσσωρεύονται στους δρόμους, για τη μη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών είναι η βάρβαρη – αντεργατική – αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική της κυβέρνησης – τρόϊκας – κεφαλαίου.

Σε θέλουμε και σένα μαζί μας. Γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινό πρέπει να είναι και το μέτωπο απέναντι σ’ αυτή την επίθεση. Κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, να τα καθυστερήσουμε, στην πορεία να τα ανατρέψουμε. Κοινή πρέπει να είναι η καθημερινή μας πάλη για να αντισταθούμε σ’ αυτή την πολιτική, για κατακτήσεις που να ανακουφίσουν τη ζωή μας για να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική την εξουσία του κεφαλαίου και όπoιoν άλλoν την εκφράζει αυτή.

Απαιτούμε

1.Να αποσυρθεί τώρα το ΕΚΤΡΩΜΑ (Μισθολόγιο – φτωχολόγιο) που κατατέθηκε στη βουλή και που μειώνει το εισόδημα των Δημοσίων Υπαλλήλων στο 50% και καταργεί θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις.

2.Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο μέσω της κατάπτυστης εργασιακής εφεδρείας. Όχι στις απολύσεις και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

3.Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

4.Όχι στη φοροληστεία και φοροχαράτσια – την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

5.Όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ.

6.Άμεση καταβολή των οικονομικών οφειλών και παροχών της δημοτικής αρχής προς τους εργαζόμενους του Δήμου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.


9/10/11
- KINHTΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δείτε σχετικό βίντεο από τη συγκέντρωση των μαθητών στις 3/10/2011 μαζί τους και μαθητές -τριες από το Βύρωνα 1ο βίντεο

Επίσης, δείτε άλλα βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στους μαθητές
2ο βίντεο
3ο βίντεο
4ο βίντεο

Επίσης, δείτε προηγούμενη ανάρτηση μας με την επιστολή "Είστε μαζί μας;" των μαθητών του Βύρωνα εδώ
4/10/11
- ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ


Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 6/11/09
ΠΡΟΣ:

τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ
Αγαπητοί / - ές συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε δείγματα υπομνημάτων και σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση της περίπτωσης κλήσης διευθυντών ή άλλων εκπαιδευτικών σε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Δεδομένης της εκτίμησής μας ότι αντιμετωπίζουμε μια προσπάθεια τρομοκράτησης της σχολικής κοινότητας και ποινικής καταστολής του πανεκπαιδευτικού κινήματος, θεωρούμε κρίσιμη την ενιαία και συλλογικά αποφασιστική απάντηση από μέρους μας.

Υπό αυτή την έννοια, είναι απαραίτητο να δηλώσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας στην ανάμειξη των διωκτικών αρχών (εισαγγελίας και αστυνομίας) στη σχολική ζωή και δράση. Περαιτέρω:

1. Αρνούμαστε να καταθέσουμε κατόπιν προφορικής τηλεφωνικής κλήσης. Απαιτούμε να μας σταλεί έγγραφη κλήση με τα στοιχεία που ορίζει ο Νόμος. Κάθε προφορική κλήτευση είναι παράνομη και διευκολύνει μεθοδεύσεις.

2. Καταθέτουμε το έγγραφο υπόμνημα (ακολουθεί), με τη δήλωση ότι σε αυτό εμπεριέχονται όλα όσα γνωρίζουμε για την επίδικη υπόθεση και αρνούμαστε να προσθέσουμε περισσότερα (αφού ότι γνωρίζουμε και επιθυμούμε να καταθέσουμε περιλαμβάνεται σ’ αυτό).

3. Στην περίπτωση παρά ταύτα ερωτήσεων του τύπου «κόμματα που υποκίνησαν τις καταλήψεις», «εγκρίνετε ή όχι τις καταλήψεις», «αιτήματα των μαθητών», απαντάμε αποφασιστικά ότι: Αυτού του τύπου οι ερωτήσεις δεν αφορούν εγκληματικές πράξεις αλλά πολιτικά φρονήματα. Η ενασχόληση της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών με το πολιτικό φρόνημα, απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ήδη από τη μεταπολίτευση. Έχω άποψη και για τις καταλήψεις και για όλα τα ζητήματα της παιδείας, την οποία καταθέτω, όπως οφείλω, στους κόλπους της σχολικής κοινότητας και όχι στις παντελώς αναρμόδιες διωκτικές αρχές.

4. Αρνούμαστε να σχολιάσουμε τη στάση (π.χ. ενθαρρυντική ή μη έναντι των καταλήψεων) άλλων καθηγητών, διευθυντών, γονέων κλπ. Σύμφωνα με την Ποινική Δικονομία, οι κρίσεις και οι απόψεις εν γένει, δεν επιτρέπεται να αποτελούν στοιχείο οποιασδήποτε κατάθεσης. Πολύ περισσότερο, στην παρούσα περίπτωση, οι κρίσεις μας για τη στάση άλλων μελών της σχολικής κοινότητας, αποτελούν έκφραση του φρονήματος μας, και αρνούμαστε, νόμιμα, να τις καταθέσουμε στην αστυνομία (στο πλαίσιο που αναφέραμε και στο σημείο «3»).

5. Στο ίδιο παραπάνω πλαίσιο, αρνούμαστε την κατάθεση στοιχείων σχετικών με τις διαδικασίες διά των οποίων οι μαθητές αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κατάληψη του σχολείου τους (πλειοψηφίες – μειοψηφίες, απόψεις μαθητών κλπ) διότι αφορούν την έκφραση του φρονήματος των μαθητών. Νομιμοποιείται μόνο η κατάθεση της πληροφορίας ότι αποφάσισαν δημοκρατικά και συμμετείχε το σχολείο.

6. Στις καταλήψεις συμμετείχε όλο το σχολείο με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς την ύπαρξη «αρχηγών, υποκινητών, επί κεφαλής»κλπ. Υπό αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές που είχαν προηγουμένως εκλεγεί στα Δεκαπενταμελή, δεν είχαν ειδικό ή ηγετικό ρόλο στις καταλήψεις, Συνεπώς αρνούμαστε να καταθέσουμε τα ονόματά τους διότι δεν αφορούν την υπόθεση για την οποία έχουμε κληθεί και δεν υποχρεούμαστε να καταθέσουμε, παρά μόνο γι’ αυτό που έχουμε κληθεί.


ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ …………………….

(Διά του Αστυνομικού Τμήματος ……………………………………)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Των….
Κε Εισαγγελέα,

Σε ότι αφορά την προκαταρτική εξέταση που παραγγείλατε προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς και η ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών προσώπων – διευθυντών σχολείων, καθηγητών, γονέων ή μαθητών – κατά το διάστημα των μαθητικών καταλήψεων του φθινοπώρου του 2008 , επαγόμεθα τα ακόλουθα:

Οφείλουμε κατ’ αρχήν να επισημάνουμε την κοινή μας εκτίμηση, ότι η εμπλοκή των διωκτικών αρχών στα ζητήματα που αφορούν την παιδεία, πολλώ δε μάλλον το σχολείο, αποτελεί ενέργεια άστοχη, απρόσφορη, άδικη και επικίνδυνη. Άστοχη διότι, τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι παράγοντες της σχολικής «κοινωνίας» (μαθητές, καθηγητές, διευθυντές και γονείς), όπως η εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, τα τεράστια προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή, η τάση προς ιδιωτικοποίηση, η συνεχής εξεταστική εντατικοποίηση ταυτόχρονα με τις ελλείψεις ακόμη και βιβλίων κ.ά., οφείλονται σε πράξεις και παραλήψεις της πολιτείας, η οποία, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, αντί να ερευνά τους «ενόχους» που τα αναδεικνύουν. Απρόσφορη διότι, όπως απέδειξε και το προηγούμενο της ποινικοποίησης των καταλήψεων του 1998, αλλά και του 2007, η προσπάθεια ποινικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς οιουδήποτε από τους μαθητές, καθηγητές, διευθυντές ή γονείς, πολλώ δε μάλλον η προσπάθεια δημιουργίας σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ τους, με την ασκούμενη πίεση προς όλους να ενοχοποιήσουν αλλήλους, δεν θα οδηγήσει στο παραμικρό αποτέλεσμα. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, είναι περισσότερο από δεδομένη. Άδικη, διότι αντιτίθεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο, υποχρεωτικά, θα πρέπει να αντανακλάται στις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Η ποινικοποίηση των καταλήψεων του 1998, έχει ήδη αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση, με την απαξιωτική λέξη «μαθητοδικεία». Επικίνδυνη τέλος, διότι εισάγει εκ νέου της δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να καταστέλλει ποινικά τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες και μάλιστα ανήλικων μαθητών, κάθε φορά που αυτοί αντιδρούν συλλογικά στην ασκούμενη από αυτήν, πολιτική, που απαξιώνει το σχολείο τους. Επικίνδυνη επιπλέον διότι ποινικοποιεί την αλληλεγγύη των γονέων στα παιδιά τους, το σεβασμό των καθηγητών στους μαθητές τους, και τον σεβασμό των διευθυντών στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς. Επιχειρεί την απόσπαση του διευθυντή του σχολείου από την σχολική κοινότητα και την αναγόρευσή του σε «αστυνόμο» του σχολείου. Επιχειρεί την τρομοκράτηση και την διαμόρφωση σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Κε Εισαγγελέα,

Οι εξ ημών γονείς, επιθυμούμε να φοιτούν καθημερινά τα παιδιά μας στο σχολείο. Και μάλιστα σε σχολείο δημόσιο και δωρεάν, το οποίο θα τα μορφώνει πλατιά, απελευθερώνοντας όλες τις δημιουργικές τους ικανότητες. Οι εξ ημών καθηγητές, θέλουμε να διδάσκουμε καθημερινά τα παιδιά που είναι και δικά μας παιδιά. Οι δε εξ ημών διευθυντές, θέλουμε περισσότερο από τον καθένα, ένα σχολείο που λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις είτε τα επί μήνες αναμενόμενα βιβλία είτε τα ακατάλληλα κτίρια.

Κάθε ένας από εμάς έχει εκπληρώσει στην εντέλεια τα καθήκοντα που έχει αναλάβει από την πολιτεία, την υπηρεσία του και εν τέλει τη συνείδησή του. Γεγονός του οποίου, είμεθα όλοι αυτόπτες μάρτυρες και διατεθειμένοι να το καταθέσουμε, οποτεδήποτε κληθούμε…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να απόσχετε από κάθε περαιτέρω δικονομική ενέργεια και

Να θέσετε με διάταξή σας, την υπόθεση στο αρχείο.

Αθήνα ……….
- 30/9/11
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Είστε μαζί μας;

Είμαστε οι μαθητές από τα σχολεία του Βύρωνα και του Καρέα που θέλουμε να δείξουμε την αποστροφή μας στα νέα μέτρα που μας αφορούν και μας επηρεάζουν άμεσα! Είμαστε οι μαθητές που θέλουμε να αγωνιστούμε για να έχουμε το σχολείο που μας αξίζει και το μέλλον που ονειρευόμαστε!

Δεν θέλουμε:

-Συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

-Κατάργηση των δωρεάν βιβλίων ( κατάργηση του οργανισμού εκδόσεων)

-Μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων

-Μεταφορά των εξόδων στους γονείς

-Φάκελο του μαθητή, που ποινικοποιεί κάθε μας κινητοποίηση

-Ελλείψεις καθηγητών

-Την κατάργηση ασύλου

Ποιός μπορεί να μας ζητήσει να σκύψουμε το κεφάλι;

Συντονιστήκαμε, οργανωθήκαμε, φωνάξαμε, διαδηλώσαμε, ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικό, συλλογικό και ακόμα πιο δυναμικό. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό το σχολείο, δεν θα είναι το σχολείο μας. Θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση, στις σπουδές και στην εργασία.

- ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν θα σταματήσουμε εδώ! Θα παλέψουμε όσο μπορούμε! Θα αποδείξουμε πόσο έπρεπε να μας υπολογίσουν! Αν δεν καταφέρουμε να επιτύχουμε, τουλάχιστον θα έχουμε μάθει πόσο αξίζει να επιμένουμε και να διεκδικούμε το δίκιο μας, το μέλλον, τη ζωή μας.

Άλλωστε ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δίνεται.
Είστε μαζί μας;

ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΡΕΑ


29/9/11
- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο, την Πέμπτη 29/9/2011 διαμαρτυρόμενοι για τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, Τρόικας, Δ.Ν.Τ και για την αντεργατική πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ως αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή:

•Να καταβληθεί στην ώρα της η μισθοδοσία των εργαζομένων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Να σταματήσουν οι επανειλημμένες καθυστερήσεις τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους οφείλει ο Δήμος ( υπερωρίες από το Φεβρουάριο του 2011, αναδρομικά από συμβάσεις παρελθόντων ετών, μέσα ατομικής προστασίας, κλπ).

•Να δεσμευτεί ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα. Ότι δεν θα φτιαχτούν λίστες για εργασιακή εφεδρεία και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζομένος. Αντίθετα υπάρχουν υπηρεσίες του Δήμου που έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό π.χ καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί.

Η κατάληψη θα συνεχισθεί και αύριο Παρασκευή το πρωί, ενώ αύριο έχουν προκήρυξη και Στάση εργασίας από τις 12 μ, έως το τέλος ωραρίου διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια της εφορίας καλώντας τους εργαζόμενους να μην τα πληρώσουν.


26/9/11
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

sylgon5lykbyrona@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

sylgon5gymvir@gmail.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς όλα τα μέλη των Δ.Σ.

των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των

Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων

του Δήμου Βύρωνα

Αγαπητοί γονείς,
Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κατάσταση και πρωτόγνωρα δεδομένα. Τα περισσότερα βιβλία δεν έχουν σταλεί ακόμα από το Υπουργείο, γυμνάσια και λύκεια ήδη δεν κάνουν μαθήματα λόγω καταλήψεων, οι περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολείων για τα λειτουργικά τους έξοδα είναι μεγάλες.

Σας καλούμε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7.30 μ.μ. σε συνάντηση στην αίθουσα τελετών του νέου σχολικού κτιρίου επί της οδ. Βυζαντίου (που τώρα χρησιμοποιείται από το Γυμνάσιο Καρέα) στο συγκρότημα των σχολείων της Εργάνη-Ταταούλων,

προκειμένου να :

- ανταλλάξουμε ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων

- να αναζητήσουμε τρόπους κοινής δράσης για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα.

Στη συνάντηση, εκτός από τα μέλη όλων των Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων έχουν καλεστεί να συμμετέχουν και να μας ενημερώσουν και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της α΄βάθμιας και της β’ βάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.

21/9/2011

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων


12/9/11
- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΦΑΠΑΞ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗΣ


Προς Δήμαρχο Βύρωνα κον Χαρδαλιά

Κοινοποιηση:

Βύρωνας Καθαρή Επιλογή, κον Κόνσουλα

Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Κον Ανδρουλάκη Μίμη, Βουλευτή Β’ Αθηνών

Κον Ψαριανό Γρηγόρη, Βουλευτή Β’ Αθηνών

Κε Δήμαρχε

Πήραμε την επιστολή σας με την οποία μας καλείτε στο ταμείο για την πληρωμή 1071, 74 Ευρώ, για «Σύνδεση με το οριστικό δίκτυο αποχέτευσης» στην Οδό Θάλειας 24. Το ποσό αναλύεται ως 4,35μ χ 246, 38/τ.μ. = 1071, 74 ευρώ.

Επειδή γνωρίζω ότι τρέφετε ιδιαίτερη αγάπη κι΄ εκτίμηση στους δημότες σας, και δεν επιθυμείτε να τους επιβάλλετε χαράτσια (κεφαλικοί φόροι της τουρκοκρατίας που όταν δεν εξοφλούνταν ο υπόχρεος έχανε το κεφάλι του) δεν χαρακτηρίζω την επιστολή ως ανάλγητη, αλλά περιορίζομαι στην λέξη «άστοχη».

Σαν απλός δημότης Βύρωνα μου δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα και σας παρακαλώ ν’ απαντήσετε:

1. Όπως γράφεται στην επιστολή, η εργολαβία έγινε 2006, 2008, 2009. Γιατί απεστάλη η απαίτηση είσπραξης το Σεπτέμβριο 2011, (δύο χρόνια μετά την τελευταία εργολαβία), ένα μήνα ιδιαίτερα δύσκολο για τους λιτοδίαιτους μισθωτούς με σωρεία άλλων υποχρεώσεων? Μήπως ξεχάσατε ότι πρέπει να πληρώσουμε το φόρο αλληλεγγύης που απαιτεί η εφορία?

2. Πως έγινε ο υπολογισμός του μήκους σύνδεσης της οικίας με τον αγωγό? Το μήκος της σύνδεση για το οποίο καλούμαι να πληρώσω αναγράφεται σε 4, 35 μέτρα. Από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός όταν το πλάτος του δρόμου της Θάλειας δεν ξεπερνά τα πέντε μέτρα, ο αγωγός ευρίσκεται στο μέσο του δρόμου και λογικά έχουμε μήκος 2,50μ χ 246,74 = 615,95 ευρώ. Έγιναν λάθη στον υπολογισμό? Υπάρχει γενικευμένη στρογγυλοποίηση για να εισπραχθούν χρήματα? Εφαρμόστηκε αυθαίρετα ένας αριθμός για να "αυγατίσουν" οι εισπράξεις?Εξηγήστε κε Δήμαρχε καθαρά και τίμια πως οι υπηρεσίες του Δήμου καθόρισαν το ποσό των 246,38 ευρω ως κόστος?

3. Έστω ότι οι ερωτήσεις μου είναι αφελείς, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έπραξαν καλώς, γιατί δεν δίνετε στους δημότες σας την ευκαιρία να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό σε μηνιαίες δόσεις τουλάχιστον δώδεκα μηνών, αλλά τους καλείτε να «..προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα....στο γραφείο Δημοτικών προσόδων», φρασεολογία που θυμίζει παλιές εποχές άλλων υπηρεσιών.

Κε Δήμαρχε

Δεν γνωρίζω τα αίτια που σας ώθησαν να αποστείλετε επιστολές και να απαιτείτε είσπραξη χρημάτων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε. Σας πληροφορώ ότι είμαστε τριμελής οικογένεια από την οποία εργάζεται μόνο η σύζυγος (δημόσιος υπάλληλος). Το παιδί 22 ετών είναι εδώ κι’ ένα χρόνο άνεργος, εγώ δε δεν έχω κανένα εισόδημα(ηλικία 67 ετών με καρδιακά προβλήματα).

Πείτε μου κε Δήμαρχε από που θα περικόψουμε για να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείτε να καταβάλουμε? Να περικόψουμε φως νερό, τηλέφωνο αλλά πάλι είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί το ποσό που ζητείται. Αν θέλετε μπορούμε να περικόψουμε και το φαγητό. Πείτε μας ποία από τις λύσεις, σας είναι προτιμητέα και θα το πράξουμε.

Κε. Δήμαρχε αν θέλετε να βελτιώσετε τα οικονομικά του Δήμου, γιατί δεν αναζητείτε άλλες λύσεις είσπραξης χρημάτων?

Γιατί δεν εισπράττετε από τους εμπόρους των αυτοκινήτων, τέλη χρήσης πεζοδρομίων και οδών? Οι οδοί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Θάλειας, Καραολή και Δημητρίου, Λεωφ. Καρέα, Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα έχουν μεταβληθεί σ’ ένα απέραντο «παρκινκ» από τους γνωστούς έμπορους αυτοκινήτων που αγνοούν νόμους και εξυβρίζουν δημότες όταν διαμαρτύρονται .

Κε Δήμαρχε

Σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των τελών που ζητείτε τι θα πράξετε?

Θα εφαρμόσετε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης?

Θα καταργήσετε τη σύνδεση αποχέτευσης της οικίας μας με τον αγωγό?

Θα προχωρήσετε σε πλειστηριασμό της οικίας για να εισπράξετε?

Θα εφαρμόσετε την ποινή που επέβαλαν οι Τούρκοι σ' όσους δεν μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι?

Κε Δήμαρχε

Σαν δημότης ζητώ και απαιτώ από τον αιρετό άρχοντα:

1. Επαναμέτρηση του μήκους σύνδεσης με τον αγωγό αποχέτευσης της οικίας μας.

2. Εξηγήσεις για τον υπολογισμό του κόστους σύνδεσης.

3. Διακανονισμό πληρωμής του τέλους σύνδεσης, σε περίπτωση που το καθορισθέν μήκος σύνδεσης είναι αληθές, σε τουλάχιστον σε δώδεκα(12) μηνιαίες δόσεις.

Ελπίζω να λάβω σύντομα την απάντηση σας με τις πρέπουσες ενέργειες

Μ’ εκτίμηση

Ανδρέας Αρκάδης

Θάλειας 24 Βύρωνας

Τηλ: 210 7641825


- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ


Υπό την σκέπη του κ. Χαρδαλιά και του αντιδημάρχου κ. Ζούπου

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

(Δευτέρα 29.8.- Ρεπορτάζ: Τριανταφυλλιά η καθηγήτρια) Πάνω από τρεις εβδομάδες τώρα σκαμμένα πεζοδρόμια και σωροί από μπάζα πέτρες και χώματα, βρίσκονται την συμβολή των δρόμων Κύπρου και Αγίας Σοφίας και «διακοσμούν», ως συνήθως, το Δήμο Βύρωνα, ένα από τους πιο βρώμικους και εγκαταλελειμμένους Δήμους της Αττικής. Η ρύπανση οφείλεται σε έργα που έκανε εργολάβος του ΟΤΕ στη περιοχή, ο οποίος έχοντας εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, για να νη πούμε την εύνοια της δημοτικής αρχής, άφησε μισοτελειωμένο το έργο και σηκώθηκε και έφυγε……

Είναι σε όλους γνωστό ότι στο Δήμο Βύρωνα αποτελεί ξέφραγο αμπέλι των πάσης φύσεως εργολάβων και επιχειρηματιών οι οποίοι όχι τυχαία στηρίζουν με χέρια, δόντια και φυσικά με τις τσέπες τους την αντιδραστική και χρεωκοπημένη δημοτική αρχή της Ν.Δ στο Δήμο Βύρωνα και την δημοκοπική τακτική του κ. Ν. Χαρδαλιά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά το γεγονός ότι η γωνιακή Πιτσαρία ειδοποίησε τον Δήμο για την απαράδεκτη κατάσταση, στο κεντρικό αυτό σημείο της πόλης, που ρυπαίνει ανθρώπους και περιβάλλον, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Κωσταντίνος Ζούμπος και ακούραστος δεξιός ψάλτης του κ. Χαρδαλιά, δεν βρήκε χρόνο να κουνήσει ακόμα το μικρό του δαχτυλάκι, προφανώς μη τυχόν και θυμώσει ή στεναχωρηθεί ο εργολάβος τους !

Η επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα

30.8.2009


- ΓΙΑ ΤΑ "ΑΔΕΣΠΟΤΑ" ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ


Ανακοίνωση

Της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Κύριε Δήμαρχε,

Πότε θα δημοσιεύσετε το κατάλογο των «αδέσποτων» ακινήτων που περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Βύρωνα;

Ζει και βασιλεύει το καθεστώς αδιαφάνειας στο Δήμο

Στις αρχές αυτού του χρόνου ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, στην διάρκεια ομιλίας του, σε συνεδρίαση της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Ότι πριν μερικά χρόνια ο ίδιος είχε την πρωτοβουλία και διέταξε να γίνει έρευνα για να εντοπιστούν τα εγκαταλειμμένα, δηλ. τα εμφανιζόμενα χωρίς ιδιοκτήτη ακίνητα στο Δήμο Βύρωνα, ώστε να αποτραπεί τυχόν παράνομη ιδιοποίηση των «αδέσποτων» ακινήτων και κατ’ επέκταση, όσα από αυτά δεν είχαν ιδιοκτήτη, να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Σύμφωνα με την αφήγησή του κ. Χαρδαλιά, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, εντόπισαν συνολικά 27 ακίνητα. Από αυτά, στην ιδιοκτησία του Δήμου περιήλθαν τελικά μόνο 13, δεδομένου ότι στα υπόλοιπα 14 επανεμφανίστηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, οι κατά νόμο ιδιοκτήτες τους. Οι ιδιοκτήτες παρουσιάστηκαν, μετά από την τοιχοκόλληση ανακοινώσεων που έγινε στα εγκαταλειμμένα κτίρια.

Η επιτροπή μας δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι από την υπόθεση αυτή έχουν δημιουργηθεί απορίες και ορισμένα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν απαντήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής. Προηγούμενα να επισημάνουμε ότι, από την πρόχειρη έρευνα που κάναμε, διαπιστώθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις και οι πολίτες, δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την έρευνα του Δήμου και τα αποτελέσματα που αυτή είχε για τα εγκαταλειμμένα ακίνητα.

Οι απορίες και τα ερωτήματα για την υπόθεση αυτή είναι τα εξής:

• Γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της έρευνας και τα αποτελέσματα που αυτή είχε!

• Γιατί αντί των τοιχοκολλήσεων στα «αδέσποτα» κτίρια δεν ζητήθηκε από το κτηματολόγιο να δώσει ένα κατάλογο στο Δήμο των ακινήτων που εμφανίζονται χωρίς ιδιοκτήτη.

• Στα εγκαταλειμμένα ακίνητα για τα οποία έγινε η έρευνα συγκαταλέγονται και τα οικόπεδα;

• Πότε ακριβώς χρονολογικά έγινε αυτή η έρευνα περί των αναφερομένων ακινήτων. Πότε άρχισε και πότε τελείωσε.

• Με ποια απόφαση δημοτικού οργάνου έγινε η έρευνα.

• Ποια υπηρεσία διεκπεραίωσε την έρευνα και σε ποια πρόσωπα ανατέθηκε.

• Ποια ακριβώς ήταν τα κατ’ αρχήν 27 αδέσποτα ακίνητα. Διευθύνσεις οδό, αριθμό και ιδιοκτήτη.

• Ποια είναι η διεύθυνση των 14 ακινήτων και ποια είναι τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν ως ιδιοκτήτες τους. Όνομα και επώνυμο.

• Ποια ακριβώς είναι τελικά τα 13 ακίνητα, τα οποία περιήλθαν στο Δήμο και αν οι προβλεπόμενες διαδικασίας κατοχύρωσης των συγκεκριμένων ακινήτων, για λογαριασμό του Δήμου, έχουν οριστικοποιηθεί.

• Γιατί μετά τόσο χρόνια τα στοιχεία της έρευνας δεν αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του Δήμου.

Ζητούμε από την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δ.Σ και ο Δήμος να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που παραθέσαμε παραπάνω. Οι πολίτες ζητούν να σπάσει το καθεστώς αδιαφάνειας και να ενημερωθούν.

« Επιτροπή για την καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Δημήτρης Σουλιώτης

Δομίνικος Σπ.

Ευγενία Κ.

Κικέρων

Κρανιωτάκη Αλ.

Λεωνίδας, καθ. μουσικής

Μαρία Ιωάννα, δικηγόρος

Στέφανος Σ.

Τριανταφυλλιά η καθηγήτρια


14/7/11
- ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ '" ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ"


- ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/7 7 μ.μ. στην ΠΛ. ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΥ

Αυτό αποφάσισε η προηγούμενη λαϊκή συνέλευση που έγινε στην π. Αγ. Λαζάρου

- ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ανακοίνωση

Της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»
Κύριε Δήμαρχε, πότε θα δημοσιεύσετε το κατάλογο των «αδέσποτων» ακινήτων που περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου Βύρωνα;

Ζει και βασιλεύει το καθεστώς αδιαφάνειας στο Δήμο

Στις αρχές αυτού του χρόνου ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, στην διάρκεια ομιλίας του, σε συνεδρίαση της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Ότι πριν μερικά χρόνια ο ίδιος είχε την πρωτοβουλία και διέταξε να γίνει έρευνα για να εντοπιστούν τα εγκαταλειμμένα, δηλ. τα εμφανιζόμενα χωρίς ιδιοκτήτη ακίνητα στο Δήμο Βύρωνα, ώστε να αποτραπεί τυχόν παράνομη ιδιοποίηση των «αδέσποτων» ακινήτων και κατ’ επέκταση, όσα από αυτά δεν είχαν ιδιοκτήτη, να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Σύμφωνα με την αφήγησή του κ. Χαρδαλιά, οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, εντόπισαν συνολικά 27 ακίνητα. Από αυτά, στην ιδιοκτησία του Δήμου περιήλθαν τελικά μόνο 13, δεδομένου ότι στα υπόλοιπα 14 επανεμφανίστηκαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, οι κατά νόμο ιδιοκτήτες τους. Οι ιδιοκτήτες παρουσιάστηκαν, μετά από την τοιχοκόλληση ανακοινώσεων που έγινε στα εγκαταλειμμένα κτίρια.

Η επιτροπή μας δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι από την υπόθεση αυτή έχουν δημιουργηθεί απορίες και ορισμένα ερωτηματικά, τα οποία απαιτούν απαντήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής. Προηγούμενα να επισημάνουμε ότι, από την πρόχειρη έρευνα που κάναμε, διαπιστώθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις και οι πολίτες, δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την έρευνα του Δήμου και τα αποτελέσματα που αυτή είχε για τα εγκαταλειμμένα ακίνητα.

Οι απορίες και τα ερωτήματα για την υπόθεση αυτή είναι τα εξής:

• Γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της έρευνας και τα αποτελέσματα που αυτή είχε!

• Γιατί αντί των τοιχοκολλήσεων στα «αδέσποτα» κτίρια δεν ζητήθηκε από το κτηματολόγιο να δώσει ένα κατάλογο στο Δήμο των ακινήτων που εμφανίζονται χωρίς ιδιοκτήτη.

• Στα εγκαταλειμμένα ακίνητα για τα οποία έγινε η έρευνα συγκαταλέγονται και τα οικόπεδα;

• Πότε ακριβώς χρονολογικά έγινε αυτή η έρευνα περί των αναφερομένων ακινήτων. Πότε άρχισε και πότε τελείωσε.

• Με ποια απόφαση δημοτικού οργάνου έγινε η έρευνα.

• Ποια υπηρεσία διεκπεραίωσε την έρευνα και σε ποια πρόσωπα ανατέθηκε.

• Ποια ακριβώς ήταν τα κατ’ αρχήν 27 αδέσποτα ακίνητα. Διευθύνσεις οδό, αριθμό και ιδιοκτήτη.

• Ποια είναι η διεύθυνση των 14 ακινήτων και ποια είναι τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν ως ιδιοκτήτες τους. Όνομα και επώνυμο.

• Ποια ακριβώς είναι τελικά τα 13 ακίνητα, τα οποία περιήλθαν στο Δήμο και αν οι προβλεπόμενες διαδικασίας κατοχύρωσης των συγκεκριμένων ακινήτων, για λογαριασμό του Δήμου, έχουν οριστικοποιηθεί.

• Γιατί μετά τόσο χρόνια τα στοιχεία της έρευνας δεν αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του Δήμου.

Ζητούμε από την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το θέμα στο Δ.Σ και ο Δήμος να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που παραθέσαμε παραπάνω. Οι πολίτες ζητούν να σπάσει το καθεστώς αδιαφάνειας και να ενημερωθούν.

« Επιτροπή για την καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Δημήτρης Σουλιώτης

Δομίνικος Σπ.

Ευγενία Κ.

Κικέρων

Κρανιωτάκη Αλ.

Λεωνίδας, καθ. μουσικής

Μαρία Ιωάννα, δικηγόρος

Στέφανος Σ.

Τριανταφυλλιά η καθηγήτρια


8/7/11
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Δείτε περισσότερα εδώ


6/7/11
- ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/7/2011 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ

Δείτε περισσότερα εδώ


5/7/11
- ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αυτό καταγγέλει η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα με την παρακάτω ανακοίνωσή της.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεχίζεται το σίριαλ των ψευδολογιών και των εμπαιγμών του διδακτικού προσωπικού στο «Πνευματικό Εργαστήρι» του Δήμο Βύρωνα.

