Δημοτικό Συμβούλιο (2003-2016)

- ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ειδική συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου την Δευτέρα 8/2/2016, 18:00 με θέμα την Αποδοχή Παραίτησης της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλογή νέου Προέδρου,


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Νέα συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου την Δευτέρα 8/2/2016, 19:00 με 4 θέματα ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων Παιδείας.


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Νέα συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου την Τετάρτη 20/1/2016, 19:00 με 12 θέματα ημερήσιας διάταξης.


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Νέα συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου την Τετάρτη 16/12/2015, 19:00 με 33 θέματα ημερήσιας διάταξης.

13/12/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2016

Νέα συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου τη Δευτέρα 14/12/2015, 17:00 με 5+2 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων η Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα Οικονομικού έτους 2016.

Για να δείτε την πρόσκληση με τα θέματα πατήστε εδώ
και εδώ

22/11/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Νέα συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου τη Δευτέρα 23/11/2015, 19:00 με 13 θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων τηνΈγκριση Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2013.

6/11/15
- ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


Την Τρίτη 10/11/2015, στις 20:30, θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,για το Τοπικό Σχέδιο Δράσης για τη Διαχείριση Αποβλήτων.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

- ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


Την Πέμπτη 5/11 στις 8 μμ θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Βύρωνα με θέμα τη διαχείριση των απορριμάτων
Για να δείτε την πρόσκληση και τα σχετικά υλικά πατήστε εδώ

1/11/15
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
Καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό στο μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Αφού γλύτωσαν από το θάνατο στις χώρες προέλευσης και τον πνιγμό στη διαδρομή, βρίσκονται πάλι αντιμέτωποι με νέους κινδύνους και ταλαιπωρίες. Αυτά τα κύματα προσφύγων θα πυκνώνουν, όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας και να ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. παρεμβαίνουν προκαλώντας πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, ένταση των φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών, καλλιεργώντας τον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

Διαβάστε περισσότερα »


31/10/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Τη Δευτέρα 2/11/2015 στις 7 μμ θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα 2/11/2015, με 19 τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

6/10/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


Συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου καλείτε την Τετάρτη 7/10 στις 7 μμ με 14 τακτικά θέματα, ανάμεσά τους και το θέμα των δημοτικών τελών. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


15/9/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την Τετάρτη 16/9 στις 3 μμ θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα με 18 θέματα ημερήσιας διάταξης. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


27/4/15
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Στο Δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, που έγινε στις 27/4/2015 με ένα από τα θέματα και τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α., η Αριστερή Παρέμβαση κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα.
Η δημ. αρχή κατέθεσε άλλο ψήφισμα που αποδεχόταταν τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων (βέβαια στο δήμο μας ουσιαστικά δεν υπάρχουν χρήματα) και ήταν υμνολόγιο στην κυβέρνηση δηλώνοντας στήριξη και αλληλεγγύη .
Η Λαϊκή Συσπείρωση παρότι δεν είχε έτοιμο ψήφισμα, αρνήθηκε να συνδιαμορφώσει το δικό μας και να το στηρίξει και τελικά κατέθεσε δικό της και το ψήφισε μόνη της.
Τελικά εμείς ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για την απόφαση της δημοτικής αρχής που την ψήφισαν όλοι από αυτή την παράταξη ομόφωνα. Σε αυτό το ψήφισμα ψήφισαν υπέρ η παράταξη του κ. Κόνσουλα και δήλωσαν ότι συμφωνούν και οι 2 παρατάξεις της ΝΔ (Γώγου και Μπαντή), αλλά ψήφισαν κατά, γιατί ήθελαν να αφαιρεθεί από αυτό η φράση ότι υπάρχει κρίση του νεοφιλελευθερισμού. Η παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου (ΠΑΣΟΚ) κατέβασε δικό της που συμφωνούσε κριτικά με τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων, αλλά δεν έγραφε για στήριξη της κυβέρνησης όπως έγραφε το ψήφισμα της δημ. αρχής.
Στο δικό μας ψήφισμα ψήφισαν λευκό οι 2 της Λαϊκής Συσπείρωσης και 2 σύμβουλοι της δημ. αρχής και όλοι οι άλλοι κατά.


Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ημ. 20/4/2015, επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. Μάλιστα η δέσμευση αυτή έχει αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015. Η ενέργεια αυτή επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και επιβάλλεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ακολουθώντας την πολιτική τακτική των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα χρήματα δεσμεύονται στην Τράπεζα Ελλάδος προς «επένδυση» (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προορίζονται για τα γεύματα των παιδικών σταθμών, τους μισθούς εργαζόμενων, τα καύσιμα των απορριμματοφόρων και τα άλλα λειτουργικά έξοδα. Δηλαδή, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για έκδοση τίτλων μικρής διάρκειας για την κάλυψη κρατικών αναγκών, ενώ την ίδια ώρα πληρώνονται κανονικά οι δανειστές, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ. Πράξη ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξαϋλωση των ποσών ή για κούρεμά τους κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης του 2012.
Η αντιλαϊκή αυτή πράξη σημαίνει ότι άμεσα θα έχουν τεράστια προβλήματα στοιχειώδους λειτουργίας οι δήμοι, οι περιφέρειες, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και γενικά όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Μάλιστα, αυτές τις μέρες συνεδριάζουν και τα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία παίρνουν αποφάσεις για μεταφορά και δικών τους ρευστών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα »

25/4/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27/4/2015

Τη Δευτέρα 27/4 στις 7 μμ θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα με 12 τακτικά θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ
Στο δημ. συμβούλιο η Αριστερή Παρέμβαση καταθέτει ψήφισμα για το θέμα της ΠΝΠ που θα δείτε στην ανάρτηση εδώ


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τη Δευτέρα 6/4/2015 στις 7 μμ θα γίνει συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου με 19 τακτικά θέματα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

13/3/15
- Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 16/3/2015


Τη Δευτέρα 16/3/2015 στις 7 μμ γίνεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με15 τακτικά θέματα. Για να δείτε την πρόσκληση και τα θέματα πατήστε εδώ http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=5602


10/2/15
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

ΘΕΜΑ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Πέμπτη 15/1/2015 η νέα δημοτική αρχή Βύρωνα, κατέθεσε σε βάρος του δικαιώματος των εργαζομένων σε δικαστήριο που εκδίκαζε αγωγή εργαζόμενων του Δήμου, με την οποία ζητούσαν να τους καταβληθούν τα χρήματα, που αντιστοιχούν στη παροχή του γάλατος κατά την περίοδο 2/2011 έως 31/12/2011 τα οποία δικαιούνται βάσει νόμου, και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τα είχε δώσει.
Είναι κατοχυρωμένο από συλλογικές συμβάσεις δικαίωμα όσων υπηρετούν σε βαριές - ανθυγιεινές εργασίες (καθαριότητα, κοιμητήριο κ.λ.π.), όταν δεν δίνεται το ένα λίτρο γάλα την ημέρα, να παρέχεται σε χρήμα.
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, αντί να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους, ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθεί η αγωγή των εργαζομένων, να καταδικαστούν και να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα. Δηλαδή «εκεί που τους χρώσταγαν, τους πήραν και το βόδι».
Δηλώνουμε ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και των κατοίκων.
Ζητάμε, εδώ και τώρα, ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους και για αυτό το θέμα να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παράλληλα, ζητάμε ενημέρωση και να πάρει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή για τα αιτήματα του Σωματείου των εργαζόμενων με βάση τα οποία την Τρίτη 10/2/2014 έκαναν κινητοποίηση.
9/2/2015

Για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ο δημοτικός σύμβουλος
Σταύρος Τζιορτζιώτης

7/2/15
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2/2015

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την Τετάρτη 11/2 ώρα 7 μμ με 23 θέματα. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

8/12/14
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς και τραγικού γεγονότος. Ένας νέος άνθρωπος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το ίδιο του το σώμα ως όπλο για να διεκδικήσει ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα του ανθρώπου. Το δικαίωμα στην μόρφωση.

Ο Νίκος Ρωμανός (φίλος του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου) εκτίει ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών για τη συμμετοχή του σε ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Μέσα από τις φυλακές κατάφερε να επιτύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και να εισαχθεί στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον νόμο οι έγκλειστοι φοιτητές δικαιούνται εκπαιδευτικές άδειες για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις σχολές τους. Η κυβέρνηση, όμως δεν επιτρέπει αυτό να ισχύσει και για το Νίκο Ρωμανό και του απαγορεύει την παρακολούθηση. Ανεξάρτητα, από διαφωνίες με τις πολιτικές του επιλογές και ενέργειες, είναι θέμα στοιχειωδών δημοκρατικών αρχών να υπερασπιζόμαστε όλοι το δικαίωμα και των φυλακισμένων στη μόρφωση και να εναντιωνόμαστε στην επιλεκτική μη εφαρμογή των νόμων.

Διαβάστε περισσότερα »


24/11/14
- ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το Δήμο Βύρωνα
Υπόψη: Τεχνικής Υπηρεσίας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Κύριοι,
Στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Χειμάρας γίνονται τακτικά τροχαία ατυχήματα, πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σοβαρά ακόμα και με βαρείς τραυματισμούς και πιθανά και με απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η κατάσταση αυτή έχει την αιτία της και στην προβληματική σήμανση στο εν λόγω σημείο.
Επί της οδού Χειμάρας το σήμα για το στοπ από την αριστερή πλευρά : α) έχει τοποθετηθεί αρκετά μέτρα πριν τη γωνία β) η ορατότητά του εμποδίζεται από φανοστάτη με φωτοβολταϊκό που έχει τοποθετηθεί μπροστά του και ο οποίος μάλιστα δεν λειτουργεί γ) το σήμα έχει πάνω του αυτοκόλλητα και δ) στην ίδια ευθεία του οπτικού πεδίου με το στοπ υπάρχουν πολλές ακόμα πινακίδες (τη νύχτα και φωτεινές) που δεν δημιουργούν συνθήκες συγκέντρωσης της προσοχής πάνω του. Η όλη κατάσταση για ένα αφηρημένο ή απρόσεκτο οδηγό, που τυχόν προσέξει το δεξί στοπ (που δεν έχει όλα τα παραπάνω προβλήματα παρά μόνο τα αυτοκόλλητα πάνω του), δημιουργεί σύγχυση γιατί μπορεί να νομίσει ότι τα αυτοκίνητα από την οδό Κολοκοτρώνη έρχονται από δεξιά, να ελέγξει μόνο από αυτή την πλευρά την κίνηση, να βγει χωρίς να ελέγξει την αριστερή και να γίνει υπεύθυνος σύγκρουσης.

Διαβάστε περισσότερα »


30/9/14
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα στις 29/9/2014 κατέθεσε πρόταση απόφασης για την αντιμετώιση της ασυνομικής επίθεσης που δέχτηκαν διαδηλωτές μετά την αντιφασιστική πορεία στο Βύρωνα.
Η πρόταση έγινε αποδεκτή μόνο ως προς το θέμα της πολιτικής καταγγελίας και όχι ως προς την υποβολή μήνυσης.
Παρακάτω το κείμενο της πρότασης

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Βύρωνα
Υπόψη προέδρου κας Σάρολα

- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29/9/2014

Είναι γνωστό ότι στις 16/9/2014 μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας στο Βύρωνα για την επέτειο του 1 χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χ.Α., εμφανίστηκαν στην περιοχή που κατέληξε η πορεία ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ και προχώρησαν σε προκλητικούς ελέγχους και αναίτιες κρατήσεις.
Στις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων απάντησαν με βίαιη επίθεση, ξύλο, μπαράζ ρίψεων κρότου λάμψης. Μεταξύ των κατοίκων, που προπηλάκισαν και βίαια απώθησαν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ, ήταν ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, παρότι δήλωσε την ιδιότητά του, ο αντιδήμαρχος Τάσος Μαυρόπουλος ο δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης, Σταύρος Τζιορτζιώτης και ο δημ. σύμβουλος Γιάννης Φραγκιαδάκης, Παράλληλα, προχώρησαν σε κράτηση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Η απρόκλητη επίθεση των ομάδων ΔΕΛΤΑ σε κατοίκους στην περιοχή μας και στον ίδιο το δήμαρχο αποτελεί ένα πολιτικό μήνυμα από την κυβέρνηση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το δημοτικό συμβούλιο.

- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΦΟΥΧΤΕΛ

Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα στις 29/9/2014 κατέθεσε πρόταση απόφασης για άρνηση αποδοχής του ερωτηματολόγιου Φούχτελ που έγινε αποδεκτή.
Παρακάτω το κείμενο της πρότασης
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Βύρωνα
Υπόψη προέδρου κας Σάρολα
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29/9/2014
Με ένα 8σέλιδο ερωτηματολόγιο της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας», Χ.Γ. Φούχτελ απαιτεί από κάθε Δήμο και Περιφέρεια, πλήρη στοιχεία για την περιουσία τους, τις υποδομές, τα πλεονεκτήματα, τις επενδυτικές δυνατότητες, τα σωματεία, τους συλλόγους, το σύνολο των δραστηριοτήτων.
Στο ερωτηματολόγιο ζητούνται:
- Δημογραφικά χαρακτηριστικά (έκταση, σύνολο κατοίκων και ηλικίες πληθυσμού)
- Υποδομές (μεταφορές, εκπαίδευση, βιομηχανικές περιοχές και πάρκα, υγεία, τουριστική υποδομή)

Διαβάστε περισσότερα »


1/4/14
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3

Τη Δευτέρα 31/3 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με 11 τακτικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


24/2/14
- ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/2, 3 μμ

Την Πέμπτη 27/2 ώρα 3 μμ θα συνεδρίασει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα για 18 τακτικά θέματα.
Δείτε παρακάτω την πρόσληση με τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα »


22/2/14
- ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2 ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα 24/2, στις 3 μμ συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα " Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας"

21/1/14

- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με 16 τακτικά θέματα συνεδριάζει την Παρασκευή 24/1 στις 3 μμ το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα. Για να δείτε τα θέματα μεταβείτε http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=4701


27/10/13
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΕΜΤΠΗ 31/10/2013

Συνεδριάζει την Πέμπτη 31/10/2013 στις 3 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα με 13 τακτικά θέματα. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

27/9/13
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9/2013

Με 24 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο τη Δευτέρα 30/9 στις 3 το μεσημέρι. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


- ΔΕΥΤΕΡΑ 17/6 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Τη Δευτέρα 17/6 στις 3 μμ θα γίνει δημοτικό συμβούλιο για θέματα παιδείας της πόλης (συγχωνεύσεις κ.α.). Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Επίσης, στη συνέχεια (5 μμ) θα γίνει τακτική συνεδρίαση με 9 θέματα. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

25/5/13
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27/5/2013

Τη Δευτέρα 27/5 στις 3 μμ συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο Βύρωνα με 9 τακτικά θέματα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


29/3/13
- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


Προς το
Δήμο Βύρωνα

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα στεγάζονται σήμερα (μετά τη συγχώνευση του με το 12ο Δημ. Σχολείο) 350 περίπου παιδιά, 300 στο Δημοτικό και 50 στο Νηπιαγωγείο.
Οπως έχει καταγγείλει με υπόμνημα του ο σύλλογος γονέων του σχολείου, το κτίριο αυτό (παλαιό Γυμνάσιο Χαραλαμπόπουλου, κατασκευής 1923) παρουσιάζει σοβαρότατα οικοδομικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο και αποτελούν εστία κινδύνου ατυχήματος για τους μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα »


26/3/13
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 28/3/2013

Συνεδρίαση του δημ. συμβούλιου θα γίνει την Πέμπτη 28/3 στις 3 μμ.
Για να δείτε τα τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης πατήστε εδώ


9/3/13
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/3

Με 5 τακτικά θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη 14/3 στις 3 το μεσημέρι το δημ. συμβούλιο Βύρωνα. Μεταξύ των θεμάτων οι προϋπολογισμοί για Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας Ντάνκαν, η συζήτηση για την πορεία της δημοτικής επιχείρησης.
Για να δείτε την πρόσκληση με τα θέματα πατήστε εδώ


27/2/13
- Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28/2/2013

Με 9 τακτικά θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα την Πέμπτη 28/2/2013 στις 3 το μεσημέρι.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


28/1/13
- ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Τετάρτη 31/1 στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο με θέματα τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα τεχνικών έργων.

Για να δείτε τις προσκλήσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=4206

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013
http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=4207


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 25/1/2012 στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει το δημ.συμβούλιο Βύρωνα με 23 τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


13/1/13
- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝ, ΤΑΣΟΥ ΓΟΥΔΕΛΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

1. Στα δύο χρόνια από την εφαρμογή του Καλλικράτη, σε ένα περιβάλλον μνημονιακής πολιτικής, γίνεται φανερή η αντιδημοκρατική θωράκιση του κράτους και στο επίπεδο της λεγόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης, που εντείνεται ο ρόλος του σαν μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους. Όλα τα όργανα του δήμου λειτουργούν με στημένες διαδικασίες και συνθέσεις που δίνουν την απόλυτη εξουσία στην παράταξη της πλειοψηφίας, χωρίς καν στοιχειώδεις διαδικασίες ελέγχου από το δημοτικό συμβούλιο, έτσι π.χ. αποκλείεται μια μεμονωμένη υποψηφιότητα στα όργανα του δήμου, αν δεν επιλεγεί ως υποψήφιος από την πλειοψηφία είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, ως ενιαίου σώματος.

2. Το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο της συγκυβέρνησης καθ’ υπαγόρευση της Ε.Ε. και του ΔΝΤμε τα μνημόνια και τις πρόσφατες πράξεις Νομ. Περιεχομένου προσανατολίζει ακόμα περισσότερο το δήμο σε όργανο φορομπηχτικής πολιτικής, μεσολαβητή των συμφερόντων του κεφαλαίου και σπόνσορα των ιδιωτικοποιήσεων. Οι δήμοι εξωθούνται σε περικοπές υπηρεσιών για τους κατοίκους, ανταποδοτική λειτουργία, απολύσεις προσωπικού, ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων και ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής των επιλογών του αστικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας. Η περικοπή των κοινωνικών δαπανών και προγραμμάτων υγείας, παιδείας, στήριξης αδύναμων λαϊκών τμημάτων έχει οδηγήσει Περιφέρειες και Δήμους σε όλο και μεγαλύτερη αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις βασικές κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής για ανέργους, ηλικιωμένους, μητέρες, παιδιά κλπ 'σπρώχνονται' στον ιδιωτικό τομέα ή, στην 'καλύτερη' περίπτωση, στην ανταποδοτική λειτουργία.