Οι ξεπεσμένοι «προστάτες» του δημοτικού πολιτισμού και της δημοτικής εξουσίας στο Δήμου Βύρωνα, προχώρησαν σε νέες πράξεις κοροϊδίας και εξαπάτησης τεσσάρων καθηγητών μουσικής, οι οποίοι εργάζονται στο «πνευματικό εργαστήρι», επί της Ιθώμης, το οποίο όπως είναι γνωστό ανήκει στην ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ) του Δήμου. Στα μέσα του Ιούνη, η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, κάλεσε τους εν λόγω εργαζόμενους να κόψουν από το μπλοκάκι τις ανάλογες αποδείξεις είσπραξης προκειμένου - όπως τους είπαν- να πληρωθούν, αλλά ακολουθώντας την γνωστή πολιτική των ψευδολογιών και της παραπλάνησης, που κατά τεκμήριο ακολουθεί η αναξιόπιστη και χρεωκοπημένη ηγεσία του Δήμου, το λογιστήριο πήρε μεν τις αποδείξεις, που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι, αλλά η πρόεδρος του Π.Κ. ισχυριζόμενη πότε ότι δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός (!...) και άλλοτε ότι δεν έχει τάχα διορισθεί ακόμα η νέα διοίκηση (!...) αρνήθηκε να τους πληρώσει !....Δεν είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος και Διοίκηση του Π.Κ κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Π. Κ. του Δήμου Βύρωνα, οφείλει στους αναφερόμενους καθηγητές μουσικής , βιολιού και κιθάρας μισθούς από κυμαίνονται από 3, 4, 6 μέχρι και 9 μήνες, αρχίζοντας όπως λέγεται από τον Οκτώβρη του 2010, τους οποίους οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν εισέπραξαν, αλλά υποχρεώνονται και από πάνω να πληρώνουν τον ΦΠΑ από την τσέπη τους !....

Ψευδολογίες, εμπαιγμοί και σκαιή συμπεριφορά

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι οι εν λόγω καθηγητές μουσικής, μερικές εβδομάδες πριν, πραγματοποίησαν μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση του Π.Κ, αξιώνοντας την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά το Π.Κ, συνεπικουρούμενο από την διευθύντρια του Κέντρου, η οποία παριστάνει συχνά τον αυτόκλητο και αυταρχικό «Ηρακλή» της δημοτικής αρχής, με τις ίδιες ακριβώς παραπλανητικές ψευδολογίες και παίζοντας με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, παρέπεμψε την εξόφληση των καθηγητών στο απροσδιόριστο μέλλον, χωρίς φυσικά καμιά απολύτως χρονική δέσμευση. Όλα αυτά δεν έγιναν φυσικά εν αγνοία της κ. Δάφνης Πηνελόπης!...Η κωμωδία του «προϋπολογισμού», ο οποίος τάχα είναι συνεχώς προς έγκριση (!) και του διορισμού νέας διοίκησης, τον οποίο τάχα συνεχώς αναμένουν (!), είναι αντάξια του παραδοσιακού δικομματικού σαλτιμπαγκισμού και αποτελεί πια, από το Φθινόπωρο του περασμένου χρόνου, μόνιμο στοιχείο του δημοτικού μηχανισμού εξαπάτησης του διδακτικού προσωπικού της Ιθώμης. Περιττό να προσθέσουμε ότι η μη πληρωμή των εργαζομένων καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με τους προϋπολογισμούς ή τα διοικητικά όργανα του νομικού προσώπου.

Εξαχρείωση: τους χρωστάνε απολαβές από το 2006 και εξακολουθούν να τους κοροϊδεύουν!

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εξακολουθούν να παραμένουν ανεξόφλητες οι δεδουλευμένες αποδοχές και των άλλων εργαζομένων, που ανήκουν επίσης στο προσωπικό διδασκαλίας στο «πνευματικό στέκι» της Ιθώμης. Όπως έχει προ πολλού καταγγείλει η επιτροπή μας, οι δεδουλευμένες αυτές αποδοχές εκκρεμούν από 5ετίας!!.... Και σε αυτούς τους υπαλλήλους, είχαν ζητήσει και πάρει από τότε τις αποδείξεις είσπραξης αλλά τελικά δεν τους πλήρωσαν !....Ήταν απασχολημένοι να τακτοποιούν τα διάτρητα λογιστικά στοιχεία του Π.Κ. Υπενθυμίζουμε ότι για 4 από αυτούς εκκρεμεί από το 2006 η καταβολή 20.000 συνολικά ευρώ, τα οποία η δημοτική αρχή, που είναι ενσωματωμένη στο καθεστώς της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού, της αδιαφάνειας, της φορομπηχτικής πολιτικής, των κρυφών τραπεζικών λογαριασμών, της προστασίας των φοροφυγάδων και της κλοπής του ΦΠΑ από το «Φεστιβάλ των Βράχων», των εργολάβων, της σπατάλης, της πανάκριβης διαφημιστικής αυτοπροβολής τους και των κατεστραμμένων δρόμων, δεν «μπόρεσε» η καϋμένη να βρει μέχρι σήμερα τα λεφτά για να εξοφλήσει τους καθηγητές και τους διδάσκοντες στα παιδιά μας ! Από ότι έχουμε υπόψη μας κανένας αξιωματούχους της Δημοτικής Αρχής δεν έχει μείνει μέχρι σήμερα απλήρωτος!

Αναγκάζουν τους εργαζόμενους

να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια για να πάρουν το μόχθο τους!

Στο μεταξύ μία από τις καθηγήτριες, στις οποίες το Π.Κ χρωστάει τα «5ετή αναδρομικά» η κ. Νότα Μουμουτζή, προσέφυγε τελικά στην δικαιοσύνη, αφού οι αξιώσεις απειλούνται με παραγραφή, η οποία επέρχεται τον Σεπτέμβρη αυτού του χρόνου. Βλέπουμε έτσι τη δημοτική αρχή της Ν.Δ του Δήμου Βύρωνα και την Διοίκηση του Π.Κ να αναγκάζουν τους εργαζόμενους να τρέχουν στα δικαστήρια, και να πληρώνουν δικηγόρους για να πάρουν τα λεφτά που δούλεψαν! Αυτό είναι το ήθος της δημοτικής αρχής!... Η δικαστική προστασία στην οποία αναγκάζονται να προσφύγουν οι εργαζόμενοι σημαίνει ακόμα νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και νέα χαράτσια τα οποία θα κληθεί να σηκώσει ο δημότης, καθώς ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα, δικηγόρους,, αποζημιώσεις κλπ

Συλλογικές οι ευθύνες του Δ.Σ του Π.Κ!

Καμιά παρέμβαση μέχρι τώρα από τις δημοτικές παρατάξεις

Εντύπωση πάντως κάνει, ότι ενώ στην Διοίκηση του Π.Κ, που έχει την ευθύνη αυτής της εξαχρείωσης, συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Χαλκιάς Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος ( της παράταξης Π. Κόνσουλα ) Ευάγγελος Σπηλιωτόπουλος ( Λαϊκής Συσπείρωσης ), Ελ. Βασιλοπούλου, δημοτική σύμβουλος και Σωτήρης Παπαμιχαήλ (Στάσης Βύρωνα), μέχρι σήμερα κανένας από αυτούς δεν έχει προβεί σε καμιά δημόσια καταγγελία για την ταπεινωτική αυτή μεταχείριση των εργαζομένων ούτε επίσης καμιά δημοτική παράταξη έχει κάνει κάποιο έστω διάβημα για να σταματήσει ο εμπαιγμός και να αναγκασθεί η Δημοτική Αρχή να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Η Επιτροπή

Ευγενία Κ.

Δημήτρης Σουλιώτης

Δομίνικος Σπ.

Κρανιωτάκη Αλίκη

Μαρία Ιωάννα, δικηγόρος

Λεωνίδας, καθηγητής μουσικής

Στέφανος Σ.

Τριανταφυλλιά η καθηγήτρια

Κικέρων


- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣΌσοι πολίτες επισκέπτονται ακόμη το άλσος της Αγ.Τριάδας γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» την εγκατάλειψη του από μέρους της δημοτικής αρχής. Σκουπίδια, διαλυμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί, έλλειψη ηλεκτροφωτισμού (οι καμένες λάμπες δεν αντικαθιστώνται), πλημμελής αν όχι ανύπαρκτη συντήρηση σε παγκάκια και όργανα παιδικής χαράς και φυσικά το γνωστό αναψυκτήριο κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Σήμερα μάλιστα χωρίς να φυσάει έπεσε ένα κομμάτι από τους πανέμορφους ευκαλύπτους που βρίσκονται στην πλευρά της Μεσολογγίου. Ευτυχώς ήταν Κυριακή και δεν είχαμε κάποιο σοβαρότερο ατύχημα εκτός των υλικών ζημιών παρακείμενου αυτοκινήτου.

Φυσικά κατά τον Δήμαρχο για όλα αυτά φταίει αποκλειστικά το μνημόνιο και η κυβέρνηση αφού ο ίδιος και οι υπηρεσίες του τα έχουν όλα καλώς καμωμένα. Οι πολίτες όμως που πράγματι υφίστανται καθημερινά τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ και τρόϊκας είναι σε θέση πλέον να καταλάβουν ότι η ανεπάρκεια και σε ορισμένες στιγμές η ανυπαρξία της δημοτικού έργου οφείλεται κύρια στην ίδια τη δημοτική αρχή χωρίς να υποτιμούν βεβαίως τον αντιλαϊκό περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης προς τον δήμο.

Αλήθεια τις ζημιές στον άτυχο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ποιος θα τις πληρώσει; Φαντάζομαι οι πολίτες μέσω δημοτικών τελών αφού είπαμε ο δήμαρχος τα έχει όλα καλώς καμωμένα.

ΚΟΣΜΑΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ


22/6/11
- ΕΚΚΛΗΣΗ 25 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

29/5/11
- ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!

- ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
26/5/11
- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Συνάντηση για το δάσος και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας
Για 5η συνεχόμενη χρονιά, συναντιόμαστε και συζητάμε για θέματα προστασίας του δάσους και των ελεύθερων χώρων στην πόλη μας:
-Καθαρισμός του δάσους

-Προστασία του Υμηττού
-Περιοχή "Πικ Νικ": SOS
-Ήπιες μετακινήσεις
-Παιδικές δραστηριότητες

Συνάντηση: Αλ. Δελμούζου και Οικονόμου, Μονή Ζωοδόχου Πηγής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 382004, 6972 414920, 6937 954016
Ιστολόγιο: http://prwtobouliabyrwna.blogspot.com


- ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ

ΔΗΛΩΣΗ

Πληροφορηθήκαμε ότι κυκλοφόρησε ένα χαρτί με υπογραφή «Εφορευτική επιτροπή» που καλεί σε εκλογές για την Ένωση Γονέων Βύρωνα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές θα συμμετάσχουν μόνο οι Σύλλογοι Γονέων 14 σχολείων από τα 26 που έχει η περιοχή μας. Το κείμενο επικαλείται ότι μόνο αυτά συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Προφανώς η αιτίαση αφορά το νόμο 2621/1998, που σε ένα άρθρο του αναφέρει ότι για την εκπροσώπηση των Συλλόγων σε διάφορα όργανα απαιτείται οι γονείς, που έχουν ψηφίσει, να αντιπροσωπεύουν το 1/3 των μαθητών του σχολείου. Βέβαια, ο ίδιος νόμος παρακάτω αναφέρει ότι σχολεία που έχουν ψηφίσει γονείς, που αντιπροσωπεύουν ακόμα και λιγότερους από 30 μαθητές, μπορούν να εκπροσωπούνται στις Ενώσεις από 1 αντιπρόσωπο. Όμως, διάφοροι ιθύνοντες από τις παρατάξεις που κατά καιρούς είχαν ή έχουν τον έλεγχο του Δήμου, αλλά και της Ένωσης προτίμησαν να αποκλείσουν ακόμα και τον 1 αντιπρόσωπο από τα 12 σχολεία του Βύρωνα και να στήσουν μια Ένωση των υπόλοιπων, παρά να διακινδυνεύσουν να χάσουν τον έλεγχο. Δεν τους απασχολεί ότι έτσι περίπου τα μισά σχολεία δεν συμμετέχουν στην Ένωση των σχολείων, οπότε έτσι τίθεται θέμα αντιπροσωπευτικότητας της. Μάλιστα, ο αποκλεισμός σχολείων, μεθοδεύεται από εκπροσώπους σχολείων που είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι της δημ. αρχής και παρατάξεων στο Δήμο για τις Σχολικές Επιτροπές και παραβλέπουν ότι ένα από τα σχολεία τους που θεωρούν ότι δικαιούται εκπροσώπησης δεν έχει καταθέσει, παρά τη λήξη της προθεσμίας, το έγγραφο που να πιστοποιεί ότι πράγματι οι γονείς, που είναι λιγότεροι από το 1/3 κατά 20, αντιπροσωπεύουν το 1/3 των παιδιών του σχολείου.

Τα σχολεία που εκπροσωπούμε είναι μέσα σε αυτά που αποκλείονται από την εκπροσώπηση στην Ένωση. Φτάνουμε στο οξύμωρο σε ένα από αυτούς τους Συλλόγους να έχουν ψηφίσει 82 γονείς και να «μην δικαιούνται» αντιπρόσωπους, ενώ σε άλλους Συλλόγους να έχουν ψηφίσει 60 γονείς και να έχουν πολύ δίκαια 2 αντιπροσώπους. Είναι λυπηρό ότι ακόμα και η πρόταση μας στην Ένωση να συμμετέχουμε με 1 αντιπρόσωπο τα σχολεία που έχουμε συγκροτημένους συλλόγους, αλλά δεν έχουμε το 1/3, παρότι αρχικά έγινε αποδεκτή, στη συνέχεια αυτό αναιρέθηκε, ανομολόγητα για λόγους συσχετισμών.

Είναι προφανές, ότι αν ο νόμος ερμηνεύεται έτσι, είναι αντιδημοκρατικός και κατηγοριοποιεί τα σχολεία αποκλείοντας γονείς που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν, «τιμωρώντας» τα γιατί υπάρχει ποσοστό γονέων που δεν συμμετέχουν. Αυτή όμως η κατάσταση παραβιάζει την αναλογικότητα στη συμμετοχή, στερεί από τις Ενώσεις την αντιπροσωπευτικότητα όλων των σχολείων της περιοχής, ενώ ωθεί όσους έχουν συμφέρον για διαμόρφωση συσχετισμών και τον έλεγχο των ενώσεων να καταφεύγουν σε παρατυπίες και μεθοδεύσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν το 1/3 και την εκπροσώπησή τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι η φανατική άρνηση αποδοχής των εκπροσώπων των σχολείων μας δεν βοηθά την ενότητα των γονέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων και όσων έρχονται για τη δημόσια παιδεία. Οι δε μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό μας είναι αντιδημοκρατικές και πηγάζουν από στενές κομματικές-παραταξιακές σκοπιμότητες και όχι από ζήλο για την τήρηση των νόμων, ούτε από φροντίδα για τα παιδιά μας.

22/5/2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Κλιάφα Άρτεμις 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Κουτούφαρη Ευγενία 5ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Μπικάκη Μαρία 5ο Λύκειο Βύρωνα

Παπαλόη Έφη 3ο Λύκειο Βύρωνα


- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Φίλοι-ες γονείς,

Όσοι ασχολούμαστε με τους Συλλόγους Γονέων, ξέρουμε τα χρόνια προβλήματα των σχολείων στο Βύρωνα (κτιριακό, έλλειψη αναγκαίου προσωπικού για τη σωστή καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών κτηρίων, πλημμελής συντήρηση, υλικοτεχνικές υποδομές κ.α.), αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και μαζί τους και μείς (προσφυγή στην παραπαιδεία, σχολείο προσανατολισμένο στην εντατικοποίηση και στις εξετάσεις, προβληματικά προγράμματα, αποσπασματικές γνώσεις, αποστήθιση αντί της ανάπτυξης των δημιουργικών ικανοτήτων των μαθητών, διοικητικός αυταρχισμός, ανασφάλεια και άγχος, που βιώνουν πολλά παιδιά στις μεγαλύτερες τάξεις κ.α.).

Μαζί με όλα αυτά, σήμερα, προωθείται η προσαρμογή της εκπαίδευσης στα μνημόνια, στις απαιτήσεις της τρόικας και στο σχέδιο «Καλλικράτης». Έτσι, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε σοβαρές αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος που υποβαθμίζουν περισσότερο τη δημόσια παιδεία, αλλάζουν το περιεχόμενο της γνώσης και όλη τη λειτουργία του σχολείου. Πρακτικά, στόχοι της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε είναι οι εξής:

Μείωση της χρηματοδότησης για την παιδεία, συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, περισσότεροι μαθητές ανά τμήμα. Κλείσιμο του ΟΣΚ και του ΟΕΔΒ, περισσότερες συμπράξεις για τις ανάγκες που κάλυπταν αυτοί οι οργανισμοί από τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ). Που σημαίνουν περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, κενά στην κατασκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων, σε υποδομές, βιβλία και άλλα μέσα, λιγότερους καθηγητές, προβλήματα στη μεταφορά μαθητών. Ήδη στο Βύρωνα, σε εφαρμογή των παραπάνω, το Υπουργείο συγχωνεύει το 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το 1ο και 2ο Λύκειο. Προωθούν έτσι φτηνότερη παιδεία για το κράτος και τις περιφέρειες. Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι το ύψος χρηματοδότησης των σχολείων θα εξαρτάται από την αξιολόγησή τους, που σημαίνει -εκτός άλλων- μετακύλιση του κόστους της εκπαίδευσης στους γονείς , εξάρτηση από «χορηγούς» και άνοιγμα του δρόμου για μια παιδεία αντίστοιχη με τις ανάγκες των «αγορών», «ευέλικτη» και ανταποκρινόμενη στις εργασιακές σχέσεις που προωθούν. Πιο στενά συνδεδεμένη με τα «σύγχρονα» εφιαλτικά οράματα για παραγωγή φτηνού, ευέλικτου, ημιάνεργου – ημιαπασχολήσιμου εργατικού δυναμικού, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση και περίθαλψη.

Το σύνολο των μέτρων, θα μειώσει την παιδαγωγική ικανότητα του σχολείου, τη βοήθεια προς τους μαθητές για να μπορούν να ανταπεξέρχονται, θέτει περισσότερους φραγμούς στην πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τα παιδιά των φτωχότερων ειδικά στρωμάτων και θα διαμορφώσει σχολεία και μαθητές δύο ταχυτήτων, για αυτούς που μπορούν και αυτούς που δεν μπορούν να ανταπεξέρχονται. Αυτά σε συνδυασμό με τις αυξημένες σήμερα οικονομικές δυσκολίες των γονιών θα αυξήσουν τον αριθμό των διαρροών από το δημόσιο σχολείο πριν την ολοκλήρωση της 12χρονης εκπαίδευσης, θα αυξήσει την αφαίμαξη του οικογενειακού εισοδήματος από την παραπαιδεία. Δηλαδή, αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και ένταση των αποκλεισμών για τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτά όλα είναι μέρος της επίθεσης, που δέχεται σήμερα όλη η κοινωνία, ενάντια στα εργασιακά, και κοινωνικά δικαιώματα. Έτσι, μαζί με προηγούμενα στο «νέο» σχολείο δεν ταιριάζουν οι σταθερές ενιαίες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές για εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό και πληθαίνουν οι ωρομίσθιοι, οι συμβασιούχοι και κάθε λογής ελαστικά εργαζόμενοι και φτηνά αμειβόμενοι.

Για αυτό δεν γοητευόμαστε από τις εξαγγελίες περί «νέου» σχολείου, αφού οι όροι που το Υπουργείο το προσδιορίζει «βιωσιμότητα, καινοτομίες, ανταγωνιστικότητα, αξιολόγηση» ταιριάζουν σε επιχειρήσεις, παρά σε σχολεία, μυρίζουν «παλιό» και οικονομικά συμφέροντα.

Περισσότερο από ότι παλιότερα, εμείς οι γονείς έχουμε την υποχρέωση να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δωρεάν, δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, χωρίς διαχωρισμούς. Να διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα για πλήρη κάλυψη των υποδομών και τη συντήρηση των σχολείων. Για προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και προσωπικού για καθαριότητα και φύλαξη των σχολείων με μόνιμη εργασιακή σχέση. Να αγωνιστούμε για να μην «προσαρμοστεί» η εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς, αλλά για να δίνει στους μαθητές ουσιαστικές γνώσεις και εφόδια για τη ζωή και να καλλιεργεί υπεύθυνους πολίτες που σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχουμε καθήκον να δραστηριοποιούμαστε για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και για να διεκδικούμε τη λύση τους, χωρίς να κουκουλώνουμε καταστάσεις και ευθύνες και χωρίς να ταυτιζόμαστε με τα κέντρα εξουσίας και τα σχέδια τους.

Με αυτό τον γνώμονα θεωρούμε ότι η επανασυγκρότηση της Ένωσης Γονέων είναι ένα θετικό βήμα. Αν η Ένωση συνεργαστεί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων για να προβάλλει και να επιδιώξει λύσεις για τα προβλήματα διεκδικώντας προς κάθε κατεύθυνση, Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο, κ.α.. Αν συντονίσει τις δράσεις των Συλλόγων της περιοχής, χωρίς να τους υποκαθιστά ή να τους φιμώνει. Αν δουλέψει, όχι με τη λογική της εκπροσώπησης και της κλειστής ομάδας ειδικών και παραγόντων για ρόλο στα δημοτικά δρώμενα, αλλά ως συλλογικότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη δράσεων για την επίλυση των προβλημάτων, προβολή των διεκδικήσεων και βελτίωση της κατάστασης. Αν η Ένωση ξεπεράσει το ρόλο της σφραγίδας, που στο παρελθόν επικύρωνε την πολιτική της όποιας δημοτικής αρχής και αναπτύξει ανεξάρτητη δράση από κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμο. Αν δεν αποτελέσει ένα νέο γραφειοκρατικό μόρφωμα, απλώς για να καλύπτει συμμετοχή σε κάποιες επιτροπές και όργανα. Αν δεν είναι ένα φερέφωνο επικρότησης των αποφάσεων του Υπουργείου, της περιφέρειας ή του Δήμου, αλλά κινηθεί ανεξάρτητα από τους φορείς της εξουσίας, προς την κατεύθυνση της δραστήριας ενασχόλησης με τα γενικότερα προβλήματα της παιδείας και αυτά που ταλανίζουν τα σχολεία και τους μαθητές της περιοχής μας. Έτσι, θα αποφύγει και τον εκφυλισμό που την οδήγησε τελικά να είναι ανενεργή τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό χρειάζεται να έχει δημοκρατική, ανοιχτή λειτουργία με τακτικές και γνωστοποιημένες συνεδριάσεις. Οι εκπρόσωποι της να εκφράζουν τις συλλογικά επεξεργασμένες αποφάσεις της Ένωσης. Να φροντίζει, όχι απλά να εκπληρώνει τα τυπικά καταστατικά της καθήκοντα, αλλά να έχει ουσιαστική επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων για αλληλοτροφοδότηση πληροφοριών και απόψεων και για ουσιαστική συμμετοχή όλων στις διαδικασίες της. Να συγκαλεί τακτικά τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για να καθορίζει τις δράσεις της και να συμβάλλει στο συντονισμό των ενεργειών και την αλληλοϋποστήριξη.

Οι γονείς, που το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στις δράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και αναπτύξαμε κάποιες κοινές απόψεις, υπογράφουμε αυτό το κείμενο με τις θέσεις μας για τα προβλήματα της παιδείας και για τη λειτουργία της Ένωσης. Θα προσπαθήσουμε να προβάλλουμε αυτές τις θέσεις και μέσα από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων συγκροτώντας ένα ψηφοδέλτιο.

Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου ισότιμα και συλλογικά θα καθορίζουν τις θέσεις των εκπροσώπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο στη βάση όσων εκθέσαμε παραπάνω. Σκοπός μας δεν είναι η προσωπική προβολή και οι προσωπικές πολιτικές. Δεσμευόμαστε από τις συλλογικές μας θέσεις και με βάση αυτές θα καθορίζουμε συλλογικά και τη δράση μας στην Ένωση για κάθε επιμέρους ζήτημα. Οι εκπρόσωποί μας θα είναι αιρετοί και ανακλητοί από το σύνολο των υποψηφίων του ψηφοδελτίου.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Κλιάφα Άρτεμις 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Κουτούφαρη Ευγενία 5ο Γυμνάσιο Βύρωνα

Κανδηλιώτη Κωστούλα Γυμνάσιο Καρέα

Λέγγα Βίκυ 5ο Δημοτικό Βύρωνα

Μπικάκη Μαρία 5ο Λύκειο Βύρωνα

Ξουργιά Ξένια 3ο Λύκειο Βύρωνα

Οικονόμου Μαρία 11ο Δημοτικό Βύρωνα

Παπαλόη Έφη 3ο Λύκειο Βύρωνα

Τσιάκαλος Κοσμάς 2ο Δημοτικό Βύρωνα

Τσιόγκα Αγγελική 2ο Δημοτικό Βύρωνα

Τσέκου Σύλλα Γυμνάσιο Καρέα


- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ

Για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από τους κάδους καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απέχουν από την εργασία τους γιατί δεν έχουν πληρωθεί την υπερωριακή τους εργασία, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, από τον Ιανουάριο. Η δημοτική εξουσία δεν μπορεί ή δε θέλει να διασφαλίσει ούτε την παροχή του γάλατος όσων εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες καταπατώντας έτσι στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Τη Δευτέρα 23/5, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από το αμαξοστάσιο στο Δημαρχείο.

Δεν είναι πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που δε γίνεται αποκομιδή τα Σαββατοκύριακα . Άλλοτε γιατί διεκδικούν οι εργαζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους, άλλοτε γιατί δεν υπάρχουν καύσιμα. Πρόκειται για εικόνες από το μέλλον αφού η πολιτική της Δημοτικής Αρχής και τα προβλήματα που δημιουργεί ο Καλλικράτης δε φαίνεται να έχουν τέλος.

Θύματα αυτής της πολιτικής οι δημότες που ενώ πληρώνουν αδρά δημοτικά τέλη δεν έχουν τις ανάλογες υπηρεσίες, αλλά και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε μια εργασία δύσκολη με κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς δεν πληρώνονται στην ώρα τους.

Τα δύσκολα είναι μπροστά για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος εξ αιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής. Οι μύθοι της δημοτικής εξουσίας καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον και αποκαλύπτεται ότι είχαν κοντά ποδάρια.

Εάν ο Δήμος Βύρωνα οδηγηθεί στο Μνημόνιο και την Επιτήρηση εξ αιτίας των χρεών του και της πολιτικής της κυβέρνησης τότε τίποτα δεν θα είναι όπως χθες. Η κατάσταση θα γίνεται καθημερινά όλο και χειρότερη για τους δημότες και τους εργαζόμενους.

Μόνο η δυναμική, ανεξάρτητη, μαζική παρέμβαση του λαού, που θα κληθεί να πληρώσει τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών που ασκούνται, μπορεί να βάλει φρένο και να απαιτήσει αλλαγή πολιτικής της κεντρικής και τοπικής δημοτικής εξουσίας, ώστε να μην υποβαθμιστεί - διαλυθεί ότι οικοδομήθηκε και έχει κοινωνικό χαρακτήρα σε αυτή την πόλη. Να μην επιβληθεί κοινωνικός και εργασιακός Μεσαίωνας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Βύρωνας 22-5-2011


25/5/11
- ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ


ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΚ ΝΙΚ

Αναφορά στον Συμπαραστάτη του Δημότη

Έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στον χώρο πίσω από το κλειστό γυμναστήριο και πλάι στο δημοτικό στάδιο εργασίες ανέγερσης κολυμβητηρίου. Το ζήτημα αυτό μας προκαλεί πολλές ανησυχίες για τους εξής λόγους:

1. Η περιοχή ανήκει στη Β' Ζώνη προστασίας του Υμηττού και μάλιστα με την προτεινόμενη αλλαγή του ΠΔ προστασίας του βουνού εντάσσεται στην Α' Ζώνη απόλυτης προστασίας. Νομότυπα ο Δήμος έχει πολεοδομική άδεια βάσει μιας παλαιότατης (πριν από το ΠΔ του 78) τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου και έχει λάβει για να ξεκινήσει τα έργα κάποια κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ό,τι όμως είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και «ηθικό»: έτσι δεν αναιρείται καθόλου το αρνητικό γεγονός ότι η χωροθέτηση του έργου στη συγκεκριμένη θέση θα επιφέρει μεγάλη επιβάρυνση στον οικιστικό ιστό της περιοχής, στο σημείο ακριβώς μάλιστα που γειτνιάζει με τον ορεινό όγκο. Η χρήση του κολυμβητηρίου θα δημιουργήσει σημαντικές νέες ανάγκες (μετακινήσεις, χώροι στάθμευσης) για τις οποίες σαφέστατα δεν υπάρχουν οι υποδομές σήμερα και δεν γνωρίζουμε αν και κατά πόσον η μελέτη του έργου περιλαμβάνει προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

2. Η παρακείμενη περιοχή του Πικ Νικ έχει χάσει το δασικό της χαρακτήρα επειδή έχει αφεθεί πάνω από δέκα χρόνια να γίνει το βολικό υπαίθριο πάρκινγκ του νεκροταφείου. Ο υπάρχων χώρος στάθμευσης, από την άλλη, δεν εξυπηρετεί λόγω ελλιπούς συντήρησης, ενοικίασης μέρους του σε ιδιώτη και ακριβού αντιτίμου. Θεωρούμε ότι η ανέγερση του κολυμβητηρίου, με τις νέες ανάγκες που, όπως αναφέραμε, θα προκαλέσει, θα κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Ο Δήμος έχει αναγγείλει εδώ και καιρό την ένταξη του «Πικ Νικ» στην περίφημη «Πράσινη Διαδρομή», ένα έργο όμως για το οποίο, αν και διαφημίζεται έντονα, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Σαν αποτέλεσμα, το μόνο που βλέπουμε είναι να διαιωνίζεται η ίδια εικόνα εγκατάλειψης, που επιτείνεται από την παρουσία πολλών παρατημένων αυτοκινήτων.

3. Επίσης, η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία αποδεδειγμένα πλέον βρίσκεται ο Δήμος μας, σε συνδυασμό με τη γενικότερη δυσχερέστατη κατάσταση της χώρας δεν δημιουργεί και τις καλύτερες προϋποθέσεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, για το αν δηλαδή θα συνεχιστούν οι εργασίες ανέγερσης του κολυμβητηρίου ή αν θα προστεθεί στην περιοχή μία ημιτελής κατασκευή που θα την υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο.

Συμπερασματικά:

 Το θέμα της ανέγερσης του κολυμβητηρίου σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του Πικ Νικ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει άμεσα να τεθεί δημοσίως τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους πολίτες του Βύρωνα.

 Προτείνουμε να υλοποιηθούν κάποιες πολύ απλές ενέργειες που αρκούν για τη διαφύλαξη του χώρου του Πικ Νικ: μη πρόσβαση αυτοκινήτων με παράλληλη διεύρυνση της χρήσης του υπάρχοντος υπόγειου χώρου στάθμευσης του νεκροταφείου, γκρέμισμα των τσιμέντων, απόδοση του χώρου στο πράσινο και επαναφορά του στη παλιότερή του χρήση ως χώρος περιπάτου και αναψυχής.

 Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία σαφής διευθέτηση των χρήσεων στην περιοχή -αυτοεξυπηρέτηση εγκαταστάσεων, αυστηρή και ανεξαίρετη οριοθέτηση των προστατευόμενων χώρων- ώστε τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και ανάγκες να μην επικρατήσουν απέναντι στην απόλυτη προτεραιότητα προστασίας των δασικών ελεύθερων χώρων (όπως, δυστυχώς, συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, π.χ. στην είσοδο του Κουταλά).

Βύρωνας, 25.05.2011


22/5/11
- ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ


Η Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα καταγγέλει εμπαιγμό των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 χρόνια.

Παρακάτω η ανακοίνωση:

Αδιαφάνεια – Αναξιοπιστία – Ασυδοσία - Χρεωκοπία

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΙΘΩΜΗΣ

Και νέα φουρνιά απλήρωτων καθηγητών;
Σιωπούν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολιτεύσης που συμμετέχουν στην Διοίκηση του Π.Κ!