3. Η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική της δημοτικής αρχής εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εναρμονιζόμενη με την πρόσφατη στροφή της κεντρικής κυβέρνησης σε ακόμη πιο αντιλαϊκές, αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές. Αυτό εκδηλώθηκε με τις επιλογές της για κρίσιμα θέματα (ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αναψυκτηρίων, προσπάθεια κλεισίματος κάθε δομής κοινωνικής αλληλεγγύης που δεν ελέγχει η ίδια) και με τη λειτουργία του δημ. συμβούλιου (δεν δέχεται συζήτηση σε θέματα που θέτουν δημ. σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ή και συλλογικότητες με υπογραφές κατοίκων κατά παράβαση ακόμα και των άρθρων του Καλλικράτη), ενώ εκδηλώνονται συκοφαντικές δηλώσεις, τραμπουκισμοί και καλύπτονται ουσιαστικά ακόμα και σωματικές επιθέσεις δημοτικών συμβούλων της σε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και πολίτες που διαφωνούν με την πολιτική της. Το προεδρείο λειτούργησε αντιδημοκρατικά (όχι έγκαιρα έτοιμες οι εισηγήσεις, δεν δινόταν αντίγραφα στους δημ. συμβούλους, δεν δινόταν ο λόγος σε κατοίκους κ.α.). Ας σημειωθεί ότι εδώ και 2 χρόνια δεν δίνονται πρακτικά, κόντρα ακόμα και στους νόμους που υποχρεώνουν για αυτό, γεγονός που επισύρει πειθαρχικές ευθύνες. Ο ρόλος του αντιπροέδρου ήταν διακοσμητικός και ποτέ δεν προήδρευσε, γιατί δεν γινόταν σύγκλιση δημ. συμβουλίου αν δεν μπορούσε η πρόεδρος, ώστε να μπορεί πάντα να ελέγχει τη διαδικασία ο δήμαρχος. Ακόμα και ο χρόνος της σύγκλισης του δημ. συμβουλίου είναι σε ώρες που βολεύει τη συμπολίτευση και όχι τους εργαζόμενους και την παρουσία των κατοίκων.

Κατόπιν, όλων αυτών οι αλλαγές προσώπων σε Αντιδημάρχους, προεδρείο του δημ. συμβουλίου και στα όργανα (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) του δήμου δεν πρόκειται να φέρουν καμιά θετική αλλαγή σε όφελος των κατοίκων.

Με αυτές τις σκέψεις, θέλοντας να μη νομιμοποιήσουμε αυτές τις διαδικασίες και ταυτόχρονα να εκφράσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση μας στην πολιτική της δημοτικής αρχής, που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια στροφή προς πιο αντιλαικές και αντιδημοκρατικές θέσεις και πρακτικές, δεν θα στηρίξουμε τις υποψηφιότητες προσώπων που απλώς αλλάζουν τη σύνθεση, αλλά όχι την αντιδημοκρατική λειτουργία και την πολιτική των οργάνων του δήμου.


10/1/13
- ΚΥΡΙΑΚΗ 13/1 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την Κυριακή 13/1 ώρα 11.30 θα γίνουν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων του δήμου σύμφωνα με τον "Καλλικράτη". Συγκεκριμμένα εκλέγονται νέοι αντιδήμαρχοι, προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και τα πρόσωπα που συγκροτούν την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Για τη διαδικασία δεν έχει αναρτηθεί η πρόσκληση στην ιστοσελίδα του δήμου, όπως συνηθίζεται τελευταία, επίσης δεν έγινε μέσα στο χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο "Καλλικράτης", λόγω αναβολής.

11/12/12
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12/2012 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Παρασκευή 14/12 ώρα 3 μμ θα γίνει το δημ. συμβούλιο με 26 θέματα που έχει καθορίσει η δημ. αρχή. Δεν περιλαμβάνεται το θέμα για τη μη πληρωμή των εργαζόμενων στο ΟΠΑΔΒ, όπως έχουμε ζητήσει με επιστολή μας.
Δείτε τα θέματα πατώντας εδώ


2/12/12

- ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Επίσης, μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας εδώ

Και να ακούσετε το ηχητικό αρχείο από τη συνεδρίαση πατώντας εδώ


29/11/12
- ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 28/11/2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΧΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, όπως και άλλες παρατάξεις, και το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο, ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τους πρόσφατους νόμους και το 3ο μνημόνιο στους εργαζόμενους των δήμων, στους κατοίκους, στη λειτουργία του δήμου, με τις διαθεσιμότητες (βλέπε απολύσεις), τις αυξήσεις των φόρων, την επιτήρηση των δήμων από το Υπουργείο Οικονομικών (βλέπε τρόικα).

Το δημοτικό συμβούλιο έγινε στις 28/11/2012. Η Αριστερή Παρέμβαση και το σωματείο εργαζομένων είχαν έγκαιρα καταθέσει προτάσεις ψηφισμάτων. Ο δήμαρχος παρουσίασε μια άλλη λογική και πρόταση. Στη συζήτηση περίσσεψαν οι υπεκφυγές και η υποκρισία. Όλοι δήλωναν κατά του μνημονίου, των διαθεσιμοτήτων, των φόρων και υπέρ των εργαζόμενων. Όμως, έγινε φανερό ότι υπήρχαν διαφορετικές λογικές για την αντιμετώπιση τους και από τις τοποθετήσεις και από τα ψηφίσματα.

Διαβάστε περισσότερα »


28/11/12
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Η Αριστερή Παρέμβαση προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/11/2012 να αποφασίσει ότι :
1.- Ο δήμος δεν αποστέλλει στα αρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικά όργανα καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση. Επίσης δεν πρόκειται να υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης κανενός υπαλλήλου.
2.- Αρνείται την διάλυση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και γι αυτό δεν θα καταργήσει καμιά υπηρεσία και καμιά οργανική θέση στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
3.- Δεν θα προχωρήσει σε εκχώρηση σε ιδιώτες δημοτικής περιουσίας και δημοτικών λειτουργιών.
4. - Δεν θα επιβάλλει καμιά αύξηση και κανένα νέο δημοτικό φόρο.
5.- Καλεί και τους άλλους δήμους σταθερά να επιμένουν ότι δεν θα εφαρμόσουν καμιά διαδικασία διαθεσιμότητας, απολύσεων προσωπικού και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών τους.
6.- Θα συμβάλει στον αναγκαίο συντονισμό ενεργειών των Δήμων και κυρίως με τους εργαζόμενους των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

Παρακάτω οτο πλήρες κείμενο του ψηφίσματος

Διαβάστε περισσότερα »


23/11/12
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11 ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Είναι σε εξέιλιξη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, όπως και στους άλλους φορείς του δημοσίου για τις απολύσεις, επονομαζόμενες διαθεσιμότες . Επίσης, σε κινητοποίηση είναι η ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) κλείνοντας τους δήμους την Παρασκευή για τα σχέδια διαθεσιμότητας των εργαζομένων στους Δήμους και τον προυπολογισμό του 2013 για την Αυτοδιοίκηση.
Κλειστό είναι και το δημαρχείο και όλες οι υπηρεσίες του δήμου Βύρωνα σήμερα Παρασκευή.
Την Τετάρτη 28/11 ώρα 3 μμ θα γίνει δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις επιπτώσεις στην "Τοπική Αυτοδιοίηκηση από το 3ο μνημόνιο. Δείτε την πρόσκλησηεδώ


29/10/12
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΕΛΑΟ ΡΕΪΖΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα ζητά με την παρακάτω επιστολή που κατατέθηκε στην πρόεδρο του δημ. συμβουλίου να συζητηθεί ως θέμα στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου η επίθεση και ο τραυματισμός του Σταύρου Τζιορτζιώτη, εκπροσώπου της Αριστερής Παρέμβασης μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος από τον πρόεδρο της επιτροπής.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς την

Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κα Αλιφραγκή και
το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Βύρωνα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ζητάμε να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η σωματική επίθεση που δέχτηκε και ο τραυματισμός που υπέστη ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα στην επιτροπή Περιβάλλοντος του δήμου, Σταύρος Τζιορτζιώτης, από τον πρόεδρο της επιτροπής Μενέλαο Ρεϊζίδη, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, επειδή στη διάρκεια της διαφώνησε με τον πρόεδρο για θέματα αποφάσεων, λειτουργίας και πολιτικής της επιτροπής.
Καλούμε το δημ. συμβούλιο :

- να καταδικάσει την πράξη του Μενέλαου Ρεϊζίδη,

- να τον καλέσει σε παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και

- να τον αντικαταστήσει σε επιτροπές ή θέσεις που κατέχει εκπροσωπώντας το δήμο.

Η περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου είναι ευθύνη όλων μας.
19/10/2012

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Γουδέλης Τάσος


28/10/12
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 30/10/2012

Με 24 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Τρίτη 30/10 στις 3 το μεσημέρι το δημ. συμβούλιο Βύρωνα.
Δείτε περισσότερα για τα θέματα εδώ


27/6/12
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 28/6 & 29/6

Την Πέμπτη 28/6 στις 5 μμ συγκαλείται ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα:
1.Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής αρχής
2.Ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Περισσότερα δείτε εδώ http://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=3951

Και την Παρασκευή 29/6 στις 3 μμ τακτική συνεδρίαση με 7 θέματα για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώhttp://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=3998


29/5/12
- ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 31/5

Με 23 τακτικά θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη, πάλι στις 3 το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


26/4/12

- ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 25/4 στις 3 μμ έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ειδοποιηθήκαμε 24 ώρες πριν) , με θέματα:

1.Καθορισμός χώρων στο Δήμο προβολής των πολιτικών κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο2.Τροφοδοσία εφορευτικών επιτροπών
3.5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Βύρωνα οικονομικού έτους 2012

Για περισσότερα δείτε εδώ

11/4/12

- ΗΧΗΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακούστε τα ηχογραφημένα πρακτικά και θαυμάστε δημοκρατική λειτουργία.
- Δεν έχουν δώσει στους δημ. συμβούλους νωρίτερα να διαβαστούν τα λεγόμενα έκτακτα θέματα-αναφορές.
-Δεν έχουν ειδοποιήσει την Ανοικτή πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια ότι θα γίνει δημ. συμβούλιο και απλά κάνουν ανάγνωση την επιστολή της χωρίς να δεσμεύονται ότι θα συζητήσουν το θέμα όπως έχουν υποχρέωση στο δημ. συμβούλιο (από το 15' 53'' μέχρι το 21' 15'').
- Κάνουν δήθεν αναφορά-επερώτηση για τη λειτουργία του Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου με υπαινιγμούς, συκοφαντίες, ψέματα και ανακοινώσεις για παράδοση της Λαμπηδόνας σε επιχειρηματίες για εκμετάλλευση. (από το 21' 15'' μέχρι 32'30'').
- Και για τα 2 παραπάνω θέματα, δεν αφήνουν να γίνουν τοποθετήσεις από τους δημ. συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ ο δήμαρχος σχολιάζει και τοποθετείται κανονικά.
- Φέρνουν αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού κατασκευής του κολυμβητήριου από 10 εκ. ευρώ σε 17 εκ. ευρώ. (για το θέμα θα βγάλουμε αναλυτική ανακοίνωση).

Το ηχητικό αρχείο εδώ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/4

Με 14 θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 14/10 στις 3 μμ. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


9/4/12
- Χαιρετισμός από την Αριστερή Παρέμβαση στην τελετή ανακήρυξης επίτιμου δημότη Βύρωνα του ιταλού Μάρκο Γκάλντι

Ο δήμος Βύρωνα ανακήρυξε επίτιμο δημότη Βύρωνα τον Μάρκο Γκάλντι, Δήμαρχο της ιταλικής πόλης Cava de Tirreni, επειδή προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας.
Διαβάστε το χαιρετισμό της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα στην τελετή ανακήρυξης στις 9/4/2012, που απηύθυνε ο δημ. μας σύμβουλος Σταύρος Τζιορτζιώτης,

"Κύριε Μάρκο ΓκάλντιΕκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας.
Η πράξη σας έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία αλληλεγγύης, σήμερα που ο λαός μας πλήττεται από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μέτρα που επιβάλλονται για να παρθούν νέα δάνεια και να εξοφληθούν τα παλιά χιλιοπληρωμένα.Δάνεια που δεν πήγαν για τις ανάγκες του λαού, αλλά για την αύξηση των κερδών του κεφάλαιου και σήμερα πάνε πάλι στις τράπεζες, στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.

Διαβάστε περισσότερα »


28/2/12

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/3

Με 8 θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη 1/3 στις 3 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


14/2/12
ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 14/2 ΠΑΡΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Λόγω της γενικής πολιτικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, που ήταν σε εξέλιξη, οι 3 αριστερές παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν προτάσεις για αναβολή της συνεδρίασης και δεν παραβρισκόταν. Ενώ, η παράταξη της αξ. αντιπολίτευσης παραβρισκόταν και ενώ μίλησε για πρόταση αναβολής, τα μέλη της μέτρησαν στην απαρτία που χρειαζόταν η δημ. αρχή, που έχοντας το όριο που προβλέπει ο νόμος, έκανε τη συνεδρίαση. Λόγω της γενικής πολιτικής απεργίας πρόταση για αναβολή της συζήτησης του θέματος της παιδείας έκανε ο σύλλογος των εκπαιδευτικών της α’ βάθμιας εκπαίδευσης, που δεν παραβρισκόταν, όπως δεν ήταν παρόντες και από την ΕΛΜΕ.

Η δημ. αρχή έβαλε προς συζήτησε και τα 43 θέματα.

Τα 2 πρώτα θέματα αφορούσαν α. την παρακράτηση των χρημάτων των σχολείων από το δήμο και β. την απόφαση του Ν.Π. του πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Βύρωνα για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα θέματα αυτά έθεσαν με 54 υπογραφές μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Βύρωνα.

Η διαδικασία ήταν διεκπεραιωτική, με το δήμαρχο να ισχυρίζεται ότι οι γονείς είναι παραπλανημένοι, παραπληροφορημένοι και παρακινούμενοι και να επιμένει στη συνέχιση της διαδικασίας για την εγκατάσταση των κεραιών, ώστε να μειωθεί η άνω των ορίων ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή (λόγω της πιθανολογούμενης απεγκατάστασης των παράνομων κεραιών που) και να μη δεσμεύεται για την άμεση απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές, ούτε να προσκομίζει τα στοιχεία για τον καταμερισμό ανά σχολείο των μέχρι σήμερα αποδόσεων.

Ακούστε ηχητικό αρχείο από τη συνεδρίαση εδώ.


7/2/12
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2

Με 43 (!!) θέματα συνεδριάζει την Παρασκευή 10/2 στις 2 το μεσημέρι (!!) το δημοτικό συμβούλιο. Τα πρώτα 2 θέματα αφορούν ζητήματα που έθεσαν μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων, αλλά και η Αριστερή Παρέμβαση, για την απόδοση της χρηματοδότησης των σχολείων από το δήμο και την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο δεν έγινε καμία συνεδρίαση του δημ. συμβούλιου, όπως προβλέπεται από τον "Καλλικράτη" και δημιουργείται πρόβλημα όπως φαίνεται από τη συσσώρευση τόσων θεμάτων.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

6/2/12
ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/2/ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Ομόφωνη απόφαση - διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Κλειστός αύριο, 7 Φεβρουαρίου, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του
Σε απόφαση- διαμαρτυρία τόσο για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους ΟΤΑ από την πολιτική των τελευταίων ετών, όσο για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, σε έκτακτη συνεδρίασή του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του κλειστές, συμπαραστεκόμενος και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα που εφαρμόζονται και σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.
Για να δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πατήστε εδώ


2/2/12

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Η ΔΗΜ. ΑΡΧΗ
Έκτακτο δημ. συμβούλιο συγκαλεί για το μεσημέρι της Παρασκευής 3/2/2012 η δημ. αρχή Βύρωνα με τηλεφωνική πρόσκληση. Θέμα: "Aναμόρφωση προϋπολογισμού 2012"

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr

Προς την

Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,

Κα Αλιφραγκή και

το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Βύρωνα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ζητάμε να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης του 2011 στα σχολεία του Βύρωνα. Επίσης, να παρασχεθούν όλα τα στοιχεία για το πώς κατανεμήθηκαν τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στα σχολεία και το ποσοστό που θα κατανέμονται στο μέλλον.

Στηρίζουμε το αίτημα των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. για τη συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης των σχολείων.

Όπως τονίζουμε στην ανακοίνωσή μας ημ. 9/1/2011 : «Ο δήμος αυθαίρετα παρακρατά τα χρήματα και τα χρησιμοποιεί προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες. Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, εξαιτίας και της ασκούμενης πολιτικής της δημοτικής αρχής, οδηγεί σε τέτοιες πρακτικές. Η στάση πληρωμών, που έχει άτυπα κηρύξει ο δήμος, αφορά τους πάντες ακόμη και τα σχολεία. Οι όποιες δικαιολογίες της δημοτικής αρχής αλλά και των προέδρων των νομικών προσώπων δεν πείθουν πλέον κανένα. Η πρακτική αυτή αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυβερνητικής πολιτικής, οδηγεί τα σχολεία σε μαρασμό, συμβάλλει στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των χορηγών στα σχολεία.»

Απαιτούμε την άμεση καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης στα σχολεία και την πλήρη διαφάνεια στην κατανομή των χρημάτων.

26/1/2012

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Τζιορτζιώτης Σταύρος


- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΙΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr

Προς την

Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,

Κα Αλιφραγκή και

το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Βύρωνα

Ζητάμε να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση υπ. αριθμ. 52 του Ν.Π. του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Βύρωνα για εγκατάσταση 2 κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε δημοτικούς χώρους. Στηρίζουμε το αντίστοιχο αίτημα των μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Βύρωνα.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι σημαντικό και όπως έχουμε τονίσει στην ανακοίνωσή μας 13/1/2012 απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο:

- Ανάκληση-μη επικύρωση της απόφασης του Ν.Π. του δήμου για την άδεια εγκατάστασης των συγκεκριμένων κεραιών.

- Την πάγια απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα από σχολεία και αθλητικούς χώρους από το δημοτικό συμβούλιο.

- Άμεση απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων κεραιών και ενημέρωση όλων των κατοίκων για τα σημεία εγκατάστασης τους.

- Να δημοσιοποιηθούν από το δήμο όλες οι διευθύνσεις που είναι εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας .

26/1/2012

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Τζιορτζιώτης Σταύρος


- ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr

Προς την

Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,

Κα Αλιφραγκή και

το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Βύρωνα


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΠΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ Π.Κ.»

Ζητάμε να συζητηθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ στο δήμο Βύρωνα για τη διαχείριση των οικονομικών των Φεστιβάλ του δήμου στο Θέατρο Βράχων. Παρά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων για το θέμα, η παράταση της μη ενημέρωσης του δημοτικού συμβούλιου, θεωρούμε ότι αποτελεί μέγιστη ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Εμείς, ως Αριστερή Παρέμβαση, όπως τονίζαμε και στην ανακοίνωσή μας τον Αύγουστο του 2010: «Θεωρούμε ότι το δημόσιο και οι φορείς του απαιτείται να διέπονται από διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και να έχουν προσανατολισμό τη διασφάλιση των συλλογικών συμφερόντων των κατοίκων, αποκλείοντας κάθε είδους κρυφές, παράλληλες και τελικά ανεξέλεγκτες οικονομικές δραστηριότητες. Προβληματιζόμαστε για τη συνολική διαχείριση και τον προσανατολισμό αυτού του είδους των δραστηριοτήτων, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες διοργανώσεις, οικονομικά αυτού του μεγέθους με τις χορηγίες κ.λπ., όταν δεν τηρούνται με ακρίβεια τα οικονομικά στοιχεία και υπάρχουν διπλά βιβλία. Το κράτος, και οι διαχειριστές της κρατικής και δημοτικής εξουσίας, που διατυμπανίζουν στους εργαζόμενους τη χρηστή διαχείριση και παίρνουν μέτρα λιτότητας δήθεν για τον περιορισμό του δημόσιου ελλείμματος, οφείλουν να λειτουργούν πρώτα από όλα οι ίδιοι με συνέπεια λόγων και έργων.»

Στη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, με τις αντίστοιχες συνέπειες στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους, είναι ένα ακόμα πρόβλημα που επιβαρύνει την κατάσταση, η επιβολή αυτού του προστίμου..

Ζητάμε να έχουν το δημοτικό συμβούλιο και οι πολίτες πλήρη ενημέρωση για το θέμα και η δημοτική αρχή να προσκομίσει όλα τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση.

26/1/2012

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Τζιορτζιώτης Σταύρος

- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/1


Την Τρίτη 31/1 στις 3 το μεσημέρι καλείται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση γίνεται πάνω στο όριο, αφού είναι υποχρεωτικό να γίνεται μια φορά το μήνα, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", και δεν έχει γίνει άλλη μέσα στον Ιανουάριο.


Στη συνεδρίαση υπάρχουν 31 τακτικά θέματα.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

19/12/11
2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2011

Την Τετάρτη 21/12/2011 συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο
α. στις 3 το μεσημέρι με 13 θέματα. Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

β. Στις 5 το απόγευμα για τον προϋπολογισμό. Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ


16/12/11
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ"


10/12/11
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 12/12/2011

Συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου με θέμα "Ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεων πρόνοιας στην πόλη μας" θα γίνει τη Δευτέρα 12/12, ώρα 8.30 μ.μ.


Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για να δείτε τις μέχρι τώρα διατυπωμένες προτάσεις της δημ. αρχής πατήστε εδώ


- ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11

Νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου θα γίνει τη Δευτέρα 28/11 στις 3 το μεσημέρι με 12 τακτικά θέματα.


Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


10/11/11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 9/11 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 9/11, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να στηρίξει τους κατοίκους του Βύρωνα με συγκεκριμένα μέτρα, όταν δεν πληρώνουν το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η Αριστερή Παρέμβαση ζήτησε με γραπτό κείμενο-πρόταση να υπάρξει υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβούλιου της 10/10, που είχε ψηφιστεί κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης, και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.»

Προτείναμε ο δήμος να στηρίξει οργανωτικά και τεχνικά τους κατοίκους και τις επιτροπές που δραστηριοποιούνται για το θέμα. Στο δήμο να υπάρξει γραφείο, που να συγκεντρώνει δικαιολογητικά (φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, του αποδεικτικού πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος πλην του χαρατσιού και τα στοιχεία του κατοίκου), ώστε να προβεί σε όλες τις ενέργειες προς την ΔΕΗ, για την κάλυψη της μη πληρωμής του χαρατσιού και να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων. Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου κατοίκου, τότε να επανασυνδέεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αυτή τη μορφή δράσης και στήριξης των κατοίκων έχουν επιλέξει αρκετοί δήμοι, όπως η Ν. Ιωνία, το Ελληνικό, η Πετρούπολη κ.α..

Αντίθετα, ο δήμαρχος Βύρωνα, τώρα που, ήδη σε περιοχές του Βύρωνα, έχουν σταλεί οι πρώτοι λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν αυτό το χαράτσι, και είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 10/10 με συγκεκριμένους τρόπους, την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Αυτό που έκανε ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση που γράφει ότι: «Η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά», ότι «σκοπεύει να κινηθεί νομικά, στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου» και ότι προχωρά σε «κατάθεση εξωδίκων και υπομνήματα στον Εισαγγελέα για την καταχρηστικότητα του νόμου για τους μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ, τετραπληγικούς, που υποχρεώνονται να πληρώσουν και θα έχουν μετά την επιστροφή των χρημάτων»

Στο δημοτικό συμβούλιο της 9/11, η δημοτική πλειοψηφία ψήφισε αυτή τη μεθοδολογία για να αποφύγει την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων που δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Πρόκειται για κοροϊδία που θεωρεί ότι η προστασία των κατοίκων από το άδικο χαράτσι είναι ελεημοσύνη που οφείλεται μόνο σε όσους είναι σε ακραία όρια φτώχειας. Τα επιχειρήματα του στυλ γιατί να μην πληρώσουν οι εφοπλιστές (έχουμε πολλούς στο Βύρωνα?) είναι παραπλανητικά για να εφαρμόσουν και να διαχειριστούν ένα νόμο κοινωνικά ανάλγητο. Δεν έχει υπάρξει πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ζητά να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα μεγάλα εισοδήματα ή τα υπερκέρδη.

Η Αριστερή Παρέμβαση επισημαίνει ότι καμιά ψευδαίσθηση δεν μπορεί να υπάρχει για τις δυνάμεις που στηρίζουν και διαχειρίζονται το πολιτικό σύστημα. Ο λαός μόνο με τους αγώνες του και τα δικά του όργανα μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματά του.


8/11/11
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Κα Αλιφραγκή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο της 10/10/2011 πήραμε απόφαση για το θέμα της επιβολής φόρου ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων προσδιορίζει : «Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.»

Επειδή, ήδη σε περιοχές του Βύρωνα, έχουν σταλεί οι πρώτοι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν αυτό το χαράτσι, προτείνουμε άμεσα ο δήμος Βύρωνα να συμπαραταχθεί μαζί με τους δήμους Ν. Ιωνίας, Ελληνικού, Πετρούπολης, Ιλίου, Αργυρούπολης, Περιστερίου, Σαρωνικού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Κορυδαλλού, κ.α. που έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Προτείνουμε :

Στο δήμο, σε συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται για το θέμα, να συγκεντρώνονται δικαιολογητικά (φωτοτυπία του λογαριασμού της ΔΕΗ, του αποδεικτικού πληρωμής για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα δημ. τέλη, την ΕΡΤ και το ΦΠΑ και τα στοιχεία του κατόχου, εξουσιοδότηση), ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς την ΔΕΗ, για την κάλυψη της μη πληρωμής του χαρατσιού και να μην κοπεί το ρεύμα αυτών των ανθρώπων.

Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα κάποιου κατοίκου, τότε ασκούνται ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και παράλληλα το ρεύμα επανασυνδέεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

7/11/2011

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Τζιορτζιώτης Σταύρος


7/11/11
ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11/2011

Με 13 θέματα συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο την Τετάρτη 9/11/2011, πάλι σε εργάσιμη ώρα (3 μ.μ.). Ανάμεσά τους θέματα που δεν συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, λόγω της εσπευσμένης διακοπής της από τη δημ. αρχή, για να αποφύγει τη συζήτηση του κλεισίματος της Λαμπηδόνας και την παρουσία των διαμαρτυρόμενων από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Ένα από τα νέα θέματα είναι και ο καθορισμός του ύψους των δημοτικών τελών για το 2012.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

2/11/11


Δείτε το σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου και την παρέμβαση των κατοίκων από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα.
Επίσης δείτε τη συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο για αυτό το θέμα εδώ ή επισκεφτείται το ιστολόγιο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου


31/10/11

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Ο Δήμος διακόπτει την απογευματινή λειτουργία των τμημάτων γυμναστικής και κλείνει το γυμναστήριο της οδ. Ευαγγελικής Σχολής. Ανακοινώνει ότι μεταφέρει σε πρωινή μόνο λειτουργία τα τμήματα στο κλειστό γυμναστήριο κοντά στο Νεκροταφείο. Η Αριστερή Παρέμβαση κάνει ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10/2011


29/10/11

- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10/2011

Με 9 θέματα συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο τη Δευτέρα 31/10 στις 3.00 μ.μ.. Ανάμεσά τους και ο Νέος Κανονισμός λειτουργίας του Δημ. Συμβούλιου και η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
Για να δείτε τα θέματα δείτε εδώ

- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 21/10/2011


Με μοναδικό θέμα την πλήρωση θέσεων στο Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ, έγινε δημ. συμβούλιο την Παρασκευή στις 21/10, όπου αποφασίστηκε όλες οι θέσεις να καλυφτούν από την παράταξη της δημ. αρχής και της παράταξης του κ. Κόνσουλα.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ


14/10/11

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 10/10/2011 εγκρίθηκε η πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης για ψήφισμα για καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και για στήριξη του αγώνα για να μην πληρωθούν αυτά τα χαράτσια.
Για να δείτε την πρόταση ψηφίσματος πατήστε εδώ και τη σχετική απόφαση από την ιστοσελίδα του δήμου εδώ
Για να δείτε βίντεο από τη συζήτηση του δημ. συμβούλιου κατά την έναρξή του πατήστε εδώ

10/10/11
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Στο δημ. συμβούλιο της 10/10/2011 η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος:

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Αλιφραγκή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Αντιμετωπίζουμε και στο Βύρωνα, όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας τα αποτελέσματα της πολιτικής και των μέτρων που εφαρμόζουν η κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. στο όνομα της αντιμετώπισης του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Διαπιστώνουμε ότι όχι μόνο αυτά δεν αντιμετωπίζονται, αλλά και ότι ο λαός μας βυθίζεται στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ η οικονομική εξουσία συνεχίζει πανίσχυρη τις απαιτήσεις της για περισσότερα προνόμια.
Μαζί με τα μέτρα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση θέσεων εργασίας και συλλογικών συμβάσεων, ξεπούλημα δημόσιου πλούτου είναι και η αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων.
Τα χαράτσια για τα ακίνητα που προγραμματίζουν να εισπράττουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτελούν ένα επαχθή κεφαλικό φόρο, που γίνεται αβάσταχτος για το λαό. Ο τρόπος είσπραξης του μέσω των λογ/σμων της ΔΕΗ αποτελεί εκβιασμό αποβλέποντας να στερήσει τον 21ο αιώνα το ρεύμα από όσους δεν έχουν να πληρώσουν και αυτό τον επιπλέον φόρο.

Θεωρούμε ανάλγητη αυτή την κυβερνητική απόφαση και απαιτούμε την ανάκληση της. Δεν μπορεί το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας και να ανοίγει ο δρόμος για να γυρίσουμε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις με σπίτια χωρίς ηλεκτρικό.

Σαν δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα θα στηρίξουμε τους κατοίκους μας να μπορούν να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ανεξάρτητα αν μπορούν ή όχι να πληρώσουν αυτό το φόρο. Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, των σωματείων, των πρωτοβουλιών, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών συνελεύσεων και των φορέων της πόλης μας που συλλογικά και οργανωμένα δρουν στη κατεύθυνση της μη πληρωμής των χαρατσιών.
10/10/2011
Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα


Τζιορτζιώτης Σταύρος

- ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΦΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Α.

Στο δημ. συμβούλιο 10/10/2011 η Αριστερή Παρέμβαση κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr , ιστοσελίδα: http:// aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Αλιφραγκή

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Στο όνομα της αντιμετώπισης του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους η κυβέρνηση κατ’ εντολή της Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ., στρέφεται ενάντια στο δημόσιο τομέα και με πρώτο στόχο τους εργαζόμενους σε αυτόν. Τα μέτρα για τα εργασιακά ευθέως βάλλουν και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με την ανασφάλεια, τον εκβιασμό της ανεργίας και την κατάργηση και καταπάτηση κάθε συλλογικής σύμβασης.
Ενώ ο δημόσιος τομέας πάσχει από χρόνια προβλήματα (αιχμάλωτος και οικονομικός αιμοδότης του ιδιωτικού κεφαλαίου, ρουσφετολογικός μηχανισμός, κ.α.) μπαίνει σήμερα στο στόχαστρο για να μειωθεί το κόστος του, οι υπηρεσίες του και ο αριθμός και οι μισθοί των εργαζόμενων και να παραδοθούν σειρές υπηρεσιών του δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ξέρουμε όμως, ότι σε πολλούς τομείς, όπως οι ΟΤΑ, αντίθετα οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες για προσωπικό και υπηρεσίες.
Αντιτιθέμαστε στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τις μειώσεις των μισθών και την αντικατάσταση των μόνιμων εργαζόμενων με εργαζόμενους ελαστικών, προσωρινών εργασιακών σχέσεων και στην ιδιωτικοποίση.
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή :
- Αν έχουν ζητηθεί από υπερκείμενα όργανα καταστάσεις εργαζομένων που σχετίζονται με την εργασιακή εφεδρεία;
- Τι σκοπεύει να κάνει σε σχέση με αυτό;
- Αν υπάρχουν σήμερα απλήρωτοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου, των ΝΠ, της δημ. επιχείρησης;
- Αν είναι στις προθέσεις της η κατάργηση ή η συγχώνευση υπηρεσιών του δήμου;
10/10/2011
Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Τζιορτζιώτης Σταύρος


9/10/11
ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με 18 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 10/10/2011 το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


1/7/11

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/6/2011. ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΕΙΧΕ, ΕΝΩ ΔΕΝΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Τις δυο μέρες των λαϊκών κινητοποιήσεων και της 48ωρης απεργίας για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια το λαό, σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε εξυπηρέτηση του χρηματοπιστωτικού κεφάλαιου, η βία και η καταστολή έδειξαν το απάνθρωπο πρόσωπό τους.
Κτυπήθηκαν την Τρίτη βίαια οι διαδηλωτές της πλ. Συντάγματος. Χθες Τετάρτη το το πρωί στο μπλοκο της περικύκλωσης της Βουλής στο Καλλιμάρμαρο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι και λαϊκές συνελεύσεις από τις περιοχές των Ανατολικών και Νότιων συνοικιών της Αθήνας, ανάμεσά τους και η Λαϊκή Συνέλευση Βύρωνα, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν απρόκληπτη επίθεση με ασφυξιογόνα και χτυπήματα με γκλομπ.
Η επίθεση για την απώθηση των διαδηλωτών αποδείχτηκε δολοφονική. Άφησαν έναν άνθρωπο χτυπημένο, συνεχίζοντας αδιάφοροι την επιχείρησή τους ενάντια στους υπόλοιπους. Ο διαδηλωτής δέχτηκε κλωτσιές από ένα ματατζή και μετά από άλλον κτύπημα με γκλομπ στο πρόσωπο, ώστε έχασε τις αισθήσεις του. Στον Ευαγγελισμό διέγνωσαν κάταγμα ρινικού οστού.
Στον Ευαγγελισμό, επίσης, οδηγήθηκαν και οι κτυπημένοι από το μπλογκ του Ευαγγελισμού, ανάμεσά τους η δημοτική σύμβουλος του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, Ράνια Νενεδάκη, που δέχτηκε πολλαπλά κτυπήματα στο κρανίο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ενώ κτυπήθηκαν στο Σύνταγμα και εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κτυπημένους. Επίσης, απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων από τα μπλογκ των διαδηλωτών. Συλλήψεις που θέλουν να δικαιολογήσουν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της αστυνομίας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων και η τρομοκρατία. Γίνεται πια φανερό σε όλους από το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό ότι, ο στόχος κυβέρνησης, αστυνομίας, ΜΜΕ και όλου του πολιτικού συστήματος είναι να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, εμφανίζοντας στη θέση των μαζικών, μαχητικών διαδηλώσεων, εικόνες από σπασίματα και καταστροφές. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που αψήφησαν την τρομοκρατία και αγωνίστηκαν.
Το ψέμα δεν θα περάσει, τους καταλάβαμε όλους, μαζί δουλεύουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την πολιτική τους εξουσία.
Τα μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ δεν θα περάσουν. Ο λαός θα τα ανατρέψει μαζί με τους ίδιους.

30/6/2011


29/6/11

- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 30/6/2011

Με 7 θέματα συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο Βύρωνα.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ- ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Η Δημοτική αρχή Βύρωνα, καλεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα τον απολογισμό τη Δευτέρα 27/6 στο χώρο του δημαρχείου. Ο κ. δήμαρχος αποφεύγει συστηματικά τη δημόσια έκθεση και κρίση της δημοτικής εξουσίας. Προχωρά στη συνεδρίαση την παραμονή της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης και 48ωρης γενικής απεργίας, που απαιτούν τη ματαίωση της ψήφισης του βάρβαρου, αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, που οι πλατείες γεμίζουν και ο λαός ζητά να πάρει τις ζωές του στα χέρια του, οι «ειδικοί της εξουσίας» ταμπουρώνονται πίσω από τις δομές της.
Είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί από φορείς και κατοίκους να γίνει δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της Δημ. Αρχής. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου στις 14/6 ο κ. δήμαρχος, απαντώντας σε αυτές τις απαιτήσεις, ανακοίνωσε ότι ο δημόσιος απολογισμός θα γίνει στο χώρο Άστρα. Σε αναντιστοιχία με αυτή τη δέσμευση τελικά ανακοινώνεται ότι ο «δημόσιος» απολογισμός θα γίνει στο χώρο του δημαρχείου στις 27/6. Πρόκειται για κλειστή, μη ουσιαστική συνεδρίαση από τη στιγμή που: δεν υπάρχει πλατιά ενημέρωση-πρόσκληση στους κατοίκους, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του απολογισμού, ώστε να υπάρχει πραγματική γνώση των θεμάτων, ο χώρος είναι μικρός και δεν εξυπηρετεί τη παραμονή και συμμετοχή των πολιτών, όπως έχει φανεί από το γεγονός ότι, όσες φορές προσήλθαν πολίτες μαζικά για διάφορα θέματα, δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν ή να συμμετέχουν στη διαδικασία.
Ως Αριστερή Παρέμβαση έγκαιρα ζητήσαμε από την πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου κα Αλιφραγκή την πραγματοποίηση του δημ. συμβούλιου για τον απολογισμό σε μεγάλο ανοικτό-δημόσιο χώρο και με σωστή προετοιμασία. Το μόνο, που άλλαξε μετά από αυτό, είναι η ανακοίνωση ότι θα υπάρχει ηχητική ιντερνετική αναμετάδοση από την ιστοσελίδα του δήμου. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση. Για άλλη μια φορά απευθυνθήκαμε σε ώτα μη ακουόντων.
ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μια διαδικασία δημόσιου απολογισμού είναι ανάγκη να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μιλήσει, να προτείνει, να αμφισβητήσει, ακόμα και να απορρίψει. Να προετοιμάζεται με πλατιά-ανοικτή πρόσκληση και ενημέρωση όλων και για όλα τα θέματα. Να γίνεται σε ανοικτό-δημόσιο χώρο. Μέλημα της να είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των κατοίκων για τα κοινά.
Αντίθετα, η συγκεκριμένη συνεδρίαση αποτελεί μια επικοινωνιακή φιέστα, την οποία εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας και καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν το ίδιο. Η συνεδρίαση μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπο, ώστε η δημοτική εξουσία να αποφύγει τη δοκιμασία της κριτικής και της έκθεσης στην ανάγκη να δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα για τον προσανατολισμό, το κόστος και τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται στο Δήμο. Η τακτική της αποφυγής του να δίνονται στοιχεία από τα πεπραγμένα του δήμου, της αδιαφάνειας στην άσκηση της πολιτικής και των στεγανών ανάμεσα στους κατοίκους και στη δημοτική εξουσία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής πολιτικής που ασκείται στο δήμο.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για καρικατούρα δημόσιας συνεδρίασης, αφού δεν προβλέπεται δυνατότητα για να συμμετέχουν οι κάτοικοι, δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν θα γίνουμε κομμάτι της επικοινωνιακής πολιτικής του δημάρχου. Η τυπική εφαρμογή της πρόβλεψης για δήθεν δημόσιο απολογισμό, που επιβάλλει το αντιδημοκρατικό σχέδιο «Καλλικράτης», δείχνει και την επίφαση της συμμετοχικής διαδικασίας που επικαλείται.
Η Αριστερή Παρέμβαση είναι υπέρ της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και της ουσιαστικής και συνεχούς δημόσιας και συμμετοχικής διαβούλευσης των πολιτών και όχι μόνο, αλλά και της πραγματικής συμμετοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Οι θέσεις μας για τον οικονομικό, διοικητικό και τεχνικό απολογισμό του δήμου έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς. Σε όλα τα πεδία πιστεύουμε και επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος κινείται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις. Ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική της διαμεσολάβησης του κράτους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Αυτό, μαρτυρά και το δελτίο τύπου του Δήμου στις 6/5/2011 που αναφέρει ότι «τα βασικά και αρχικά στοιχεία μιας τέτοιας πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί και αποτυπωθεί και στους προϋπολογισμούς του Δήμου και των Νομικών Προσώπων». Η πολιτική της δημοτικής αρχής συμπλέει πλήρως με την πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου, του ΔΝΤ και της Ε.Ε..
Και για αυτό είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πολιτικές.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΝΑ ΔΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
26/6/2011