Ανακοίνωση

Της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Η υπόθεση των 4 εργαζομένων, στους οποίους ο Δήμος Βύρωνα χρωστάει δεδουλευμένα εδώ και 5 περίπου χρόνια, δυστυχώς δεν έληξε αλλά συνεχίζεται !
Σχετικά με την υποχρέωση του Δήμου να ξοφλήσει τα χρωστούμενα στο αναφερόμενο προσωπικό θυμίζουμε τα εξής :
Στα μέσα Γενάρη 2011, μετά από σχετικές καταγγελίες και δημοσιεύματα για την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Πηνελόπη Δάφνη δήλωσε στον μέλος της Επιτροπής μας κ. Δ. Σουλιώτη, που την ρώτησε για το τι θα γίνει με την εξόφληση των δεδουλευμένων του διδακτικού προσωπικού της Ιθώμης, ότι «θα πληρωθούν το προσεχή μήνα» και ότι από το λογιστήριο υπολογίστηκαν τα ποσά και έχουν πάει στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου για πληρωμή!. Τον Φλεβάρη, επειδή οι αναφερόμενοι δεν πληρώθηκαν, η κ. Δάφνη ξαναρωτήθηκε τι θα γίνει με την πληρωμή των ανθρώπων και εκείνη «ενοχλημένη» από την αβελτηρία τάχα της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, που δεν εξόφλησε τους εργαζόμενους, επανέλαβε ότι οι δικαιούχοι θα πληρωθούν τον Μάρτη!...

Τον Μάρτη, αυτή την φορά, ρωτήθηκε ο Δήμαρχος, από το ίδιο μέλος της Επιτροπής μας, πότε επί τέλους θα πληρωθούν οι άνθρωποι της Ιθώμης και ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «θα πληρωθούν μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός» δηλ. τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη! Την ίδια δέσμευση απάντηση είχε αναλάβει και σε εκπρόσωπο του σωματείου.

Τελικά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, ο Δήμος πήρε και τα δάνεια, πέρασε και ο Απρίλης, αλλά ο Δήμος δεν έχει ακόμα καταβάλλει τα χρωστούμενα που εκκρεμούν εδώ και 5 χρόνια!....Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Διοίκηση του Π.Κ, σε συνεννόηση προφανώς με τον Δήμαρχο, και εισάγοντας πρωτοφανείς μεθόδους διαχείρισης, ζήτησε και έλαβε από τους εργαζόμενους αποδείξεις εξόφλησης των αποδοχών τους, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν πάρει φράγκο ενώ εκτός από αυτό πλήρωσαν και από πάνω το ανάλογο ΦΠΑ, (την περίοδο εκείνη παρείχαν εργασία με μπλοκάκι!). Οι εν λόγω εργαζόμενοι σκέπτονται να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα καθώς τον Ιούνη επέρχεται ο χρόνος παραγραφή της απαίτησης.

Στο μεταξύ, από πληροφορίες, που όμως δεν κατορθώσαμε να επιβεβαιώσουμε, διαδίδεται ότι ο Δήμος χρωστάει εκτός από τα δεδουλευμένα της 5ετίας και αρκετούς μισθούς σε άλλους καθηγητές του εργαστηρίου της Ιθώμης. Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αδιασταύρωτες πληροφορίες λέγεται ότι το ΠΚ χρωστάει μισθούς από το 2010. Επίσης λέγεται ότι οι πληρωμές γενικά δεν γίνονται τακτικά π.χ κάθε μήνα, αλλά όποτε καπνίσει στην «δημοκρατική και ευαίσθητη» διοίκηση του Π.Κ. Σε μερικούς από αυτούς τους εργαζόμενους μάλιστα λέγεται ότι πληρωμές γίνονται κάθε έξη μήνες ή ακόμα και μετά 8 μήνες! Κόμηδες και δουλοπάροικοι!...

Πρόκειται για συμπεριφορά η οποία δεν είναι μόνο αντεργατική αλλά και αήθης. Πνευματικό Κέντρο και Δήμος εκμεταλλεύονται το φόβο της κρίσης και την ανάγκη των εργαζομένων για μεροκάματο και επιδεικνύουν μια τέτοια περιφρόνηση όχι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού αλλά και στις ανάγκες του, στην ίδια την αξιοπρέπειά τους.

Ποιοι είσθε εσείς που αναγκάζετε τους εργαζόμενους αυτούς που, με το μόχθο τους πλουτίζουν την κοινωνία και διδάσκουν τα παιδιά μας, να σας παρακαλάνε για το ψωμί τους;

Υπογραμμίζουμε ότι μολονότι η αχαρακτήριστη αυτή συμπεριφορά είναι σε γνώση της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, κανένα μέλος του Δ.Σ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει κανενός είδους συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι στη Διοίκηση του Π.Κ συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (εκτός από την Αριστερή Παρέμβαση), όπως επίσης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια και καμιά από τις δημοτικές παρατάξεις.

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα»


8/5/11
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΔΗΜΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζόμενων στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ αφού ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στα οικονομικά χρέη ( 167 % των εσόδων του).

Η πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο με ευθύνη των δημοτικών αρχών ΡΟΓΚΑΚΟΥ και ΧΑΡΔΑΛΙΑ –κακοδιαχείριση, σπατάλη, κακοδιοίκηση, ρουσφέτια, αδιαφάνεια, μαύρη εργασία, κλπ, σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης , τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ κ.λπ., οδήγησαν το Δήμο στην υπερχρέωση και στο χείλος της χρεωκοπίας. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία σε μια αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.

Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι δημότες, που βλέπουνε τις υπηρεσίες του Δήμου να υποβαθμίζονται μέρα με την ημέρα και οι εργαζόμενοι στο Δήμο.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί δραματικά εάν ο Δήμος μπει σε καθεστώς επιτήρησης.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα συνεχίζει την επικοινωνιακή του προσπάθεια για να βγάλει από πάνω του τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος . Αυτή την φορά δεν μπορεί να πείσει κανέναν πλέον γιατι τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν.

Ήδη οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ παραμένουν απλήρωτοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους απαιτώντας τον μισθό τους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου αποφάσισαν να απέχουν από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μαΐου απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να πληρωθούν την υπερωριακή απασχόληση τεσσάρων μηνών. Επίσης ζητάνε από τη Δημοτική Αρχή να τους διαβεβαιώσει εάν θα πληρώνεται η εργασία τους τα Σαββατοκύριακα μετά τις ανακοινώσεις για τα οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο συναισθανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, θα αγωνιστούν για να μη διαλυθεί ο Δήμος, οι υπηρεσίες του και να διασφαλίσουν την εργασία τους και τα δικαιώματα τους .

6 Μάη 2011


3/5/11
ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, τα Ν. Πρόσωπα και τη Δημοτική Επιχείρηση οξύνονται όλο και περισσότερο εξ αιτίας της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής Κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, Δ.Ν.Τ., Κεφαλαίου που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων αλλά και εξ αιτίας της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμος Βύρωνα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Όχι μόνο γιατί κυβέρνηση καθυστερεί να αποδώσει στους Δήμους την κρατική χρηματοδότηση η οποία είναι και μειωμένη αλλά και γιατί η Δ. Αρχή εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική αντιλαϊκή, φορομπηχτική με έντονα τα σημάδια της κακοδιαχείρισης, της σπατάλης, της κακοδιοίκησης. Πρόσφατο παράδειγμα ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός που ενώ είναι μειωμένος κατά 23 εκ. ευρώ αυξάνει τα χρήματα που θα πληρώσουν οι δημότες στο δήμο. Το καράβι δεν το έχουν μόνο γείρει, αλλά είναι αμφίβολο εάν μπορούν να το περισώσουν. Αυτό δείχνουν μια σειρά γεγονότα που συμβαίνουν στο Δήμο, όπως: Αδυναμία να πληρώνονται έγκαιρα οι εργαζόμενοι στα Ν. Πρόσωπα κάθε 1 και 16 του μήνα. Καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών από τον Ιανουάριο παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου ότι θα πληρωθούν. Η παροχή του γάλακτος έχει σταματήσει. Δεν έχει εφαρμοστεί η Σ.Σ. Εργασίας για τους Αόριστου Χρόνου συναδέλφους. Τα χρήματα που οφείλονται σε εργαζόμενους του Π. Κέντρου δεν έχουν δοθεί. Έλλειψη προμηθείας μιας σειράς απαραίτητων υλικών για τη καθημερινή λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των Ν. Προσώπων. Έλλειψη ανταλλακτικών για την επισκευή των οχημάτων και παντελή έλλειψη ελαστικών. Έλλειψη καυσίμων για τα λεωφορεία και τα απορριμματοφόρα. Σταμάτησαν τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ, διακόπηκε το τηλέφωνο στα ΚΑΠΗ Καρέα και Μεταμόρφωσης, η θέρμανση σταμάτησε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά πετρελαίου. Τα κυλικεία της Αγ. Τριάδας (Λαμπηδόνα) και της Μυρακτής ετοιμάζονται να τα δώσουν σε ιδιώτες, τη Λουΐζα – μοναδικό χώρο για εκδηλώσεις πολιτισμού στο Δήμο - σχεδιάζουν να την εγκαταλείψουν.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

Παρά τα όσα διαβεβαιώνει και δηλώνει ο κ. Δήμαρχος τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται αλλά διογκώνονται. Οι προσπάθειες που γίνονται για να καλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής δεν πείθουν πλέον κανέναν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοτική Αρχή έτρεξε να δηλώσει πρώτη τη συμφωνία της με την πολιτική της κυβέρνησης για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μην προσπαθεί να βγάλει από πάνω της, τις ευθύνες που έχει για την έγκαιρη μισθοδοσία των εργαζομένων. Εάν υπάρχουν ευθύνες (κυβέρνηση - επίτροπο) να τις κατονομάσει υπεύθυνα, να τις καταγγείλει δημόσια και έμπρακτα να τις αντιπαλέψει.

Συνάδελφοι- συναδελφισσες

Οι εργαζόμενοι είμαστε τα θύματα της αντεργατικής πολιτικής της Κεντρικής και δημοτικής εξουσίας. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην επιβολή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Στερούν εργασιακά δικαιώματα και καταργούν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και του Δήμου.

Συναισθανόμενοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εμείς δε σωπαίνουμε, δε συναινούμε, απαιτούμε να δοθούν λύσεις τώρα. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου την Πέμπτη 28/4, προτείναμε να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματά μας. Το νέο προεδρείο του σωματείου μας θα κριθεί από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και άμεσα αυτά τα προβλήματα.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δευτέρα 2 Μαΐου ώρα 10 π.μ. συγκέντρωση των εργαζόμενων στο Δημαρχείο. Τρίτη 3 Μαΐου ώρα 7.30 π.μ συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Τετάρτη 4 Μαΐου ώρα 11 π. μ. Γενική Συνέλευση για εκτίμηση της κατάστασης και τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων στις 11 Μαΐου 2011.


- ANAKOINΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση

Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Όχι στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού και κοινωνικού ρόλου των Παιδικών Σταθμών

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί γονείς.

Έχουμε φτάσει, ως κοινωνία, σε ένα σημείο που στην κυριολεξία, έχουμε πλέον χάσει το «μπούσουλα».

Ένα χρόνο τώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει το μνημόνιο με την επιτήρηση της τρόικας μας έχει «αλλάξει τα φώτα». Χωρίς να πιάνουν τους οικονομικούς δείκτες για τους οποίους καταργούν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, επιδιώκουν να διαλύσουν ότι ελάχιστο έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και του Δήμου. Προσπαθούν να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης για να πετύχουν το στόχο τους και μας «δουλεύουν» όταν μας λένε ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Θύτες και θύματα μας βάζουν όλους σε ένα τσουβάλι γιατί έτσι τους βολεύει.

Είναι αλήθεια πολύ βολικό να λέει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, ότι αυξάνοντας τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, μπορούν να λειτουργούν οι σταθμοί όλη μέρα (από τις 7 το πρωί, ως τις 8 το βράδυ), μιας και η αύξηση του ωραρίου, «μεταφράζεται» σε απλήρωτες εργατοώρες που αντιστοιχούν, όπως ισχυρίζονται, στην πρόσληψη δεκάδων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Αλήθεια είναι όλα τόσα απλά και βολικά, όπως μας σερβίρονται από τα μέσα ενημέρωσης και την κυβερνητική προπαγάνδα; Αυξάνοντας τις ώρες εργασίας είναι σαν να δίνουν δουλειά σε δεκάδες άνεργους;

Φυσικά και όχι.

Αυτές τις επιπλέον εργατοώρες θα τις καλύψουν οι άνθρωποι που ήδη εργάζονται στους σταθμούς.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά (μετά τις συνεχείς περικοπές στις αμοιβές τους), που είδαν να μην αντικαθίστανται οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν για να συνταξιοδοτηθούν - ήδη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, είμαστε λιγότεροι, καθώς δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μονίμου προσωπικού, ενώ ο ίδιος ο υπουργός διαβεβαιώνει από τηλεοράσεως ότι δε θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

Οι ίδιοι άνθρωποι που δε θα έχουν στο εξής οργανική θέση, αλλά ως κρατικοί υπάλληλοι χωρίς ειδικότητα, θα «μπαλώνουν κάθε τρύπα» όπου και όποτε τους ζητηθεί.

Και η κυβέρνηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, η επιπλέον εργασία (εργατοώρες) δε σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων, κάποια επιπλέον αμοιβή.

Γιατί αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι στους σταθμούς, οι δάσκαλοι των παιδιών σας, οι άνθρωποι που μαγειρεύουν για τα παιδιά, οι άνθρωποι που φροντίζουν για την καθαριότητα και την υγιεινή των σταθμών, να είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας να προσφέρουν εργασία, όπου τους ζητηθεί.

Και τι ακριβώς θα συμβεί στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα; Ποια τα σχέδια, ποιο το πρόγραμμα της Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μέσα στο μήνα Μάιο εγγραφές παιδιών;

Και το χειρότερο ακολουθεί:

Όλα αυτά τα μέτρα είναι αντίθετα από τις σύγχρονες επιταγές των Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Όλα αυτά τα μέτρα είναι μπακάλικες λογικές που θα πλήξουν, αυτούς που δεν έχουν φωνή για να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Και ποιοι είναι αυτοί;

Μα φυσικά τα παιδιά, τα νήπια και τα βρέφη που φοιτούν στους σταθμούς!

Γιατί τα παιδιά κατά κύριο λόγο, αλλά και οι οικογένειές τους θα κληθούν «να πληρώσουν το μάρμαρο».

Ήδη σε όμορους δήμους, με το πρόσχημα της κακής οικονομικής συγκυρίας, τα δίδακτρα – τροφεία έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη (150 €, 200 € και σε ορισμένους δήμους ακόμη και 250 €).

Μια σύγχρονη κοινωνία δεν μετατρέπει τους Παιδικούς Σταθμούς σε παιδοφυλακτήρια – ιδρύματα με την παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους σε βάρος των παιδιών και των νηπίων για να διευκολύνει δήθεν την εργαζόμενη οικογένεια. Αντίθετα παίρνει μέτρα και εφαρμόζει πολιτικές που βοηθούν τα νέα ζευγάρια, φτιάχνει παιδικούς σταθμούς σε κάθε γειτονιά της πόλης για να μην αποκλείεται κανένα παιδί, προσλαμβάνει εργαζόμενους με σταθερή σχέση εργασίας ώστε να τηρούνται οι αναλογίες παιδιών – παιδαγωγών, εξοπλίζει τους σταθμούς με σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα, δημιουργεί κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών για τις απογευματινές ώρες, καταργεί τα τροφεία, μειώνει το ωράριο εργασίας της εργαζόμενης μητέρας έτσι ώστε να βρίσκεται περισσότερες ώρες με το παιδί της σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε ότι η κεντρική και η δημοτική εξουσία μας εμπαίζει, μας στερεί το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, πρέπει να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε, διεκδικώντας όλα όσα μας στερούν και μας ανήκουν.

Οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, γονείς και εργαζόμενοι, να απαιτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, να απαιτήσουμε τη δωρεάν σύγχρονη Προσχολική Αγωγή για όλα τα νήπια και βρέφη που ζουν στην Ελλάδα.

Οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, να ζητάμε το καλύτερο και να μη βολευόμαστε στο ελάχιστο.

Οφείλουμε απέναντι στα παιδιά μας, να κάνουμε ερωτήσεις, να ζητάμε εξηγήσεις, να θέλουμε οι αρμόδιοι, εν προκειμένω η διοίκηση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, να λένε την αλήθεια και να μην υπεκφεύγουν «φορτώνοντας» όλα τα δεινά των Παιδικών Σταθμών στην κακή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Αγαπητοί γονείς – αγαπητοί συνάδελφοι

Έφτασε ο καιρός, τόσο οι εργαζόμενοι στους Σταθμούς, όσο και οι ίδιοι οι γονείς, να αφήσουμε πλέον στην άκρη τα όποια μικροσυντεχνιακά συμφέροντα ή τις «βολικές λύσεις» που μας τάζουν.

Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν και να ισοπεδώσουν τα πάντα.

Να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο κίνημα σωτηρίας των δικαιωμάτων μας και των κοινωνικών μας αναγκών.

Να μην επιτρέψουμε να εδραιώσουν ένα κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα διαλύοντας την κοινωνία.

Απαιτούμε να φτιαχτούν και άλλοι παιδικοί σταθμοί, έτσι ώστε κανένα βρέφος και νήπιο να μην μένει έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Να σταματήσουν οι σπατάλες και η κακοδιαχείριση, να ενισχυθεί η κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

Να υπάρξει κοινωνικός, λαϊκός, έλεγχος για την οικονομική διαχείριση των Δήμων.

Μάιος 2011


- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ

Κάτοικος Βύρωνα με στοιχεία εντοπίζει προβλήματα και απευθύνει την παρακάτω επιστολή σε ΟΟΣΑ και ΕΘΕΛ με Κοινοποιήση προς:
Δήμο Βύρωνα και Δήμαρχο Βύρωνα

Ο ΚΑΡΕΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΆΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ;
Δυστυχώς για μία ακόμη φόρα η αστική συγκοινωνία στην όμορφη περιοχή μας υποβαθμίζεται και αποδυναμώνεται. Και ενώ όταν πρωτοξεκίνησε η τοπική λεωφορειακή γραμμή (Αγία Μαρίνα) ΚΑΡΕΑΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΣΤ.Μ.ΔΑΦΝΗΣ ήταν πολλά υποσχόμενη με τήρηση των δρομολογίων και με σχετικά ικανοποιητική συχνότητα διέλευσης, σιγά- σιγά αλλά και σταθερά αλλά σταδιακά ο αριθμός των διεξαγόμενων δρομολογίων μειώθηκε, ο αριθμός των διατιθεμένων οδηγών και οχημάτων ελαττώθηκε, η συχνότητα διέλευσης μειώθηκε σημαντικά. Από το 15 με 20 λεπτά συχνότητα διέλευσης όταν πρωτοξεκίνησε η γραμμή το 2004 φτάσαμε να έχουμε συχνότητα διέλευσης ανά μισάωρο, σαράντα λεπτά ή και μία ώρα σε ορισμένες περιπτώσεις!!
Ακόμη και τα πολύ μειωμένα επίσημα δρομολόγια πάρα πολλές φορές, εδώ και τρία χρόνια δεν διεξάγονται κανονικά, λόγω έλλειψης οδηγών και οχημάτων. Μάλιστα καθώς η δραματική αυτή κατάσταση στην υπολειτουργούσα και υπό διάλυση γραμμή είναι γνωστή ακόμη και στους σταθμάρχες του σταθμού μέτρο της Δάφνης, οι οποίοι πολλές φορές- συχνότατα- προβαίνουν σε ανεπίσημες ανακοινώσεις για το ποια και πόσα προγραμματισμένα δρομολόγια στην γραμμή 212 δεν θα διεξαχθούν. Ανακοινώσεις χωρίς την επίσημη υπογραφή της ΕΘΕΛ, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, ανηρτημένες πρόχειρα και μισοσκισμένες καμιά φορά στην αφετηρία της γραμμής 212 στον σταθμό μετρό της Δάφνης. Μία από αυτές τις πολλές απαράδεκτες και ανεπίσημες ανακοινώσεις την οποία φωτογράφησα με το κινητό μου τηλέφωνο, σας έχω επισυνάψει στο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι την Πέμπτη 28 Απριλίου δεν θα διεξαχθούν στην γραμμή 212 τα εξής δρομολόγια : των 14:10, των 15:35, των 16: 55, των 18:15, των 19: 30 και των 21:00. Βέβαια εδώ να επισημάνουμε ότι και τα υπόλοιπα δρομολόγια που υποτίθεται διεξάγονται κανονικά σε αυτές τις ημέρες , δεν διεξάγονται σχεδόν πότε στην προγραμματισμένη τους ώρα. Παραδείγματος χάριν την 28η / 4/ 2011 το αμέσως επόμενο δρομολόγιο των 18:15 που ήταν προγραμματισμένο να φύγει κανονικά στις 18:40 έφυγε 5 λεπτά νωρίτερα στις 18:35 ενώ το αμέσως επόμενο αντί για τις 19:05 που ήταν κανονικά προγραμματισμένο να φύγει έφυγε τελικά στις 19:15.Αποτέλεσμα: Κάποιος που ήξερε το πρόγραμμα δρομολόγησης των δρομολογίων της γραμμής 212 (όπως εγώ που την πάτησα) και υπολόγισε να πάει στην αφετηρία 2 λεπτά πριν την κανονική αναχώρηση των 18:40 δηλαδή στις 18:38 να έχει χάσει μόλις (το οποίο έφυσε στις 18:35 όπως με ενημέρωσε μετέπειτα ο σταθμάρχης σε σχετική ερώτηση μου) το λεωφορείο και αναγκάστηκε να περιμένει το επόμενο μέχρι της 19:15 δηλαδή 38’ ολόκληρα λεπτά!! Βέβαια, αυτό συνέβη καθώς το αμέσως προηγούμενο δρομολόγιο των 18:15 δεν είχε διεξαχθεί με αποτέλεσμα ο κόσμος που περίμενε από τις 17:50 που ήταν η αναχώρηση του αμέσως προηγούμενου δρομολογίου να αρχίσει να διαμαρτύρεται όπως με ενημέρωσε ο σταθμάρχης. Τα τραγικά αυτά φαινόμενα διάλυσης της τοπικής γραμμής 212 είναι πλέον πολύ συχνά.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι οι επιβάτες γίνονται γνώστες αυτής της ανεπίσημης ανακοίνωσης για τα δρομολόγια που δεν θα διεξαχθούν αφού πρώτα έχουν φτάσει και περιμένουν στην αφετηρία και όχι από πριν (π.χ. με ανακοίνωση από την προηγούμενη ημέρα ώστε την επομένη να αναπροσαρμόσουν τις ώρες και τον τρόπο των μετακινήσεων τους με βάση τα μειωμένα δρομολόγια). Επιπλέον, υπάρχουν δρομολόγια που εάν καταργηθούν με τα είδη επισήμως ανακοινωμένα μειωμένης συχνότητας διέλευσης δρομολόγια η γραμμή 212 μένει χωρίς δρομολόγια για μία ολόκληρη ώρα!! Για παράδειγμα με το δρομολόγιο των 21:00 που καταργήθηκε, το αμέσως προηγούμενο προγραμματισμένο δρομολόγια ήταν στις 20:30 και το αμέσως επόμενο προγραμματισμένο στις 21:30 δηλαδή για μία ολόκληρη ώρα ολόκληρος ο Βύρωνας και ο Καρέας (δεν αναφέρω τον Υμηττό και την Αγία Μαρίνα καθώς αυτές εξυπηρετούνται και από άλλες συγκοινωνιακές γραμμές από το μετρό της Δάφνης) δεν είχαν απολύτως καμία συγκοινωνιακή σύνδεση με τον σταθμό με τον Σταθμό μετρό της Δάφνης. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία στιγμή που η επιβατική κίνηση της γραμμής 212 Στ. Μ. Δάφνης- Υμηττός- Βύρωνας – Καρέα (Αγία Μαρίνα) έχει αυξηθεί καθώς έχει καταργηθεί η πρώην βοηθητική όμορη γραμμή 213 που συνέδεε το μετρό της Δάφνης με τον Υμηττό, τον Βύρωνα (μέχρι το νεκροταφείο) και απόσυμφορούσε κάπως το ερμητικά γεμάτο από Καρεότες 212 καθώς είχε ως ένα σημείο κοινή διαδρομή και εξυπηρετούσε πολλούς Βυρωνιότες και εν μέρει κατοίκους της περιοχής του Υμηττού (Ακόμη και Καρεότες το έπαιρναν και αποβιβαζόταν στην Καραολή και Δημητρίου στην στάση του ΙΚΑ με την ελπίδα να ανέβουν Καρέα είτε με το 203 είτε με το δημοτικό 10 που κάνει στάση ακριβώς δίπλα στην στάση του 203 σε έναν κάθετο της Καραολή και Δημητρίου ακριβώς μπροστά από το ΙΚΑ) .
Κατά τα λοιπά υπάρχουν ημέρες και ώρες που η επίσημη συχνότητα διέλευσης της γραμμής αγγίζει τα 35 και 40 λεπτά (κυρίως Κυριακές και Σάββατα) και βέβαια αυτό εάν τα δρομολόγια γίνονται στην ώρα τους και κανονικά, ειδάλλως εάν δεν διεξαχθεί ένα δρομολόγιο κανονικά (ενδεχόμενο αρκετά πιθανό) σε ημέρα Κυριακή η αναμονή μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 70 λεπτά!! Επίσης δεν είναι κατανοητό γιατί τις Κυριακές το πρωί δεν υπάρχει απολύτως κανένα δρομολόγιο από τον Καρέα προς το μετρό τις Δάfνης πριν τις 08:40 και από την το μετρό της Δάφνης προς τον Καρέα πριν τις 09:10; Στις 05:00 , στις 06:00, στις 07:00, στις 08:00 το πρωί δεν υπάρχουν μεταφορικές ανάγκες στην περιοχή του Καρέα;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ.
Με ιδιαίτερο σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση.
Κουγιάς Γεώργιος Κάτοικος Καρέα


- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΩΦ. ΚΑΡΕΑ


Ελλάδα : Το Μπαγκλαντές της Ευρώπης. Με τις πλάτες του Δήμου

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΡΕΑ:
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Σωρεία καταγγελιών κατοίκων στην Επιτροπή για μαζικές καταλήψεις πεζοδρομίων. Η Δημοτική Αρχή με την στάση της στηρίζει το καθεστώς ασυδοσίας.
Βαριές οι ευθύνες του αντιδημάρχου περιβάλλοντος κ. Μπαντή και της Αστυνομίας.
Πάνω και κάτω : Ο Καραγρηγόρης σε πλήρη ανάπτυξη!...Από πού θα περάσει κ. Καραγρηγόρη π.χ η μάνα με το καροτσάκι και από πού αντλείτε αυτό το δικαίωμα ; Τι κάνει η αστυνομία; 
Πέμπτη 28.4.- Μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής της Λ. Καρέα προς την επιτροπή μας, κλιμάκιο της «Επιτροπής Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα» επισκέφτηκε την περιοχή στην οποία, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται πλήθος εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων και κατέγραψε το καθεστώς ασυδοσίας των εν λόγω εταιριών, οι οποίες στην ουσία έχουν μετατρέψει τα πεζοδρόμια της Λ. Καρέα και των παρακείμενων δρόμων, σε μάντρα πώλησης αυτοκινήτων. Η άθλια όσο και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των πεζών καθώς η ολοσχερής, σε μερικές περιπτώσεις, κατάληψη των πεζοδρομίων, αναγκάζει παιδιά, μανάδες, γέροντες και γενικά τους πεζούς, να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα της Λεωφόρου, η οποία, όπως είναι γνωστό, χαρακτηρίζεται από έντονη κίνηση ΙΧ αυτοκινήτων με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη ζωή τους, από τροχαίο ατύχημα.

Η πολιτική της διαπλοκής συνεχίζεται…..

Το απαράδεκτο αυτό καθεστώς που χαρακτηρίζεται από την απουσία ευθύνης των συγκεκριμένων επαγγελματιών, απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής, διαρκεί χρόνια και είναι σε γνώση της δημοτικής αρχής της Ν.Δ και του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά. Ο θρίαμβος της ασυνειδησίας, της ατιμωρησίας και της ασυδοσίας. Ο κ. Δήμαρχος ακολουθεί και εδώ την γνωστή γραμμή της διαπλοκής, των υψηλών διασυνδέσεων και της εξυπηρέτησης συμφερόντων ανμτίθετων προς την αποστολή του. Έτσι, αυτός και οι εμπορικοί σύμμαχοί του στρέφονται εναντίον των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, φαινόμενο που αποτελεί μόνιμο πια στοιχείο του δικομματισμού συστήματος, που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη σήψη και την παρακμή.

Γιατί οι φυλλάδες στηρίζουν το σαθρό καθεστώς Χαρδαλιά….

Όσο και να ψάξει κανείς κάποια τοπική νεοδημοκρατική εφημερίδα, δεν πρόκειται να βρει στις διαφημιστικές, κυρίως, σελίδες της κάποια φωτογραφία ούτε δύο έστω αράδες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση άλλο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας! Τυχαίο; Καθόλου τυχαίο. Οι περισσότεροι από τους εν λόγω εμπόρους αυτοκινήτων, αποτελούν σταθερούς χρηματοδότες των τοπικών φυλλάδων που στήριξαν και στηρίζουν το σαθρό καθεστώς Χαρδαλιά και της ψευτοπροοδευτικής και τυχοδιωκτικής πολιτικής του, με την χορήγηση σωρείας διαφημίσεων από τις οποίες οι εκδότες των φυλλάδων εξασφαλίζουν σημαντικά έσοδα. Επιχειρηματίες, Εργολάβοι, Έμποροι, πολιτικοί, υψηλόβαθμοι κρατικών υπηρεσιών, Δήμαρχοι και άλλοι δημοτικοί παράγοντες, σε στενή συνεργασία με τους εκδότες του τοπικού τύπου έχουν διαμορφώσει ένα καθεστώς διαπλοκής και αλληλοεξυπηρετήσεων που στηρίζει την πολιτική του δικομματισμού και ειδικότερα του κ. Χαρδαλιά και των εκλεκτών της Ν.Δ στο Δήμο.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες με την χρηματοδότηση του τοπικού τύπου δεν στηρίζουν απλώς τον Χαρδαλιά και την παράταξή του, αλλά ασκώντας σημαντική επιρροή στα τοπικά πολιτικά και δημοτικά πράγματα, ζητούν και φυσικά παίρνουν διάφορα ανταλλάγματα τόσο από την δημοτική όσο και την κρατική εξουσία. Με τον τρόπο αυτό διαιωνίζεται το γνωστό καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας των οικονομικά ισχυρών, που κατακλύζει τον δημόσιο βίο, την λειτουργία του συστήματος και της δικομματικής κατάπτωσης…. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που στις τοπικές φυλλάδες ο πολίτης, εκτός από τις άφθονες διαφημίσεις, δεν θα δει ποτέ να εμφανίζονται τα προβλήματά του, οι αγώνες, οι ανάγκες του και τα αιτήματά του…….

Αδιαφορία Δήμου, δημοτικής αστυνομίας και κρατικών αστυνομικών αρχών

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων γίνονται συγκεκριμένες καταγγελίες και αναφορές για την αδιαφορία της Αστυνομίας , την οποία οι κάτοικοι κατηγορούν, τουλάχιστον, για αδιαφορία και υπογραμμίζουν ότι ενώ έχουν προσφύγει αρκετές φορές στις αστυνομικές αρχές , η κατάσταση δεν διορθώνεται. Κατηγορίες για συνειδητή επίδειξη αδιαφορίας διατυπώνονται επίσης και κατά του Δήμου και της δημοτικής αστυνομίας.

Και η ασυδοσία των περιπτέρων υπό την προστασία Χαρδαλιά….