21/6/11

- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 27/6/2011

Σε αναντιστοιχία με τις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος Βύρωνα, προχωρά σε κλειστή συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου Βύρωνα με θέμα τον απολογισμό.
Είναι γνωστό ότι έχει ζητηθεί από φορείς, κατοίκους και την Αριστερή Παρέμβαση να γίνει δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων της δημ. Αρχής. Μάλιστα ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου έχει απαιτήσει-προτείνει να γίνει ο δημόσιος απολογισμός έγκαιρα και σε ανοικτό χώρο.
Ο δήμαρχος Βύρωνα στη συνεδρίαση του δημ. συμβούλιου στις 14/6 ανακοίνωσε ότι ο δημόσιος απολογισμός θα γίνει στο χώρο ΑΣΤΡΑ. Δείτε σχετική πρόσκληση εδώ

Αντί αυτού υπεκφεύγει της λαϊκής απαίτησης και αθετεί τη δέσμευση του καλώντας σε δημοτικό συμβούλιο με αυτό το θέμα τη Δευτέρα 27/6 στο χώρο του δημαρχείου.
Σημειωτέον ότι για εκείνη τη μέρα λόγω πιθανότητας να συμπέσει με την παραμονή ψήφισης του μεσοπρόθεσμου υπάρχει εξαγγελία για 48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οπότε υπάρχει και πιθανότητα αναβολής της συνεδρίασης. Όλα αυτά δείχνουν ότι η συνεδρίαση μεθοδεύεται με αυτό τον τρόπ για να αποφευχτεί η δημόσια έκθεση της δημοτικής εξουσίας.

Για το θέμα αυτό και με αίτημα την ανοικτή και σε δημόσιο χώρο σύγκληση του δημοτικού συμβούλιου με θέμα τον απολογισμό, έγινε την Δευτέρα 21/6/ 2011 παράσταση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα.


- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14/6 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας που καταθέτει η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που έχει υπογράψει με την τρόικα (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.,Κ.Τ.), καταστρέφουν τη ζωή εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων και νέων, ενώ υπονομεύουν το μέλλον μας. Όλα αυτά στο όνομα της κρίσης, της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της μείωσης του ελλείμματος. Στην πραγματικότητα, όμως, για να εξυπηρετηθούν οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αυτή η πολιτική πρέπει να πάρει τέλος. Ο δρόμος τους δεν είναι μονόδρομος, είναι αδιέξοδο. Από αυτά τα κυβερνητικά μέτρα οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και το χρέος και τα ελλείμματα ακόμα μεγαλύτερα και οδηγούν εμάς σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργιακούς αγώνες των εργαζόμενων, στους συγκεντρωμένους στις πλατείες και σε κάθε κινητοποίηση που απαιτεί να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υλοποιούν και την στηρίζουν. Ζητάμε να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια και να μην περάσει το πρόγραμμα σταθερότητας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Κλείνουμε το Δήμο στις 15/6 σε ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στους εργαζόμενους που απεργούν και διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της.

Το παραπάνω ψήφισμα ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση μεσοπρόθεσμο πρόγραμμακ ατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου της Τρίτης 14/6 από την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βϋρωνα.

Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο με τις ψήφους της παράταξης της δημ. εξουσίας και τις ψήφους της παράταξης του κ. Πάλμου (που σημειωτέον δεν πρότεινε και κάποιο άλλο ψήφισμα για αυτό το θέμα, ούτε έκανε προτάσεις για τροποποιήσεις). Το ψήφισμα εκτός από την Αριστερή Παρέμβαση υπερψήφισαν και οι 2 δημοτικοί σύμβουλοι της Στάσης Βύρωνα.


- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/6/2011

Δημοτικό συμβούλιο γίνεται την Τρίτη 14/6/2011 με 16 θέματα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

13/5/11

- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5/2011

Με 12 θέματα, ανάμεσα τους η απόφαση για λήψη νέου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών για εξόφληση προηγούμενων δανείων και ξανά αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2011 που μόλις εγκρίθηκε από τη δημ. πλειοψηφία, περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του δημ. συμβούλιου στις 10/5/2011.
Ξανά το δημ. συμβούλιο γίνεται στις 3 το μεσημέρι δυσκολεύοντας την παρακολούθησή του από εργαζόμενους.
Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

14/4/11
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με 8 θέματα συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ανάμεσά τους και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2011 που ψηφίστηκε μόλις στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Δείτε τα θέματα πατώντας εδώ


31/3/11
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011 ΠΕΜΠΤΗ 31/3/2011

Με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου ύψους 57.800.000 ευρώ, συνεδριάζει την Πέμπτη 31/3/2011 το Δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, μετά από συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Για να δείτε την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβούλιου, πατήστε εδώ
Για να δείτε Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2011-Έσοδα, πατήστε εδώ
Για να δείτε Προσχέδιο Προϋπολογισμου 2011-Έξοδα, πατήστε εδώ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Στο δημ. συμβούλιο στις 23/3 η Αριστερή Παρέμβαση κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Το δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα εκτιμά ότι είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να σταματήσει η συμμετοχή, στήριξη ή υποστήριξη με οποιοδήποτε τρόπο της Ελλάδας στον βομβαρδισμό ή άλλες πολεμικές ενέργειες στη Λιβύη.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση της ΝΔ, αποφάσισε να ενταχθεί στην ομάδα των «προθύμων» και να εμπλακεί άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, με τέσσερα βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16, δύο ελικόπτερα, δύο φρεγάτες και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και βέβαια με την πλήρη παραχώρηση του Ελληνικού εδάφους.
Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την προστασία του λιβυκού λαού, για την οποία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών υποτίθεται ότι κόπτονται. Είναι χυδαία πρόκληση να εμφανίζονται όλοι αυτοί, πρώην και νυν συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων της Β. Αφρικής και του Κόλπου, σαν υπερασπιστές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και μάλιστα επιλεκτικά. Περισσεύει η υποκρισία στη στάση και στους λόγους που επικαλούνται.
Τα αστικά κράτη δεν ενδιαφέρονται για το αίμα που κυλάει στο έδαφος, αλλά για το περιεχόμενό του, τον ορυκτό πλούτο και κυρίως το πετρέλαιο, που είναι αποθηκευμένο σε μεγάλες ποσότητες και εξαιρετική ποιότητα στο υπέδαφος. Δεν ενδιαφέρονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά για τη χειραγώγηση και την καταστολή κάθε γνήσια λαϊκής εξέγερσης όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Τη «δημοκρατία» των ιμπεριαλιστών, την πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η απόλυτη αντίθεση μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν σημαίνει κανενός είδους ανοχή στο καταπιεστικό και εκφυλισμένο καθεστώς Καντάφι και στις αποτροπιαστικές ενέργειες των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στους διαδηλωτές που αγωνίζονται για την ανατροπή του, για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Η κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων και η απελευθέρωση από το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης θα είναι αποκλειστικό έργο του ίδιου του λιβυκού λαού, με την αλληλεγγύη του διεθνούς εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Δεν θα έρθει από τις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλισμού, αντίθετα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεσμά και νέα δεινά. Και δεν μπορεί παρά να γίνει ενάντια και στις δυνάμεις εκείνες του αστικού κατεστημένου που, στο όνομα της ελευθερίας, προσκαλούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και τα γαλλικά Μιράζ να επέμβουν για στήριξη μιας δικής τους εξουσίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα καταδικάζει έντονα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στις πολεμικές επιδρομές, διαθέτοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις αλλά και δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας.

ΖΗΤΑΜΕ :
- Άμεση απόσυρση της Ελλάδας από τον πόλεμο.
- Καμιά χρήση ελληνικών εδαφών, αέρα και θαλασσών στις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.
- Να κλείσουν οι ξένες βάσεις στη χώρα μας.
- Έξοδος από το ΝΑΤΟ.
- Όχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο.


23/3/2011
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ

Δημοτικό Συμβούλιο για την αύξηση των δημοτικών τελών και άλλα 12 θέματα γίνεται την Τετάρτη 23/3 στις 3 μ.μ..
Για να δείτε τα θέματα και την πρόσκληση πατήστε εδώ


25/2/11
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25/1 ζητώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών χωρίς προϋποθέσεις. Πάνω από ένα μήνα Ιρανοί και Παλαιστίνιοι μετανάστες στο Πολυτεχνείο και Αφγανοί στα Προπύλαια κάνουν απεργία πείνας ζητώντας άσυλο. Αυτό το οριακό μέσο πάλης, διαφωτίζει για τις οριακές συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων.
Αφού η κυρίαρχη πολιτική τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησε τους μετανάστες με φτηνή και συχνά ανασφάλιστη εργασία για τα μεγάλα έργα, για τις οικοδομές, για τις αγροτικές και οικιακές δουλειές, τώρα θέλει να τους ξεφορτωθεί χωρίς να αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις της. Σαν στημένες λεμονόκουπες μετανάστες, που το 2010 δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τα 150 ένσημα, χάνουν το δικαίωμα παραμονής, μετατρέπονται σε παράνομους και τους περιμένει η απέλαση. Πολιτικοί πρόσφυγες εμπαίζονται και οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο δεν εξετάζονται.
Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε την αδράνεια και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι στο πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες της, που σε συνθήκες σκλαβιάς χωρίς πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι ανήμπορο να διεκδικήσει τα εργατικά του δικαιώματα.
Απαιτείται να αντιστραφεί ο αυξανόμενος συντηρητισμός της κοινωνίας και της ρατσιστικής κατρακύλας που σιγοντάρεται από τα Μ.Μ.Ε. σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια ενάντια και στα δικαιώματα των μεταναστών και στο πανεπιστημιακό άσυλο.
Η αντεργατική-αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας ξετυλίγεται μαζί με την επίθεση στους μετανάστες. Είναι κομμάτι της πολιτικής, αλλά και της προπαγάνδας όλων όσων στηρίζουν το σύστημα, που για τα δεινά των δημόσιων οικονομικών, για την ανεργία, για την εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων, την αύξηση της εγκληματικότητας θέλουν να μας πείσουν ότι φταίνε οι μετανάστες και να δεχτούμε να αποτελέσουν τα κατεξοχήν εξιλαστήρια θύματα. Μια πρωτοφανούς έκτασης ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες είναι σε εξέλιξη.
Φράχτης στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις, κέντρα κράτησης μεταναστών με άθλιες συνθήκες, νόμοι που καθιστούν απαγορευτική τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την μετακίνησή τους στις χώρες της Ευρ. Ένωσης, επαναπροωθήσεις, μη εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου είναι πλέον η πολιτική στη χώρα του Ξένιου Δία.

Η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών της, του ρατσιστικού ΛΑ.Ο.Σ και της Ν.Δ., της Ε.Κ.Τ., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., προϋποθέτει τον μαζικό αγώνα όλων των εργαζομένων, την ενότητα ελλήνων και ξένων εργατών.
 Σεβασμός στα δικαιώματα των μεταναστών στη δουλειά και στην παραμονή.
 Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια για τείχος, στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ. Απελευθέρωση της εξόδου από την χώρα χιλιάδων μεταναστών εφόσον το επιθυμούν και νομιμοποίηση των υπολοίπων. Ιατροφαρμακευτική φροντίδα, περίθαλψη, σίτιση, στέγαση, επίδομα διαβίωσης, διερμηνεία και δωρεάν νομική υποστήριξη.
 Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου.
 Ανατροπή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη μετανάστευση και το Άσυλο. Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, η Συνθήκη Σένγκεν και ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ.
 Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν. Κατάργηση του συνοριακού σώματος FRONTEX.
 Αποφασιστικό χτύπημα του φαινομένου της σωματεμπορίας της βιομηχανίας του sex, του λεγόμενου trafficking.
 Πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού. Κάθε άνθρωπος που διώκεται και κινδυνεύει στη χώρα του δικαιούται και πρέπει να λαμβάνει άσυλο.
 Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων με πλήρη κοινωνικά – πολιτικά – εργασιακά δικαιώματα. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες. Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Αυτόματη απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους 200.000 μετανάστες της λεγόμενης δεύτερης γενιάς, στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
 Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών (μαζί και των θρησκευτικών) δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου σε όλες τις εκλογές. Βοήθεια στην εκπαίδευση, τάξεις υποδοχής και γλώσσας για μαθητές και ενήλικες, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας και της ιστορίας των λαών τους. Δικαίωμα για Λατρευτικούς χώρους και κοιμητήρια για τις θρησκείες που δεν διαθέτουν.
 Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής. Άμεση μεγάλη περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών. Διάθεση των κερδισμένων κονδυλίων για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στον τόπο μας.-

25/2/2011


- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ २४/२/२०११ ΩΡΑ २.३० Μ.Μ.

Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ


31/1/11

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεδριάζει σήμερα το Δημ. Συμβούλιο με 15 θέματα ημερήσιας διάταξης. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να θέσει θέμα συζήτησης την κατάργηση σχολείων στο Βύρωνα και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τους, όπως πρότεινε η Αριστερή Παρέμβαση με επιστολή της από τις 19/1.
Για να δείτε την επιστολή πατήστε εδώ

Για να δείτε τα θέματα συνεδρίασης πατήστε εδώ


20/1/11
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Αλιφραγκή

Ανακοινώθηκε από φορείς του Υπουργείου Παιδείας ότι προγραμματίζεται η συγχώνευση-κατάργηση 2 Γυμνασίων και 2 Λυκείων στο Βύρωνα. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο παρόμοιες συγχωνεύσεις και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Επειδή, αυτές οι συγχωνεύσεις εξυπηρετούν τους στόχους του Υπουργείου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης
ΖΗΤΑΜΕ
Την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβούλιου για το θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολείων, προκειμένου ο Δήμος να πάρει θέση και να παρέμβει για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων μας.
Θεωρούμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καλεστούν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της περιοχής μας, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
19/1/2011


19/1/11
ΠΡΩΤΒΟΥΛΙΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr , ιστοσελίδα: http:// aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

Προς την
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κα Αλιφραγκή

Ανακοινώθηκε από φορείς του Υπουργείου Παιδείας ότι προγραμματίζεται η συγχώνευση-κατάργηση 2 Γυμνασίων και 2 Λυκείων στο Βύρωνα. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο παρόμοιες συγχωνεύσεις και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Επειδή, αυτές οι συγχωνεύσεις εξυπηρετούν τους στόχους του Υπουργείου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης
ΖΗΤΑΜΕ
Την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβούλιου για το θέμα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων των σχολείων, προκειμένου ο Δήμος να πάρει θέση και να παρέμβει για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων μας.
Θεωρούμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να καλεστούν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της περιοχής μας, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
19/1/2011


- ΔΗΛΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010

Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ

Η ανάδειξη των νέων δημοτικών συμβουλίων γίνεται σε ένα βάρβαρο τοπίο για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Το μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Όλα τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών σαρώνονται, προκειμένου το κεφάλαιο να διατηρήσει την κυριαρχία του και το πολιτικό σύστημα ακλόνητο να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης", που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των Δήμων, την πρόσδεσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που μετατρέπει τον κάθε Δήμο σε τοπικό κράτος και επιχείρηση, με τους δημότες-πελάτες να χρυσοπληρώνουν τις διάφορες κοινωφελείς υπηρεσίες. Ένα δήμο τελικά που λειτουργεί πιο αντιδημοκρατικά από πριν και μεταφέρει τα κέντρα λήψης των αποφάσεων μακριά από τους κατοίκους και το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, μετατρέπεται σε επικυρωτή των αποφάσεων των δημοτικής εξουσίας.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε απαραίτητο να δηλώσουμε για όρκο σε αυτή την τελετή της ορκωμοσίας τα παρακάτω :

« Δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην οποία εκλεχτήκαμε από τους πολίτες του Βύρωνα με βάση τη δράση μας και τις δεσμεύσεις μας από τη διακήρυξη μας, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την υποστήριξη των συμφερόντων των κατοίκων κόντρα στη συντηρητική πολιτική της όποιας κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Να αντιτασσόμαστε στη φορομπηξία, στην παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας και των κοινωνικών παροχών, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Θα υπερασπίζουμε τις διεκδικήσεις των κατοίκων, θα προβάλλουμε τα προβλήματά τους και θα απαιτούμε λύσεις. Θα αγωνιζόμαστε για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των δήμων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την καταθλιπτική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους, Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, διακρίσεις, μισσαλοδοξίες.»

Δεκέμβρης 2010

22/12/10
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 23/12/2010

Συνεδριάζει το δημ. συμβούλιο την Πέμπτη 23/12/2010 με 7 θέματα.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

2/12/10
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 2/12

Με 19 θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 2/12.
Για να δείτε τα θέματα πατήστε εδώ

23/9/10
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9

Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 24/9.
Δείτε τη σχετική πρόσκληση πατώντας εδώ


3/6/10
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το παρακάτω ψήφισμα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετήθηκε μετά από ψηφοφορία. Το ψήφισμα καταψήφισε η παράταξη του κ. Κόνσουλα και εξέφρασαν επιφυλάξεις ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη Χαρδαλιά.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα καταδικάζει τη δολοφονική πειρατεία που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε βάρος των πλοίων του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά), που έπλεεαν στα διεθνή χωρικά ύδατα. Θεωρεί εγκληματική πράξη που στερείται οποιασδήποτε νομιμότητας ή δικαιολογίας την απαγωγή, τη φυλάκιση, τις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια σε βάρος των ακτιβιστών της διεθνούς αποστολής, που περιλάμβανε και 36 έλληνες.
Αυτές οι πράξεις δείχνουν το εγκληματικό πρόσωπο του κράτους του Ισραήλ που έχει μετατραπεί σε φύλακα της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή της Μεσογείου.

Έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας η προσπάθεια της διεθνούς αποστολής να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σπάζοντας το βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Είναι σαφές ότι αυτή η αποστολή χάλαγε τα σχέδια του ισραηλινού κράτους που θέλει την υποταγή και την εξόντωση των Παλαιστινίων. Το σιωνιστικό κράτος χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλλει τη μονοκρατορία του στην περιοχή με τον κατακερματισμό των παλαιστινιακών εδαφών, το χρόνιο αποκλεισμό της Γάζας, την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα κατεχόμενα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους εποικισμούς, τα τείχη, την καταστροφή των υποδομών, την πείνα, την ανεργία που συνδυάζονται με τους πολέμους, τις σφαγές, την καταστολή, τα τανκς, τις δολοφονίες αμάχων και τις πυκνές φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού κράτους.

Το μακέλεμα των ακτιβιστών και η ληστεία της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., ακόμα και στην ουδετερότητα που κρατά το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ με την αμφίσημη ανακοίνωσή του. Το Ισραήλ ασκεί αυτή την πολιτική γιατί έχει στήριξη από τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαμαρτυρόμαστε για τη φιλοϊσραηλινή στάση της ελληνικής κυβέρνησης με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, την ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και την κάλυψη τέτοιων ενεργειών με τις χλιαρές ανακοινώσεις της. Επίσης, καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς έκτασης επίθεση τη Δευτέρα 31/5 σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στην Ισραηλινή Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση στα πλοία. Με δακρυγόνα, χημικά, ξύλο, ασφαλίτες προβοκάτοτες και μεγαλύτερη βιαιότητα από ότι είχε χρησιμοποιηθεί ενάντια σε διαδηλώσεις όλων των τελευταίων χρόνων διέλυσε τη συγκέντρωση και επιτειθόταν με τα ΜΑΤ σε όλη τη διάρκεια και το μήκος της πορείας που συγκροτήθηκε προσπαθώντας να φτάσει στη Βουλή. Αποτέλεσμα 29 διαδηλωτές χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία από τα κτυπήματα της αστυνομίας.

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :

 ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ.
 ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ.
 ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.
 ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΕΝΙΑΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
2/6/2010


- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ 2/6 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η τοποθέτηση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα για το Νέο Σχέδιο Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 2/6/2010

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΔ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Στις 19/4/2010 δημοσιεύτηκε από τον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ) του ΥΠΕΚΑ το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «προστασία» του Υμηττού.
Το σχέδιο αυτό δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να εκφράζει μια ακόμα προσπάθεια της συγκεκριμένης υπηρεσίας και του «νέου» πια Υπουργείου για άμβλυνση των μεγάλων αντιστάσεων και διεκδικήσεων των κατοίκων των περιοχών που περιβάλλουν τον Υμηττό, προκειμένου να «περάσουν» στο τέλος τα σημεία που ενδιαφέρουν περισσότερο την κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές, τις επιχειρήσεις, την εκκλησία και όποιον άλλο ασκεί όλα αυτά τα χρόνια πιέσεις για όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή του βουνού με σκοπό ιδία οφέλη.
Αντιπαραβάλλοντας τις διατάξεις του σχεδίου ΠΔ με τα αιτήματα των κατοίκων γίνεται προφανές ότι:
1) Δεν αποκλείεται ρητά η οικοδόμηση νέων αυτοκινητοδρόμων μέσα ή πάνω στο βουνό, ακόμα και στη ζώνη απολύτου προστασίας, είτε με τη μορφή επίγειας χάραξης είτε με τη μορφή σηράγγων. Το θέμα, αν και αποτελεί το κομβικότερο ίσως θέμα σχετικά με την προστασία του Υμηττού, παραπέμπεται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που αυτή τη στιγμή συντάσσεται από τον ΟΡΣΑ και ενώ οι διαρροές από τα υπουργεία οργιάζουν για τη νέα πρόταση οδικών έργων που αργά ή γρήγορα θα ανακοινωθεί.
2) Δεν διασφαλίζεται η απόλυτη προστασία του Υμηττού, από τα όρια του σημερινού σχεδίου πόλης μέχρι την κορυφή του, καθώς παραμένουν τεράστιες εκτάσεις οι οποίες εντάσσονται σε μια άλλη ζώνη (Β), στην οποία επιτρέπονται χρήσεις εκπαίδευσης, υπαίθριας αναψυχής και γεωργίας, με συγκεκριμένους όρους δόμησης. Συγκεκριμένα, στην ανατολική πλευρά του Υμηττού διατηρούνται τεράστιες εκτάσεις ως υποδοχείς των παραπάνω δραστηριοτήτων, πράγμα που αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι τα Μεσόγεια δεν υπολείπονται σε αγροτική γη (την οποία ο ΟΡΣΑ είναι υπεύθυνος να προστατέψει), ενώ συγχρόνως δέχονται την επέλαση μεγάλων συμφερόντων που σχετίζονται με την ιδιωτική εκπαίδευση, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι με το νέο σχέδιο ΠΔ επιχειρείται να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά και οικιστικά συμφέροντα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για εκπαιδευτικά συγκροτήματα στο βουνό, οριοθετούνται όλες οι γνωστές περιοχές αυθαιρέτων κατοικιών ως ζώνη Β. Όσο για την έγκριση για ένα Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανά δήμο στο βουνό, δημιουργούνται σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τα «παράθυρα» που ανοίγει η διάταξη αυτή για τα «αναψυκτήρια» της νέας εποχής.
3) Δεν απομακρύνονται ρητά και άμεσα όλες οι ασύμβατες δραστηριότητες από το βουνό. Ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας έχει η άμεση απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις που έχουν πλήξει περισσότερο το βουνό, αλλά και έχουν αποτελέσει αφορμή βάρβαρων κατασταλτικών επιθέσεων του κράτους σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων, είτε δεν αναφέρονται καθόλου στο σχέδιο ΠΔ (ΚΥΤ, χώροι μεταφόρτωσης απορριμμάτων κτλ) είτε αφήνονται στην αρμοδιότητα άλλων υπουργείων (στρατόπεδα) είτε παραπέμπονται σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση (κεραίες). Επίσης, επιτρέπεται σε όσες εγκαταστάσεις έχουν πάρει ήδη οικοδομική άδεια να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν, ενώ πραξικοπηματικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπως αυτή του Μπάντμιντον αφήνονται για άλλα 25 χρόνια να χαρίζουν λεφτά σε επιχειρηματίες εις βάρος του ελεύθερου χώρου που ανήκει στους κατοίκους.
4) Δεν δίνει λύση στο ζήτημα των εκτός σχεδίου «αυθαίρετων» κατοικιών στον Υμηττό, διατηρώντας τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας και πελατειακών σχέσεων με τις εκάστοτε πολιτικές αρχές και κυβερνήσεις. Ορίζει ότι μόνο όσα έχουν κριθεί τελεσίδικα αυθαίρετα ή παράνομα θα συνταχτεί κατάλογός τους για να διαβιβαστεί στην υπηρεσία Κατεδαφίσεων. Δεν βάζει χρονικό όριο για το πότε θα υλοποιηθεί η κατεδάφιση. Δεν ορίζει ελέγχους για να βρεθούν όλες οι παράνομες χρήσεις. Απαιτείται άμεση δημοσιοποίηση όλων των χρήσεων και κτισμάτων που υπάρχουν στον Υμηττό και η άμεση απομάκρυνση και κατεδάφισή τους. Να ανακληθούν όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για κτίσματα μέσα στον Υμηττό.
5) Δεν καταργείται η έννοια της «ιδιοκτησίας» σε όλη την έκταση του Υμηττού. Δεν τερματίζονται έτσι οριστικά οι ορέξεις εκκλησίας, δήμων, υπουργείων, επιχειρηματιών, ιδιωτών και άλλων φορέων για διεκδίκηση και εκμετάλλευση του βουνού.
6) Δεν διασφαλίζονται άμεσα οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου που βρίσκονται σε επαφή ή συνέχεια με τον Υμηττό, καθώς το καθεστώς προστασίας του πάρκου Γουδή, της Πανεπιστημιούπολης και του Άλσους Ιλισίων παραπέμπεται σε μελλοντική απόφαση, ενώ μια σειρά άλλων μικρότερων χώρων πρασίνου αγνοούνται επιδεικτικά (πχ πάρκο τριεθνούς σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, λόφοι στα νότια της ζώνης NATURA κτλ).
7) Δεν λαμβάνεται καμία πρόβλεψη για την πυροπροστασία και την αναδάσωση-αποκατάσταση του Υμηττού, όταν τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί το σοβαρότατο αυτό θέμα να αφήνεται στην ευθύνη των εθελοντικών οργανώσεων και των ΟΤΑ.
8) Το θέμα του φορέα διαχείρισης του Υμηττού, παραπέμπεται σε επόμενη απόφαση, χωρίς καμία προδιαγραφή ή επεξήγηση.
9) Επαναλαμβάνεται η ψευδεπίγραφη διαδικασίας «διαβούλευσης» της υπουργείας Σουφλιά με ακόμα πιο υποκριτικό τρόπο, καθώς δεν γίνεται ούτε μια παρουσίαση στις περιοχές που αφορά το σχέδιο ΠΔ, ενώ η προθεσμία που δόθηκε είναι εξαιρετικά περιορισμένη ακόμα και για αυτούς που θέλουν ή είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν την κριτική τους.
Αναρωτιόμαστε τελικά, τι είδους Διάταγμα Προστασίας του Υμηττού είναι αυτό, όταν τα σημαντικότερα ζητήματα που τον αφορούν είτε τα αποσιωπεί, είτε τα αφήνει για επόμενες νομοθετικές αποφάσεις, είτε ακόμα τα αντιμετωπίζει στρεβλά με λογικές και κριτήρια ανταγωνιστικές προς τα αιτήματα των κατοίκων και την πραγματική και άνευ όρων προστασία του Υμηττού.
Για αυτό κι εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
• Κανένας νέος αυτοκινητόδρομος στον Υμηττό, υπόγειος ή υπέργειος με κόμβους και σήραγγες
• Απόλυτη προστασία του Υμηττού από τα όρια του σημερινού σχεδίου πόλης μέχρι την κορυφή του
• Απομάκρυνση τώρα όλων των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο βουνό και δεν σχετίζονται με το δασικό του χαρακτήρα (ΚΥΤ, κεραίες, χώροι μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στρατόπεδα, λατομεία, βενζινάδικα, κ.α.) και άμεση αποκατάσταση του φυσικού τοπίου
• Καμία επέκταση της πόλης – καμία περαιτέρω οικοδόμηση και εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων
• Πυροπροστασία και αναδάσωση του βουνού
• Καμία αυταπάτη για δυνατότητα «εναλλακτικών λύσεων» με νέους αυτοκινητοδρόμους
• Δημόσια, δωρεάν, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς και δίκτυα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων
• Απόσυρση τώρα του νέου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό.


23/3/10
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη Δευτέρα 22/3/2010 έγινε ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα κυβερνητικά μέτρα, με αίτημα της Ενωτικής Πανβυρωνιώτικης Κίνησης. Στη συζήτηση, πήραν το λόγο εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων.
Στην ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης οι παρατάξεις Εποχή Δημιουργίας του κ. Χαρδαλιά, Ανάπτυξη-Προοπτική κ. Κόνσουλα και Ενωτική Πανβυρωνιώτικη Κίνηση του κ. Πάλμου δήλωσαν αποχή ταυτιζόμενες.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η Ενωτική κάλεσε η ίδια το δημ. συμβούλιο, δεν κατέθεσε κανένα ψήφισμα στο τέλος της συνεδρίασης, αλλά εξάντλησε την παρέμβασή της μόνο στις ομιλίες. Η αποχή της έδωσε άλλοθι και στους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων (που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.) να κάνουν και αυτές αποχή και να μην τοποθετηθούν με την ψήφο τους.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε ψήφισμα καλώντας όλες τις αριστερές δημ. παρατάξεις για κοινή συνδιαμόρφωσή του και ενωτική στήριξή του, διαδικασία που η Ενωτική Πανβρυρωνιώτικη Κίνηση δεν αποδέχτηκε. Καλέσαμε για στήριξη και τους συμβούλους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που δηλώνουν ότι διαφωνούν με τα μέτρα θεωρώντας τα άδικα. Τελικά το ψήφισμα ψήφισε ο κ. Σταθόπουλος (παράταξη Στάση Βύρωνα) με την προσθήκη να κατατεθεί ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου και ο κ. Δάρρας (δημοτικός σύμβουλος της παράταξη Ανάπτυξη-Προοπτική).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣΤο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα εκτιμά ότι τα όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν μαζί με το ΛΑΟΣ στη βουλή, έχοντας και την ουσιαστική συναίνεση και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν βαθιές αντεργατικές, αντιλαϊκές και τελικά αντικοινωνικές τομές. Τομές που υλοποιούνται με σειρά νόμων για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την εξάπλωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την παιδεία, κ.α..

Στο όνομα της κρίσης, του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους προσπαθούν υλοποιώντας τις βλέψεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών να επιφέρουν απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Τα μέτρα είναι βαθιά ταξικά και αφορούν όλους και όχι μια μερίδα εργαζόμενων. Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε όλα τα είδη, ακόμα και στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το πάγωμα των συντάξεων, η κατάργηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, η μείωση των δημόσιων δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, η μείωση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, που ήδη επιδρά και στον ιδιωτικό τομέα, οι υποχρεωτικές αργίες και μειώσεις ωραρίου με τις αντίστοιχες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η φορολόγηση ακόμα και της αποζημίωσης για απόλυση υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των χαμηλότερων εισοδηματικά ομάδων. Ταυτόχρονα διογκώνεται η ανεργία και εξαπλώνεται η φτώχεια.
Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι ακόμα πλουσιότεροι με τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των Α.Ε. στο 20%, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, τις επιδοτήσεις, τις κάθε είδους φοροαπαλλαγές. Τελικά, την κρίση πληρώνουν πάλι οι πιο αδικημένοι.
Η προσπάθεια να πειστούμε από τα ΜΜΕ ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και ότι χρειάζεται εθνική συναίνεση μας βρίσκει αντίθετους. Στο όνομα της κρίσης θέλουν να χάσει η εργατική τάξη και τα τελευταία ψήγματα δικαιωμάτων και συλλογικής δύναμης, να αναιρέσουν όσες κατακτήσεις έχουν μείνει για τους εργαζομένους και να επιβάλουν συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις.

Εμείς, σαν εκπρόσωποι του λαού του Βύρωνα, συνοικία με αγωνιστικές παραδόσεις και σημερινούς εργαζόμενους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ξέρουμε ότι αυτές οι τομές θα πλήξουν βαριά τους κατοίκους της. Για αυτό
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Η ελπίδα βρίσκεται στη μαζική και ενωμένη πάλη για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι – για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, για να ανατραπεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
o ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ
o ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ.
o ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ, ΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
o ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
o ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ.
o ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
o ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΜΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
o ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.
o ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
o ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
o ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
o ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
o ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
o ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
o ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ.
o ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.


- ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα μέτρα της κυβέρνησης
Για περισσότερα πατήστε εδώ
26/2/10

- ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μπορείτε να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα πατώντας εδώ

Για αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής μπορείτε να συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα πατώντας εδώ


21/2/10
- ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Από τυχαίο έλεγχο σε εκτύπωση της απόφασης με αριθμό 500 ημερομηνίας 16.12.2008 του δημοτικού συμβουλίου για το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2009, έπεσε στην αντίληψή μου ότι δεν εμφανίζεται το όνομά μου στους μειοψηφούντες, ή στους απέχοντες και άρα φαίνεται σαν να ψήφισα το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων.
Αυτό αποτελεί αλλοίωση των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου αυτής της ημερομηνίας, στην έντυπη απομαγνητοφώνηση των οποίων (σελ. 122) σαφώς καταγράφεται ότι η ψήφος μου ήταν κατά.
Επειδή αυτή η παραποίηση των πρακτικών δημιουργεί μείζον πρόβλημα για την αξιοπιστία της επίσημης καταγραφής των αποφάσεων και δεν ξέρω σε ποια έκταση και τι ακόμα μπορεί να αφορά, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για κάθε δικαίωμά μου προκειμένου να προφυλάξω τις θέσεις της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα και εμένα προσωπικά.

Ζητώ να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση αυτής της απόφασης και έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τυχόν άλλες αλλοιώσεις από την 1.1.2007 μέχρι σήμερα.
19/2/2010
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


18/2/10

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 19/2/2010


Με 30 θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα την Παρασκευή 19/2/2010 στις 5.00 μ.μ..Δείτε τα θέματα πατώντας εδώ


11/2/10
- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 9/2/2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης, όπως παρουσιάζεται στο κείμενο διαβούλευσης για τη νέα δομή της δημόσιας διοίκησης, αποτελεί όπως γράφεται και στην εισαγωγή μια «δομική αλλαγή για τη ριζική ανασύνταξη του κράτους». Ενός κράτους που μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα συγκροτείται με δομές, νόμους και μηχανισμούς για τη διατήρηση και επιβολή του δίκαιου των ισχυρών του χρήματος και της εξουσίας τους.
Με αυτήν τη νέα δομική αναδιάρθρωση στη συγκρότηση των οργάνων του κράτους επιδιώκεται η αναγκαία προσαρμογή του στις εξελίξεις (καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, κρίση) και στα δεδομένα που δημιουργεί η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (όπως δηλώνεται και στο α΄ μέρος για «αποτελεσματικότερη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά όργανα» και «εναρμόνιση στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό της Ε.Ε.»).
Μέχρι τώρα οι δήμοι με βάση το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους, το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και την ένταξή τους στους μηχανισμούς εξουσίας δεν λειτουργούν ως λαϊκοί θεσμοί, ούτε εκφράζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματά των κατοίκων. Απέχουν από το να είναι αυτό που λέει ο τίτλος τους, δηλαδή τοπική αυτοδιοίκηση. Παρά αυτή την πραγματικότητα η νέα πρόταση για την «αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση», όπως περιγράφεται με τις κεντρικές κατευθύνσεις, τους στόχους και τις όποιες συγκεκριμένες δομές της, οι οποίες παρουσιάζονται με πρόχειρο, ασαφή τρόπο και ανεπάρκειες, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους για τους παρακάτω λόγους:

1. Παρότι επικαλείται τον πολίτη και την εξυπηρέτηση των αναγκών του, είναι εμφανές από όλο το κείμενο ότι η κρατική παρέμβαση προσανατολίζεται σε ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις στην αναδιανομή του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας υπέρ του κεφαλαίου. Στους σκοπούς τους δηλώνεται η «αμεσότερη διασύνδεση με τις επιχειρήσεις», «αυτοδιοίκηση-κλειδί στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας», περί «αποδοτικότητας και διοίκησης ανθρώπινων πόρων», η επέκταση των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η συμμετοχή της «τοπ. αυτοδιοίκησης» στη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη, που αποτελεί νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ενώ, η διευκόλυνση στη διαχείριση των ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ, του «ΕΛΛΑΔΑ» δηλαδή μεγάλων κονδυλίων (που είτε είναι κοινοτικοί είτε εθνικοί πόροι αποτελούν χρήματα των εργαζόμενων) είναι φανερό ότι ευννοεί τη μεγαλύτερη αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στη διαπλοκή με το μεγάλο κεφάλαιο. Η ιδιωτικοποίηση των δήμων προ των πυλών.