Την ασφαλή κυκλοφορία πάνω στα πεζοδρόμια δεν παρεμποδίζουν μόνο οι έμποροι αυτοκινήτων αλλά και τα περίπτερα με τις αυθαίρετες όσο και επικίνδυνες επεκτάσεις τους. Είναι ένα φαινόμενο που αγκαλιάζει όλο τον Βύρωνα. Στη φωτογραφία θα δείτε ένα τέτοιο περίπτερο επί της Λ. Καρέα, το οποίο με την πλήρη προστασία της δημοτικής αρχής, προκειμένου να καταλάβει το πεζοδρόμιο, έχει διαμορφώσει την νεότερη εκδοχή της ιστορικής μάχης τα του «Στενού των Θερμοπυλών»!……

Η Επιτροπή μας θέτει την άθλια όσο και επικίνδυνη αυτή κατάσταση υπόψη του κ. Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για το περιβάλλον κ. Μπαντή και περιμένουμε άμεση απελευθέρωση των πεζοδρομίων, αποκατάσταση και σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι για οποιοδήποτε τροχαίο ατύχημα, από δω και πέρα, ήθελε συμβεί ενάντια στην ζωή ή την σωματική ακεραιότητα συνανθρώπου μας, θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη, από κοινού με τους συγκεκριμένους εμπόρους αυτοκινήτων κλπ. Περιμένουμε να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε τα γνωστά παιχνίδια της δημοτικής αρχής……

Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί στις επόμενες σελίδες είναι αποκαλυπτικό για την έκταση της ασυδοσίας των εμπόρων αυτοκινήτων και των μεγάλων κινδύνων που διατρέχουν οι πεζοί και κυρίως τα παιδιά!! ( Το φωτογραφικό υλικό καταλαμβάνει 8 σελίδες δείτε το, αξίζει το κόπο )

Η «Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»Άνω : Η εταιρία ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ επί τω έργω……Κάτω : Η εταιρία αυτοκινήτων ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ. Παντού βλέπετε ότι τα πεζοδρόμια έχουν χτισθεί και έχουν γίνει ράμπες!....Κάτω : Η εταιρία Καραχάλιου 


Ο Καραχάλιος δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα έστω των 5 εκατοστών…. Εκτός από αυτό έχει γεμίσει τους παρακείμενους δρόμους με δεκάδες αυτοκίνητα (προς πώληση) χωρίς πινακίδα, λες και ο Βύρωνας είναι μάντρα μεταχειρισμένων ή καλύτερα Σχιστό!....Δέστε φωτό: Οι έμποροι δεν διστάζουν να κτίζουν τα πεζοδρόμια, να τα κάνουν ράμπες για να ανεβαίνουν τα αυτοκίνητά τους!.....Πάνω: Εδώ βλέπουμε πώς Δήμος και έμποροι μεταβάλλουν τα πεζοδρόμια σε ράμπες !Πάνω: Η εταιρία Καραχάλιου από άλλη οπτική γωνία

Κάτω: Ο κ. ΦΙΛΟΣΙΔΗΣ. Δικά του δεν είναι τα πεζοδρόμια κ. Δήμαρχε;Κάτω: Αναπαράσταση του «Στενού των Θερμοπυλών» από τους προστατευόμενους περιπτεράδες του κ. Χαρδαλιά, του κ. Μπαντή και της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ του Δήμου Βύρωνα!Για τα περίπτερα γενικότερα στο Βύρωνα θα επανέλθουμε.

- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΪΖΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 11 π.μ.
ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 200 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Ο ένας άλλον έναν. Δεν ενδιαφέρει μόνο η υπογραφή. Χρειάζεται οι φίλοι, που υπογράφουν, να ενημερώνονται.

Η συνάντηση για τη ΛΟΥΙΖΑ και τα άλλα ζητήματα που βάζει το υπόμνημα για τον Πολιτισμό θα γίνει ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8.Μαΐου 2011 ώρα 11.00 στο Ταπητουργείο.
Σκοπός της συνάντησης είναι να προχωρήσουμε την συζήτηση σχετικά με το μεγάλο κεφάλαιο του Πολιτισμού και των υποδομών του στο Δήμο Βύρωνα. Στο υπόμνημα διατυπώνονται συγκεκριμένες εκτιμήσεις και αιτήματα σχετικά με το κρίσιμο κεφάλαιο της στέγης του Πολιτισμού.
Στο Δήμο Βύρωνα, στο μεγαλύτερο μέρος του, ο Πολιτισμός είναι στην ουσία ΑΣΤΕΓΟΣ. Το κεφάλαιο των υποδομών χαρακτηρίζεται από τρομακτικές ελλείψεις ενώ συνολικά το προϊόν του πολιτισμού σημαδεύεται από αναμασήματα, ανεπάρκειες, καθυστερήσεις και στρεβλώσεις εμπορευματικού και άλλου χαρακτήρα.
Είναι ανάγκη να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση, να την προχωρήσουμε, να ανοίξουμε ένα δημόσιο διάλογο. Να αλλάξουμε να δημιουργήσουμε, να θεμελιώσουμε ένα πολιτιστικό κίνημα που θα επιτρέψει μα φτάσει στη κοινωνία, ο στέρεος προοδευτικός και ριζοσπαστικός νέος πνευματικός λόγος. Να φτάσει η αληθινή Τέχνη που θα ελκύσει τις μεγάλες μάζες κυρίως των νέων παιδιών που σήμερα είναι βασικά αποκομμένες από την μέθη της ουμανιστικής κλασικής αισθητικής και τα νέα ριζοσπαστικά και προοδευτικά ρεύματα της εποχής μας.
Από την άποψη αυτή η συνάντησή μας εκφράζει μια ανάγκη. Θα έχουμε την ευκαιρία μιας πρώτης συζήτησης αλλά και μια ευκαιρία γνωριμίας, αφού οι περισσότεροι, που υπογράψαμε αυτό το ΥΠΟΜΝΗΜΑ, δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11.οο ακριβώς, γι’ αυτό και παρακαλούνται όλα τα μέλη της πρωτοβουλίας να βρίσκονται στην ώρα τους.


13/4/11
- ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ "ΛΟΥΪΖΑ''


Στο παρακάτω κείμενο πρωτοβουλία κατοίκων μαζεύει υπογραφές. Ήδη έχουν μαζευτεί 100 υπογαφές.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
«ΛΟΥΪΖΑ»

Προς τον Δήμαρχο
και το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ο Δήμαρχος κ. Ν. Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε πρόσφατα τα σχέδιά του να καταργήσει τον μέχρι σήμερα δημοτικό κινηματογράφο «Λουϊζα» και γι’ αυτό με το υπόμνημά μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε μια τέτοια ενέργεια.

Η σχεδιαζόμενη εγκατάλειψη της «Λουίζας», που λειτουργεί σαν χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος και συνάμα σαν θεατρική σκηνή και η οποία εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί τις πνευματικές, καλλιτεχνικές και πολιτικές εκδηλώσεις στον Βύρωνα, αν τελικά γίνει πράξη, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην γενικότερη πνευματική και πολιτική ζωή της πόλης.

Ο κινηματογράφος «Λουΐζα», που έχει παλιούς δεσμούς με την κοινωνική ζωή του Βύρωνα και έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, αποτελεί σήμερα την μοναδική υποδομή, το τελευταίο θα λέγαμε καταφύγιο - στέγη που έχει απομείνει στον Δήμο μας, για την οργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Η κατάργηση του θα στερήσει από το βυρωνιώτικο λαό τον μοναδικό δημοτικό χειμερινό κινηματογράφο, που υπάρχει στην πόλη, όταν σε αρκετούς άλλους Δήμους οι δημοτικοί κινηματογράφοι αποτελούν θεσμό, που συμβάλλει στην ψυχαγωγία και την ανάδειξη των μεγάλων κινηματογραφικών δημιουργιών καθώς και στην λειτουργία «Κινηματογραφικών Λεσχών» ή άλλων συγγενών δραστηριοτήτων. Θα μας επιτρέψετε ακόμα να τονίσουμε ότι η «ΛΟΥΪΖΑ», εκτός από κέντρο πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα για εκδηλώσεις σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, των οποίων το περιεχόμενό, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, συνδέεται και με την οικονομική ζωή της πόλης.

Η ιδέα ότι οι δραστηριότητες της «Λουΐζας» θα μπορούσαν εναλλακτικά να μεταφερθούν στο δημοτικό εστιατόριο ΑΣΤΡΑ, παραγνωρίζει τις πραγματικές και πολλαπλές ανάγκες του Πολιτισμού, αφού είναι γνωστό ότι τα «ΑΣΤΡΑ» δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον κινηματογράφο, την θεατρική σκηνή ή την αίθουσα συναυλιών και η δομή τους όσο και η θέση τους δεν προσφέρεται γενικότερα για ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκτός από αυτό, οι αδήριτες ανάγκες της πολιτιστικής ζωής στον Βύρωνα χρειάζονται και την «Λουΐζα» και τα «ΑΣΤΡΑ», όπως χρειάζονται και πολλά άλλα ακόμα στο τομέα των κτιριακών υποδομών. Είναι λυπηρό ότι στον Δήμο μας δεν υπάρχει κανένας οργανωμένος χώρος εκθέσεων! Οι εικαστικές τέχνες και οι ανάγκες τους αγνοούνται. Δεν μπορούμε λ.χ, σαν Δήμος, να φιλοξενήσουμε μια έκθεση ζωγραφικής ή άλλης εικαστικής τέχνης, δεν έχουμε χώρο να φιλοξενήσουμε μια έκθεση φωτογραφίας ή μια εκδήλωση για το βιβλίο κ.α. Ο μοναδικός άλλος χώρος για την πραγματοποίηση συζητήσεων ή άλλων εκδηλώσεων, που έχει απομείνει στην πόλη, είναι του Ταπητουργείου, το πάλαι ποτέ «στέκι νεολαίας», που σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως ως «θεατρικό εργαστήρι» του Πνευματικού Κέντρου και πρόσφατα ως έδρα του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου και συνεπώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους και παίρνοντας υπόψη την υπάρχουσα μεγάλη φτώχεια σε υποδομές, η οποία σημαδεύει τον Δήμο Βύρωνα, αλλά και τις τεράστιες όσο και επείγουσες ανάγκες για νέους χώρους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της πολιτιστικής ζωής της πόλης, ζητάμε από τον Δήμο να σκύψει με θετικό πνεύμα στο υπόμνημά μας και :
• Να κρατήσει και να αξιοποιήσει την «Λουϊζα» για τις ανάγκες του δημοτικού πολιτισμού.
• Να αξιοποιήσει και να μετατρέψει τα «ΑΣΤΡΑ» σε Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, εκθέσεων φωτογραφίας, εκθέσεων βιβλίου και άλλων εκδηλώσεων, που σχετίζονται ειδικότερα με την καλλιτεχνική δράση της νεολαίας, τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και του πολιτισμού ευρύτερα ή ότι άλλο κριθεί αναγκαίο από το Δημοτικό Συμβούλιο στα πλαίσια ενός προγραμματισμού για τον πολιτισμό.
• Ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι ε ί ν α ι ά μ ε σ η κ α ι μ ε γ ά λ η η α ν ά γ κ η να αποκτήσει ο Δήμος Βύρωνα ένα σύγχρονο μέγαρο πολιτισμού, που θα είναι σε θέση να στεγάσει ολόκληρη την πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης, να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να αποτελεί χώρο συνάντησης της Νεολαίας και της καλλιτεχνικής ερασιτεχνικής δημιουργίας. Η δημιουργία ενός τέτοιου Πολιτιστικού Κέντρου απαιτεί την οικονομική συνδρομή της Πολιτείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την δράση μας για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και καλούμε τον Δήμο καθώς και τις Δημοτικές Παρατάξεις να υποστηρίξουν τα αιτήματα που περιέχονται σε αυτό το υπόμνημα , για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής στο Βύρωνα.

Με τιμή

1. Αδάμος Ιωάννης, Αρχιτέκτων
2. Αδαμόπουλος Κώστας, πίνακες - κορνίζες
3. Αγγελής Κώστας, υπάλληλος τραπέζης
4. Αλεξοπούλου Γιάννα, υπάλληλος ΔΕΚΟ
5. Αναστούλης Παύλος, υπάλληλος
6. Ανδρέου Άρης, ιδ. Υπάλληλος
7. Αταπιάν Μαριάννα, συνταξιούχος
8. Αντωνίου Τάσος, Γεωλόγος
9. Αποστολόπουλου Χριστίνα, υπάλληλος
10. Βατίστα Κυριακή, Τραπεζικός
11. Βλαδιμίροβιτς Μαρία, δημοσιογράφος
12. Γιαννίρης Ηλίας, επ. καθηγητής, τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών
13. Γκίκα Δήμητρα, εργαζόμενη
14. Δαφνομήλης Νίκος, ηλεκτρονικός
15. Δελαγραμμάτικας Θεόδωρος, Αρχιτέκτων
16. Εγγλέζος Νικόλαος, μηχανολόγος μηχανικός
17. Ελληνικού Ελένη, εκπαιδευτικός
18. Ζαβιτσάνου Γεωργία, δημοσιογράφος
19. Ζαγορίτης Δημήτρης, συνταξιούχος
20. Ζαγορίτου Ευθυμία, εκπαιδευτικός
21. Ζαγορίτου Κάτια, καθηγήτρια
22. Καΐνη Γεωργία, υπάλληλος
23. Κακαράς Ιωάννης, καθηγητής ΤΕΙ
24. Καλαμαρά Ιωάννα, φιλόλογος
25. Καλλίρη Δήμητρα, συνταξιούχος
26. Καλλίρης Τίτος, συνταξιούχος
27. Καπρή Μαρία, συνταξιούχος
28. Καραγιάννη Ελεονόρα, οικονομολόγος
29. Καρακίτσος Σωτήρης, Κορνιζοποιός
30. Καράλη Αννα, καταστηματάρχης
31. Κλεινοπούλου Χρυσούλα, συνταξιούχος
32. Κίκιρη Μαριζάννα, δικηγόρος
33. Κοκκίνου Μαρία, ζωγράφος
34. Κορακί Λιάνα, πολιτικός μηχανικός
35. Κουγιάς Γεώργιος, οικονομολόγος
36. Κουλίτση Μαρία, καθηγήτρια
37. Κουτούφαρη Ευγενία, αγιογράφος
38. Κανδηλιώτη Κωστούλα, δικηγόρος
39. Λαμπρίδης Πάνος,
40. Λυμπερόπουλος Γιώργος, συνταξιούχος
41. Λυμπεροπούλου Ελένη, συνταξιούχος
42. Μακράκης Νίκος, σπουδαστής
43. Μακρής Ευάγγελος, ερευνητής/Δημόκρητος
44. Μακρυγιάννης Ηλίας, άνεργος
45. Μανοπούλου Μερόπη, καθηγήτρια
46. Μαστροπέρου Αγγελική, υπάλληλος
47. Μήχος Κωσταντίνος, χορογράφος, καθηγητής χορού
48. Μιχοπούλου Ειρήνη Γκαλερί – Έργα Τέχνης
49. Μιχοπούλου Ελένη Γκαλερί – Έργα Τέχνης
50. Mουμουζή Παναγιώτα, καθηγήτρια μουσικής
51. Μπαρτζώκα Λίτσα, Δασκάλα
52. Μπικάκη Μαρία, μηχανικός
53. Μπιχαροπούλου Ευδοξία, εκπαιδευτικός
54. Μπιτσάκης Ευτύχης, καθηγητής πανεπιστημίου
55. Νικολακοπούλου Ελένη, πρ. βιοτέχνης
56. Ντινόζου Λίτσα, συνταξιούχος
57. Παπαβασιλείου Πολυξένη, εκπαιδευτικός
58. Παπαδοπούλου Λίνα, Φαρμακοποιός
59. Παπαδόπουλος Νίκος, οικονομολόγος φοροτεχνικός
60. Πιστόλη Ζωή, ερευνήτρια
61. Πότσιου Αρετή, φιλόλογος
62. Πουλάκης Βασίλης, δημοσιογράφος
63. Παραπονιάρης Ηλίας, επιστήμονας
64. Παραπούρας Δημήτριος, μουσικός-τραγουδιστής
65. Παπαμιχαήλ Σωτήρης, δημοσογράφος
66. Σαλούστρος Γιάννης, δημοσιογράφος
67. Σιούτης Αριστοτέλης, δάσκαλος
68. Σουλιώτης Δημήτριος, πρ. δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος
69. Σταθόπουλος Κώστας, πρ. δημοτικός σύμβουλος, δικηγόρος
70. Σταμάτης Σπύρος, καταστηματάρχης
71. Σταυροπούλου Πόπη, κοινωνιολόγος
72. Σταύρου Παναγιώτα, ιδ. υπάλληλος
73. Ταμβάκη Βίκυ, ιδ. Υπάλληλος
74. Τόλη Μαρία, δικηγόρος
75. Τσαγκάρη Κωνσταντίνα, ερευνήτρια
76. Τσαφαρά Αναστασία, καθ. αγγλικής φιλολογίας
77. Τσιάκαλος Κοσμάς, λογιστής
78. Τσιόγκα Αγγελικά, Εκπαιδευτικός
79. Τσέκου Σίλα, δασκάλα
80. Τσιάκαλος Χρήστος, πολιτικός μηχανικός
81. Τσίνα Χρυσάνθη, καταστηματάρχης
82. Τσιούρης Θοδωρής, φοιτητής
83. Τσολάκη Σμαρώ, υπάλληλος
84. Τσολάκη Γεωργία, φαρμακοποιός
85. Τόλης Χρήστος, μηχανικός
86. Φερεντίνος Γιώργος, ζωγράφος
87. Φερεντίνος Αντώνης, επιπλοποιός
88. Φονταλής Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας
89. Φραγκιαδάκης Γιάννης, φιλόλογος
90. Φώντας Χήτας, δημοσιογράφος
91. Φώσκολου Ευαγγελία, εκπαιδευτικός
92. Χατζηανέστη Ελένη, συμβασιούχος - άνεργη
93. Χατζηπέτρου Κική, έμπορος
94. Χατζηπέτρου Σάββας, συνταξιούχος
95. Αβετζόγλου Ευάγγελος, συνεργείο
96. Χειμώνα Χρυσάνθη, βιολόγος

Κοινοποίηση: Δημοτικές παρατάξεις Βύρωνα.


Κοινοποίηση:
Δημοτικές παρατάξεις Βύρωνα.

10/4/11
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ


Κάλεσμα: Είμαστε μια πρωτοβουλία κατοίκων από τον Βύρωνα και τις γύρω περιοχές και απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από πολιτική/ κομματική τοποθέτηση καθώς και σε όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές συλλογικοτητες που αναγνωρίζουν στο παρακάτω κείμενο μέρος από τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αναγκες τους. Καλούμε όλους σε διάλογο για τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινωνικού/πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή μας με βάση το παρακάτω πλαίσιο. Θέλουμε ένα κέντρο:

χώρο καθημερινής επαφής, όπου ο καθένας με το ελάχιστο αναγκαίο αντίτιμο να μπορεί να πιεί έναν καφέ, ένα ποτό κλπ, καθώς και χώρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας. Με προβολές ταινιών, θεατρικες ομάδες, συναυλίες, συζητήσεις, σημείο συνάντησης επιτροπών κατοίκων, σωματείων, σχολείων κλπ.
χώρο συνεύρεσης, επικοινωνίας, ζύμωσης ιδεών κα ιαπόψεων, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικο της κοινωνίας που ασφυκτιά κάτω από τη σημερινή πραγματικότητα του μνημονίου, των απολύσεων, της ανεργίας, της φτώχιας, του ατομισμού και της μοιρολατρίας. Ένα μεγάλο δυναμικό που αναζητά μέσα, τρόπους και διεξόδους για να εκφραστεί, για να μπορέσει -συν τοις άλλοις- να συμβάλλει και στην ανασύνθεση του κοινωνικού ιστού.
ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από την τοπική και την κεντρική εξουσία, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει ισότιμα μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
χώρο που θα δομεί καθημερινά ένα νέο πολιτισμό ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Που θα συμβάλλει με την παρουσία και τη δράση του στο ξέσπασμα και τον συντονισμό αγώνων στη γειτονιά μαςγια όλα όσα μας αφορούν και μπορούμε συλλογικά να κερδίσουμε!

Ελάτε να συζητήσουμε για το κοινωνικό/πολιτιστικό κέντρο,
την Κυριακή 10 Απρίλη στις 7 μμ στο Ταπητουργείο.

Για να πάρει η κοινωνία την υπόθεση -και την πολιτική- στα χέρια της!

Πρωτοβουλία κατοίκων για την δημιουργία κοινωνικού/πολιτιστικού κέντρου


- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 225 συναδέλφους και συναδέλφισσες που μας εμπιστεύτηκαν, μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Αντιστάθηκαν στις ετερόκλιτες συμμαχίες και στο δημοτικό κατεστημένο το οποίο κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να στηρίξει την ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ με στόχο να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία (πέντε μέλη) στο Δ.Σ. για να μπορούν να ελέγξουν το σωματείο.
Διαμορφώθηκε μια ετερόκλιτη συμπαράταξη με στόχο να μειώσουν την δύναμη της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης και να χτυπήσουν την ταξική εργατική ενότητα των εργαζομένων που αμφισβητεί τον σημερινό εκφυλισμένο συνδικαλισμό που κινείται στα πλαίσια της αστικής πολιτικής και είναι μακρύ χέρι των κυβερνήσεων των δημάρχων και των κομμάτων. Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε με την υποστήριξη των εργαζομένων να έχουμε κατακτήσεις, αλλά και το σωματείο μας να έχει σημαντικό κύρος και ακτινοβολία στην κοινωνία. Αυτή την ανεξάρτητη φωνή θέλουν να φιμώσουν και προσπαθούν όλοι μαζί, ο καθένας για τους δικούς του σχεδιασμούς.
Ο στόχος τους αυτός για άλλη μια φορά δεν επιτεύχθηκε. Δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο Δήμο. Κατάφεραν όμως να έχει «εκπρόσωπό» των απόψεων της η διοίκηση του Δήμου στο Δ.Σ. του σωματείου. Έτσι εξηγείται και η σιωπή της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ για τα προβλήματα στο Δήμο και η συναίνεση που παρέχει ο χώρος αυτός στη δημοτική αρχή.
Το αποτέλεσμα των εκλογών που ανέδειξε την ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ με μία ψήφο διαφορά -226- πρώτη δύναμη εκτιμάμε ότι είναι πρόσκαιρο, συγκυριακό. Είναι γνωστό σε όλους ότι υπήρξαν πολιτικές ανίερες συμμαχίες και στήριξη της ΕΣΑΚ/ΠΑΜΕ από όλες τις δυνάμεις του Δημαρχιακού κατεστημένου και της δημοτικής εξουσίας. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, θα φέρει δυσκολίες στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Θέλουν να ελέγξουν το σωματείο, γιατί τους ενοχλεί η φωνή της Α.Α. Παρέμβασης ο ανεξάρτητος, ταξικός της λόγος, η στάση, η δράση και τα αποτελέσματα αυτής της δράσης. Όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες μας ενόχλησαν και ενοχλούν γιατί ήρθαμε σε ρήξη και σε σύγκρουση με όλους εκείνους που έχουν μια κατεστημένη αντίληψη στο Δήμο Βύρωνα. Από την εκάστοτε δημοτική αρχή, τα κόμματα που αναζητούν ιμάντες μεταβίβασης της πολιτικής τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα και δε θέλουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων, μέχρι αυτούς που συναινούν στις αντεργατικές πολιτικές. Τις δυνάμεις της αδράνειας της καθεστωτικής διαχείρισης με νοοτροπίες, που δεν τολμούν να αμφισβητήσουν την υποταγή στην εξουσία και επιδιώκουν ορισμένοι μερίδιο εξουσίας και προσωπικών διευκολύνσεων και δε θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο προς όφελος των συλλογικών συμφερόντων των εργαζομένων και του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η βάρβαρη πολιτική της κεντρικής εξουσίας θα ενταθεί. Τα αδιέξοδα στο Δήμο θα μεγαλώσουν. Κεντρική και δημοτική εξουσία είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην επιβολή της αντεργατικής πολιτικής.
Στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται δεν σωπαίνουμε δεν συναινούμε.
Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό μαζί με όλους τους συναδέλφους, με ανεξάρτητη ταξική ενότητα και δράση να ανατραπεί αυτή πολιτική.
Απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική Αρχή: Να πάρει έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα (π.χ. διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης) ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων το επόμενο διάστημα.
Να καταβάλει άμεσα τις υπερωρίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε όλες τις υπηρεσίες.
Να δοθεί άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση η παροχή του γάλατος. Για το διάστημα που δεν έχει δοθεί να καταβληθεί στους εργαζόμενους σε χρήμα.
Να τοποθετηθεί ΤΩΡΑ εργαζόμενος στο τμήμα μηχανοργάνωσης της μισθοδοσίας ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας και να παρθούν όλα τα μετρά ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ενιαία αρχή πληρωμών.
Οι εκλογές του σωματείου τελείωσαν.
Τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται, ο αγώνας συνεχίζεται…….

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Εγγεγραμμένοι 636 ΨΉΦΟΙ ΕΔΡΕΣ
Ψήφισαν 546
Άκυρα - Λευκά 22
Έγκυρα 524
Ε.Σ.Α.Κ.- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΠΑΜΕ) 226 4
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 225 4
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΣΚΕ - ΕΣΠΕ 73 1


Απρίλιος 2011
- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας καθηγητών 2ου Λυκείου Βύρωνα για τις συγχωνεύσεις.

Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες τη συγχώνευση των 1ου και 2ου Λυκείου Βύρωνα, αφού προηγουμένως κανείς από τους υπεύθυνους του 4ου Γραφείου δεν μας ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες του υπουργείου για διαβούλευση, συζητήσαμε με όλους τους φορείς του δήμου και στο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκλήθηκε με αυτό μόνο το θέμα εκθέσαμε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η συγχώνευση θα είχε τις πλέον αρνητικές επιπτώσεις και θα οδηγούσε σε δραματική υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Βύρωνα. Όλοι συμφώνησαν ομόφωνα μαζί μας και κοινοποιήσαμε τις κοινές μας θέσεις στους αρμοδίους. Ουδείς τις έλαβε υπόψη του.

Προσπαθήσαμε λοιπόν άμεσα και επανειλημμένα να έρθουμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για να τους εκφράσουμε τις θέσεις μας. Αντιμετωπίσαμε όχι μόνο την άρνηση αλλά και την περιφρόνηση όλων. Στάθηκε αδύνατο να εξασφαλίσουμε έστω και ενός λεπτού τηλεφωνική επικοινωνία με οποιονδήποτε.

Κατορθώσαμε μόνο μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας να γίνουμε κατ’ ανάγκη δεκτοί από τον κο Σαββαΐδη. Του αναπτύξαμε τους λόγους της διαφωνίας μας, ως εξής:

■ότι μετά από χρόνων προσπάθειες έχουμε κατορθώσει να λειτουργούμε με τρόπο που αποσπά την αναγνώριση και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας.
■ότι, αναπληρώνοντας τις ελλείψεις της ίδιας της πολιτείας, λειτουργούμε και το Σάββατο (αμισθί προφανώς) παρέχοντας στους μαθητές μας ενισχυτική διδασκαλία και πολιτιστικές δραστηριότητες
■ότι το υποτιθέμενο οικονομικό όφελος από τη συγχώνευση θα είναι ανύπαρκτο, αφού ούτε νοίκι πληρώνουμε για το κτήριο, αλλά και οι υπάρχουσες υποδομές είναι τόσο υποτυπώδεις που δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξοικονόμησης χρημάτων.
■ότι το μεγάλο σχολείο που θα δημιουργηθεί θα χάσει την προσωπικότητά του και θα λειτουργήσει σαν γκέτο, όντας πρόσφορο έδαφος για δύσκολα ελέγξιμες παραβατικές συμπεριφορές.
■ότι στο νέο σχολείο που θα δημιουργηθεί δεν υπάρχει αίθουσα για να συνεδριάζει ο σύλλογος καθηγητών
■ότι στο σχολείο αυτό δε θα υπάρχει χώρος για να συγκεντρωθούν ούτε καν οι μαθητές μιας τάξης, πόσο μάλλον οι μαθητές όλου του σχολείου ή οι γονείς.
■ότι οι περισσότερες αίθουσες είναι ακατάλληλες (κάποιες απ` αυτές λειτουργούν στο υπόγειο και σε συνθήκες τριτοκοσμικές).
■ότι για τις συγχωνεύσεις επιλέγονται πιο σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες μπορεί να υπάρξει δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν από τη συγχώνευση. Αντίθετα, το δικό μας σχολείο, χτισμένο το 1960, δεν μπορεί να επιδεχθεί οποιαδήποτε παρέμβαση
■ότι σε ολόκληρο το Βύρωνα δεν υπάρχει χώρος που θα μπορεί πια να στεγάσει οποιαδήποτε σχολική εκδήλωση (σχολικές γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, που ανελλιπώς παρουσιάζαμε όλα τα τελευταία χρόνια)
■ότι δε ζητάμε τίποτε άλλο παρά μόνο να μην επιδεινωθούν δραματικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε.
■ότι πετύχαμε να δημιουργήσουμε μια σχολική – κοινωνική ομάδα που λειτουργεί εύρυθμα και δεν της αξίζει να τιναχτεί στον αέρα από τη διοίκηση χωρίς καν να ερωτηθούμε.
Του εκθέσαμε λοιπόν εν ολίγοις όλους τους λόγους (παιδαγωγικούς – κοινωνικούς – παιδευτικούς – λειτουργικούς – οικονομικούς) για τους οποίους η συγχώνευση θα ήταν από απλώς ατελέσφορη έως εξόχως καταστροφική.

Ο κος Σαββαΐδης μας απάντησε ότι όλα αυτά είναι συναισθηματισμοί, στους οποίους δε δίνει καμιά σημασία. Εκείνος, είπε, βλέπει μόνο αριθμούς. Και η ειρωνεία; και οι αριθμοί που επικαλέστηκε ήταν λανθασμένοι!

Σήμερα 30/3, επισκεφτήκαμε, και πάλι αιφνιδιαστικά, τα γραφεία της περιφέρειας. Μας δέχτηκε ο πρόεδρος των συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, ο οποίος μας άκουσε και μας είπε ότι μάλλον έχουμε δίκιο, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού η απόφαση είναι ειλημμένη και ο ίδιος μη αρμόδιος.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι, μετά από τόσα χρόνια που υπηρετούμε το δημόσιο σχολείο έχοντας καταθέσει όχι μόνο την ψυχή μας αλλά και εκατοντάδες ώρες άμισθης εργασίας, νιώθουμε απαξιωμένοι και ταπεινωμένοι από την κα Υπουργό και όλο το διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης. Αισθανόμαστε αδύναμοι να συνεχίσουμε το έργο μας, διαπιστώνοντας πόσο κούφια ήταν τα λόγια για την αναβάθμιση της παιδείας και πόσο προσχηματικό το «πρώτα ο μαθητής».

Οι καθηγητές του τέως(;) 2ου Λυκείου Βύρωνα.


29/3/11
ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Προς
Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος

Κύριε Αντιδήμαρχε.

Ο Κουταλάς και η γύρω περιοχή δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα γήπεδο συναλλαγής για διάφορα «παιχνίδια». Η επιτροπή των κατοίκων που δραστηριοποιείται σε ζητήματα περιβάλλοντος στο Δήμο Βύρωνα, δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές παρεμβάσεις και σε κρυφτούλια με την δημοτική εξουσία.

Δεν είναι δικό μας καθήκον να φρουρούμε τον Κουταλά, τον Υμηττό, τον Βύρωνα κλπ. Αυτό είναι δικό σας καθήκον. Σε εσάς έχει δώσει ο λαός του Βύρωνα την εντολή να προστατεύετε την κληρονομιά του και τα δικαιώματά του. Εσείς έχετε, τους μηχανισμούς, τους υπαλλήλους, την εν γένει εξουσιοδότηση και εξουσία ώστε να προστατεύετε αποτελεσματικά τα δικαιώματα των πολιτών, τις δασικές εκτάσεις, την φύση και το Δήμο. Με την έννοια αυτή, σας επισημαίνουμε ότι ήταν δική σας δουλειά να διαπιστώσετε τις συνεχόμενες παραβιάσεις στο Κουταλά, αυτές τις οποίες διαπίστωσε η επιτροπή μας και σας ειδοποίησε σχετικά, για να παρέμβετε!

Η τελευταία «μικρή» επανεμφάνιση των διαφόρων γνωστών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον Κουταλά και η δική σας α π ρ α ξ ί α , μας βάζει ξανά σε ορισμένες σκέψεις….. Θα θέλαμε να σας επαναλάβουμε ότι η επικοινωνία μας , που θέλουμε να υπηρετεί το γενικό καλό, δεν θα ήταν σωστό να πληγεί από έλλειψη ειλικρίνειας, ευθύνης και συνέπειας απέναντι στο περιβάλλον και την «Επιτροπή καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα».

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, με πνεύμα καλής θέλησης, ότι δεν μπορούμε να βρούμε κανένα λόγο, ο οποίος να δικαιολογεί την αβελτηρία της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτά τα μη παραδεκτά φαινόμενα, δηλ. της επαναλαμβανόμενης ασυδοσίας ορισμένων επιχειρηματιών, για τα οποία η δημοτικής αρχή της Ν.Δ στο Βύρωνα , κρατάει μια ολοφάνερα προκλητική στάση συγκάλυψης αλλά και απεμπόλησης των δικαιωμάτων ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και να σας ζητήσουμε τα εξής:

1. Η είσοδος στο Κουταλά, εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί χώρο παράνομης στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, κονταίηνερς, μηχανημάτων διαφόρων εταιριών. Όπως σας έχουμε καταγγείλει, εξαιτίας της προσφυγής μας στο Δασαρχείο Πεντέλης, μετά την αποχώρηση του κύριου όγκου των εταιριών από τον χώρο μερικές από αυτές άφησαν επίτηδες στην περιοχή μερικά ανοιχτά κονταίηνερς χωματουργικών υλικών. Σε αυτά όμως οι εταιρίες έχουν σβήσει τα στοιχεία τους, που αναγράφονταν πάνω στα κονταίηνερς, για να αποφύγουν προφανώς τις διοικητικές και αστικές διώξεις των κρατικών οργάνων! Οι εταιρίες όμως και τα στοιχεία τους, ΣΑΣ είναι γνωστά. Γι’ αυτό δεν θα δεχτούμε τα γνωστά «παιχνίδια» ! Σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση απομάκρυνσή όλων των επιχειρηματικών, αυτοκινήτων, μηχανημάτων και κονταίηνερς, από την δασική έκταση του Κουταλά, που ανήκει στην Β΄ ζώνη Υμηττού και προστατεύεται με ειδική νομοθεσία! Ο Κουταλάς δεν είναι εργοτάξιο.

2. Επί πλέον η περιοχή έχει ανάγκη από έναν ελεύθερο χώρο στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων για τους επισκέπτες, των αθλητικών εγκαταστάσεων τους περιπατητές κλπ. Γι’ αυτό ο Δήμος πρέπει να συνεννοηθεί με το δασαρχείο για την οριστική αναδάσωση, και μελετημένη διευθέτηση του Κουταλά.

3. Η ίδια αυτή τοποθεσία πρέπει να αναδασωθεί και να γίνει όμορφη, να αποκατασταθεί ένας κάποιος πολιτισμός! Διαβάσαμε ότι ο κ. Δήμαρχος βραβεύτηκε για το Πάρκο Καραολή και Δημητρίου…. Για τον Κουταλά ποιος θα σας βραβεύσει;…. Έχετε χρέος να ειδοποιήσετε το Δασαρχείο Πεντέλης ( ή Υμηττού ) και να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την δεντροφύτευση του χώρου και την αισθητική αποκατάσταση της εισόδου του Κουταλά και των παρακείμενων δασικών εκτάσεων που είναι γεμάτοι σκουπίδια! Οι εταιρίες χωματουργικών έργων, ιδιαίτερα αυτές οι οποίες τον χρησιμοποιούσαν ως τζάμπα εργοτάξιο και ρύπαναν όλα αυτά τα χρόνια το δασικό χώρο, πρέπει να κληθούν να συμβάλουν οικονομικά ( ως αποζημίωση ) στην απομάκρυνση των μπαζών, των απορριμμάτων και των άλλων χοντρών αντικειμένων, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ρίξει στη δασική έκταση, ρυπαίνοντας την περιοχή ή διαφορετικά αυτές οι ίδιες οι εταιρίες να αναλάβουν το έργο της αποκατάστασης του τοπίου.

4. Η τοπική στάση Κουταλά των λεωφορείων αποτελεί χαβούζα. Δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ την περιοχή; Ως πότε θα διαμαρτυρόμαστε και θα σας κάνουμε υποδείξεις για τα στοιχειώδη; Τι σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό, ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος;

5. Εξ αιτίας της βαθιάς αδιαφορίας και της αποξένωσης από τα προβλήματα και τα αιτήματα της κοινωνίας, που δέρνει την δημοτική σας αρχή, εδώ και καιρό, στο δρόμο, δίπλα από την στάση Κουταλά των λεωφορείων, είναι πεταμένες δύο τεράστιες τσιμεντένιες κολώνες!...Δεν τις βλέπετε; Τι κάνουν οι υπηρεσίες σας, η υπηρεσία καθαριότητας, η δημοτική αστυνομία; Δεν θα σας αφήσουμε να μεταβάλλετε τμήματα του Βύρωνα σε αφρικανικές χωματερές!

6. Ολόκληρος ο γύρω χώρος, στην επίμαχη είσοδο Κουταλά, είναι γεμάτος με βουνά από μπάζα, αλλά και πέτρες χαλίκια σκουπίδια! Ένας χώρος βρωμερός και τρισάθλιος. Ο δρομίσκος πριν από την σιδερένια πύλη θέλει επίσης επίστρωση με χώμα και παρεμβάσεις ευπρεπισμού. Χρειάζεται να γίνει επίσης ασφαλέστερος! Παρόμοια θλιβερά φαινόμενα με μπάζα, βλέπουμε αριστερά και δεξιά, κατά μήκος του δρόμου προς το στρατόπεδο Σακέττα. Τι θα γίνει με αυτή τη άθλια κατάσταση; Τον Κουταλά, όπως ξέρετε, επισκέπτεται πλήθος περιπατητών του «Αισθητικού Δάσους Καισαριανής» καθώς και παιδιά και ενήλικες που πηγαίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ. Ζητάμε να καθαρίσετε και να ευπρεπίσετε την περιοχή! Αυτό είναι το καθολικό αίτημα. Μόνο η δημοτική αρχή το βλέπει και χάσκει!....

7. Σας έχουμε ειδοποιήσει, βδομάδες πρίν (e-mail στον κ. Δήμαρχο και πρόεδρο του ΣΠΑΥ), ότι ο κρουνός της δεξαμενής νερού του ΣΠΑΥ στο Κουταλά, έτρεχε εδώ και πολλούς μήνες για να μη πούμε χρόνια….. Οι ανεπάρκειες του Δήμου και του ΣΠΑΥ είχε σαν αποτέλεσμα να χάνεται το πολύτιμο νερό. Υποτίθεται βέβαια ότι μετά την ειδοποίηση μας, «τρέξατε» και τον «φτιάξατε» και τώρα ο κρουνός αντί να τρέχει σ τ ά ζ ε ι !.... Το νερό είναι πολύτιμο κύριοι της Δημοτικής Αρχής …. Ούτε ένα κρουνό δεν μπορείτε να φτιάξετε;
8. Στην ίδια περιοχή του Κουταλά, δίπλα από τους εθελοντές πυροσβέστες, ο Δήμος «εκθέτει» (!) ένα βαγόνι από τούς παλιούς ελληνικούς σιδηροδρόμους, προφανώς ως μια αξιέπαινη μικρή συμβολή στην ιστορική διαδρομή της βιομηχανικής διαδρομής της Ελλάδας. Δυστυχώς σήμερα το βαγόνι αυτό εξαιτίας της ολοσχερούς εγκατάλειψης και της μη αξιοποίησης του, συνιστά ένα σύμβολο ντροπής, δημοτικού ξεπεσμού και ρυπαρότητας, σε κοινή θέα. Δεν έχετε την ικανότητα να δείτε αυτόν τον εξευτελισμό; Αν δεν είστε ικανοί να φροντίσετε το βαγόνι και να το αξιοποιήσετε, δώστε το αλλού, που ίσως μπορούνε. Αλλιώς κάντε αυτό που πρέπει: Επισκευάστε το, βάψτε το, δώστε του μια ωφέλιμη χρήση, αναδείξτε το!

9. Στο αριστερά μέρος της εισόδου στον Κουταλά, καθώς ερχόμαστε από το νεκροταφείο, απέναντι από τον σταθμό πυρόσβεσης του ΣΠΑΥ, η επιτροπή διαπίστωσε ότι μέσα στην περίφραξη, εκτός από τα αυτοκίνητα και μηχανήματα του Δήμου υπάρχουν εκατοντάδες συσκευασμένα κιλά από «χούμο ελιάς» και δύο αυτοκίνητα για τα οποία έχουμε ερωτηματικά για το αν ανήκουν στον Δήμο ή όχι. Σας υποβάλλουμε αυτό το ερώτημα και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, τι από όλα αυτά ανήκει στον Δήμο και τι σε τυχόν ιδιώτες;

10. Τέλος, σε όλη την διαδρομή, μετά την σιδερένια πύλη του Κουταλά, όλο το μονοπάτι που οδηγεί προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και οι γύρω από τα γήπεδα χώροι είναι μέσα στο σκουπίδι και την εγκατάλειψη. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση πίσω από το περίπτερο του Α.Ο στις πλαγιές του λόφου. Δεν ξέρουμε αν αυτά τα προβλήματα αφορούν αποκλειστικά τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος αλλά όλο αυτό το πράγμα εσείς το ονομάζετε πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος και του Υμηττού;

Με τιμή
Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»

Τα μέλη
Ευγενία Κ.
Δημήτρης Σουλιώτης
Μαρία Ιωάννα, δικηγόρος
Στέφανος Σ.
Τριανταφυλλιά η καθηγήτρια

Βύρωνας 27.3.2011

- AΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ;

Αναδημοσιεύουμε από ιστοσελίδα Byronas.gr

Απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων του Βύρωνα εδώ και τρείς μήνες
Κυριακή 27 Μαρτίου 2011
Πηγή: Δημοτικός Αντίλογος
Απλήρωτες παραμένουν από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, οι 18 καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοτικός Αντίλογος τα χρήματα έχουν σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Βύρωνα από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά οι υπηρεσίες του δήμου, έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα οι καθαρίστιες να είναι ακόμα απλήρωτες.

Χαρακτηριστικό είναι το email που λάβαμε από τις καθαρίστριες των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα:

Οι καθαρίστριες των Δημοσίων σχολείων του Δήμου Βύρωνα παραμένουν απλήρωτες εδώ και τρεις μήνες, ενώ σ’ άλλους δήμους έχουν ήδη πληρωθεί.
Γιατί κύριε Δήμαρχε ; Ποιος φταίει γι’αυτό ;
Εφόσον το ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί από τις 8 Μαρτίου 2011, τι περιμένετε ;
Μήπως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ;
Πώς περιμένετε ν’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ;
Ως πότε θα ζουν με δανεικά ;
Αυτός είναι ο περίφημος Καλλικράτης σας ;
Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας.

Οι καθαρίστριες των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα

16/3/11
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/3


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων του Βύρωνα που μαζευτήκαμε σήμερα Κυριακή 13/3/2011 σε αίθουσα του κτιριακού συγκροτήματος των 4ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα (οδ. Κολοκοτρώνη), προκειμένου να συμβάλλουμε στην επανασυγκρότηση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, καλούμε τους εκλεγμένους εκπροσώπους προς την Ένωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Βύρωνα :
1. Σε συνέλευση την Κυριακή 20/3/2011, ώρα 6.00 μ.μ. στο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, Αιγιαλείας 33Α και Π.Π. Γερμανού, προκειμένου να συζητήσουμε για το πρόγραμμα δράσης της Ένωσης
2. Σε αρχαιρεσίες, που θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο μετά το πέρας της Συνέλευσης, για τα παρακάτω όργανα :
Α. για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Βύρωνα (7μελές)
Β. για την Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης Γονέων Βύρωνα (3μελής)

Για τα 2 αυτά όργανα δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλα τα σχολεία του Βύρωνα, αναλογικά με τον αριθμό των ψηφισάντων (1 αντιπρόσωπος ανά 30 ψηφίσαντες + 1 αν το υπόλοιπο είναι μεγαλύτερο από 15) και τουλάχιστον ένας από κάθε Σύλλογο σχολείου που έχει κάνει εκλογές και έχει αναδείξει αντιπρόσωπο προς την Ένωση Γονέων ανεξαρτήτως του αριθμού των ψηφισάντων.

Γ. Εκπροσώπους προς την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αθήνας.
Δ. 1 εκπρόσωπο για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ΔΕΠ
Ε. Εκπροσώπους για τις Νέες Σχολικές Επιτροπές

Για τα όργανα αυτά δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων προς την Ένωση από τα σχολεία στα οποία έχει συμμετάσχει τουλάχιστον το 1/3 των γονέων των μαθητών του σχολείου, αναλογικά με τον αριθμό των ψηφισάντων (1 αντιπρόσωπος ανά 30 ψηφίσαντες + 1 αν το υπόλοιπο είναι μεγαλύτερο από 15).

Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν την ημέρα της συνέλευσης από τις 5.00 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ. στην εφορευτική επιτροπή που θα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου.

Για την κατάρτιση του καταλόγου των αντιπροσώπων ανά εκλογική διαδικασία, καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να φέρουν τα απαραίτητα στοιχεία την Τετάρτη 16/3/2011 από τις 6.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. στο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος των 4ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα (οδ. Κολοκοτρώνη).
13/3/2011

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αρνής Άγγελος, τηλ 6973 967750, ηλ. ταχ. sx4byrona@yahoo.gr
Σουγκούνης Στράτος, τηλ. 6983 503409, ηλ. ταχ. stratissourg@yahoo.gr
Στεφάνου Αντιγόνη, τηλ.

- ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

10/3/11
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


Προς:
Την Πρόεδρο του Α.Ο Δήμου Βύρωνα

Κοινοποίηση: Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Βύρων+ Σωματείο Εργαζομένων
Χαρδαλιά Νίκο
Κόνσουλα Παναγιώτη
Πάλμο Παναγιώτη
Κατοπώδη Γρηγόρη
Τζορτζιώτης Σταύρος
Παναγιωτόπουλος Χρ.

Όπως είναι γνωστό το Διοικητικού Συμβούλιο του Α.Ο Δήμου Βύρωνα, με πρόσφατη απόφασή του κατάργησε τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος, άγνωστο γιατί, είχε ανοιχτεί σε παλαιότερο χρόνο στο όνομα προφανώς του αναφερόμενου νομικού προσώπου (ν.π ), αλλά με άγνωστο στο Δ.Σ διαχειριστή!....

Ο λογαριασμός αυτός, άγνωστος μέχρι πρότινος σε μένα αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, προκαλεί ερωτηματικά τόσο για τους λόγους της ύπαρξής του όσο και τους διαχειριστές του, αφού αντικειμενικά συνδέεται με σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαφάνειας και διαχείρισης, τα οποία πρέπει να διακρίνουν την λειτουργία των νομικών προσώπων της Τ.Α καθώς αυτά διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα δηλ. τους κόπους του ελληνικού λαού.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι στο παρελθόν και εσείς προσωπικά, ως πρόεδρος του Α.Ο, παραβιάσατε την σχετική νομοθεσία αναφορικά με τις διαδικασίες κατάρτισης και έγκρισης των οικονομικών απολογιστικών στοιχείων καθώς επίσης και της σύνταξης και έγκρισης των οικονομικών προϋπολογισμών του ν.π στον οποίο προεδρεύετε, κάτι που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τον ρόλο σας, τις ευθύνες και τα καθήκοντά σας δημιουργώντας δικαιολογημένες απορίες και ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική διαχείριση του Α.Ο. και αυτό ανεξάρτητα από το πρόσωπό σας.

Έπειτα από την τηλεφωνική σας άρνηση να μου γνωστοποιήσετε το όνομα του διαχειριστή του επίμαχου τραπεζικού λογαριασμού και επειδή, όπως σας είναι γνωστό, όλες οι οικονομικές πράξεις του Α.Ο, τόσο κατά το παρελθόν όσο και τώρα, διενεργούνταν και διενεργούνται από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα άλλωστε με τα θεσπιζόμενα από τη νομοθεσία, σας παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε εγγράφως :Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, τα ονόματα των διαχειριστών του και την απόφαση του Δ.Σ με την οποία τέθηκε αυτός σε λειτουργία. Επίσης να μου γνωρίσετε εγγράφως τις κινήσεις του επίμαχου λογαριασμού.

Δ. Σουλιώτης
Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο

Βύρωνας 10 Μαρτίου 2011

- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/३ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ Υμηττός, 03/03/2011
Τηλ. : 2107624223 Α.Π: 09
FAX : 2107613084 ΠΡΟΣ: Μέλη ΕΛΜΕ
email: zelmeathinas@gmail.com
4ο Γραφείο Δ.Ε. Α΄ ΔΔΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΒΥΡΩΝΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Το Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνει ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων σε Βύρωνα και Ηλιούπολη.
Πιο συγκεκριμένα τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν:
• Την Παρασκευή 11/03 στις 12:30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βύρωνα.
• Τη Δευτέρα 14/03 στις 13:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης.
Για το λόγο αυτό και προς διευκόλυνσή των συναδέλφων κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας (12 – 2 για τον πρωϊνό κύκλο και 2 – 4 για τον απογευματινό), στις 11/03 και στις 14/03.

Η συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία!

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης συνεχίζεται!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατωπόδης Γρηγόρης Στεφάνου Δημήτρης

9/3/11
- ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΟΥΪΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


Ανοιχτό χτύπημα Χαρδαλιά στον Πολιτισμό
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΛΟΥΪΖΑ»!

Τελειωτικό χτύπημα στα υπολείμματα των ελάχιστων και κακομοίρικων υποδομών, που υπάρχουν στον δημοτικό πολιτισμό, ετοιμάζεται να δώσει η δημοτική παράταξη της Ν.Δ στον Βύρωνα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Ν. Χαρδαλιά, καθώς έγινε γνωστό ότι ο τελευταίος εξέφρασε δημόσια τις προθέσεις του, να ξενοικιάσει τον κινηματογράφο «Λουίζα» και να μεταφέρει όλες τις συναφείς πολιτιστικές δραστηριότητες στα ΑΣΤΡΑ, τα οποία λειτουργούν ως εστιατόριο στα πλαίσια της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου. Η «Λουίζα» που έχει ενοίκιο 6.000 ευρώ το μήνα, βρίσκεται στην ευθύνη του λεγόμενου Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ) του Δήμου για την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων!

Η σχεδιαζόμενη εγκατάλειψη της «Λουίζας», που όπως είναι γνωστό μπορεί να λειτουργεί ως χειμερινός δημοτικός κινηματογράφος και συνάμα ως θεατρική σκηνή, και η οποία κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορες πνευματικές, καλλιτεχνικές και πολιτικές εκδηλώσεις, θα αποτελέσει συντριπτικό χτύπημα στην γενικότερη πνευματική και πολιτική ζωή της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι του Βύρωνα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο κινηματογράφος αυτός, εκτός του ότι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, αποτελεί βασικά το τελευταίο καταφύγιο - στέγη, που έχει απομείνει, για την οργάνωση πνευματικών, καλλιτεχνικών και πολιτικών εκδηλώσεων στο Δήμο του Βύρωνα. Η δημαρχιακή αναφορά ότι οι δραστηριότητες της «Λουίζας» θα μεταφερθούν στο εστιατόριο ΑΣΤΡΑ, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, αφού είναι γνωστό ότι τα ΑΣΤΡΑ δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο κινηματογράφου ή θεατρικής σκηνής και η δομή τους δεν προσφέρεται γενικότερα για πνευματικές εκδηλώσεις.

Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, η οποία φέρνει την γνωστή σφραγίδα του αιφνιδιασμού και της «πραιτοριανής απολυταρχίας» και βρίσκεται έξω από κάθε πνεύμα διαβούλευσης με τις δημοτικές παρατάξεις και τις τοπικές κοινωνικές οργανώσεις αλλά και τις απαιτήσεις ενός μεσοπρόθεσμου στοιχειώδους δημοτικού προγραμματισμού στον Πολιτισμό, φαίνεται να υπαγορεύεται: Πρώτον, από την οικονομική κατάσταση του Δήμου και δεύτερον από την αγοραία αντίληψη που κυριαρχεί στην κορυφή της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ., για τον πολιτισμό, Ιστορικά, σε περιόδους κρίσης, βασικοί στόχοι του συστήματος αποτελούσαν πάντα το ψωμί του εργάτη ο πολιτισμός και οι ελευθερίες!

Η δημοτική αρχή η οποία έχει ανακηρύξει την σπατάλη σε αρχή της πολιτικής της, είναι βέβαιο ότι θα προβάλλει την εξοικονόμηση των έξη χιλ. ευρώ από το νοίκι της «Λουίζας» ως δήθεν μέτρο σωτηρίας του Δήμου, την ώρα που μόνο τα πολυτελή διαφημιστικά φυλλάδια των προεκλογικών «απολογισμών» του Δημάρχου, της κ. Γερασιμίδου ως προέδρου των ΚΑΠΗ και της κ. Δάφνης ως προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, στοίχισαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους δημότες (μιλάμε μόνο για το 2010), ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ στοίχισε επίσης στον Δήμο η αυθαίρετη και παράνομη ενοικίαση (επί πολλά χρόνια) αίθουσας πίνκ-πόνκ για λογαριασμό του Αθηναϊκού!.....

Έχουμε όμως και συνέχεια : Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ στοίχισαν οι νέοι κάδοι, που αγοράστηκαν και αυτοί προεκλογικά και ένα σημαντικό μέρος τους αποδείχτηκαν ελαττωματικοί, ενώ οι παλιοί κάδοι, που με μια μικρή επισκευή θα ήταν χρήσιμοι, είναι σήμερα πεταμένοι από δώ και από εκεί σε διάφορα μέρη του Δήμου. Αληθινή πρόκληση επίσης αποτελούν τα χιλιάδες ευρώ που πετιούνται κυριολεκτικά στα ενοίκια των «δημοτικών ιατρείων» στην οδό Κύπρου, τα οποία προ πολλού είναι άδεια από προσωπικό και προ πολλού άχρηστα! Κλείνουμε, προς το παρόν, αυτή την σύντομη αναφορά με μερικά ακόμα στοιχεία της πολιτικής της σπατάλης: Τα 20.000 ευρώ που αφαιρέθηκαν παράνομα από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου και δόθηκαν στην επαγγελματική ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού, την οποία όπως είναι γνωστό «μανατζάρει» ο κ. Χαρδαλιάς. Για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι δημοτικοί πόροι θα επανέλθουμε!

Πρέπει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με τους γειτονικούς δήμους, (Υμηττός Δάφνη, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Καισαριανή), ο Δήμος Βύρωνα είναι ίσως ο μοναδικός, ο οποίος δεν διαθέτει δικό του Δημαρχείο, όπως δεν διαθέτει και κανένα απολύτως κτίριο πολιτισμού, ικανό να φιλοξενήσει και να προάγει τις σύγχρονες και πιεστικές απαιτήσεις στους τομείς των τεχνών, της επιστήμης και ευρύτερα της πολιτιστικής δημιουργίας.
Η 8ετής θητεία Χαρδαλιά σημαδεύεται από μια σοβαρή υποχώρηση στο περιεχόμενο της πνευματικής ζωής της πόλης. Δεν αντιμετωπίστηκε το κτιριακό πρόβλημα το οποίο γονατίζει εξαιρετικά τις δυνατότητες στον τομέα του πολιτισμού και κυρίως δεν διατυπώθηκε ΠΟΤΕ και δεν προβλήθηκε από τον Δήμο προς τις κυβερνήσεις, κανένα απολύτως αίτημα για να χρηματοδοτηθεί μερικώς ή συνολικότερα ένα μέγαρο πολιτισμού ή η απόκτηση μικρότερων κτιριακών μονάδων κατάλληλων για τις ανάγκες της πνευματικής ζωής. Το «κυρίως γεύμα» του δημοτικού πολιτισμού στην πόλη ήταν και είναι το «Φεστιβάλ των Βράχων» με τις γνωστές συναυλίες τραγουδιού που αποτελούν δυστυχώς μονίμως περίπου το 80% του συνόλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο, ενώ εκτός από αυτό είναι και πανάκριβες. Οι αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις ή άλλες πνευματικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ είναι ελάχιστες! Οι επαναλαμβανόμενες συναυλίες τραγουδιού αποτελούν μόνιμα αναμασήματα ενός μονομερούς και εμπορευματοποιημένου πια πολιτισμού, που χρησιμοποιείται από μια μεγάλη μερίδα δημάρχων και δημοτικών παραγόντων, γιατί πριν από όλα αποτελούν πηγή σημαντικών εσόδων, πεδία καλλιέργειας προοδευτικού προφίλ, διεύρυνσης της δικτύωσης με τα επιτελεία ατζέντηδων και «χορηγών» αλλά και πεδίο προσωπικών σχέσεων και προβολής τόσο των δημάρχων όσο και διάφορων στελεχών του συστήματος, που συνήθως στο όνομα του πολιτισμού σέρνονται με τα γυαλιστερά κουστούμια τους και «παρατεταμένη την χείρα» γύρω από τα πολιτικά κέντρα εξουσίας….!

Η πολιτιστική δουλειά στην νεολαία, οι εκδηλώσεις για την ποίηση, τη φιλολογική δημιουργία και την κλασσική μουσική, οι επιστημονικές διαλέξεις για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, η ιδιαίτερη δουλειά ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας και η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων του λαϊκού πολιτισμού, έχουν κυριολεκτικά εξαφανισθεί από την πολιτισμική δράση του Δήμου, εξαιτίας της ζωώδους βαρβαρότητας της πολιτικής που υπαγορεύει «η αγορά» αλλά και την εχθρότητα ανθρώπων γυμνών από κάθε σχετική γνώση και αποξενωμένων από το αληθινό κόσμο του πολιτισμού και την ίδια την κοινωνία που υποφέρει. Πέρυσι, μέλος της επιτροπής μας, ρώτησε ηγετικό στέλεχος του Π.Κ και της παράταξης Χαρδαλιά γιατί το Π.Κ δεν οργανώνει λ.χ εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής, και το στέλεχος απάντησε: «γιατί δεν θα έλθει κόσμος…» Αυτή είναι η αντίληψή τους για την αποστολή και τον ρόλο των δημόσιων πολιτιστικών φορέων στον πολιτισμό!

Στο επίπεδο των υποδομών, το παλιό αίτημα της δημιουργίας ενός σύγχρονου πνευματικού κέντρου, έχει μείνει στα χαρτιά των προεκλογικών υποσχέσεων της παράταξης του κ. Χαρδαλιά, όπως στα χαρτιά επίσης έμεινε η παλαιότερη πρόταση για αγορά της «Λουίζας», η οποία θα μπορούσε να έχει μετατραπεί από παλιά σε έναν αξιόλογο πολυχώρο πολιτισμού. Σήμερα, εκτός του γνωστού θερινού θεάτρου, οι μόνοι χώροι που υπάγονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, αλλά βέβαια δεν προσφέρονται για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι: Το πάλαι ποτέ «στέκι νεολαίας» στο ταπητουργείο, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από το «θεατρικό εργαστήρι» για εκμάθηση και πρόβες του πειραματικού θεάτρου του Π.Κ. Στο ίδιο κτίριο στεγάστηκε πρόσφατα και το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο! Τό παλιό κτίριο της Εργατικής Εστίας στην Ιθώμης, όπου στεγάζεται το «πνευματικό εργαστήρι», μια σύνθεση από ακατάλληλες αίθουσες, όπου παραδίδονται με πληρωμή μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής, και χειροτεχνίας, σε μικρά παιδιά αλλά και ενήλικες. (Παρατήρηση: Ο Δήμος Βύρωνα είναι πιθανώς ο μόνος από τους γειτονικούς δήμους που δεν έχει ιδρύσει Δημοτικό Ωδείο!) Να σημειωθεί ότι για τις αίθουσες του Ταπητουργείου, στο οποίο όπως είπαμε στεγάζεται το «θεατρικό εργαστήρι», οι υπεύθυνοι του Π.Κ και η δημοτική αρχή, εξαναγκάζουν την σκηνοθέτιδα και υπεύθυνη του πειραματικού θεάτρου να εκτελεί και χρέη καθαρίστριας αφού ο δήμος δεν διαθέτει κανένα απολύτως προσωπικό καθαριότητας και φροντίδας του κτιρίου! Αυτοί είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν για τον εκπολιτισμό μας!.....

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»

Ευγενία Κ.
Μαρία Ιωάννα, δικηγόρος
Σουλιώτης Δημήτρης
Στέφανος Σ.
Τριανταφυλλιά, η καθηγήτρια


Βύρωνας 6.3.2011


4/3/11
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/3/2011


Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 5ου Γυμνασίου - 5ου ΓΕ.Λ. Βύρωνα σας καλούμε την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 20.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας για να συζητήσουμε τα εξής θέματα:

1) Συγχωνεύσεις/καταργήσεις σχολείων
2) Επαναδραστηριοποίηση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και συμμετοχή μας σ' αυτή.

Ο σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός ενεργειών.

Μ. Μεντζελοπούλου - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Βύρωνα
Ντ. Στεφανάτου - Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕ.Λ Βύρωνα


- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ANAKOINΩΣΗ
Δ. Σουλιώτη
Μέλους του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (1η Μάρτη) έγινε λόγος από δημοτικό σύμβουλο ότι στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, υπήρχε και λειτουργούσε, τραπεζικός λογαριασμός, ο διαχειριστής του οποίου παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος. Αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό, στην προηγούμενη συνεδρίασή της, η Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού, προφανώς αναγκασμένη από την ραγδαία εξέλιξη των ερευνών της δημοτικής οικονομικής διαχείρισης, πήρε απόφαση να τον κλείσει.

Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο του Α.Ο κ. Μαρία Βυρίνη για το θέμα αυτό και της ζήτησα να μου γνωστοποιήσει το όνομα του Διαχειριστή του λογαριασμού. Είναι φανερό ότι η πρωτοβουλία για το κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού έρχεται ως μια αναγκαστική κίνηση της ηγεσίας του Δήμου και όσων είχαν την ευθύνη αυτού του λογαριασμού καθώς είναι φανερό ότι η έρευνα που άρχισε το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου είναι δυνατόν να επεκταθεί και σε άλλα νομικά πρόσωπα.

Έχοντας υπόψη 1. Ότι σύμφωνα με το νόμο τις ταμειακές λειτουργίες των δημοτικών προσώπων, που δεν έχουν δική τους ταμειακή υπηρεσία, τις κάνει η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου 2. Ότι η σημερινή Διοίκηση του Α.Ο ουδέποτε αποφάσισε το άνοιγμα οιουδήποτε τραπεζικού λογαριασμού και πάντως εγώ προσωπικά ουδέποτε ενημερώθηκα για την ύπαρξη τέτοιου λογαριασμού και τον σκοπό που αυτός εξυπηρετούσε και 3. Επειδή η ύπαρξη και η λειτουργία του τραπεζικού λογαριασμού, με τον άγνωστο προς ώρας διαχειριστή, είναι φανερό ότι βρίσκεται σε διάσταση με τους κανόνες της διαφάνειας και της νομιμότητας, που πρέπει να διέπουν την λειτουργία και ιδιαίτερα την οικονομική διαχείριση των νομικών προσώπων της Τ.Α ζητώ:

• Να ανακοινωθεί αν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του Α.Ο για το άνοιγμα του λογαριασμού και τους λόγους που τον επέβαλλαν. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση ποιος άνοιξε τον λογαριασμό, πότε ανοίχτηκε και κυρίως γιατί! Εφόσον η οικονομική διαχείριση διεκπεραιωνόταν από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου ποιος ήταν ο λόγος να λειτουργεί ιδιαίτερος τραπεζικός λογαριασμός;
• Να ζητηθούν από την τράπεζα όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του λογαριασμού και να ενημερωθούν σχετικά τόσο η Διοίκηση του Α.Ο όσο και το δημοτικό συμβούλιο. Να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα.

• Να ανακοινωθεί ο αριθμός του λογαριασμού και το ονόματα των διαχειριστών του τραπεζικού λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία που έκλεισε.
• Να συσταθεί αντιπροσωπευτική, από όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, επιτροπή για να διεξάγει έλεγχο στην νομιμότητα του ανοίγματος και τις κινήσεις του λογαριασμού και να δημοσιοποιήσει το πόρισμά της.

Δ, Σουλιώτης
Πρ. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος

Βύρωνας 3.3.20112/3/11
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας 1 / 3 / 2011
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ του σωματείου των εργαζομένων σήμερα Τετάρτη 1 /3 / 2011 συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά και συζήτησαν για άλλη μια φορά τα αιτήματα των εργαζομένων.
Στην συνάντηση δόθηκαν θετικές απαντήσεις σε αρκετά από τα αιτήματα που είχαν θέσει οι εργαζόμενοι. Ο Δήμαρχος επανέλαβε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 28 / 2/ 2011.
Το Δ. Σ σε συνεδρίαση του μετά την συνάντηση αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων συνυπολογίζοντας τις απαντήσεις και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη και στους πολίτες.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας και στους πολίτες του Βύρωνα και συνεκτιμώντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και τα απορρίμματα να μαζευτούν και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου να λειτουργήσουν καλύτερα εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Το Δ . Σ.