2. Παρότι επικαλείται την αποκέντρωση δημιουργούνται πιο ισχυροί μηχανισμοί κρατικής εξουσίας με τις 7 γενικές διοικήσεις, τις 13 περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους 370 δήμους. Άρα ισχυροποίηση και μεγαλύτερος συγκεντρωτισμός και θωράκιση των δομών του κράτους με τις συνενώσεις των δήμων και το όλο πλαίσιο λειτουργίας και αρμοδιοτήτων για την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής.

3. Παρότι επικαλείται τη διευκόλυνση του πολίτη, επιχειρείται η απαλλαγή του κεντρικού κράτους από την ευθύνη για παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, μεταφορών, υποδομών, κ.α.. Μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες στους δήμους και στις περιφέρειες οι οποίοι για να τις εκπληρώσουν θα έχουν το δικαίωμα εξασφάλισης πόρων με διάφορους τρόπους (αύξηση φορολογίας, απεύθυνση-συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις, πώληση-εκμετάλλευση περιουσίας, κ.α.). Αυτή η λειτουργία θα γίνεται με ανταποδοτικά-ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Άρα, είτε την μείωση της ποιότητάς τους ή την περικοπή τους όταν δεν υπάρχουν πόροι, είτε το χαράτσωμα των κατοίκων προκειμένου να έχουν τις αντίστοιχες παροχές, είτε διαφορετικές ταχύτητες στην ποιότητα των υπηρεσιών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των κατοίκων του κάθε δήμου.

4. Στο όνομα της ανάληψης δημοσιονομικών ευθυνών από τους δήμους δηλώνεται ότι αυτοί πρέπει να έχουν «οικονομική αυτοτέλεια» και παρά την μεταφορά αρμοδιοτήτων δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιδιώκεται, όπως αναφέρεται και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, η νέα διάρθρωση «να εξυπηρετήσει τη δημοσιονομική ανάταξη», δηλαδή, το έλλειμα του προϋπολογισμού να μεταφερθεί στους ΟΤΑ. Για αυτό δηλώνεται καθαρά ότι οι ΟΤΑ θα πρέπει να έχουν ίδιους επαρκείς οικονομικούς πόρους, σύνδεση με τον ΦΠΑ, άρα πιθανή αύξησή του, τον ΦΑΠ. Σαφές ότι θα έχουμε και νέα φορομπηξία μέσω των δήμων.

5. Παρότι επικαλείται τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών παραμένει μακριά από την ανάδειξη της θέλησης τους, του σεβασμού στις θέσεις τους και το να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των συλλογικοτήτων τους. Αντί αυτού πλασάρεται η εικονική δημοκρατία των συμβουλίων διαβούλευσης με οργανώσεις εργοδοτών, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κ.α.

6. Διατηρεί ως εκλογικό σύστημα την ενισχυμένη αναλογική, αποκλείοντας μικρές δυνάμεις από την αντιπροσώπευση. Και λόγω της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος η σύνθεση των οργάνων «προσαρμόζεται» με την αντίστοιχη της κεντρικής πολιτικής εκπροσώπησης, ενδυναμώνοντας τεχνητά την επιρροή των αστικών κομμάτων. Διατηρείται σε βάρος του δημοτικού συμβουλίου ο καθοριστικός χαρακτήρας της μη αντιπροσωπευτικής δημαρχιακής επιτροπής. Η λειτουργία του Δήμου είναι και παραμένει αντιδημοκρατική και δημαρχοκεντρική. Ο τρόπος που λειτουργεί και αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται μακριά από τον πολίτη.

Για όλους τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, θεωρούμε ότι άλλες δευτερεύουσες πλευρές, όπως η υποχρεωτική ανάρτηση των πράξεων και αποφάσεων, που «εκσυγχρονίζουν» τη λειτουργία των δήμων απέναντι στην ακραία αδιαφάνεια και τα στεγανά, με τα οποία λειτουργούν σήμερα οι δήμοι μαζί και ο δήμος Βύρωνα, δεν αλλάζουν τη συνολική αντιδραστική ουσία του σχεδίου «Καλλικράτης».

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα οι όποιες αλλαγές στους θεσμούς του κράτους μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα θα μπορούσαν να επιβληθούν, με την πάλη των εργαζόμενων, για περιορισμό της κρατικής αυθαιρεσίας.
Εμείς θα αγωνιστούμε για τα παρακάτω, με την επίγνωση ότι αυτά τα μέτρα με μεμονωμένη εφαρμογή τους μπορούν μόνο να αμβλύνουν τις συνέπειες της αστικής πολιτικής και όχι να την αλλάξουν:

-Όχι στη λειτουργία του δήμου με επιχειρηματικά-ιδιωτικονομικά και ανταποδοτικά κριτήρια. Κοινωνική πολιτική για ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού. Έργα υποδομών που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και είναι συμβατά με την φύση και όχι για ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Είμαστε αντίθετοι στην «μεταφορά αρμοδιοτήτων» που αφορούν δικαιώματα, όπως η εκπαίδευση, η υγεία κλπ στους Δήμους, γιατί γίνεται δρόμος για την ανάπτυξη της ταξικής διαφοροποίησης ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς Δήμους.
- Λειτουργία του δήμου με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.
- Όχι σε Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που παραδίδουν τις κοινωφελείς λειτουργίες των Δήμων στους ιδιώτες. Όχι στις παραχωρήσεις δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Όχι σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις που προωθούν την ευέλικτη απασχόληση και την κερδοφορία-ανταποδοτικότητα, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και είναι σε βάρος των κοινωνικών αναγκών.
- Όχι σε κατασταλτικό ρόλο των Δήμων με τη δημοτική αστυνομία και άλλες μορφές, όπως ο θεσμός εθελοντικής φύλαξης.
- Όχι σε λειτουργία δημοτικών επιχειρήσεων και ένταξη όλων των Νομικών Προσώπων στους δήμους. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Γενναία επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση επιστροφή στους ΟΤΑ των κονδυλίων που έχουν παρακρατήσει οι κυβερνήσεις. Αυξημένη φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Καμία σύνδεση με των εσόδων της Τ.Α. με ΦΠΑ και ΦΑΠ. Κατάργηση του τέλους ακίνητης περιουσίας για τους δημότες με πρώτη κατοικία μέχρι 120m2. Μείωση -κατάργηση των δημοτικών φόρων-τελών για τους εργαζόμενους χαμηλών εισοδημάτων.
- Ανάδειξη του Δημοτικού Συμβουλίου με απλή αναλογική από την πρώτη Κυριακή. Είμαστε αντίθετοι στο να δίνονται τα 3/5 των αιρετών σε όποιον συγκεντρώνει το 50%+1 και στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ενισχύει την αντιδημοκρατική θωράκιση και οδηγεί τους δήμους στην καταστροφική λογική της δικομματικής εναλλαγής. Έμμεση εκλογή του δημάρχου, ώστε να είναι ανακλητός και απλό εκτελεστικό όργανο, με περιστολή των υπερεξουσιών του. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και μεμονωμένων υποψήφιων ή κινήσεων που δεν έχουν πλήρες ψηφοδέλτιο. Δικαίωμα ψήφου σε όλους τους κατοίκους και τους μετανάστες.
- Θεσμοθέτηση λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων σε κάθε συνοικία-γειτονιά με τακτική λειτουργία και καθοριστική γνώμη για τα ζητήματα που τους αφορούν. Λειτουργία εκλεγμένων συνοικιακών συμβουλίων σε κάθε συνοικία-γειτονιά με ουσιαστικές αρμοδιότητες, με συμμετοχή στα δημοτικά συμβούλια και δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που αφορούν τη συνοικία. Συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Τακτικά δημοψηφίσματα για όλα τα μεγάλα ζητήματα. Ισότιμη έκφραση όλων των απόψεων και σεβασμό στα διαφορετικά θρησκευτικά και πολιτιστικά πιστεύω του καθένα. Λαϊκός και εργατικός έλεγχος στη λειτουργία του Δήμου.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2010


6/2/10
- ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δημοτικό Συμβούλιο για το Πρόγραμμα Καλλικράτης θα γίνει την Τρίτη 9/2/2010 στις 20.30
Η πρόσκληση μέχρι το Σάββατο 6/2/2010 δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου

18/1/10
- ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 22/1/2010

Την Παρασκευή είναι η επόμενη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα με 40 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ


ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Με πρόσκληση που στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής ειδοποιήθηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για συνεδρίαση την επόμενη μέρα, δηλαδή το μεσημέρι του Σαββάτου 9/1/2010 με θέμα τον "Προγραμματισμό προσλήψεων για το 2010".
Νωρίτερα δεν υπήρχε εισήγηση και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους επρόκειτο να προταθούν προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Κατόπιν όλων αυτών των παρατυπιών η θέση της Αριστερής Παρέμβασης για την οποία ενημέρωση και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είναι ότι έπρεπε να απέχουν από αυτή τη συνεδρίαση για να μην νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Με τη θέση αυτή συμφώνησαν και άλλοι επικεφαλής.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα απείχε.

Η σχετική που έχουμε αναρτήσει παρακάτω σημειώνουμε ότι δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου τουλάχιστον μέχρι τις 18/1/2010
15/12/09

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

30/11/09
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων:
- Εξασφάλιση της μεγιστοποίησης των κερδών με συμπίεση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των ελαστικά εργαζόμενων και με την άσκηση πίεσης στους μισθούς και τα δικαιώματα των μονίμων.
- Διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ενιαίων εργασιακών σχέσεων και τελικά αδυνάτισμα των δυνατότητων της συλλογικής διεκδίκησης των εργαζόμενων.
- Ομηρία των εργαζόμενων στην εργοδοτική και πολιτική εξουσία και τελικά διαμόρφωση ενός εργαζόμενου φτηνού, ευέλικτου, υποταγμένου χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις, ώστε να πετύχουν ένταση της εκμετάλλευσης.
-
Οι δήμοι απετέλεσαν πεδίο εφαρμογής των κάθε λογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων οι οποίες τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν καλύπτοντας μεγάλο κομμάτι θέσεων εργασίας στο δημόσιο.
Οι δημοτικές αρχές οποιασδήποτε απόχρωσης και στο δήμο Βύρωνα εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις μορφές για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπών.
Με πρόσχημα είτε έκτακτες-εποχικές ανάγκες, είτε επείγουσες ελλείψεις, είτε την καθυστέρηση της ανακήρυξης προσλήψεων για μόνιμες θέσεις εργασίας κατάφεραν να καλύπτουν και να υποκαθιστούν τις μόνιμες σταθερές σχέσεις εργασίας με ελαστικές.
Τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής βεβαίως είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, stage, εξτρατζήδες κ.α.). Αμείβονται λιγότερο, δεν έχουν οικονομική εξέλιξη, άδειες, δώρα εορτών, δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, μεταπηδούν διαδοχικά από την εργασία στην ανεργία, βρίσκονται σε μια διαρκή ανασφάλεια.
Θεωρούμε ότι το δημόσιο αλλάζοντας συνολικά το χαρακτήρα του προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας στην κατεύθυνση της παροχής ποιοτικών και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, παιδείας, καθαριότητας, εξυπηρέτησης των κοινωνικών-λαϊκών αναγκών απαιτείται να προβεί σε μαζικούς διορισμούς για να καλύψει αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις.
Δεν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες σε αντιπαράθεση με τις πάγιες και άρα ανάγκη για έκτακτες εργασίες από έκτακτους εργαζόμενους. Η ανάγκη να καλύψει το δημόσιο τις κοινωνικές απαιτήσεις είναι τεράστια, επιτακτική, μόνιμη και διαρκής. Οι δήμοι απαιτείται να καλύψουν όλες τις θέσεις εργασίας με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους για μόνιμη, σταθερή εργασία δεν μπορεί να μπαίνουν στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των κυβερνήσεων, των δημοτικών αρχών, της εργοδοσίας. Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως εξιλαστήριο θύμα για την καλλιέργεια κλίματος διάσπασης των εργαζόμενων και περάσματος των αντιλαϊκών, αντεργατικών πολιτικών για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και νομιμοποίηση-επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Συνεπείς με τις αρχές μας και τη μέχρι τώρα στάση μας στα εργασιακά ζητήματα που ποτέ δεν συναινέσαμε σε περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, σε συρρίκνωση θέσεων μόνιμης εργασίας και σε προσλήψεις με ελαστικές συμβάσεις, θεωρούμε ότι απαιτούνται:
-Μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη όλων των αναγκών του δήμου για τους παιδικούς σταθμούς, την συντήρηση – φύλαξη των σχολείων, την καθαριότητα, την περιποίηση-συντήρηση του πράσινου, των δημόσιων χώρων, των δρόμων, του ηλεκτροφωτισμού, την εξυπηρέτηση των κατοίκων, κ.α..
- Οι προσλήψεις να γίνουν μέσα από δημόσιες – διαφανείς διαδικασίες, γνωστές στους πολίτες.
- Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο και παντού. Να προκηρυχθούν άμεσα οι προσλήψεις για μόνιμες θέσεις για όλα τα κενά που υπάρχουν.
- Στους εργαζόμενους με ελαστικές συμβάσεις εργασίας (είτε δουλεύουν τώρα, είτε έχουν φύγει) να καταβληθούν κανονικά και αναδρομικά όλα τα δεδουλευμένα, δώρα, άδειες με βάση τις συλλογικές συμβάσεις. Να καλυφτούν ασφαλιστικά όλοι και για σύνταξη και για υγεία αναδρομικά.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι είτε της μόνιμης, είτε της ελαστικής εργασίας να αγωνιστούμε με συντονισμό και κοινή δράση για το δικαίωμα όλων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.
30/11/2009


25/4/09
ΤΕΛΙΚΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 10/4/2009

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα μετά από ενδελεχή συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος περί ζωνών Προστασίας του Υμηττού θεωρεί το σχέδιο ως απαράδεκτο και ζητάει την άμεση απόσυρσή του. Εμμένει στις σταθερές και από χρόνια απόψεις του περί μετατροπής του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό Απολύτου Προστασίας, απομάκρυνση όλων των οχλουσών εμπορικών, βιομηχανικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων μέσα σε συγκεκριμμένο χρονοδιάγραμμα, την οριστική παύση κάθε σχεδίου επέκτασης οικιστικής, την αντικατάσταση της Β΄ Ζώνης με την Α΄ και τη δημιουργία δασαρχείου στον Υμηττό.

24/4/09
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 10/4/2009

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com

Πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει σήμερα να πάρει θέση και να απορρίψει τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ &
ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ
Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ευθύνη απέναντι στο παρόν και στο μέλλον των επόμενων γενιών όσον αφορά το περιβάλλον και την πόλη που τους κληροδοτεί.
Διαπιστώνουμε ότι, μεταξύ άλλων, το σχέδιο Π.Δ. περί καθορισμού ζωνών Ρυθμίσεως και Προστασίας της περιοχής Υμηττού:
Προβλέπει την αντιμετώπιση του Υμηττού σαν «αστικό πάρκο», όπως ο Λυκαβηττός και τα Τουρκοβούνια» και όχι σαν «δασικό χώρο».
Αδυνατίζει τη νομική προστασία του, και αφήνει περιθώρια στους δήμους, το κράτος, την εκκλησία και ιδιώτες για διάφορες νέες κατασκευές.
Νομιμοποιεί πολλές από τις αυθαίρετες κατασκευές και δραστηριότητες μέσα στο δάσος.
Αποδέχεται τα στρατόπεδα και τις δραστηριότητες, όπως το «εμπορικό κέντρο αξιωματικών» στου Σακέττα.
Αφήνει ανοιχτό το θέμα διεκδικήσεων Οικοδομικών Συνεταιρισμών σε διάφορα σημεία του Υμηττού.
Αντί να επεκτείνει το αυστηρότερο καθεστώς προστασίας της Α’ Ζώνης και στην Β΄ Ζώνη, δημιουργεί 8 ζώνες για διάφορες χρήσεις και ακόμα προβλέπει σε τμήμα της Α’ Ζώνης τη δημιουργία «Θεματικού Πάρκου».
Στη Β’ Ζώνη προβλέπει «δόμηση αναψυκτηρίων, εγκαταστάσεων αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, νοσοκομείων και θεραπευτηρίων, διδακτηρίων και εκπαιδευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων και εν γένει κτιρίων προς εξυπηρέτηση ευαγών σκοπών… ».
Τέλος προβλέπει «οδικά έργα υπερτοπικής σημασίας …. απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου και προβλέπονται από τον ρυθμιστικό σχεδιασμό...», διατύπωση που προωθεί την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, κόμβων και σηράγγων στο βουνό.
Καταλήγουμε μετά από τη συζήτηση ότι το σχέδιο Π.Δ. πρέπει να απορριφθεί.

Επίσης τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό, επέκταση της Αττικής Οδού προς Νότο, τον κόμβο στον Κουταλά και την σήραγγα στο βουνό δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση και για αυτό δεν παίρνουν διορθώσεις και παρατηρήσεις. Για αυτό δεν συμφωνούμε με τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ και απαιτούμε:

 Κανένας νέος αυτοκινητόδρομος στον Υμηττό, υπόγειος ή υπέργειος.
 Όχι κόμβος στον Κουταλά και σήραγγα στο βουνό
 Καμία διαβούλευση με όσους σχεδιάζουν τη λεηλασία του Υμηττού
 Καμία αυταπάτη για δυνατότητα «εναλλακτικών λύσεων» με νέους αυτοκινητόδρομους
 Δημόσια, δωρεάν, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς και ολοκληρωμένα δίκτυα πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων
 Απόσυρση τώρα του σχεδίου τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος «προστασίας» -λεηλασίας του Υμηττού
 Απόλυτη προστασία του Υμηττού από τα όρια του σημερινού σχεδίου πόλης μέχρι την κορυφή του
 Απομάκρυνση τώρα όλων των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο βουνό και δεν σχετίζονται με το δασικό του χαρακτήρα (ΚΥΤ, κεραίες, χώροι μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στρατόπεδα, λατομεία, βενζινάδικα) και άμεση αποκατάσταση του φυσικού τοπίο.
 Καμία επέκταση της πόλης – καμία περαιτέρω οικοδόμηση και εκμετάλλευση των ελεύθερων χώρων
 Πυροπροστασία και αναδάσωση του βουνού.