27/2/11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα δικαστήρια κατέφυγε ο Δήμαρχος Βύρωνα για να καταστείλει
τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο
αντί να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα και ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς Νίκος κατέθεσαν δικαστική αγωγή και έβγαλαν παράνομη τη Στάση Εργασίας που είχε κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την Παρασκευή 18/2/2011 από 11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου για να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αιτήματα:
Ενσωμάτωση όλων των Ν. Προσώπων στο Δήμο. Κατάργηση της Δ. Επιχείρησης και ενσωμάτωση στο Δήμο.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να μην υποβαθμιστούν- διαλυθούν- ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δήμου.
Εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Α. Ε.
Όχι Δημοτική Επιχείρηση Α. Ε στον πολιτισμό.
Άμεση καταβολή των υπερωριών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα χωρίς καθυστέρηση. Καταβολή των χρημάτων που οφείλει ο Δήμος σε εργαζόμενους (φύλακες- Αθλητικό Οργανισμό –Πνευματικό Κέντρο).
Η πρωτοφανής αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου αποτελεί βαρύ κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής που στοχοποιεί την αγωνιστική δράση του σωματείου και του λαϊκού κινήματος και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ποινικοποιώντας τες. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος της συνολικότερης επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικα, κομμάτων της πλουτοκρατίας, που στην προσπάθειά τους να περάσουν τα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων δε διστάζουν να χρησιμοποιούν και την αστική δικαιοσύνη ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.
Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, οι δικαστικές αγωγές δεν πρόκειται να πτοήσουν την αγωνιστική μας στάση, δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να επανεκτιμήσει τη στάση της και να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο. Η αντεργατική της πολιτική εάν δεν αλλάξει θα βρίσκει πάντα απέναντί της τους εργαζόμενους.
Επίσης καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή γιατί προχωρά τη Δευτέρα 28/2 σε απολύσεις 47 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση με τη δικαιολογία τη λήξη της σύμβασης.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων θα συνεχιστούν το Σάββατο 26/2 και την Κυριακή 27/2 με αποχή από την εργασία. Τη Δευτέρα 28/2 νέα κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
Η βάρβαρη πολιτική δε θα εφαρμοστεί στο Δήμο Βύρωνα. Καλούμε το δήμαρχο να πάρει πίσω όλες τις αυταρχικές αποφάσεις του και να απαντήσει θετικά στα αιτήματα των εργαζομένων.

Το Δ.Σ.25/2/11
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Συμπληρώθηκαν είκοσι πέντε ημέρες που οι εργαζόμενοι στο Δήμο βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς και οι είκοσι πέντε δημοτικοί του σύμβουλοι, σε πλήρη αντίθεση με ότι έλεγαν και υπόσχονταν προεκλογικά σε δημότες και εργαζόμενους, θέλουν να επιβάλλουν στο Δήμο τη βάρβαρη πολιτική του Δ.Ν.Τ. και της Κυβέρνησης.
Με όχημα τον Καλλικράτη και με υπερβάλλον ζήλο θέλουν να επιβάλουν στο Δήμο μια φιλελεύθερη πολιτική και να θέσουν τα θεμέλια για την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, τη διάλυση των υπηρεσιών του, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση τους έμμεσα ή άμεσα. Επιδιώκουν να ρίξουν το κόστος εργασίας καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Στοιχίζονται – ταυτίζονται με τον ΟΛΙ ΡΕΝ, τον ΤΡΟΣΚΑΝ, – τον Πάγκαλο και όλους αυτούς που επιβάλλουν αντιδραστικές ανατροπές στην ελληνική κοινωνία βυθίζοντας την στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στο τέλμα και τη μιζέρια.
Ο κ. Δήμαρχος αφού φρόντισε με μεγάλη επιδεξιότητα να φτιάξει ένα προφίλ, δήθεν υπερκομματικό, δήθεν προοδευτικό, και σε αυτό βοήθησαν αρκετοί, αξιοποίησε και τη δυσαρέσκεια που υπήρχε στην πολιτική της προηγούμενη δημοτικής αρχής. Σήμερα εκλεγμένος για τρίτη συνεχή θητεία στο δημαρχιακό θώκο δείχνει πολύ γρήγορα ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Ένα πολιτικό πρόσωπο γεμάτο αλαζονεία και αυταρχισμό και υποτιμώντας τους πολίτες αυτής της πόλης.
Επιμένει μέχρι σήμερα να αρνείται να ικανοποιήσει αιτήματα των εργαζομένων που εάν υλοποιηθούν θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Βαφτίζει το ψάρι κρέας προκομμένου να πείσει για τη μνημονική πολιτική που θέλει να επιβάλλει και να κρύψει την πολύ άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος εξαιτίας της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που δεν αποδίδει στους δήμους το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και εξ αιτίας της οικονομικής πολιτικής που ασκείσαι και ο ίδιος και η παράταξή του. Μιας πολιτικής με έντονα τα σημάδια της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, των πολιτικαντικών σκοπιμοτήτων κ.λπ. Αλήθεια γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλίες ο Δήμος για να διεκδικήσει όσα του οφείλει η κεντρική εξουσία;
Θύματα της δεξιάς φιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να επιβάλλει ο Δήμαρχος πρώτοι από όλους είναι οι πολίτες αυτής της πόλης. Όχι μόνο γιατί θα τους φορτώσει νέα οικονομικά βάρη μέσα από διαφόρους τρόπους, όχι μόνο γιατί δεν θα ολοκληρωθούν αυτά που έμειναν στα μισά με τις τεράστιες κακοτεχνίες όπως με τις ασφαλτοστρώσεις, αλλά με τη γενικότερη υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα τους παρέχει ο Δήμος. Ήδη ο Δήμαρχος την Δευτέρα 22/2/2011 κοινοποίησε την απόλυση σε 47 εργαζομένους από τη Δημοτική Επιχείρηση ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι σταματούν επ’ αόριστον όλες οι λειτουργίες της Επιχείρησης που βρίσκονται έξω από τη μάντρα του νεκροταφείου (κυλικεία κ.λπ.).
Είναι πολύ πιθανό η ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ, η Μυρακτής και τα υπόλοιπα, αφού πρώτα γεμίσουν χελιδονοφωλιές στη συνέχεια να δοθούν σε ιδιώτες σαν πολύ καλά φιλέτα. Ακόμη και τον ιστορικό κινηματογράφο ΛΟΥΊΖΑ τον εγκαταλείπουν στερώντας από την κοινωνία του Βύρωνα το μοναδικό χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και προβολών.
Ότι αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική της Δημοτικής Αρχής πρέπει να κτυπηθεί, να συκοφαντηθεί, να πάψει να μιλάει. Και πρώτα από όλα το σωματείο των εργαζομένων, που κρατά μια ανεξάρτητη ταξική πολιτική και συνδικαλιστική στάση και αναπτύσσει χρόνια τώρα μια δράση προς όφελος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά όλης της βυρωνιώτικης κοινωνίας.
Εργοδότες και εξουσία θέλουν να μην υπάρχουν συνδικάτα και συλλογική δράση ή εάν υπάρχουν να τα έχουν στο χέρι. Το σωματείο του Δήμου Βύρωνα δεν μπόρεσαν να το βάλουν στο χέρι και πρέπει να το τσακίσουν γιατί πολλές φορές τους χάλασε τα σχέδια, δεν επέτρεψε ιδιωτικοποιήσεις, επέβαλε την ανακύκλωση, αντέδρασε στους ανθρωποφύλακες κ.λπ.. Πολύ είναι αυτοί και όχι μόνο ο Δήμαρχος που θέλουν το σωματείο να είναι ιμάντας μεταβίβασης της πολιτικής του δημάρχου και κομματικής γραμμής. Δε θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διαμορφώνουν την δική τους ανεξάρτητη ταξική συλλογική γραμμή και δράση, με λάθη, με παραλείψεις, με ανεπάρκειες αλλά όχι σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων στο Δήμο και το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου που χρειάζεται διαρκώς να βελτιώνει τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.
Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών γιατί δε μαζεύονται τα σκουπίδια, αφού αυτοί έχουν ήδη πληρώσει τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, κατανοούμε την ταλαιπωρία τους όταν είναι κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Γυμναστήρια κ.λπ. Τη συμμεριζόμαστε αυτή τους τη δυσφορία και ταλαιπωρία. Τη συναντάμε μαζί με την αλληλεγγύη που μας δείχνουν όταν μοιράζουμε τις προκηρύξεις του σωματείου, όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους της πόλης. Δεν στεκόμαστε αδιάφοροι απέναντι τους. Για αυτό το λόγο προσήλθαμε στην εργασία μας στην καθαριότητα και απογεύματα, ανατρέποντας το προγραμματισμό της οικογένεια μας για να μαζέψουμε περισσότερα απορρίμματα κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Να σταματήσει η αλαζονεία, ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής, να δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, να μην επιδιώκει να επιβάλει τις πολιτικές του Μνημονίου στο Δήμο για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να λειτουργήσουν όλα καλύτερα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο όπλο για να απαιτήσουμε ακόμη και τα αυτονόητα.
Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς η αντίσταση σε αυτή είναι καθήκον.
Παναγιωτόπουλος Χρήστος , εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα.
Μέλος του Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων
Με την Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση.


- ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΓΕΙΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κοροϊδεύουν και εξαπατούν τον λαό του Βύρωνα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ
ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ - ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ

Οργή για τον κ. Δήμαρχο Βύρωνα και τη παράταξη της Ν.Δ του που με την στάση τους διευκολύνουν την εργολαβική ασυδοσία

«Κουρελούδες» τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα!

Ο Δήμος καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για την εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ και τους όρους
της εργολαβικής σύμβασης

Η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε, μετά την κατακραυγή και τα δημοσιεύματα της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα» για τα φρεάτια- λακκούβες, και τρείς περίπου μήνες αφότου αποχώρησε χωρίς -όπως είναι γνωστό- να εκτελέσει τις εργασίες σε 600 περίπου φρεάτια της εργολαβίας, ην εταιρία επανέκαμψε και όπως ήδη ενημερώσαμε, στις αρχές του Φλεβάρη, άρχισε να κλείνει φρεάτια.

Η επανάκαμψη της εταιρίας στις εργασίες της ωστόσο κράτησαν λίγο αφού η ΓΗΓΕΡΤΟΝ, με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της διεύθυνσης της τεχνικής υπηρεσίας, διέκοψε τις εργασίας και αποχώρησε ξανά…. Στον Δήμο Βύρωνα οι εργολάβοι οδοποιίας – όπως είναι γνωστό - απολαμβάνουν ασυδοσίας, ένα φαινόμενο φυσικά που δεν είναι ανεξήγητο….. Όπως πληροφορηθήκαμε, από τα 600 περίπου επικίνδυνα φρεάτια- λακκούβες, που έπρεπε να σηκωθούν και να χτιστούν, ώστε να αποτραπεί κάθε κίνδυνος για ανθρώπους και τροχοφόρα, η εταιρία τελικά επισκεύασε, όπως λέγεται, περίπου 100 και εξαφανίστηκε….. Από μια πρώτη εκτίμηση τα 100 αφορούν σε φρεάτια – λακκούβες κεντρικών δρόμων, σε μια προφανή προσπάθεια να παίξουν παράσταση ότι τάχα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τα προβλήματα του έργου και να μειώσουν έτσι την κατακραυγή και τους επαπειλούμενους κινδύνους. Το θέατρο όμως που παίχτηκε δεν τους έλυσε, όπως θα δούμε, κανένα πρόβλημα αλλά μάλλον τους δημιούργησε νέα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχιση της κοροϊδίας και του εμπαιγμού του λαού του Βύρωνα και επιβεβαιώνει το καθεστώς της φαυλότητας και της ασυδοσίας που διατρέχει τις λειτουργίες της Τ.Α. Υπάρχει το ερώτημα: Για ποιο λόγο η ΓΗΓΕΡΤΟΝ αφού είχε την δυνατότητα να φτιάξει τα 100 φρεάτια- λακκούβες δεν έφτιαξε και τα υπόλοιπα; Τι συμβαίνει; Όλα αυτά δεν μαρτυρούν ότι έχουμε μπροστά μας όλους τους όρους ενός νέου σκανδάλου; Ποιος είναι ο ρόλος του κ. Χαρδαλιά; Ποιος είναι ο ρόλος του Αντιδημάρχου κ. Ζούμπου; Τι ρόλο παίζει η διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό λαό για να το υπηρετεί και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι διακοπής του έργου; Και ακόμα: ποιος θα πληρώσει για την μεταφορά των τεράστιων όγκων από μπάζα και βουνά από άσφαλτο που η ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ έριξε στην Εργάνη; Μήπως ο πολίτης βρίσκεται πάλι μπροστά σε ένα από τα γνωστά παιχνίδια συναλλαγής μεταξύ πολιτικών, δημοτικών και εργολαβικών παραγόντων;

Η δημοτική αρχή της Ν.Δ στον Βύρωνα μετά τις δημόσιες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα και τα δικαιολογημένα ερωτηματικά αντί να τοποθετηθεί υπεύθυνα και δημόσια γνωστοποιώντας στον λαό του Βύρωνα τις θέσεις της πάνω στο πρόβλημα και κυρίως τι θα γίνει με τις θανάσιμες λακκούβες, κρατάει στάση σιωπής, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουμε υπόψη μας κανένα απολύτως μέτρο με το οποίο ο Δήμος θα υποχρέωνε την ΓΗΓΕΡΤΟΝ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν έχει γίνει καμιά μέχρι τώρα συνολική έκθεση από την Τεχνική Υπηρεσία της κατάστασης που άφησε η ΓΗΓΕΡΤΟΝ. Απέναντι στο ολοφάνερο αυτό σκάνδαλο δεν έχουμε καμιά πληροφορία για οποιεσδήποτε αντιδράσεις εκ μέρους της δημοτικής παράταξης του κ. Χαρδαλιά, της οποίας η σύνθεση αποτελείται στην πλειοψηφία της από στελέχη της Ν.Δ.

Όπως γράφαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προσπάθησαν να διαδώσουν την φήμη ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ δεν πρόκειται να αναρτήσει τα φρεάτια και να κλείσει τις λακκούβες διότι βρίσκεται τάχα σε αδυναμία και σε διαδικασία πτώχευσης, εξ αιτίας της έλλειψης χρημάτων!.... Η επισκευή όμως εκ των υστέρων των 100 φρεατίων αποδεικνύει ότι οι φήμες αυτές διαδόθηκαν μάλλον για να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες της διακοπής των εργασιών παρά να ομολογήσουν αλήθειες και χαράξουν ένα δρόμο επίλυσης του προβλήματος.

Εκτός από τα φρεάτια- λακκούβες , η εταιρία έχει αφήσει και άλλες εργασίες ανεκτέλεστες ή κακής ποιότητας , οι οποίες πρέπει να ξαναγίνουν…. Αλλά και γι αυτά τα ζητήματα ούτε το δημοτικό συμβούλιο ούτε οι κάτοικοι Βύρωνα έχουν την παραμικρή υπεύθυνη ενημέρωση. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επέτρεψε να πληρώσει μέρος των υποχρεώσεών του στην ΓΗΓΕΡΤΟΝ και ότι αυτό είχε αρνητικές συνέπειες στην εκτέλεση των εργασιών και αποτέλεσε πηγή προβλημάτων με την εταιρία. Από ότι έχουμε υπόψη μας μπορεί να λέγονται ή να αφήνεται να διαρρέουν διάφορα περί πτωχεύσεως της ΓΗΓΕΡΤΟΝ….. προκειμένου να συσκοτιστούν οι αιτίες διακοπής των έργων οδοποιίας , αλλά είναι φανερό πια ότι τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία ξόδεψε γύρω στα 2,8 εκ ευρώ από τον μόχθο του ελληνικού λαού για να μας παραδώσει ένα προεκλογικό έργο κουρελού όπου η αμφισβητούμενη ποιότητα και αρτιότητα των έργων «διακοσμούνται» με εκατοντάδες ανοιχτά φρεάτια – λακκούβες, που απειλούν την ζωή ανθρώπων και τροχοφόρων.

Η κοινή γνώμη στον Βύρωνα απαιτεί:

Α) Να τοποθετηθεί δημόσια ο Δήμαρχος και να εξηγήσει τους λόγους που η ΓΗΓΕΡΤΟΝ διέκοψε τις εργασίες χωρίς να ολοκληρώσει την εργολαβία σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει.

Β) Να δώσει στην δημοσιότητα την έκθεση (αν βέβαια έχει γίνει ποτέ τέτοια έκθεση) του επιβλέποντος μηχανικού της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου , συνολικά για το έργο και τις παραβιάσεις της σύμβασης εκ μέρους του εργολάβου. Ο λαός απαιτεί να μάθει αν αναγράφονται στην εν λόγω έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού οι συμβατικές παραβάσεις της ανάδοχης εταιρίας, οι κακοτεχνίες και οι παραλείψεις.

Γ) Αν έγινε έλεγχος του μείγματος της ασφάλτου,

Δ) Αν έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος του βάθους του φρεζαρίσματος. Πώς έγινε η καταμέτρηση και η τελική κοστολόγηση της ασφαλτόστρωσης αφού το πάχος της ασφάλτου που όριζε η σύμβαση δεν ήταν σταθερό αλλά κυμαινόμενο έως 4 εκ.

Ε) Πόσα είναι ακόμα τα φρεάτια - λακκούβες που παραμένουν για φτιάξιμο και πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή ανθρώπων.

ΣΤ) Αν ο Δήμος έχει προβεί σε εξώδικο πρόσκληση με την οποία να αξιώνεται η αποπεράτωση του έργου ή έχει προβεί σε δικαστική δίωξη της εταιρίας για τις παραβιάσεις της σύμβασης και την μη εκτέλεση όλου του έργου και επί πλέον αν θα διατυπωθεί από τον Δήμο αξίωση της αποζημίωσης του από την ΓΗΓΕΡΤΟΝ.

Ζ) Αν και πόσα χρήματα έχει πληρώσει ο Δήμος στην ΓΗΓΕΡΤΟΝ μέχρι σήμερα.

Η) Πόσο κόστισαν τα έργα οδοποιϊας του 2010 συνολικά και πόσα είναι τα χιλιόμετρα των δρόμων στους οποίους έγινε ασφαλτόστρωση.

- ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ Π.Κ.


ΕΡΤΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ – ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Έκπληξη αλλά και περιέργεια προκαλεί το γεγονός ότι οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσες τουλάχιστον συμμετέχουν στην Διοίκηση του Π.Κ, δεν έχουν πάρει καμιά ακόμα δημόσια θέση, πάνω στο ζήτημα των 4 στο πνευματικό εργαστήρι, όπως δεν έχουν πάρει και θέση πάνω στο σοβαρό γεγονός ότι ενώ το ΣΔΟΕ μπήκε στο Π.Κ και κατάσχεσε τα λογιστικά του βιβλία, δεν έχει ακόμα ανακοινώσει δημόσια , ούτε την διεξαγόμενη έρευνα ούτε την κατάσχεση εγγράφων, αλλά ούτε και τα αποτελέσματα της έρευνας των φορολογικών ελέγχων αν και έχει περάσει αρκετός χρόνος από την «επιδρομή»!....

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), το οποίο μολονότι έχει κληθεί δημόσια να κάνει έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Βύρωνα, δεν έχει μέχρι σήμερα δώσει «σημεία ζωής», δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τόσο για τις κυβερνητικές προθέσεις όσο και για τις ευθύνες των υπουργών Ραγκούση και Παπακωσταντίνου, αναφορικά με τους ελέγχους στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Βύρωνα και των συγγενών νομικών προσώπων από τον ΣΔΟΕ. Η κοινή γνώμη επισημαίνει ότι παρά τις αποκαλύψεις, τις καταγγελίες και τα συνταρακτικά ντοκουμέντα που είδαν το φώς της δημοσιότητας, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση στον Δήμο Βύρωνα, μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός κρατιέται στο σκοτάδι, γεγονός που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα την αγανάκτηση της κοινωνίας του Βύρωνα.

Την ώρα που η κάθαρση, η διαφάνεια, η πάταξη της διαφθοράς, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η προστασία του πολίτη κλείνονται από τον πρωθυπουργό σε όλες τις δυνατές πτώσεις, η κυβέρνηση είναι φανερό ότι, στο πρόσωπο του Δήμου Βύρωνα, ακολουθεί πολιτική συγκάλυψης των φαινομένων παρανομίας, φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, και ασυδοσίας, στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος στους Δήμους .

Η «Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»
Βύρωνας 14.2.2011


- ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ενοποιήσεις και σχέδια για την δημιουργία μη κερδοσκοπικής εταιρίας για το Φεστιβάλ των Βράχων!

Ενοποιούνται ο Αθλητικός Οργανισμός και το Πνευματικό Κέντρο – Δημιουργούνται νέα νομικά πρόσωπα - Αλλάζει η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου- Σχέδια για εγκατάλειψη του κινηματογράφου Λουϊζα!

Η δημοτική αρχή φαίνεται να απεργάζεται νέα σχέδια για να αποφύγει όσο γίνεται τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού. Στα πλαίσια αυτά ενοποιούνται σε ένα νομικό πρόσωπα ο Αθλητικός Οργανισμός και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Βύρωνα. Οι τομείς του πολιτισμού και του Αθλητισμού, κατά κανόνα, προσέλκυαν πάντα το οικονομικό ενδιαφέρον της Τ.Α και κατ’ επέκταση του Δήμου Βύρωνα, καθώς είναι οι μόνες σχεδόν δραστηριότητές που μπορούν να αποφέρουν έσοδα και συνεπώς προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον παραγόντων της αυτοδιοίκησης, των δημοσίων σχέσεων, των «χορηγών» και της διαφήμισης!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ!
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ;

Εκτός από την παραπάνω συγχώνευση, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Δήμαρχος σχεδιάζει τον ταυτόχρονο και οριστικό αποχωρισμό του «Φεστιβάλ των Βράχων» από το νέο υπό ίδρυση νομικό πρόσωπο ( ν.π). Σύμφωνα με τα σχέδια αυτά σχεδιάζεται η ίδρυση μιας μορφής δημοτικής επιχείρησης ή διαφορετικά μη κερδοσκοπικής εταιρίας, από κοινού όπως φημολογείται με τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, και η ένταξη των δύο φεστιβάλ αμφοτέρων των Δήμων, στο νέο ενιαίο επιχειρησιακό - εταιρικό φορέα. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή υπερφαλαγγίζει τα εμπόδια του Καλλικράτη, ο οποίος κατ’ αρχήν και κατά βάση προβλέπει σε κάθε Δήμο, δύο (2) βασικά νομικά πρόσωπα. Στην θέση τους ο Δήμος δημιουργεί τέσσερα (4) οργανωτικά σχήματα, δηλ. το Ντάνκαν, τους Παιδικούς Σταθμούς, τον Αθλητισμό – Πολιτισμό, δηλ. τρία νομικά πρόσωπα, συν την εταιρία για το Φεστιβάλ των Βράχων! Βασικός στόχος των εταιρικών σχεδίων στο Φεστιβάλ, είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση και η εισαγωγή επιχειρηματικών δράσεων και κυκλωμάτων στον τομέα του πολιτισμού!... Ο χαρακτήρας της εταιρίας ως μη κερδοσκοπικής δεν αλλάζει τον εμπορευματικό σκοπό των αλλαγών. Πέρα από αυτά όμως, όπως σχετικά τονίζουν κύκλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης, μια άλλη επιδίωξη μπορεί να είναι να διακοπεί κάθε σχέση και κάθε σύγκριση των νέων οικονομικών δεδομένων της νέας περιόδου, με τα οικονομικά στοιχεία του παρελθόντος, αν και αυτές οι επιδιώξεις μάλλον θα αποδειχθούν ευσεβείς πόθοι, καθώς η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει τελικά σε αποτελεσματικούς οικονομικούς και φορολογικούς ελέγχους στον Δήμο Βύρωνα.

ΤΑ 4 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟ

Η δημιουργία ξεχωριστών οργανωτικών σχημάτων από την δημοτική αρχή Χαρδαλιά, δεν αποτελεί στοιχείο μιας πολιτικής, η οποία υποτίθεται μάχεται την ακαμψία και την γραφειοκρατία του Δήμου, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την ανάγκη αφοπλισμού των όποιων ελέγχων θα μπορούσε να ασκήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, και ακόμα έχει να κάνει με την διαχειριστική ευελιξία καθώς και με την υλική τακτοποίηση των φιλοδοξιών αλλά και των απαιτήσεων που προβάλλονται από τα διάφορα στελέχη και ομάδες της Ν.Δ και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, τα οποία επιδιώκουν μια θέση που να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες τους και όπου διεκπεραιώνονται υλικές απολαβές και άλλες τακτοποιήσεις. Οι πρόσθετες διοικητικές δαπάνες των νομικών προσώπων απαιτούν κατά τεκμήριο μεγάλες και κυρίως άχρηστες δαπάνες για ένα έργο που ουσιαστικά μπορεί να γίνει με άλλες δομές και χωρίς πρόσθετες διοικητικές δαπάνες ή προσωπικό, ενώ δεν είναι μικρές οι δαπάνες για προσωπικό που απασχολείται στα γραφεία των νομικών προσώπων χωρίς αυτό να είναι πάντα αναγκαίο.

Στον Αθλητικό Οργανισμό π.χ στην 2ετία 2009-2010 για 6 συνεδριάσεις του Δ.Σ που έγιναν το 2009 και άλλες 7 που έγιναν το 2010 για μισθοδοσία της Προέδρου και του Αντιπροέδρου ο ελληνικός λαός πλήρωσε συνολικά 19.200 ευρώ (!..) ενώ, με άλλη αναγωγή, η συνεδρίαση, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία, κόστιζε 1500 ευρώ!.....δηλ. όσο παίρνει τον μήνα ένας ναύτης της ακτοπλοϊας ή ένας τεχνικός της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ με 20 και 25 χρόνια υπηρεσία. Στην περίπτωση που σχολιάζουμε δεν υπολογίζουμε το πρόσθετο διοικητικό κόστος από τους μισθούς των τυχόν αντιδημάρχων, όταν αυτοί διορίζονται στα νομικά πρόσωπα και που κατά κανόνα σουλατσάρουν ή παρασιτούν αμειβόμενοι, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις εκείνες που οι αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν τομείς αποκλειστικής απασχόλησης ή τομείς που απαιτείται δουλειά και παρουσία.

Η πολιτική «γραμμή» που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της «Ντάνκαν», θα μπορούσε και εδώ να εφαρμοσθεί με επιτυχία καθώς την υπερασπίστηκαν και τμήματα των εργαζομένων από το Κέντρο Χορού αλλά και πολίτες, οι οποίοι απέναντι στις «δημοτικές υπηρεσίες», το «δημόσιο» και το «κρατικό», τοποθετούνται μάλλον με επιφύλαξη και τις περισσότερες φορές απορριπτικά. Μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, δεν μπορούν να δούνε και να ερμηνεύσουν την αποτυχημένη ή εχθρική λειτουργία του κράτους απέναντι στον πολίτη, ως στοιχείο του συστήματος της εκμετάλλευσης, της ίδιας της δομής του και της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά το ερμηνεύουν ως στοιχείο ανεξάρτητο του συστήματος και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Βασικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής, στην περίπτωση της ένταξης του Φεστιβάλ Βύρωνα σε εταιρία, θα είναι και εδώ η επίκληση της γραφειοκρατικής αποστέωσης, η έλλειψη ευλυγισίας, η ακαμψία του δημόσιου λογιστικού, ο κίνδυνος να μη μπορέσει να λειτουργήσει το Φεστιβάλ. όπως θα έπρεπε κλπ.

Η τυχόν πάντως απόσπαση του Φεστιβάλ, από το υφιστάμενο νομικό πρόσωπο (ν.π), μέσω του οποίου ασκείται σήμερα η πολιτική του Δήμου στον Πολιτισμό, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες «ηθικών ισορροπιών και πειστικής λογικής», καθώς όλη αυτή η επιχειρηματολογία, που είναι ολοφάνερα διάτρητη, θα καταρρεύσει, αφού το Φεστιβάλ εντάσσεται ήδη, εδώ και χρόνια, σε ν.π και συνεπώς όλες οι αιτιάσεις περί νέου ξεχωριστού και μάλιστα εταιρικού σχήματος, απογυμνώνονται και ο ίδιος ο Δήμαρχος εμφανίζεται «γυμνός», εκτός φυσικά από την γνωστή πολιτική της παραπλάνησης, της απολυταρχίας του δημαρχοκεντρικού συστήματος και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, που καλύπτονται και στηρίζονται στον Βύρωνα από την γαλάζια δημοτική παράταξη και το κόμμα της Ν.Δ. Μέχρι σήμερα οι δυνάμεις της αριστερής αντιπολίτευσης δεν φάνηκαν αρκετά ισχυρές να φράξουν γενικά τον δρόμο της δημοτικής αρχής στην εφαρμογή ακραίων αντιλαϊκών επιλογών, την αδιαφάνεια και την απολυταρχία.

ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
ΦΕΥΓΕΙ Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΑΦΝΗ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Κ;
ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΣ «ΛΟΥΪΖΑΣ»;

Προανάκρουσμα των αλλαγών στα όργανα πολιτισμού και αθλητισμού, φαίνεται να αποτελεί και η σχεδιαζόμενη αφαίρεση της προεδρίας του Π.Κ από την κ. Δάφνη Πηνελόπη, η οποία σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης, θα παραμείνει απλώς διακοσμητική Αντιδήμαρχος πολιτισμού, εξέλιξη η οποία μάλλον ερμηνεύεται ως υποβάθμιση του ρόλους της, αν όχι ταπεινωτικός παραμερισμού της, αφού στο τομέα του πολιτισμού, μετά τον σχεδιαζόμενο αποχωρισμό του Φεστιβάλ από το ν.π, με την «γκλαμουριά», τα φωτό, την πολυτελή και χωρίς όρια διαφήμιση και το άφθονα χρήμα, καθώς και το επαναλαμβανόμενο όσο και αμφιλεγόμενο εμπορικό περιεχόμενό του, τελικά στον πολιτισμό θα παραμείνουν ελάχιστα πράγματα και μαζί θα παραμείνει το κραυγαλέο και σοβαρό κενό των κτιριακών υποδομών, για το οποίο η δημοτική αρχή Χαρδαλιά βαθμολογείται με μηδέν!

Και σαν να μη έφτανε «το μηδέν» που δέρνει τον Δήμο Βύρωνα σε κτιριακή υποδομή, δημοτικοί κύκλοι διαδίδουν ότι η ηγεσία του Δήμου είναι έτοιμη να εγκαταλείψει και το τελευταίο «οχυρό» πνευματικών εκδηλώσεων, τον κινηματογράφο «Λουϊζα», μετατρέποντας το δημοτικό εστιατόριο ΑΣΤΡΑ σε κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων! Αν τελικά αληθεύουν οι πληροφορίες για εγκατάλειψη της «Λουϊζας» ο κ. Χαρδαλιάς είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει κύμα μαζικής οργής και εναντίωσης , καθώς η «Λουϊζα» όχι μόνο κρίνεται και είναι εξαιρετικά αναγκαία στην κοινωνική και πνευματική ζωή της βυρωνιώτικης κοινωνίας αλλά είναι και δεμένη με ξεχωριστούς σταθμούς της νεότερης ιστορίας του Βύρωνα!

Η «Επιτροπή για την Απογραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»

Βύρωνας 14.2.2011


- ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ - ΛΑΚΟΥΒΕΣ

Ενισχύονται τα ερωτηματικά για το ρόλο της ηγεσίας των τεχνικών υπηρεσιών

Το σήριαλ με τις επικίνδυνες λακκούβες των φρεατίων, συνεχίζεται. Όπως είναι γνωστό η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε, η οποία εκτέλεσε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Βύρωνα πέρυσι το καλοκαίρι, ύψους 3 εκ ευρώ, άφησε 350 περίπου φρεάτια άφτιαχτα και εξαφανίστηκε αλλά μετά τις καταγγελίες της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα» επανεμφανίστηκε .