10/4/2009
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,
Τον Δημάρχο Βύρωνα και
Το Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

Κύριοι Σύμβουλοι,

Στην πρόσκληση που λάβαμε για το Δημοτικό Συμβούλιο της 10/4/2009, με θέμα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος περί καθορισμών ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του όρους Υμηττού δεν περιλαμβάνεται το θέμα της κατασκευής των νέων αυτοκινητοδρόμων που εξάγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ και ειδικά της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού.
Επειδή :
1. έχει καθοριστεί χρονικό όριο για τη συζήτηση αυτού του θέματος
2. στα δύο προηγούμενα δημοτικά συμβούλια είχαμε ζητήσει να γίνει συζήτηση επ΄αυτού και εσείς είχατε δεσμευτεί ότι θα συζητηθεί μαζί με το σχετικό θέμα του Προεδρικού Διατάγματος,
3. ελπίζουμε ότι εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε στη σημερινή ημερήσια διάταξη.


Πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει σήμερα να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη και να πάρει θέση στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν μπορεί να μην το έχει συζητήσει ακόμα το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η περιοχή μας θίγεται ιδιαίτερα από την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό και είναι το μόνο Συμβούλιο από την περιοχή μας, που δεν έχει ακόμα συζητήσει το θέμα.

8/4/2008
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


6/4/09
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10/4 ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑϊΚΟΥ


- ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΗ 2009 ΩΡΑ 5.00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

14/2/09
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 16/2/2009

22 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 16/2/2009

- Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ4/2/09
ΚΟΙΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Κοινή αίτηση κατέθεσαν οι 13 σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Βύρωνα με θέμα τη διεκδίκηση επέκτασης της υπό μελέτη Γραμμής 4 του Μετρό στο Δήμο Βύρωνα.


ΔΕΙΤΕ στην αρχική σελίδα, κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ με τίτλο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ,τις πρώτες αναφορές στο θέμα της διεκδίκησης εξυπηρέτησης του Βύρωνα με μετρό :
α) στην ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης για το κυκλοφοριακό και τα πάρκιγκ ,
β) σε απαντήσεις της Αριστερής Παρέμβασης για το θέμα της στάθμευσης στην εφημερίδα ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 22 ΘΕΜΑΤΑ

28/1/09
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/1/2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Τη Δευτέρα στις 22 Δεκέμβρη 2008 το βράδυ η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Δύο μπράβοι της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και μέσα στο στόμα της. Από τότε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, έχοντας σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της…
Στο Βύρωνα ήταν μια από τις προσκαλεσμένες ομιλήτριες στη συζήτηση με θέμα «Γυναίκα Μετανάστρια: Ιδιαιτερότητες & Προστασία Δικαιωμάτων» στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα τον Οκτώβρη του 2008. Η Κωνσταντίνα είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη-συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Πάλευε για τα εργατικά δικαιώματα, αποκάλυπτε το σύγχρονο δουλεμπόριο και τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν στους εργαζόμενους οι εργολαβικές εταιρείες καθαρισμού. Εταιρείες, που γιγαντώθηκαν με εκατοντάδες προσωπικό και το νοικιάζουν κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ.

Ο Δήμος Βύρωνα εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και έμπρακτα συμβάλλει οικονομικά με την κατάθεση …………. ευρώ στον προσωπικό κοινό λογαριασμό με τη μητέρα της στην Τράπεζα Πειραιώς στα ονόματα DECHEVA ELENA TODOR και KUNECA KOSTADINA αριθμ : 5012-019021-277.

5012 019021 277 5012 019021 277
ΖΗΤΑΜΕ :
 ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


27/1/2009
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡ. 19/9/2008

22/8/08
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜΕΡ. 28/8/2008
4/7/08
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜ. 10/7/2008
30/6/08
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημάρχο Βύρωνα και το
Δημοτικό Συμβούλιο

Είναι γνωστό ότι ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι του δήμου καταδικάστηκαν για αποξήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Θεωρούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα χρειάζεται να πάρει θέση με ψήφισμα συμπαράστασης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συμπαραστεκόμαστε στο δήμαρχο Νίκαιας Στέλιο Μπενετάτο, τους δημοτικούς συμβούλους και υπάλληλους του δήμου που καταδικάστηκαν από το εφετείο σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για την αποξήλωση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Θεωρούμε ότι το θέμα αυτό είναι σοβαρό κρούσμα αυταρχισμού και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης και το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα χρειάζεται να πάρει θέση με ψήφισμα συμπαράστασης στους καταδικασθέντες.

23/6/2008
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


25/6/08
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημάρχο Βύρωνα και το
Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

Πριν από λίγες μέρες εξαγγέλθηκαν τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό, επέκταση της Αττικής Οδού προς Νότο, πάνω από τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, μέχρι τη Γλυφάδα, το Ελληνικό και την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ακόμη το ΥΠΕΧΩΔΕ προγραμματίζει νέα διόδια, ανοιχτούς-ανισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το υπάρχον τοπικό δίκτυο των όμορων Δήμων, σύνδεση του Λεκανοπεδίου της Αθήνας με το Κορωπί και τα Μεσόγεια, μέσω σήραγγας στον Υμηττό, που θα ξεκινάει από τη περιοχή του Στρατοπέδου Σακέττα,, καθώς και νέους επιφανειακούς αυτοκινητόδρομους στην Ανατολική πλευρά του Υμηττού.
Με βάση όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, είναι φανερό ότι αυτά τα έργα
- σημαίνουν καταστροφή του δασικού περιβάλλοντος του Υμηττού, είτε οι αυτοκινητόδρομοι είναι υπόγειοι, είτε όχι, και ειδικά στον Κουταλά που προβλέπεται κόμβος,
- φέρνουν επιβάρυνση της κυκλοφορίας στους εσωτερικούς δρόμους του Βύρωνα,
- εξυπηρετούν τη γιγάντωση της πόλης και την ενίσχυση της χρήσης του Ι.Χ..
- δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στην πόλη μας και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει σήμερα να πάρει θέση και να απορρίψει τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Να δηλώσει την απαίτηση του για :
1. Να μην προχωρήσει η επέκταση της Δυτ. Περιφεριακής Υμηττού.
2. Να μην γίνει κόμβος στον Κουταλά.
3. Κανένας δρόμος ή σήραγγα στο βουνό.
4. Ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
5. Αναδάσωση και πλήρη προστασία του Υμηττού.

23/6/2008
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το
Δημάρχο Βύρωνα και το
Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Την προηγούμενη σχολική χρονιά διαπιστώθηκαν :
- ελλείψεις στις υποδομές της σχολικής στέγης στην α΄ βάθμια και β΄ βάθμια εκπαίδευση (έλλειψη αιθουσών, επαρκών βοηθητικών χώρων, κ.α.)
- ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα παιδικών σταθμών.
- προβλήματα συντήρησης των σχολείων.

Επίσης, από τη νέα σχολική χρονιά, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική προσχολική αγωγή, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες αίθουσες στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να μας ενημερώσετε:
- Ποιος είναι ο προγραμματισμός του δήμου για την κάλυψη αυτών των αναγκών;
- Ποιες οι ενέργειες και τα αποτελέσματα, ειδικά για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για νέα νηπιαγωγεία;
- Τι προτίθεστε να κάνετε για την λύση των προβλημάτων σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα αποκλεισμού παιδιών.

Επισημαίνουμε ότι είναι άμεση ανάγκη να προωθηθούν ουσιαστικές λύσεις, ώστε να μην ξεκινήσει η νέα χρονιά με τα ίδια προβλήματα.

23/6/2008
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς τον
Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και το
Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΕΚΕΜΣ

Κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι εντός του χώρου του στρατοπέδου, που αποτελεί Κέντρο Εφοδιασμού των Μονάδων Στρατού (σούπερ μάρκετ) και βρίσκεται στην Β΄ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, ανεγέρθηκε νέο κτίσμα και μάλιστα κόπηκαν δέντρα για την κατασκευή του. Από το ΣΠΑΥ και το Δήμαρχο Βύρωνα διακηρύσσεται ότι προστατεύεται η περιοχή από την οικοδόμηση.

Ερωτούμε
1. Αν αυτό έγινε με γνώση του δήμου;
2. Αν υπάρχει άδεια της πολεοδομίας και ποια είναι;
3. Αν δεν ήταν σε γνώση του δήμου, γιατί συμβαίνει αυτό και πως λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί;
4. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε τώρα που το γνωρίζετε;

Αθήνα, 20 Ιούνη 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ- ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το
Δημάρχο Βύρωνα και το
Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Πληροφορηθήκαμε την φιλοξενία ανηλίκων πολιτικών προσφύγων σε χώρο του Δήμου μας. Σε επίσκεψή μας διαπιστώσαμε ελλείψεις στην παροχή διευκολύνσεων για τη διαβίωση τους και μάθαμε ότι φιλοξενούνται με βάση κάποιο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, στη διαχείριση των χρημάτων του οποίου εμπλέκεται και ο Δήμος.

Θέλουμε να πληροφορηθούμε:
1. Στοιχεία για το πρόγραμμα, τους υπεύθυνους, τις ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί από αυτούς, τους τρόπους που προβλέπεται ή προτείνεται να καλυφθούν.
2. Τα ποσά που διατίθενται και την κατανομή των κονδυλίων.
3. Ότι άλλο πρέπει να γνωρίζει το δημ. Συμβούλιο και οι κάτοικοι, προκειμένου να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών παραμονής και του μέλλοντος των φιλοξενουμένων.

23/6/2008
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 ΙΟΥΝΗ 2008
23/6/08
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27 ΜΑΗ 2008 - ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

Η Τρίτη 27 Μάη 2008 ήταν μέρα απεργίας των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα. Η Αριστερή Παρέμβαση έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης. Αντιπροσωπεία της παραβρέθηκε και μοίρασε την ανακοίνωση το πρωί στη συγκέντρωσή τους έξω από το δημαρχείο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η δημ. Αρχή συγκαλούσε συνεδρίαση του δημ. Συμβούλιου. Για να λειτουργήσει εργάζονται και υπάλληλοι του δήμου, άρα λειτουργούν απεργοσπαστικά όταν εμφανίζονται, πράγμα που έγινε.
Ζητήσαμε να υπάρξει αναβολή του δημ. συμβούλιου, ως ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία και για να μην καλυφτεί και να μη χρησιμοποιηθεί η απεργοσπασία από το δημ. συμβούλιο.
Η δημ. αρχή αρνήθηκε, μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης προσωπικού ασφαλείας και για δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζόμενων στην εργασία.
Ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης δεν δέχτηκε τις αιτιάσεις της δημ. Αρχής και αποχώρησε σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζομένων.

28/5/2008


23/5/08
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 15, e-mail: arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: aristeri paremvasivyrona@yahoo.gr

Προς τον
Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και το
Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριοι,

Επανερχόμαστε στο θέμα που θέσαμε στο δημ. Συμβούλιο του Δεκέμβρη 2007 για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, καθώς και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Βύρωνα. Τραπεζοκαθίσματα από καφετέριες, εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης των πλατειών και των πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία ακόμα και για τη διάβασή τους, πόσο μάλλον για το παιχνίδι των παιδιών ή την λειτουργία των δημόσιων χώρων ως χώρων ελεύθερης συνάντησης και ξεκούρασης των μεγαλύτερων.

Ρωτάμε λοιπόν τη δημοτική αρχή αν προτίθεται να υλοποιήσει την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας για την ανεμπόδιστη, ελεύθερη και ομαλή διέλευση των πεζών από τα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους και ποια μέτρα θα πάρει για τον περιορισμό της κατάληψης αυτών των χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα και τα μόνιμα προστεγασμάτα που έχουν τοποθετηθεί από αυτά τα καταστήματα, ακόμα και έξω από οικοδομική γραμμή. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος είχε δηλώσει ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα είχε εισηγηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αθήνα, 22 Μάη 2007
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΜ. 27/5/2008

15/4/08
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 18/4/2008

26/3/08
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριοι σύμβουλοι,

Επί της συμβολής των οδών Παλ. Πατρών Γερμανού και Καραολή Δημητρίου υπάρχει μεγάλος χώρος, που σήμερα χρησιμοποιείται για υπαίθριες εμπορικές χρήσεις.
Προτείνουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτός ο χώρος να απαλλοτριωθεί και να περιέλθει στο δήμο για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως παιδικός σταθμός, κ.α. που υπάρχει τεράστια έλλειψη στο Βύρωνα.
Προτείνουμε σήμερα να παρθεί η απόφαση, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την δέσμευσή του, αφού καθώς γνωρίζουμε από προηγούμενες περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι για την εκμετάλλευση τέτοιων χώρων πληροφορούνται τις προθέσεις του Δήμου και προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες οικοδόμησής τους για να προλάβουν να μην περιέλθουν οι αντίστοιχοι χώροι στο Δήμο.
26/3/2008

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ29/2/08
ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Προς το
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από την ενός χρόνου συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε διαπιστώσει τα παρακάτω:
1. Στην πλειοψηφία των θεμάτων οι εισηγήσεις δεν υπάρχουν έγκαιρα για μελέτη και προετοιμασία των δημοτικών συμβούλων.
2. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν εισηγήσεις, η μέθοδος που παρέχονται εμποδίζει την δυνατότητα προσεκτικής ανάγνωσης. Υπάρχει μια ή δυο μέρες πριν μόνο ένα αντίγραφο και οι σύμβουλοι υποχρεώνονται να περιμένουν στη σειρά για να μελετήσουν σε χρόνο και τόπο που δεν ευνοεί την ουσιαστική μελέτη.
3. Δεν παρέχονται αντίγραφα των εισηγήσεων στους δημ. συμβούλους, ώστε να υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το περιεχόμενο των υπό συζήτηση θεμάτων, όπως γίνεται ακόμα και σε συνελεύσεις σωματείων.
4. Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα π.χ. προϋπολογισμοί, ισολογισμοί, πρόγραμμα έργων, δημοτικά τέλη, που τα κείμενα είναι πολυσέλιδα και παρότι δεν δόθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής μελέτης τους, η εισήγηση παρουσιάζεται διεκπεραιωτικά, εμποδίζοντας την πλήρη, πολύπλευρη ενημέρωση και υποβαθμίζοντας τη συζήτηση.
5. Στον προϋπολογισμό δεν υπήρχε αιτιολογική έκθεση, όπως προβλέπεται.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν είναι ανικανότητα ή αδυναμία της δημ. Αρχής και του προέδρου του δημ. Συμβουλίου. Εκφράζουν την πολιτική αντίληψη και πρακτική της δημοτικής εξουσίας που υποτιμά τη λειτουργία του Δημ. Συμβουλίου, το ρόλο των συμβούλων και λειτουργεί συγκεντρωτικά μεθοδεύοντας την έλλειψη ουσιαστικού ελέγχου της αντιπολίτευσης. Αποτελούν μεθοδεύσεις για παρεμπόδιση ουσιαστικής ενημέρωσης των συμβούλων της αντιπολίτευσης, για έλλειψη διαφάνειας στα πεπραγμένα και τις προθέσεις της δημ. Αρχής, και για αποφυγή ουσιαστικής συζήτησης στη συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου. Τα θέματα ετοιμάζονται από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο καλείται απλώς να διεκπεραιώσει την έγκρισή τους με τις ψηφοφορίες.
Η λειτουργία του σημερινού πολιτικού συστήματος και των δήμων με την αντιπροσώπευση και ανάθεση στερεί από τους πολίτες την ουσιαστική συμμετοχή και τον έλεγχο στα κοινά και εκφυλίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Παρά αυτό το γενικό πλαίσιο, ειδικά στο Δήμο Βύρωνα η υποβάθμιση των δημοκρατικών διαδικασιών είναι πιο έντονη από οπουδήποτε αλλού.

Αρνούμαστε μια τέτοια λειτουργία του Δημ. Συμβούλιου, που υποτιμά την ουσιαστική δημοκρατική συζήτηση και δεν θέλουμε, με τη συμμετοχή μας σε διακοσμητικό ρόλο, να νομιμοποιήσουμε τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.
Ζητάμε τουλάχιστον σε πρώτη φάση :
 Οι εισηγήσεις για τα θέματα του δημ. Συμβούλιου να δίνονται μαζί με την πρόσκληση τουλάχιστον στον επικεφαλής της κάθε παράταξης.
 Να υπάρχουν ταυτόχρονα σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου για να μπορεί ο κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να ενημερώνεται.
 Ο πίνακας δημοσίευσης των αποφάσεων του δήμου να δίνεται στις παρατάξεις ως αυτονόητο δικαίωμα. Να υπάρχει ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του δήμου.
 Να δοθεί σε κάθε παράταξη χώρος στο Δημαρχείο και μέσα για την ενημέρωση και επαφή με τους δημότες.
Σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρούμε από τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου.
Απαιτούμε από την επόμενη συνεδρίαση να τηρηθούν τα όσα αυτονόητα προτείνουμε.
Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για το πώς θα προστατεύσουμε το ρόλο μας και θα υπερασπίσουμε τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας.
Χωρίς αυταπάτη για το ρόλο του δημ. Συμβουλίου, εμείς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τη θέση μας για να προβάλλουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των κατοίκων και θεωρούμε ότι καθοριστικά για την επίλυση των προβλημάτων είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση και η δράση των δημοτών για τα δικαιώματά μας και τα θέματα που μας απασχολούν. Σε αυτό θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις δυνάμεις μας.
Αθήνα, 29 Φλεβάρη 2008
Για την Αριστερή Παρέμβαση
Πολιτών Βύρωνα
ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

17/12/07
ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ-ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς τον
Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ- ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριε Δήμαρχε

Σας είναι γνωστές οι έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων της Πλ. Αγίου Λαζάρου καθώς και κατοίκων άλλων περιοχών και οι παρεμβάσεις της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αγ. Λαζάρου καθώς και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του Βύρωνα. Καφετέριες, εστιατόρια και άλλα καταστήματα εστίασης έχουν καταλάβει δημόσιους χώρους με τραπεζοκαθίσματα και έχουν επεκτείνει τα καταστήματά τους με άδεια ή χωρίς άδεια του δήμου με μόνιμες και σταθερές κατασκευές. Αποτέλεσμα ο δημόσιος χώρος περιορίζεται τόσο που δημιουργεί δυσκολία ακόμα και για τη διάβασή του, πόσο μάλλον για το παιχνίδι των παιδιών ή την λειτουργία του ως χώρου ελεύθερης συνάντησης και ξεκούρασης των μεγαλύτερων.