Συγκεκριμένα, από την περασμένη εβδομάδα αυτοκίνητα της εταιρίας εθεάθησαν στον Δήμο να κλείνουν λακκούβες- φρεάτια. Η επανεμφάνιση της ΓΗΓΕΡΤΟΝ και έναρξη εργασιών για το κλείσιμο των φρεατίων, προφανώς σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Δημοτική Αρχή από τις συνεχείς καταγγελίες της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα». Η επιτροπή είναι πιθανόν να πάρει πρόσθετες πρωτοβουλίες και για άλλα μέτρα κατά των πρωταιτίων της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, καθώς οι λακκούβες των δρόμων εγκυμονούν άμεσους κινδύνους για την τροχαία κυκλοφορία. Στο μεταξύ η ΓΗΓΕΡΤΟΝ μπορεί να εμφανίστηκε να κάνει εργασίες σε Φρεάτια για ορισμένες μέρες, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ένας μεγάλος αριθμός από τα φρεάτια - λακκούβες εξακολουθεί να υφίσταται και να απειλεί ανθρώπινες ζωές. Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή παρά τις δημόσιες επικρίσεις που δέχεται, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο. Η κατάσταση με τις λακκούβες υπάρχει από το Νοέμβρη δηλ διαρκεί περίπου 3,5 μήνες και κανείς δεν αισθάνεται την ευθύνη απέναντι στον βυρωνιώτικη κοινωνία, να τις πεί τι ακριβώς συμβαίνει!

Εκτός από τις δημόσιες καταγγελίες της Επιτροπής, διάβημα σχετικά πρόσφατα για το ίδιο θέμα, έκανε και ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στο Δήμο Βύρωνα κ. Σταύρος Τζορτζιώτης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο και τον Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών. Όπως έγινε γνωστό από την συζήτηση, τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και η διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας παραδέχτηκαν την επικινδυνότητα που ενέχει το πρόβλημα, αλλά μιλώντας, μάλλον αόριστα, άφησαν να εννοηθεί ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ είναι μάλλον υπό πτώχευση και ίσως να «κλείσει»… και ότι οι εργασίες για το κλείσιμο των φρεατίων απαιτεί εξειδικευμένη εργασία, υπονοώντας προφανώς ότι ο ίδιος ο Δήμος δεν είναι σε θέση να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα!.... Επίσης δέχτηκαν ότι ορισμένοι δρόμοι δεν είναι καλής ποιότητας…. Αλλά σταμάτησαν εκεί….. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ενημερωτική συζήτηση με τον κ. Τζορτζιώτη δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτα για τα μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να παρθούν από την δημοτική αρχή κατά της εταιρίας, για την συμμόρφωσή της!. Στο μεταξύ οι ελίξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν πτώχευσε!.....

Όπως σημειώναμε στην πρώτη ανακοίνωση μας για το θέμα των έργων οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα, οι δημοτικές παρατάξεις έχουν καθήκον να ζητήσουν τον έλεγχο της ποιότητας των έργων καθώς ήδη σε ορισμένους δρόμους παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα αρτιότητας της οδόστρωσης όπως π.χ αποκόλληση ολόκληρων κομματιών ασφάλτου ή βαθιές παραμορφώσεις της οδόστρωσης κλπ. Δεν έχουμε υπόψη μας αν ο Δήμος έχει καλέσει την Εταιρία να επισκευάσει ή να ξαναστρώσει τους δρόμους για τους οποίους η Τεχνική Υπηρεσία λέει ότι δεν είναι καλής ποιότητας και ότι δεν τηρήθηκαν ορισμένοι όροι της σύμβασης !

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΗΓΕΡΤΟΝ είναι η εταιρία που με την άδεια του κυρίου Χαρδαλιά έριξε βουνά από μπάζα και άχρηστη άσφαλτο στην Εργάνη από τον Αύγουστο του 2010, χωρίς μέχρι τώρα κανείς, ούτε η Δημοτική αρχή να την υποχρεώσει να τα μαζέψει. Για τα μπάζα στην Εργάνη και εναντίον της ΓΗΓΕΡΤΟΝ, το δασαρχείο Πεντέλης έχει υποβάλλει μήνυση και έχει επιβάλλει σχετικά τα πρώτα διοικητικά μέτρα. Η Εργάνη είναι περιοχή που ανήκει στην Β’ ζώνη Υμηττού!

Καλούμε όλους τους αποδέκτες αυτής της ανακοίνωσης να κάνουν μια βόλτα στην Εμπεδοκλέους για να διαπιστώσουν την αλήθεια των καταγγελιών μας. Μεταξύ των άλλων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάσταση η Εμπεδοκλέους, έξω ακριβώς από τον ΟΤΕ. Εκεί θα δείτε τι σημαίνει εργολαβική και πολιτική ασυνειδησία !

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα

Βύρωνας 18.2.2011


- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρά τα δημοσιεύματα, τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων και τα διαβήματα συνδικαλιστών του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, τόσο η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ) όσο και ο Δήμος δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στην καταβολή των 22.000,00 περίπου ευρώ 4.700 περίπου ευρώ στον καθένα + τις καθυστερήσεις και προσαυξήσεις της 5ετίας ) τα οποία χρωστάνε, εδώ και 5 χρόνια περίπου (!!....), στους τέσσερις δασκάλους καλλιτεχνικών μαθημάτων στο «πνευματικό εργαστήρι» στην οδό Ιθώμης, το οποίο ανήκει στην ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου.

Έγινε γνωστό, ότι οι εργαζόμενοι εδώ και 1 ή 2 χρόνια , έστειλαν στον Δήμαρχο επιστολή, ζητώντας να λήξει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα, αλλά οι δάσκαλοι της οδού Ιθώμης, δεν αξιώθηκαν, μέχρι σήμερα, κάποιας απάντησης από τον κ. Χαρδαλιά!.....

Στο μεταξύ, στην όλη ιστορία προέκυψε νέο δεδομένο, καθώς η Επιτροπή Απογραφής της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα έμαθε ότι η Διοίκηση του Π.Κ ισχυρίζεται, πώς βρίσκεται σε αδυναμία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα των 4 (!...), καθώς όπως διατείνεται οι φορολογικές αρχές δεν επιτρέπουν πληρωμές, εξαιτίας της επέμβασης και της έρευνας που διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του συγκεκριμένου νομικού προσώπου (ν.π). Η επιτροπή μας δεν έχει κατορθώσει ακόμα να διασταυρώσει την εγκυρότητα της πηγής αυτών των ισχυρισμών, γι αυτό και τις παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη. Πριν από μερικές ημέρες παράγοντας του δημοτικού πολιτισμού ισχυρίζονταν έμμεσα ότι ο λόγος που δεν πληρώνονται τα καθυστερούμενα στους 4 υπαλλήλους είναι η έλλειψη ρευστότητας στον Δήμο (!...) τώρα επικαλούνται τον ΣΔΟΕ!....

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τις γνωστές και δημόσιες καταγγελίες, που διατυπώθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι, κατά του Δημάρχου και της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα των καταγγελιών για παράνομη διαχείριση των οικονομικών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα.

Το εκπληκτικό είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο είχε ζητήσει, από τους εν λόγω εργαζόμενους, να εκδώσουν - πριν περίπου 5 χρόνια! - τις σχετικές αποδείξεις, τις οποίες και προφανώς καταχώρησαν, ως δαπάνες μισθοδοσίας που έγιναν και καταχωρήθηκαν στους «μπακάλικους» και αναξιόπιστους λογαριασμούς, που έχουν καθιερωθεί στην οικονομική διαχείριση του Π.Κ εδώ και πολλά χρόνια. Παρά το ότι το γεγονός αυτό το έδωσε η επιτροπή μας στην δημοσιότητα, μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Π. Κ. δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω στο θέμα!

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»

Ρεπορτάζ – Κείμενο: Ευγενία Κ + Στέφανος Σ.
Βύρωνας 14.2.2011


18/2/11
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας 1 6 / 2 / 2011
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά Ν.
Κοιν : Δημοτικές Παρατάξεις
κ. Δήμαρχε
Όπως γνωρίζεται οι εργαζόμενοι στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κατορθωτό να υπάρξουν σημεία σύγκλισης από την μεριά σας και να μας απαντήσετε θετικά στα αιτήματα που σας έχουμε θέσει, αντίθετα προκύπτουν και νέα στοιχεία που μας κάνουν να ανησυχούμε περισσότερο . Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος και η οποία έχει άμεση συνέπεια στην λειτουργία των υπηρεσιών, ενδεχομένως να έχει και στην έγκαιρη καταβολή των μισθών των εργαζόμενων, η περικοπή της παροχής του γάλακτος, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός που επιδείξατε απέναντι στο Δ.Σ του σωματείου στη διάρκεια της συνάντησης μαζί σας την Πέμπτη 10 /2 /2011 μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να εξευρεθούν λύσεις προς όφελος των εργαζόμενων αλλά και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου.
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων για το σύνολο των αιτημάτων μας είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, εάν δεν έχει εξευρεθεί λύση μέχρι τότε, για τα χρήματα που οφείλει ο Δήμος στους εργαζόμενους ( υπερωρίες, μισθούς παρελθόντων ετών σε εργαζόμενους στο Πνευματικό κέντρο, σε φύλακες σχολείων και αθλητικό οργανισμό με βάσει δικαστικές αποφάσεις, την παροχή του γάλατος ).
Θέλουμε να πιστεύουμε κ. Δήμαρχε ότι θα επανεξετάσετε την άποψη σας πάνω στα ζητήματα που έχουμε θέσει και θα δώσετε θετικές απαντήσεις ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Αναμένουμε άμεσα θετικές απαντήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας είναι μονόδρομος.
Το Δ. Σ.


- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΤΑΝΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας : 16 /2 / 2011
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Προς την Δημοτική Παράταξη
«ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα με ομόφωνη απόφαση του υποστηρίζει τη θέση ότι τα ΝΠΔΔ του Δήμου εάν ενσωματωθούν στο Δήμο θα αναβαθμιστούν, θα ενισχυθεί ο κοινωνικός τους ρόλος, διασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων σ΄ αυτά και αποτρέπεται η μελλοντική ιδιωτικοποίηση τους με διάφορες μορφές (Σ.Δ.Ι.Τ., προγραμματικές συμβάσεις, μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.λπ.).
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα με οριακή πλειοψηφία (Παράταξη Δημάρχου – Στάση Βύρωνα – κ. Χαλικιάς) αποφάσισε το Ν.Π.Δ.Δ.(ΝΤΑΝΚΑΝ) να παραμείνει αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ.
Μετά από αυτή την απόφαση η Δημοτική Παράταξη «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η στάση της αυτή καθορίστηκε με βάση τις θέσεις του Σωματείου.
1) Η θέση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα είναι δημόσια διακηρυγμένη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με σαφήνεια και καθαρότατα. Δεν μπορεί λοιπόν τώρα η «Στάση Βύρωνα» να επικαλείται τουλάχιστον ανακριβείς θέσεις του Σωματείου .
2) Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα με σαφήνεια παρουσίασε τις θέσεις του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/1/2011. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ειρωνικά χειροκροτήσαμε το αποτέλεσμα και επικρίναμε μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια τις παρατάξεις που υπερψήφισαν την απόφαση του Δημάρχου. Η οξύτητα των πολιτικών χαρακτηρισμών είχε να κάνει με τη στάση της παράταξής σας και δημοτικών συμβούλων που αντί να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων ενήργησαν αντίθετα και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που με την πολιτική της κυβέρνησης – Τρόικας – Ε.Ε. και την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στοχεύουν στο χτύπημα του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, ιδιωτικοποιώντας περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες και στο χτύπημα της μόνιμης σταθερής εργασίας.
3) Όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα κύριοι της «ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ» σας κάνουμε γνωστό – αν και το γνωρίζετε – ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα ουδέποτε είχε εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο, ουδέποτε πήρε μέρος στις συνεδριάσεις του και δεν αντιλαμβανόμαστε τα υπονοούμενα που αφήνετε σε βάρος του Σωματείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αλλού να ψάξετε για μικροπολιτικές αθλιότητες εκτός αν εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. . .


14/2/11
- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Βύρωνας : 14/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Στάση Εργασίας από τις 7 - 10 π.μ. σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου και τα Ν.Π. (Π. Σταθμοί – ΚΑΠΗ – Αθλητικά Κέντρα – Γυμναστήρια κ.λπ.). Συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στο Δημαρχείο δεν ήταν κανένας από τη Δημοτική Αρχή και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στα αιτήματα που έχουν θέσει οι εργαζόμενοι.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

Εκτός απο αυτό το χάλι που βλέπετε, παρόμοια κατάσταση υπάρχει και δίπλα ακριβώς απο τα γραφεία των γηπέδων 5Χ5 στην Εργάνη. Οι εργολάβοι που επέλεξε η δημοτική αρχή, πέταξαν τους άχρηστους τάπητες που ξήλωσαν έξω απο τα γήπεδα , τα υλικά που χρησιμοποίησαν στα εργα και άλλα χοντρά αντικείμενα και σηκώθηκαν και έφυγαν! Διότι είναι ευνοούμενοι της εξουσίας. Οι άνθρωποι και φίλοι της εξουσίας πάντα σχεδόν ασυδοτούν, αφού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους ελέγξει κανένας. Οι χωματερές που καταγγέλουμε είναι ΕΚΕΙ απο το καλοκαίρι του 2010!...

Τον Σεπτέμβρη καναμε διάβημα να μαζέψουν αυτή την αθλιότητατα και ακόμα η αγαπημένη τους χωματερή είναι ασάλευτη στην θέση της. Δεν τα μάζεψαν. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Το έργο παρακολουθούσε η γνωστή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τίς ασφαλτοσρώσεις σκάνδαλο και την πολιτική ευθύνη την είχε υποτίθεται ο αντιδήμαρχος κ. Ζούμπος!

Ρωτήστε τον κ. Ζούμπο για ποιό λόγο τον πληρώνει ο βυρωνιώτικος λαός; Ας μας πεί ο κ. Ζούμπος ποιός απο την Τ.Υ είχε εντολή να παρακολουθεί το έργο; Σιγά που τα στηρίγματα του δικομματιμού, των αντιλαϊκών πολιτικών και οι σιωπηλοί υπερασπιστές του μνημονίου, θα βγούνε να αναλάβουν τις ευθύνες τους!....Πότε άλλωστε το έκαναν;....

Και σχεδόν απο τώρα ξέρουμε τί θα γίνει. Αντί να απαιτήσουν απο τους εργολάβους να σηκώσουν τις "χωματερές" τους θα βάλλουν τους εργάτες του Δήμου να κάνουν το έργο άλλων, αυτών δηλ. που πήραν την δουλειά και τα κέρδη.

Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε!

Η "Επιτροπη για την Απογραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα".

Ευγενία Κ.
Δημήτρης Σ.
Μαρία Ιωάννα
Τριανταφυλιά η καθηγήτρια
Στέφανος Σ.


8/2/11
- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/2, 7 μ.μ. ΣΤΗ ΛΟΥΪΖΑ ΚΑΛΕΙ Η ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Επιστολή στους γονείς των μαθητών μας

Αγαπητοί γονείς,

Είναι σε όλους μας φανερό ότι βιώνουμε από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι από τη μεταπολίτευση και μετά. Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ καταργούν ότι κερδήθηκε με αιματηρούς αγώνες τα τελευταία 100 χρόνια. Οι ανατροπές στη ζωή εξελίσσονται με τρομακτική σφοδρότητα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ανεργία χτυπάει κόκκινο συναγερμό, οι μισθοί σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα κατρακυλούν, η ακρίβεια καλπάζει, στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί η απόλυτη αυθαιρεσία του εργοδότη κι ο φόβος της απόλυσης, στο δημόσιο χιλιάδες συμβασιούχοι μένουν άνεργοι, ενώ προσλαμβάνονται ελαστικά εργαζόμενοι που δουλεύουν για μήνες απλήρωτοι, όπως οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ στην εκπαίδευση.

Σαρωτικές βαθιά αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση. Το Υπουργείο ανακοινώνει μεγάλης έκτασης συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων μέσα στον επόμενο μήνα. Θέλει να συγχωνεύσει όλα τα συστεγαζόμενα σχολεία, να διαλύσει και να διοχετεύσει τους μαθητές των «μικρών» σχολείων σε γειτονικά και φυσικά να καταργήσει με τους τρόπους αυτούς εκατοντάδες σχολεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: «Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα…» και ότι «Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια)…».

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εκτεταμένες συγχωνεύσεις και στην περιοχή μας και ότι θα αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μειώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ειδικά για την περιοχή μας υπάρχει πρόταση της ΔΔΕ για:
1) Συγχώνευση του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα με το 2ο ΓΕΛ Βύρωνα.
2) Συγχώνευση του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα με το 2ο Γυμνάσιο Βύρωνα.
3) Συγχώνευση του 5ου Γυμνασίου Ηλιούπολης με το 8ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.
4) Κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων θα έχουν μια σειρά αρνητικά αποτελέσματα για την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως: α) θ’ αυξηθεί σ’ όλα τα σχολεία ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα και θα φτάσει τους 30 που ισχύει ως ανώτατο όριο, γεγονός που θα μειώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης, β) τα σχολεία θα γιγαντωθούν με συνέπεια να γίνει δύσκολη η ποιοτική διαχείρισή τους και να χαθεί το στοιχείο της αλληλεπίδρασης μεταξύ καθηγητών και μαθητών, κάτι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους, γ) με δεδομένη την ανεπάρκεια υποδομών είναι πιθανό πολλά σχολεία να λειτουργούν και με λυόμενες ή γενικά με ακατάλληλες για διδασκαλία αίθουσες.

Γίνεται κατανοητό πως το Υπουργείο κινείται με μόνο γνώμονα τη μείωση του κόστους από την πλευρά του κράτους για την εκπαίδευση. Το μνημόνιο επιβάλλει δραστικές περικοπές στο δημόσιο, και οι τομείς του δημοσίου που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Ήδη φέτος τα χρήματα για την εκπαίδευση (2,75% του ΑΕΠ) είναι τα λιγότερα που έχουν δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο, σε μια περίοδο έντονης μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος της μέσης οικογένειας, έχει καταργήσει την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και την Ενισχυτική Διδασκαλία στέλνοντας τα παιδιά στα φροντιστήρια. Παράλληλα, μείωσε στα μισά τα χρήματα που δίνει σε κάθε σχολείο για τα λειτουργικά του έξοδα. Όμως τα σχέδια του δε σταματούν εδώ. Τελικός στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη «απόσυρση» του κράτους από την υποχρέωσή του για στήριξη της δημόσιας παιδείας. Με τον «Καλλικράτη» μεταφέρει τις δαπάνες για τη συντήρηση των σχολείων, τη μεταφορά των μαθητών και τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών στους νέους δήμους. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των δήμων γίνεται σαφές πως η δημόσια εκπαίδευση θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.
Έτσι οι γονείς από τη μια θα κληθείτε για ακόμη μια φορά να σηκώσετε το βάρος της ενίσχυσης του δημόσιου αγαθού της παιδείας. Τα σχολεία από την άλλη θα κληθούν να βρουν χορηγούς για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον προσανατολισμό της εκπαίδευσης. Είναι φανερό πως πίσω από τις ηχηρές εκφράσεις της Υπουργού, κ. Διαμαντοπούλου, για το «Νέο Σχολείο» με το σύνθημα «πρώτα ο μαθητής», κρύβεται μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε για τους μαθητές ούτε και για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Όμως μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Εμείς οι εκπαιδευτικοί δε θα μείνουμε αδρανείς μπροστά στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς των μαθητών μας σε κοινό αγώνα, για να μην κλείσει κανένα σχολείο. Να παλέψουμε ενάντια στην απαξίωση διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά.

Ως πρώτο βήμα καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Θέατρο «Λουίζα», την Πέμπτη 10/02 στις 19:00 το απόγευμα, για να συζητήσουμε το ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολείων και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία!!!
Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ


- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕΔΩΝ 5 Χ 5 ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Προς
Τον Δήμαρχο Βύρωνα
Τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων
Π. Κόνσουλα
Π. Πάλμο
Γρ. Κατοπώδης
Στ. Τζορτζιώτη

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι.

Την περασμένη Κυριακή, 30 Γενάρη, επισκέφτηκα τις αθλητικές δημοτικές εγκαταστάσεις στην Εργάνη και διαπίστωσε τα εξής απαράδεκτα και θλιβερά.

1.Στα γήπεδα 5Χ5, οι εντεταλμένοι υπάλληλοι για την εκτέλεση της βάρδιας εκείνης της ημέρας, δεν είχαν προσέλθει στην εργασία τους, έως και ώρα 5.45΄. Τα «καθήκοντά» τους εκτελούσε, «αυτόκλητος», ο φύλακας του γηπέδου ποδοσφαίρου, ο οποίος καθοδηγούμενος τηλεφωνικά από πρόσωπα, την ιδιότητα των οποίων φυσικά δεν μπορώ να βεβαιώσω, «διαχειρίζονταν» τις ομάδες των πολιτών που προσέρχονταν για να αθληθούν στα γήπεδα 5Χ5, τα οποία όπως είναι γνωστό λειτουργούν με πληρωμή.

2. Διαπιστώθηκε ότι ο φύλακας ήταν «μιλημένος» και επέτρεψε, σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, την χρήση των γηπέδων 5Χ5 χωρίς πληρωμή! Στην παρατήρησή μου προς τον αυτόκλητο φύλακα «γιατί η συγκεκριμένη ομάδα δεν πλήρωσε » μου απάντησε ότι αυτοί είναι παλιοί, τους ξέρουμε και θα κανονισθεί. Προφανώς ο άνθρωπος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστα΄σε μεθοδεύσεις και ένα σύστημα, το οποίο καλύπτει την συναλλαγή. Και άλλη φορά, στο παρελθόν, είχα παρατηρήσει περίεργες κινήσεις και παράξενες παρουσίες παραγόντων του Α.Ο στα γήπεδα 5Χ5. Ταυτόχρονα δέχομαι καταγγελίες και πολλαπλασιάζονται οι διάφορες πληροφορίες για «σχέσεις» και καταστάσεις που καθιστούν γήπεδα και ανθρώπους στο συγκεκριμένο χώρο, αντικείμενο πολύμορφης εκμετάλλευσης.

3.Θέτω υπό όψη σας τόσο τα γεγονότα της Κυριακής όσο και τις καταγγελίες:
• Για παραχώρησης χωρίς πληρωμή και ρουσφετολογική χρήση των γηπέδων, σε πολίτες που είναι τα γνωστά «δικά μας παιδιά» δηλ. είναι γνωστοί και ευνοούμενοι της δημοτικής αρχής και διαφόρων άλλων δημοτικών παραγόντων ή του Α.Ο που έχουν δεσμούς με την παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο.
• Για πληρωμένη χρήση του γηπέδου χωρίς έκδοση απόδειξης πληρωμής.
• Για απουσία αναρτημένου πίνακα πληροφόρησης αναφορικά για τους όρους λειτουργίας των γηπέδων, τα ωράρια λειτουργίας τους, την σειρά προτεραιότητας στην χρήση των γηπέδων, για την υποχρέωση έκδοσης απόδειξης πληρωμής κλπ. Η μη ανάρτηση πίνακα πληροφοριών για τα γήπεδα και τις χρήσεις τους καθώς και η απουσία παρόμοιας πληροφόρησης από την ιστοσελίδα του Δήμου δεν είναι τυχαία, είναι πράξη συνειδητή! Η απουσία κοινοποίησης στους πολίτες των όρων λειτουργίας αποτελεί στοιχείο με το οποίο μπορεί να διευκολύνεται να λειτουργήσει ένα καθεστώς ασυδοσίας και συναλλαγής. Ο τρόπος με τον οποίο κλείνονται τα γήπεδα εμφανίζει τον Α.Ο και την δημοτική εξουσία να διευκολύνει την αδιαφάνεια, την συναλλαγή και την κατάχρηση εξουσίας

Πριν κλείσω θα κάνω την εξής παρατήρηση. Για ποίο λόγο η δημοτική αρχή, στα μέτρα για την κοινωνική αλληλεγγύη, τα οποία εξήγγειλε προεκλογικά το 2010, δεν ανακοίνωσε την δωρεάν χρήση των γηπέδων 5Χ5 ;

Κύριε Δήμαρχε, σας καλώ να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στα γήπεδα της Εργάνης. Ζητώ να τερματισθεί το καθεστώς του ρουσφετιού, των ημετέρων και των διακρίσεων στην λειτουργία των γηπέδων και του Α.Ο. Ζητώ ταυτόχρονα να κλείσουν όλοι οι δρόμοι και οι δυνατότητες συναλλαγής και ιδιοποίησης των δημοτικών εσόδων.

Διοίκηση Α.Ο, η οποία υποτίθεται θα μπορούσε να παρέμβει και να σχεδιάσει την αποκατάσταση της νομιμότητας στο δημοτικό αθλητισμό ΔΕΝ υπάρχει. Για αυτό και δεν απευθύνομαι στην πρόεδρο του Α.Ο. Ο λαός του Βύρωνα πρέπει να γνωρίζει ότι το Δ.Σ του Α.Ο είναι μια «γλάστρα», η οποία χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα και ως δημοκρατική επίφαση για να προστατεύεται η αντιλαϊκή πολιτική σας και οι αντιδημοκρατικές εκτροπές και ανομίες. Γι αυτό, για ότι συμβαίνει στον Α.Ο, επωμίζεσθε εσείς προσωπικά ακέραιη την πολιτική ευθύνη!

Τέλος επαναλαμβάνω σήμερα εδώ το αίτημα το οποίο από το 2009 διατυπώνω συνεχώς και σας παρακαλώ να καταργήσετε κάθε είδους πληρωμή στα γήπεδα 5Χ5 όπως και σε όλα τα αθλήματα και τις εγκαταστάσεις του Α.Ο. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων κατακλύζουν την χώρα και η φτώχεια χτυπάει την πόρτα του εργαζόμενου λαού και των μικρομεσαίων στρωμάτων, η απαίτηση να πληρώνουνε τα δικά τους γήπεδα για μια ώρα άθλησης ισοδυναμεί με πρόκληση! Η απόφαση της κατάργησης της πληρωμής στα γήπεδα πρέπει να ισχύσει άμεσα τουλάχιστον για τους άνεργους, τα παιδιά έως 18 ετών, τους φοιτητές, τις άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

Με τιμή
Δ. Σουλιώτης
Μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βύρωνα


- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Ταταούλων & Μηδείας
16232 Βύρωνας
e-mail: sylgon5gymvir@gmail.com

Βύρωνας, 04.02.2011

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο εκτεταμένων
συγχωνεύσεων ή ακόμα και καταργήσεων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και
λυκείων σ’ όλη τη χώρα. Στο Βύρωνα αυτό το σχέδιο θα υλοποιηθεί με τη
συγχώνευση του 1ου Γυμνασίου - 1ου ΓΕΛ με το 2ο Γυμνάσιο - 2ο ΓΕΛ
καθώς και με την κατάργηση του 5ου Γυμνασίου - 5ου ΓΕΛ. Το αποτέλεσμα
αυτών των συγχωνεύσεων/καταργήσεων - όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά
σ’ όλη τη χώρα - συνεπάγεται μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα (30
μαθητές αντί 25), λιγότερους εκπαιδευτικούς, αύξηση του ωραρίου των
εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη όμως μείωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.
Τα σχολεία γίνονται έτσι απρόσωπα, καταργείται το σχολείο της
γειτονιάς και χάνεται η επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και
γονέων. Παράλληλα μεταφέρονται τα έξοδα για τη συντήρηση των σχολείων
στους καλλικρατικούς δήμους, μειώνοντας όμως τη χρηματοδότησή τους και
ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε χορηγούς, ώστε να μπορούν τα σχολεία να
καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Έχοντας
δε προ πολλού καταργήσει την ενισχυτική διδασκαλία στέλνει τα παιδιά
μας στα φροντιστήρια,, επιβαρύνοντας έτσι τον ήδη βεβαρυμένο
οικογενειακό προϋπολογισμό.

Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

- δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς αυτούς
- ζητάμε από το Υπουργείο να μη προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις και οι
καταργήσεις των σχολείων
- ζητάμε άμεση νομοθετική ρύθμιση για ανώτατο όριο μαθητών 25/τμήμα
στη δευτεροβάθμια και
- παράλληλα ζητάμε από το Δήμο να εκφράσει την αντίθεση όλων των
εμπλεκομένων φορέων (γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών) με απόφασή
του και παρεμβάσεις του προς το Υπουργείο.

Επειδή οι επικείμενες συγχωνεύσεις/καταργήσεις των σχολείων αφορούν σε
όλους μας κι επειδή η δημόσια δωρεάν παιδεία απαξιώνεται ακόμα
περισσότερο σας καλούμε να παραστείτε μαζί μας τη Δευτέρα, 7
Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20.30 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
στο Δημαρχείο με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολείων του Δήμου μας
δηλώνοντας την αντίθεσή μας στις επικείμενες συγχωνεύσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας

Μ. Μεντζελοπούλου
Σ. Καλκούνια

- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2

5o Λύκειο Βύρωνα
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Βύρωνας, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως σε συνάντηση της τοπικής ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο Διευθυντή της 2βάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την περιοχή μας, δηλώθηκε ότι στα σχέδια για συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων περιλαμβάνονται οι συγχωνεύσεις του 1ου Γυμνασίου με το 2ο Γυμνάσιο, του 1ου Λυκείου με το 2ο Λύκειο και η συγχώνευση-κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου.
Το σχέδιο αυτό συνδυάζεται με το στόχο που ανακοίνωσε το Υπουργείο για 30 μαθητές ανά τμήμα στην 2βάθμια εκπαίδευση.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτούς τους σχεδιασμούς διότι θα προέλθει αναστάτωση από την κατάργηση των δύο σχολείων καθώς οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου θα σκορπιστούν σε άλλα σχολεία της περιοχής. Επίσης, θα προκύψουν υπεράριθμα τμήματα λόγω της συγχώνευσης, δυσλειτουργικά που θα αποβαίνουν σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών. Δυσκολεύεται το διδακτικό έργο και υποβαθμίζεται η παρεχόμενη εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο θα φουντώσει η παραπαιδεία ακόμα περισσότερο που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα για την βοήθεια των μαθητών, με άμεσες επιπτώσεις στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό όλων μας.

Με βάση όλα τα παραπάνω:

Σας καλούμε, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 μ.μ. στο Δημαρχείο του Βύρωνα, όπου έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα και να εκφράσουμε όλοι μαζί την αντίθεση μας ως κάτοικοι και γονείς σε αυτές τις εξελίξεις.
Διότι η εκπαίδευση είναι ζήτημα που αφορά όλους μας και θίγει άμεσα το μέλλον των παιδιών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


6/2/11
- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 5ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ


- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ζ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ Υμηττός, 01/02/2011
Τηλ. : 2107624223 Α.Π: 06
FAX : 2107613084 ΠΡΟΣ:
1) Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
σχολείων ΕΛΜΕ
2) Διδασκαλικούς Συλλόγους
περιοχής ΕΛΜΕ
3) Σωματεία εργαζομένων περιοχής ΕΛΜΕ
email: zelmeathinas@gmail.com
ΚΟΙΝ: Μέλη ΕΛΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα το ΥΠΕΠΘ με εγκύκλιο του προωθεί την κίνηση των συγχωνεύσεων σχολείων. Με τις συγχωνεύσεις των σχολείων θα γίνουν πράξη οι περικοπές των κοινωνικών δαπανών που επιβάλλει το μνημόνιο της κυβέρνησης -ΕΕ -ΔΝΤ και στην εκπαίδευση. Θα συνδυαστούν και με άλλες σαρωτικές αλλαγές, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν το σχολείο της αγοράς της εποχής του «Καλλικράτη», και τελικά θα οδηγήσουν στην απαξίωση -διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η λογική που υιοθετεί το ΥΠΕΠΘ πηγαίνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, και δημιουργεί μια σειρά από παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά προβλήματα. Άλλωστε η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ μιλά από μόνη της, καθώς προβλέπει ότι: «Σχολικές Μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα…» και ότι «Σε κάθε περίπτωση τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια)…».
Με τις συγχωνεύσεις θίγεται το δικαίωμα στη μόρφωση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γι’ αυτό και η αγωνιστική απάντησή της είναι αναγκαία. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα Διδασκαλικούς Συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και τα λοιπά εργατικά σωματεία την Πέμπτη 03/02 και ώρα 19:00, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, για να συντονίσουμε τη δράση μας και να οργανώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η εκπαίδευση είναι ζήτημα που αφορά όλους μας και η κινητοποίηση μας μπορεί να αλλάξει τις εξελίξεις!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατωπόδης Γρηγόρης Στεφάνου Δημήτρης


2/2/11
- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Π. ΙΣΙΔ.ΝΤΑΝΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Βύρωνας 1/ 2/2011
ΔΗΜΟΥΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο. Το βράδυ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε θέμα συζήτησης και απόφασης το Ν.Π.Δ.Δ. της σχολής ΝΤΑΝΚΑΝ να διατηρηθεί ως τρίτο ξεχωριστό Ν. Πρόσωπο και να μην ενσωματωθεί στο Δήμο ως πολιτιστικός οργανισμός.
Η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά έκανε το πρώτο βήμα εφαρμόζοντας τον Καλλικράτη, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να μην ενσωματωθούν όλα τα Ν. Π. στο δήμο. Απώτερος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τα Ν. Πρόσωπα των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητικού Οργανισμού, του Πνευματικού Κέντρου, του Δημοτικό Γυμναστηρίου, του ΝΤΑΝΚΑΝ, να μην περάσουν στο Δήμο ώστε να μπορούν έμμεσα να ιδιωτικοποιηθούν μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ΣΔΙΤ, ή άμεσα μέσα από τη Δημοτική Επιχείρηση Α.Ε. ή μέσα από τις λεγόμενες κοινωνικές εταιρείες, όπως σχεδιάζει να κάνει με το Φεστιβάλ των Βράχων.
Η Δημοτική Αρχή κινείται στη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλει να αναπτύξει την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματικότητα σε αυτούς τους τομείς. Αντιλαμβάνεται τις υπηρεσίες αυτών των Ν. Προσώπων ως εμπόρευμα και όχι σαν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που παρέχονται στους πολίτες. Οι δημότες χρήστες των υπηρεσιών αυτών πρέπει να βάζουν διαρκώς το χέρι στην τσέπη.
Ο κ. Χαρδαλιάς και η παράταξη του αξιοποιεί τη βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Ε. Ένωσης, Δ.Ν.Τ. και επιδιώκει με διάφορους τρόπους να την επιβάλλει στο Δήμο Βύρωνα. Για να δικαιολογήσει τη φιλελεύθερη πολιτική επιλογή του ο κ Δήμαρχος αναφέρθηκε σε επιχειρήματα όπως: «ότι η ΝΤΑΝΚΑΝ θα υποβαθμιστεί εάν περάσει στο Δήμο, ότι θα χάσει δήθεν τη διεθνή ακτινοβολία της εάν δεν είναι ξεχωριστό Ν.Π». Κρύβει τον απώτερο στόχο του που είναι η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στη λειτουργία του πολιτισμού στο Δήμο Βύρωνα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να περάσει η πολιτική αυτή, για να εφαρμόσει τον Καλλικράτη και να μην ενσωματώσει στο Δήμο το Ν.Π. εκτός από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, ο κ. Δήμαρχος βρήκε υποστηριχτές – στυλοβάτες- αιμοδότες- στην παράταξη «Στάση Βύρωνα» και στο δημοτικό σύμβουλο κ. Χαλικιά από την παράταξη του κ. Κόνσουλα και έτσι εξασφάλισε τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου που χρειαζόταν. Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα κ. Κατοπόδης Άκης επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος της Ζ΄ΕΛΜΕ και η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλοπούλου Ελένη συντάχτηκαν με την πολιτική Χαρδαλιά και ψήφισαν στο συγκεκριμένο θέμα τον Καλλικράτη. Δε μας εκπλήσσει η στάση των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων γιατί δεν είναι πρώτη φορά που στηρίζουν τη συστημική πολιτική, όταν υπάρχει δυνατότητα αυτή να δεχθεί πλήγματα, να ακυρωθεί και κινδυνεύει να ηττηθεί σπεύδουν να συνδράμουν και να την στηρίξουν.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαλικιάς Χριστόφορος διαφοροποιήθηκε από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε και στήριξε την πολιτική Χαρδαλια κάνοντας πολιτική προσωπικής στρατηγικής.
Οι παρατάξεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Τζορτζιώτης) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Πάλμος) ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ) πλην του κ. Χαλικιά, στο συγκεκριμένο θέμα στήριξαν την πρόταση του σωματείου των εργαζομένων, αντιτάχθηκαν η κάθε παράταξη με τα δικά της επιχειρήματα, στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής και ζήτησαν να ενσωματωθεί στο Δήμο το Ν.Π. της ΝΤΑΝΚΑΝ καταψηφίζοντας την πρόταση Χαρδαλιά.
Στη δυναμική παρέμβαση του σωματείου και των εργαζόμενων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει με τρόπο πιστικό στα επιχειρήματα των εκπροσώπων του σωματείου, επέλεξε να επιτεθεί με βαριές εκφράσεις και πολλά επίθετα στα μέλη του σωματείου και τους εργαζόμενους ρίχνοντας την μάσκα και δείχνοντας την πραγματική του αντίληψη για τους αγώνες των εργαζομένων χαρακτηρίζοντας φασιστική – χουντική τη νοοτροπία τους,
Δεν εκπλησσόμαστε από αυτή τη συμπεριφορά της εξουσίας. Θα δούμε και χειρότερα στην προσπάθεια της να περάσει και να εφαρμόσει την αντεργατική, αντικοινωνική πολιτική της.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας αποκαλύπτοντας την πολιτική της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής και όσων την στηρίζουν. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι ανίερες συμμαχίες, ούτε προσωπικές στρατηγικές διαφόρων δημοτικών συμβούλων. Αντίθετα μέσα από τον αγώνα μας και τη διαπάλη που διεξάγουμε βγάζουμε τα δικά μα συμπεράσματα για το ποιοι λένε μεγάλα λόγια αλλά τη κρίσιμη στιγμή στηρίζουν αντικοινωνικές αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε φορά εξουσίας.
Θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας για να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική είτε προέρχεται από την κεντρική είτε την τοπική δημοτική εξουσία.
Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιούμε νέα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 – 10 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8 π.μ.

Το Δ.Σ.


- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6934 093722 6973 848654 6970 086692

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς όλα τα Δ.Σ.

των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων
του Συγκροτήματος Εργάνη

Αγαπητοί γονείς,

Σας καλούμε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 στις 8.00 μ.μ. σε Συνάντηση στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου Βύρωνα, προκειμένου να συζητήσουμε ένα επείγον θέμα που έχει ανακύψει:
Σε συνάντηση της τοπικής ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο Διευθυντή της 2βάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για την περιοχή μας δηλώθηκε ότι στα σχέδια για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων στην περιοχή μας είναι η κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου και συγχώνευση του 1ου Γυμνασίου με το 2ο Γυμνάσιο και του 1ου Λυκείου με το 2ο Λύκειο.
Το σχέδιο αυτό συνδυάζεται με το στόχο που ανακοίνωσε το Υπουργείο για 30 μαθητές ανά τμήμα στην 2βάθμια εκπαίδευση.
Η αναστάτωση που θα προέλθει από την κατάργηση των 2 σχολείων και το σκόρπισμα των μαθητών του 5ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου ίσως σκεφτεί κάποιος ότι είναι προσωρινή και αφορά μόνο τα 2 σχολεία. Όμως, δεν είναι έτσι. Οι μαθητές των σχολείων μας θα ενσωματωθούν στα άλλα σχολεία της περιοχής. Θα προκύψουν υπεράριθμα τμήματα των 30 μαθητών ανά τάξη. Τμήματα που είναι δυσλειτουργικά και τελικά αποβαίνουν σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών. Ταυτόχρονα η περικοπή δαπανών για τα σχολεία και η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών ξέρουμε ότι υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία.
Θέλουμε να συζητήσουμε αυτούς τους προβληματισμούς μαζί σας γιατί οι επιπτώσεις της κατάργησης των 2 σχολείων αφορούν όλα τα σχολεία. Να διαμορφώσουμε εάν είναι δυνατόν θέσεις για το θέμα και να τις κοινοποιήσουμε στους αρμόδιους φορείς. Επίσης, να ενημερώσουμε τους γονείς.
Τη Δευτέρα 7/2 η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, στο οποίο μπορούμε να καλέσουμε τους γονείς να παρίστανται και να καταθέσουμε τις θέσεις μας.
Σας καλούμε, λοιπόν, εκτάκτως αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 8.00 μ.μ. να συζητήσουμε για όλα αυτά.

1/2/2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΕΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


23/1/11
- ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ


Μετά από καταγγελίες και επίμονα διαβήματα της Επιτροπής Κατοίκων
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ - ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΡΓΑΝΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Η μάχη συνεχίζεται

Ανακοίνωση

Σας ανακοινώνουμε ότι οι εταιρίες που είχαν καταλάβει τις δημόσιες και δασικές εκτάσεις στην Β΄ ζώνη Υμηττού, στις περιοχές Εργάνη και Κουταλά, αποχώρησαν τη περασμένη εβδομάδα μαζί με τα φορτηγά , τα μηχανήματα, τους κάδους και ότι άλλο χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση και διεξαγωγή των εργασιών τους, επί πολλά χρόνια.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ
Παρά ταύτα, στην Εργάνη παραμένουν τα βουνά της άχρηστης ασφάλτου και τα μπάζα από τα πρόσφατα έργα οδοποιίας που έκανε κυρίως η εταιρία ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α.Ε στον Δήμο Βύρωνα καθώς και διάφορα υλικά οικοδομών, ενώ στην είσοδο του Κουταλά, παραμένουν οι όγκοι από μπάζα, που όπως κατάγγειλε η επιτροπή έριχναν, κατά καιρούς, στην περιοχή οι εταιρίες χωματουργικών εργασιών κλπ. Στην Εργάνη ακόμα παραμένουν οι νέοι και παλιοί κάδοι απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, ενώ αίτημα της επιτροπής είναι επίσης να απομακρυνθεί η μολυσμένη άσφαλτος, την οποία παράνομα έριξε η ΓΗΓΕΡΤΟΝ και ο Δήμος έξω από το Θέατρο Βράχων, με σκοπό η πρώτη, να αποφύγει τα έξοδα της απομάκρυνσης και της εναπόθεσή της εκτός Αθηνών.

ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε ως καρπός των συνεχών δημοσιεύσεων και καταγγελιών γύρω από τις αναφερόμενο καθεστώς ασυδοσίας και ταυτόχρονα επίμονων προσπαθειών της Επιτροπής Κατοίκων ( Κανδιλιώτη Κωστούλα, Κοσμά Τσιάκαλου και Δημήτρη Σουλιώτη), η οποία με συνεχή διαβήματα στην Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και το Δασαρχείο Πεντέλης, ζήτησε την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή καθώς και την αποτελεσματική προστασία του Υμηττού.

Η ακεραιότητα και μαχητικότητα της Επιτροπής, μπορεί να υποχρέωσε τελικά τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσουν σε ενέργειες απομάκρυνσης των καταπατητών, αλλά όπως φαίνεται δεν πρέπει να υπάρξει κανένα πνεύμα εφησυχασμού καθώς το καθεστώς της διαπλοκής είναι πανταχού παρόν και έχουν να γίνουν αρκετά πράγματα ακόμα μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα δικαιώματα των πολιτών και να προστατευτούν τα οικοσυστήματα του Υμηττού.

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΥ
Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή της Εργάνης έχει κηρυχθεί αναδασωτέα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε υπόψη μας κανένα διάβημα ή αίτημα του Δήμου Βύρωνα ή του ΣΠΑΥ για την αναδάσωση της περιοχής….. Το ίδιο άλλωστε έκανε ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς στην περίπτωση του Κουταλά, όπου με την στάση του συγκάλυψε τις παρανομίες των εργολάβων και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του δηλ. να αποκαταστήσει την νομιμότητα. Η περιοχή εξάλλου με εμφανείς καταστροφές στα οδοστρώματα και πλημμυρισμένη στο σκουπίδι, στο χαλίκι στο χώμα και τα διάσπαρτα στους δρόμους μπάζα δίνει την εικόνα Χαβούζας, ενώ είναι γνωστό ότι φιλοξενεί τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και εκδηλώσεις.

ΔΥΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ;
Είναι άξιο απορίας, επίσης, ότι μολονότι ο Δήμαρχος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρανομία της ΓΗΓΕΡΤΟΝ, δεσμεύτηκε προσωπικά ότι η εταιρία θα «σηκώσει την άχρηστη άσφαλτο και τα μπάζα, μόλις τελειώσει το έργο», τα μπάζα είναι ακόμα στην Εργάνη!... Μια από τις καραμπινάτες παρανομίες της δημοτικής αρχής ήταν επίσης και η περίφραξη δασικών εκτάσεων στην Εργάνη (Β΄ ζώνη Υμηττού), μια πράξη απόλυτα παράνομη. Στα οικόπεδα που είχαν περιφραχθεί, η Δημοτική Αρχή «φιλοξενούσε» τις εταιρίες!... Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν για την εν γένει στάση του Δασαρχείου Πεντέλης, το οποίο ενώ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ έχει απόλυτη γνώση των παρανομιών δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει! Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι μηνύσεις αυτού του είδους σπάνια ή σχεδόν ποτέ δεν τελεσφορούν ή δεν φτάνουν ποτέ σχεδόν μέχρι την δικαστική έδρα!

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το Δασαρχείο Πεντέλης έχει, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του, υποβάλλει δύο μηνύσεις κατά του Δημάρχου κ. Χαρδαλιά, ωστόσο μέχρι και την τελευταία επίσκεψη της επιτροπής στον κ. Δασάρχη, δεν είχε περιέργως ανακοινωθεί καμιά διοικητική ή άλλη δίωξη κατά της ΓΗΓΕΡΤΟΝ και των άλλων εταιριών που καταπάτησαν και εκμεταλλευόντουσαν την δημόσια γη, στις περιοχές της Εργάνης και του Κουταλά, όπως δεν έχουμε καμιά ενέργεια τόσο του Δασαρχείου όσο και του Δήμου για τις καταπατήσεις που γίνονται στην Περιοχή, την αποκαλούμενη πίκ-νίκ , απέναντι από το νεκροταφείο Βύρωνα!

Δημήτρης Σουλιώτης


21/1/11
- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ


ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ
ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!

«Δεν συνταράχτηκα γιατί μου είπες ψέματα,
αλλά γιατί δεν μπορώ πια να σε πιστέψω»
Φρήντριχ Νίτσε

Παρά την δημοσιότητα που έδωσε η «επιτροπή για την απογραφή της κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα» και παρά την παρέμβαση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Δήμο, η Δημοτική Αρχή αλλά και η Διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου, δεν κατάφεραν ακόμα να «βρούνε λεφτά» και να ξοφλήσουν το υπόλοιπο αποδοχών, σε 4 εργαζόμενους, του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα. Οι οφειλές, στους εν λόγω εργαζόμενους, εκκρεμούν εδώ και πέντε περίπου χρόνια!....

Έτσι εμφανίζονται, αυτοί οι λεγόμενοι τοπικοί άρχοντες και τοπικοί υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού, αυτοί οι κήρυκες και απολογητές της πολιτικής της ανεργίας, της λιτότητας και της πείνας του εργαζόμενου λαού μας, αυτοί που μαζί με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους έχτισαν την σημερινή οικονομική χρεωκοπία της χώρας, που κρατάνε συνεχώς τα μυστριά στο χέρι και φαντασιώνουνε τον κόσμο με τα μεγάλα και ανύπαρκτα έργα τους, αυτοί οι οποίοι τρέχανε λιγωμένοι πίσω από τους Σουφλιάδες και παθαίνανε ίλιγγο από τα 28 εκατομμύρια ευρώ, που θα «έτρωγε» η περίφημη ευρωπαϊκή μπαρούφα της «Πράσινης Διαδρομής», για να πλουτίζουν πάλι οι εργολάβοι, αυτοί που υμνούσαν τους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, αυτοί οι οποίοι ξόδεψαν 1.700.000 ευρώ για να φτιάξουνε το πάρκο Καραολή και Δημητρίου (!), αυτοί οι οποίοι κάθε τόσο και λίγο όργωναν τον Βύρωνα με τα πανό, τις αφίσες και τις πολυδάπανες χολυγουντιανές διαφημιστικές εκστρατείες τους καθώς και τις πολυτελείς προεκλογικές φιέστες, να μη βρίσκουν ούτε χρόνο ούτε λεφτά, για να πληρώσουν αυτούς που βγάζουν την ψωμί τους, όχι από τον συνήθη παρασιτισμό της εξουσίας , αλλά με τα χέρια τους και την δουλειά τους.

Ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις εργαζόμενοι; Είναι εργάτες και δάσκαλοι της τέχνης στο πνευματικό εργαστήρι του Δήμου στην Ιθώμης. Πιάνο, ζωγραφική, κιθάρα κλπ. Έτσι βλέπουμε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Κέντρου και τον Δήμαρχο προϊστάμενό τους, σκοπός των οποίων είναι η προαγωγή του Πολιτισμού και της Τέχνης, να περιφρονούν τις υποχρεώσεις τους σε αυτούς, που με την δουλειά τους υπηρετούν τον πολιτισμό και διδάσκουν της τέχνη!

Από μια πρώτη ματιά μπορεί να προσεγγίσει κανείς αυτό το ζήτημα ως αμελητέο, ως αφορμή να πέσουμε ξανά στην κενολογία των βαθυστόχαστων αναλύσεων, περί των δομών της αυτοδιοίκησης και των οικονομικών δυσκολιών της συγκυρίας και άλλες παρόμοιες ηλιθιότητες. Στο κάτω - κάτω τι είναι οι 4 εργαζόμενοι και οι «ψωροδεκάρες» που τους χρωστάει η «γκλαμουριά της εξουσίας»;….. Αλλά με κάτι τέτοια «μικρά» ζητήματα ο απλός άνθρωπος μπορεί και βλέπει πιο καθαρά το καθεστώς της σήψης και της παρακμής μιας ολόκληρης λογικής και ηθικής του συστήματος. Να ιδείς την απουσία ακόμα και αυτής της κουρελιασμένης αστικής δημοκρατίας, την τρανταχτή απουσία του οποιουδήποτε σεβασμού στον κόσμο της εργασίας. Όλα αυτά τα «μικρά» είναι χειροπιαστά δείγματα μιας αντιδημοκρατικής πολιτικής και μιας αντίληψης άσκησης της εξουσίας, τα οποία ξεγυμνώνουν την υποκρισία της και αποκαλύπτουν την βαθύτατη και αντιδημοκρατική απόσπασή της όχι μόνο από το λαό και τα προβλήματά του αλλά και τον ξεπεσμό της, από κάθε βαθμίδα ανεκτής πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, που μπορεί να σχετίζεται με τις οποιεσδήποτε ακόμα και τις ευτελέστερες αξίες. Ποια προσδοκία και ποια εμπιστοσύνη μπορεί να τρέφει ο λαός σε μια τέτοια πολιτική εξουσία και ποιο έργο να περιμένει κανείς από μια «δημοτική αρχή της δεκάρας» που επί πέντε χρόνια «ξεχνάει» και «δεν βρίσκει» λεφτά για να δώσει το ψωμί σε αυτούς που το χρωστάει!

Έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε: Αφού δεν έχετε τότε που βρίσκετε λεφτά και πληρώνετε τον εαυτό σας κ. Δήμαρχε του Βύρωνα, και κύριοι και οι κυρίες αντιδήμαρχοι, προεδρίνες και πρόεδροι και αντιπρόεδροι των νομικών προσώπων; Για εξηγήστε μας, στην περίπτωση σας, πώς συμβαίνει και δεν υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών ούτε για μια μέρα ούτε για μια δεκάρα; Γιατί, αφού λέτε ότι δεν έχετε λεφτά, δεν δίνετε πρώτα σε αυτούς που τα χρωστάτε 5 χρόνια και έπειτα να πάρετε «ως άρχοντες» τις δικές σας αμοιβές;

Είναι δυνατόν να χρωστάς επί 5 χρόνια μερικές χιλιάδες ευρώ και να βουλιάζεις μέσα σε αυτή την αναισθησία απέναντι στις υποχρεώσεις σου; Έχετε λεφτά για να πληρώνετε τις πολυτελείς εκδόσεις των απολογισμών της δράσης σας και τα άλλα πολυδάπανα διαφημιστικά φυλλάδια των ΚΑΠΗ και του Πολιτιστικού Κέντρου και δεν έχετε να δώσετε τα λεφτά, που χρωστάτε σε εργαζόμενους; Πόσο κόστισε κ. Δήμαρχε αυτός ο τεράστιος όγκος των 276 σελίδων των μυθευμάτων, των συνθημάτων και των απίθανων φωτογραφιών της δημοκοπίας, ο οποίος περιλαμβάνεται στον εκλογικό απολογισμό της 4ετίας , που εκδώσατε πρόσφατα με έξοδα του Δήμου; Πότε θα μας δώσετε λογαριασμό γι΄ αυτήν την πρόκληση προς το κοινό αίσθημα; Πόσο κόστισαν τα ειδικά προεκλογικά διαφημιστικά φυλλάδια των ΚΑΠΗ και του Πολιτιστικού Κέντρου; Είναι πάνδημο το αίτημα να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του Δήμου το σύνολο των δαπανών που έκανε ο Δήμος και τα Νομικά Πρόσωπα για την έκδοση πάσης φύσεως διαφημιστικού υλικού καθώς και τις δαπάνες που κάνατε για τις εκλογές, τις διαφημίσεις και χορηγίες στις τοπικές εφημερίδες, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλους αποδέκτες.

Καλούμε τα Δ.Σ των νομικών προσώπων στα ΚΑΠΗ και το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση γι’ αυτές τις καταχρηστικές εκδόσεις και να ενημερώσουν τον βυρωνιώτικο λαό που τις πλήρωσε, με ποιο δικαίωμα έγιναν αυτές οι εκδόσεις και πόσο αυτές στοίχισαν;

Και τέλος αφού δεν έχετε λεφτά, που βρήκατε το δικαίωμα και ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ του Πολιτιστικού Κέντρου τα 20.000 ευρώ για να τα δώσετε στην επαγγελματική ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού; Γιατί κύριε Δήμαρχε και κυρίες και κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Κ δεν επιστρέφετε τα χρήματα που παράνομα αφαιρέσατε από το ταμείο του νομικού προσώπου, όπως απαιτεί ο βυρωνιώτικος λαός;;

Δ. Σουλιώτης
20.1.2011


20/1/11
- ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ


ΚΟΥΤΑΛΑΣ: Η ΕΡΕΥΝΑ ΩΣ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
Δήλωση Δ. Σουλιώτη
Χθες το μεσημέρι, όργανα της δημοτικής αστυνομίας (δ.α) του Βύρωνα πραγματοποίησαν έρευνα στην είσοδο της περιοχής Κουταλά, καταγράφοντας τους κάδους του Λιοσάτου και των άλλων «καταπατητών» και φωτογραφίζοντας την ρύπανση και τις καταστροφές, τις οποίες έχει υποστεί η περιοχή και το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής! Μετά τον Κουταλά, η δημοτική Αστυνομία θα πήγαινε στην Εργάνη.
Χαρακτηριστικό του «βάθους της αστυνομικής έρευνας», η οποία προφανώς έγινε από τους μηχανισμούς της διαπλοκής και κατά «παραγγελία», η δημοτική αστυνομία δεν είχε επικεφαλής και παρόντα κανέναν από το πολιτικό προσωπικό του Δήμου, λ.χ τον Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο ή άλλο αρμόδιο πρόσωπο. Απλώς οι δύο κυρίες της δ.α, που προσπαθούσαν να κάνουν την δουλειά τους, καθοδηγούνταν από σύστημα ασύρματης τηλεφωνίας ! Υπενθυμίζω ότι η Δημοτική αρχή έχει πλήρη γνώση για τη κατάσταση στον Κουταλά και στην Εργάνη είχε συνεργαστεί με τον Εργολάβο και με την άδεια του κ. Χαρδαλιά η ΓΗΓΕΡΤΟΝ Α. Ε έριξε την μολυσμένη άσφαλτο και τα μπάζα από τα έργα οδοποιίας που έκανε στον Δήμο Βύρωνα! Ο κ. Χαρδαλιάς είπε σε μένα προσωπικά ότι όταν τελειώσουν τα έργα στον Δήμο, η ΓΗΓΕΡΤΟΝ θα τα «πάρει από την Εργάνη»!.. Αυτό είπε, αλλά όλα είναι ακόμα εκεί.
Στο μεταξύ, μετά τα ντοκουμέντα και τις καταγγελίες της επιτροπής κατοίκων, οι μηχανισμοί διαπλοκής -εν όψει αστυνομικής έρευνας- έσπευσαν και ειδοποίησαν τον Λιοσάτο και τους άλλους «φίλους –εργολάβους», για να απομακρύνουν έγκαιρα τα τεκμήρια ενοχής, ώστε το παιχνίδι «Κλέφτες και Αστυνόμοι» να έχει αξιόπιστη πλοκή!..... Έτσι εξαφάνισαν το μεγάλο όγκο των κάδων και των άλλων μηχανημάτων που είχαν στην περιοχή, αλλά άφησαν μερικούς κάδους ως «τεκμήριο αξιοπιστίας» της αστυνομικής επιχείρησης, για να μη φανεί ότι οι επιχειρηματίες είχαν ειδοποιηθεί!.. Μερικοί μάλιστα από αυτούς τους καταπατητές επιχειρηματίες, οι οποίοι έπρεπε να αφήσουν μερικούς κάδους στον Κουταλά, έσβησαν τα τηλέφωνα και τα ονόματα των εταιριών, που ήταν αναγραμμένα πάνω σε αυτούς για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους!..... Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα προσπάθεια μαγειρεμάτων και συγκάλυψης ευθυνών.
Ο Κουταλάς ως περιοχή καταπάτησης και εμπορικής ιδιοποίησης, είχε απασχολήσει τον Δήμο και το 2007, και τότε με πρωταγωνιστή τον κ. Λιοσάτο, αλλά η Δημοτική Αρχή της Ν.Δ υπό τον κ. Χαρδαλιά και τότε, δεν είχε πάρει καμιά απολύτως πρωτοβουλία για την αποβολή του!.....Σήμερα βλέπουμε τον προκαθήμενο του Δήμου και πρόεδρο του ΣΠΑΥ, ο οποίος έχει πρώτες ευθύνες και ελέγχεται για την πλήρη κατάρρευση της νομιμότητας στις επίμαχες περιοχές του Υμηττού, να θέλει να παίξει τον ρόλο του τιμωρού και του ελεγκτή!.....Στο μεταξύ το Δασαρχείο Πεντέλης έχει ήδη υποβάλλει δύο μηνύσεις κατά του Δημάρχου Βύρωνα! Υπενθυμίζω ότι ούτε ο ΣΠΑΥ ούτε ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ έχουν κάνει ποτέ κάποια καταγγελία ή αναφορά για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται παράνομα σε δασικές εκτάσεις του δημοσίου όπως είναι οι επίμαχες περιοχές.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως επακόλουθο των καταγγελιών και των ντοκουμέντων που είδαν το φώς της δημοσιότητας καθώς και της δράσης της επιτροπής, η οποία αποτελούμενη από την Κωστούλα Κανδιλιώτη, τον Κοσμά Τσιάκαλο και τον Δημήτρη Σουλιώτη επισκέφτηκε το Δασαρχείο Πεντέλης όσο και την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ , διατυπώνοντας σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί στις περιοχές Εργάνης και Κουταλά καθώς και για τις συναφείς ευθύνες του Δασαρχείου, του Δήμου και του ΣΠΑΥ. Επικρίσεις δέχεται και η στάση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, η οποία ενώ πληρώνεται για να προστατεύει και να φροντίζει το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει σε αυτό το καθήκον.
Δ. Σουλιώτης 19.1.2011 ώρα 12.00

15/1/11
- ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΑΝΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Β΄ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΎ ΚΑΙ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα τμήμα καθώς και την κύρια είσοδο των κατοίκων του Βύρωνα, που οδηγεί στο αισθητικό Δάσος Καισαριανής, και από εκεί στον Άι Γιώργη στον Κουταλά, στη Μονή Καισαριανής και σε άλλες γνωστές διαδρομές στο βουνό του Υμηττού. Η περιοχή Κουταλά όπως και το αισθητικό Δάσος Καισαριανής είναι δασικές εκτάσεις, ανήκουν στην Β’ ζώνη Υμηττού και προστατεύονται, υποτίθεται, από ειδικό νομοθετικό καθεστώς. Η δασική υπηρεσία Πεντέλης, Ο Δήμος Βύρωνα, η άχρηστη γραφειοκρατία του ΣΠΑΥ ( με πρόεδρο τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιά ) και η κοιμώμενη Φιλοδασική Εταιρία είναι οι φορείς στους οποίους θεσμικά και διοικητικά, έχει ανατεθεί η προστασία της πολύτιμης δασικής περιοχής και κατ΄ επέκταση του Υμηττού.

Στην περιοχή δεν δραστηριοποιείται μόνο η εταιρία των αδελφών Λιοσάτου. Ανοιχτοί άδειοι ή και γεμάτοι κάδοι και πήγαινε - έλα φορτηγών αυτοκινήτων, με πολλά δρομολόγια την ημέρα, για την μεταφορά κυρίως μπαζών και χοντρών αντικειμένων , που ανήκουν και σε άλλες εταιρίες, διεξάγεται μόνιμα στην είσοδο του Κουταλά. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή χρησιμοποιείται ως τόπος επαγγελματικών μεταφορτώσεων και πολύ πιθανώς παράνομης και λαθραίας μεταφοράς μπαζών!

Οι εταιρίες αντί να νοικιάζουν επαγγελματικούς χώρους και να πληρώνουν για την αποθήκευση των εξοπλισμών και την διεξαγωγή των εργασιών τους, έχουν καταλάβει παράνομα τη δημόσια και δασική έκταση του Κουταλά, την οποία ιδιοποιούνται για ίδιο όφελος, προφανώς με την ανοχή, και ποιός ξέρει τι άλλο, των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Δημοτικής Αρχής της Ν.Δ , του προέδρου του ΣΠΑΥ και της Φιλοδασικής Εταιρίας η οποία ως συνήθως, αμειβόμενη γερά, βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση(;)….Η δράση αυτή του Λιοσάτου και των άλλων εταιριών ενώ έχει ηλικία πολλών ετών, δεν έχει προκαλέσει ποτέ την αντίδραση και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των συγκεκριμένων θεσμών και οργάνων.

Δίπλα από κει αρχίζει το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, σπασμένα δέντρα, μπάζα, πέτρες, χοντρά αντικείμενα και σκουπίδια, που ρίχνονται στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, έχουν μεταβάλλει το τοπίο σε μια αληθινή χωματερή. Από την πολύχρονη, παράνομη και ρυπογόνα επιχειρηματική δράση, οι σωροί από τα μπάζα έχουν δημιουργήσει (στο σημείο αυτό) ένα μικρό οροπέδιο το οποίο συνεχώς επεκτείνεται όλο και βαθύτερα στη δασική έκταση, καταστρέφοντας σταδιακά, βλάστηση, δέντρα, θάμνους, ομορφιά.

Μαζί με τους επιχειρηματίες βαριά ευθύνη έχει η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, ο ΣΠΑΥ και η Φιλοδασική. Όλοι αυτοί γνωρίζουν τι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια αλλά προφανώς επειδή το καθεστώς της διαπλοκής είναι ισχυρότερο από την νομιμότητα και τον πολίτη δεν έχουν πάρει κανένα απολύτως μέτρο, υπεράσπισης του Κουταλά, του Δάσους της Καισαριανής και του Υμηττού. Η Δασική Υπηρεσία για την υπόθεση του Κουταλά δεν έχει μέχρι σήμερα επιβάλλει κανένα πρόστιμο, δεν έχει ασκήσει καμιά δίωξη και δεν έχει πάρει κανένα μέτρο έστω αποβολής από τον χώρο όλων όσων παρανομούν!

Το άθλιο καθεστώς του Κουταλά είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής του Δήμου Βύρωνα. Περιφρόνηση της νομιμότητας, περιφρόνηση στα δικαιώματα των κατοίκων, ολοφάνερη καταπάτηση της αποστολής του καθηκόντων του και φυσικά σιωπή διαάιτερα ενώ ο Δήμαρχος Είναι άλλωστε γνωστό, ότι μια σειρά τοπικοί επιχειρηματίες στηρίζουν με διαφημίσεις τον τοπικό τύπο ο οποίος με την σειρά του, στην συντριπτική του πλειοψηφία, όχι μόνο αποκρύπτει τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και της βυρωνιώτικης κοινωνίας αλλά στήριξε και στηρίζει την Δημοτική Αρχή της Ν.Δ και το καθεστώς αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας του Δήμαρχου κ. Χαρδαλιά.