Σας είναι, επίσης, γνωστό ότι με την απόφαση Νο: 3447/2007 το Ε’ τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας γνωμοδότησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του πολεοδομικού σχεδιασμού στον οποίο υπάγονται και οι κοινόχρηστοι χώροι, τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό και την πολεοδομική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά η κατασκευή προστεγάσματος με κάθετα στηρίγματα στους πεζόδρομους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους. Η απόφαση αναφέρει ότι απαγορεύεται η κατασκευή προστεγάσματος, καθώς μάλιστα «παρατηρείται το φαινόμενο της μετατροπής των προστεγασμάτων σε κλειστό χώρο, είτε με τζάμι, είτε με άλλο υλικό, επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό τον χώρο των καταστημάτων. Η απόφαση επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην ανεμπόδιστη , ελεύθερη και ομαλή διέλευση των πεζών από τα πεζοδρόμια, τους πεζόδρομους και τους κοινόχρηστους χώρους και κρίνει ότι μπορούν να τοποθετούνται πάνω από τους κοινόχρηστους χώρους μόνο τέντες που θα στηρίζονται σε οριζόντια στηρίγματα επί των τοίχων των κτιρίων δεν θα υπερβαίνουν το μήκος που έχουν οι βεράντες και δεν θα βγαίνουν έξω από την οικοδομική γραμμή.

Παρατηρούμε ότι στον προϋπολογισμό εσόδων έτους 2008 δεν υπάρχει εμφανής μείωση των εσόδων από την χρήση αυτών των χώρων.
Ερωτάστε, λοιπόν, αν προτίθεστε να υλοποιήσετε την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας και ποια μέτρα θα πάρετε για την αποξήλωση των εν λόγω κατασκευών των καταστημάτων.

Προτείνουμε άμεση εφαρμογή της απόφασης με την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων.

Αθήνα, Δεκέμβρης 2007 ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς τον
Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ
ΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Κύριε Δήμαρχε

Με τις πρόσφατες και τις παλιότερες πυρκαγιές κάηκαν μεγάλες εκτάσεις με δασικό πλούτο στον Υμηττό.

Οι περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Κατά καιρούς, όπως και πρόσφατα στις 5 Δεκεμβρίου μέσω του ΣΠΑΥ, με τη συμμετοχή του Δήμου, έχουν διοργανωθεί φυτεύσεις σε αυτές με εθελοντική συμμετοχή φορέων και πολιτών. Συμμετείχαμε σε αυτές τις αναδασώσεις και επικροτούμε κάθε παρόμοια προσπάθεια που κυρίως έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του δάσους. Εδώ, όμως προκύπτουν μερικά ερωτήματα :
-Οι προηγούμενες αναδασωτικές προσπάθειες που έγιναν στον Υμηττό είχαν αποτελέσματα;
-Οι τελευταίες φυτευτικές ενέργειες έγιναν με σωστό τρόπο (μελέτη, περίοδος, κατάλληλα είδη);

Είμαστε γνώστες επισημάνσεων μελών επιστημονικών φορέων ότι γενικά αρκετές φυτευτικές προσπάθειες γίνονται χωρίς μελέτη, με φυτά που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον σε λάθος εποχή και χωρίς υποστήριξη στη συνέχεια, υπακούοντας σε άλλου είδους σκοπιμότητες.

Ερωτούμε, λοιπόν, για τις παρεμβάσεις (αναδασώσεις,κ.α) που γίνονται στην περιοχή, εσάς ως πρόεδρο του ΣΠΑΥ, κατεξοχήν υπεύθυνου για την προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού:
1. Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από το Δήμο, το ΣΠΑΥ ή την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής για τις πρόσφατες παρεμβάσεις (κορμοπλέγματα, κ.α.) ή για αυτές που είναι ανάγκη να γίνουν (αναδασώσεις και συντήρησή τους, καθαρισμοί, έργα πυροπροστασίας).
2. Από ποιόν φορέα, μέσα από ποιες διαδικασίες ανάθεσης, με ποιο κόστος και σε ποιους ανατέθηκαν οι εργασίες που έγιναν πρόσφατα στον Υμηττό;
3. Υπάρχει γενικότερος προγραμματισμός για εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των δασικών εκτάσεων που κάηκαν και των υπόλοιπων της περιοχής μας;

Αθήνα, Δεκέμβρης 2007 ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


- ΓΙΑ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς τον
Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κύριε Δήμαρχε

Δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η κατάσταση των χώρων υγιεινής. Όμως οι τουαλέτες των μαθητών στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Βύρωνα παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα. Για τους περίπου 500 μαθητές υπάρχουν κοινές τουαλέτες γυμνασίου και λυκείου, ευτυχώς χωριστές αγοριών, κοριτσιών. Των αγοριών είναι με 5 ανοιχτούς επιτοίχιους ουρητήρες και 5-6 κλειστές με τούρκικου τύπου λεκάνες, που όμως δεν έχουν πόρτες. Δεν λειτουργούν καζανάκια. Των κοριτσιών που έχουν πόρτες δεν έχουν σύρτες και επίσης δεν λειτουργούν καζανάκια. Και στις δυο δεν υπάρχουν παρά μόνο από 1-2 νιπτήρες.
Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το δήμο, που είναι αρμόδιος για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων, για την ριζική ανακατασκευή των τουαλετών, παρά του ότι είστε γνώστης αυτής της κατάστασης, έχετε υποσχεθεί επιδιορθώσεις και ξέρετε ότι απετέλεσε αίτημα των καταλήψεων των μαθητών, στο οποίο μέσω των υπηρεσιών του δήμου υποσχεθήκατε λύση.

Προτείνουμε την περίοδο των αργιών των εορτών των Χριστουγέννων να προχωρήσετε άμεσα στην ανακαίνιση-ανακασκευή του χώρου με τοποθέτηση νιπτήρων και πορτών, αντικατάσταση των φθαρμένων και πεπαλαιωμένων ειδών υγιεινής. Επίσης, να μεριμνήσετε στο άμεσο μέλλον για την κατασκευή ξεχωριστών τουαλετών για τους μαθητές του γυμνασίου.

Αθήνα, Δεκέμβρης 2007 ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ


23/11/07
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο
Βύρωνα

Κύριοι,

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ

Σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ημερ. 27-11-2007, που αφορούν τα δημοτικά τέλη και φόρους, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

α. Δεν επιτρέπεται να γίνει καμιά αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων κατοικιών και καταστημάτων για το έτος 2007. Οι κάτοικοι της περιοχής μας, που η οικονομική τους κατάσταση είναι μεσαία έως χαμηλή, πλήττονται ιδιαίτερα από τα πληθωριστικά φαινόμενα, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις με την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας για τους εργαζόμενους και των παροχών στο κεφάλαιο, ενώ με την εξαγγελλόμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα υποστούν και την αύξηση του τέλους ακίνητης περιουσίας, που επιβάλλεται μέσω των λογ/σμών της ΔΕΗ για να καταλήξει στο Δήμο.
β. Έτσι, πολλοί κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής μας προσφεύγουν για να απαλλαγούν από το επιβληθέν πέρυσι υψηλότατο έκτακτο δυνητικό τέλος, που έφερε συνολικές αυξήσεις των δημοτικών τελών και φόρων προς το δήμο από 63,9% μέχρι 71,2% περίπου. Ο αριθμός των επισκέψεων διαμαρτυρίας και των αιτημάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για απαλλαγή είναι ενδεικτικός του δυσβάστακτου της συγκεκριμένης χρέωσης και της κοινωνικής διαμαρτυρίας που προκαλεί.
Επιπλέον οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ικανοποίηση των αιτημάτων απαλλαγής μόνο ορισμένων κατηγοριών δημιουργεί δύο ταχυτήτων δημότες. Αυτούς που πληρώνουν και αυτούς που απαλλάσσονται. Αποτέλεσμα να δημιουργείται και η αίσθηση της αδικίας από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
γ. Καμία οικονομική ανάγκη του δήμου δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιβολή φορομπηξίας στους κατοίκους. Είναι φανερό από το θέμα 11 περί λήψης δανείου για αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δ. Βύρωνα ότι το οικονομικό πρόβλημα του δήμου παραμένει και δεν λύνεται με τέτοια εισπρακτικά μέτρα, αφού η συνολική πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, το κράτος και τους δήμους είναι τέτοια που βασίζεται στην αφαίμαξη των μισθωτών, την περικοπή των κάθε είδους κοινωνικών υπηρεσιών (θύμα εδώ και οι υπηρεσίες των δήμων) και την ευνοϊκή μεταχείριση μόνο του τραστ των οικονομικά ισχυρών.
δ. Εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα πολλαπλές μορφές διαμαρτυρίας για την επιβολή του νέου δημοτικού φόρου, συλλογικά (συγκεντρώσεις, παραστάσεις, πορείες, συλλογή υπογραφών, κ.α.) και ατομικά (προσφυγές, επισκέψεις, επιστολές διαμαρτυρίας, κ.α.) .

Κατόπιν όλων αυτών προτείνουμε να υπάρξει μια ενιαία απόφαση για:

 Κατάργηση του δυνητικού τέλους που επιβλήθηκε το έτος 2007 για όλους (κατοίκους και καταστήματα) και καμιά περαιτέρω αύξηση στα υπόλοιπα τέλη και φόρους προς το δήμο για το έτος 2008, με προοπτική την μείωσή τους.
23.11.2007 ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

8/10/07

- ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΕΥΑΓΓ. ΣΧΟΛΗΣ

Προς την
Τεχνική Υπηρεσία και
την υπηρεσία του Δημοτικού Συβουλίου
Δήμου Βύρωνα

Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε όλα τα στοιχεία που αφορούν την κατασκευή χώρου στάθμευσης επί της οδού Ευαγγελικής Σχολής (αποφάσεις δημ. συμβουλίου, τυχόν τροποποιήσεις αυτών, σχέδια ή προσχέδια κατασκευής, συμβάσεις, άδειες, και ότι άλλο σχετικό)
8/10/2007

Για την
Αριστερή Παρέμβαση
Πολιτών Βύρωνα
Σταύρος Τζιορτζιώτης


5/5/07
- ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η παράταξη του κ. Χαρδαλιά, αντί να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, όπως υποχρεούται με βάση το νόμο και οφείλει με βάση την αίτηση όλης της αντιπολίτευσης προχωρά σε νέα αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η αίτηση των 13 συμβούλων της αντιπολίτευσης κατατέθηκε την Πέμπτη 4/5 και ζητά να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 8/5/07 ως τακτικό θέμα η : «Ανάκληση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου 318/06 και 55/07 που αφορούν την αύξηση των δημοτικών τελών».

Η Δημ. Αρχή, γνωρίζοντας τη λαϊκή κατακραυγή για το χαράτσωμα των κατοίκων, προσπαθεί να αποφύγει τη δημόσια συνεδρίαση και καλεί τηλεφωνικά τους δημ. Συμβούλους την Παρασκευή 5/5 για συνεδρίαση 5 ώρες αργότερα, ενώ ο νόμος την υποχρεώνει να το αναγγείλει 3 μέρες νωρίτερα. Θέλει να αποφύγει την παρουσία των κατοίκων που με πάμπολλους τρόπους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο χαράτσι που επέβαλαν οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης.

Οι μεθοδεύσεις του κ. Χαρδαλιά για επαναβεβαίωση της απόφασης για την πρωτοφανή αύξηση των δημ. τελών, που αφορά και πλήττει τους κατοίκους, πίσω από την πλάτη τους, φανερώνουν τον πανικό του από τις αντιδράσεις και την πραγματική περιφρόνηση για τους κατοίκους, παρά την επιμελημένη προσπάθεια της δημ. αρχής να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά και διαδικαστικά κόλπα.

Η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί άκυρη την παράτυπη και παράνομη πρόσκληση για σύγκλιση εν κρυπτώ του δημοτικού συμβουλίου και, όπως και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της τις πραξικοπηματικές ενέργειες του κ. Χαρδαλιά

Επιμένουμε και ζητάμε την σύγκληση του δημ. Συμβουλίου σε δημόσια συνεδρίαση για την ανάκληση της απόφασης αύξησης των δημ. Τελών.

5/5/07
- ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΤΕΛΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Προς τον
Πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

Κύριε,

Κατά παρέκκλιση της νομιμότητας και της δεοντολογίας παραμορφώνετε την αίτηση που σας καταθέσαμε μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους της αντιπολίτευσης για σύγκλιση δημ. Συμβουλίου με τακτικό θέμα : « Ανάκληση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου 318/06 και 55/07 που αφορούν την αύξηση των δημοτικών τελών» για την Τρίτη 8/5/07.

Η αίτησή μας γίνεται με βάση τη δυνατότητα που δίνει το άρθρο 95 του Κ.Δ.Κ. παράγραφος 2. και σαφώς ορίζεται στην παράγραφο 3. ότι με ευθύνη του προέδρου η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις μέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται η συνεδρίαση.
Το θέμα δεν μπορεί να οριστεί ως κατεπείγον ή έκτακτο, για να δικαιολογεί την επίδοση της πρόσκλησης την ίδια μέρα, αφού δεν αναφέρεται ο λόγος που το χαρακτηρίζεται ως τέτοιο όπως ορίζει η παράγραφος 4., ούτε έχει τεθεί προ ημερήσιας διάταξης τακτικού δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει η παράγραφος 6.

Σας εγκαλούμε για τη σωστή λειτουργία του δημ. Συμβουλίου βάσει και των ευθυνών σας (παρ. 2).

Ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην αρχική αίτησή μας για την Τρίτη 8/5/07 ώρα 8.00.

4/5/2007

για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


30/4/07
- ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ)

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Καταδικάζουμε την βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού στις 24/4/2007 από τα κυκλώματα που λυμαίνονται την παραλία της περιοχής. Είναι καθαρό ότι τα μεγάλα συμφέροντα, που έχουν οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων, αντλούν θράσος από την συνεχιζόμενη και εκτεταμένη παράδοση μιας σειράς χώρων στις παραλίες της Αττικής και τους ανοίγει η όρεξη για ακόμα περισσότερη ασυδοσία.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του Δημοτικού Συμβουλίου για την διάσωση της περιοχής του Ελληνικού και είμαστε πρόθυμοι να συμπαραταχθούμε ενεργά στις προσπάθειες σας.

 Απαιτούμε και μεις να αποδοθούν οι χώροι της παραλίας για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και να μην οικοδομηθεί η περιοχή του πρώην αεροδρομίου. Διαφωνούμε με τις κατευθύνσεις και τις πολιτικές που με πρόσχημα ψευδεπίγραφη ανάπτυξη παραδίδουν βορρά στους ιδιώτες τους δημόσιους χώρους, τις παραλίες, τα δάση.

30/4/2007
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


2/4/07
- ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1/3/2007

1/3/07
- ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Σας είναι γνωστό το μπλόκο του Βύρωνα και η εκτέλεση των νέων στην οδό Χρ. Σμύρνης. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν και είναι θαμμένα στο νεκροταφείο του Βύρωνα σε χώρο που δεν είναι εμφανής και ούτε αναλογεί στην τιμή που οφείλουμε να δείχνουμε σε όσους έχασαν τη ζωή τους από τους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Προτείνουμε σε ένδειξη τιμής και μνήμης στην είσοδο του νεκροταφείου σε εμφανές σημείο να τοποθετηθεί προτομή και επιγραφή που αναφέροντας τα ονόματα τους να επισημαίνει ότι « Εδώ βρίσκονται θαμμένοι οι εκτελεσμένοι του μπλόκου του Βύρωνα, που έγινε στις 7 Αυγούστου 1944 από τους γερμανούς κατακτητές και τα τάγματα ασφαλείας».

Επίσης, να μελετηθεί από την τεχνική υπηρεσία τρόπος για να αναδειχτεί η επιγραφή που είναι στο σημείο της εκτέλεσης γιατί η σημερινή της κατάσταση υποβαθμίζει την προβολή του χώρου (π.χ. τοποθέτηση ειδικού φωτισμού, κ.α.)

Επιπρόσθετα, στις πλατείες Μαρτάκη, Κολλημένου, Εθν. Αντίστασης κ.α., που ακόμα δημιουργείται σύγχυση για τις πραγματικές τους ονομασίες, να τοποθετηθούν εμφανείς μεγάλες επιγραφές επί του πεζοδρομίου του κεντρικού δρόμου που να αναφέρουν το όνομα της πλατείας και τα στοιχεία του προσώπου (π.χ. ήρωας Εθνικής Αντίστασης, εκτελέστηκε την ……).

1/3/2007 Για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ24/2/07
- ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Έγινε το τρίτο δημοτικό συμβούλιο και βάλαμε στην αρχή ως έκτακτο θέμα ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος το παρακάτω κείμενο :
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΩΝ 16 & 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αυτές τις μέρες συζητιέται στην Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος με πρόθεση να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
Από πλευράς κυβέρνησης ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα και αναγγέλλονται ρυθμίσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση και την ένταση των φραγμών για την απόκτηση πτυχίου από τα δημόσια ΑΕΙ. Είναι σαφές ότι όλα μαζί συγκροτούν ένταση των φραγμών στη μόρφωση για τους οικονομικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα δυνατότητα για αναγνωρισμένα «πτυχία ευκαιρίας» από τους έχοντες οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Είμαστε αντίθετοι στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εμπλοκή στην παιδεία του ιδιωτικού κεφαλαίου που σκοπό έχει το κέρδος.
Δηλώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου, που οι δημότες του κατά πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι άνθρωποι που δεν ανήκουν στους ισχυρούς του χρήματος, ότι είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16 και θέλουμε δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση με αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια αναμένεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 με πρόθεση να δοθούν δάση, αναδασωτέες εκτάσεις και ελεύθεροι χώροι για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ως δημοτικό συμβούλιο μιας περιοχής που έχει αυξημένη ευθύνη για την προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού και έχοντας εμπειρία από τις καταστροφικές συνέπειες προηγούμενων παρεμβάσεων στο περιβάλλον του δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση που άρθρου 24 και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού ενάντια σε κάθε μορφής παρεμβάσεις.»

Συζητήθηκε στο τέλος και πήρε 3 ψήφους, τη δική μας, 1 του κ. Σταθόπουλου και 1 από την παράταξη του κ. Κόνσουλα. Η παράταξη του κ. Πάλμου έβαλε δικό της.
Στη συνέχεια ξεχωρίσαμε το κομμάτι για το άρθρο 24 και το ξαναβάλαμε σε ψηφοφορία και αυτό εγκρίθηκε παίρνοντας και κάποιους ψήφους από την παράταξη της δημ. αρχής.


11/1/07
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Για την αναθεώρηση του άρθρου 24 με πρόθεση να δοθούν δάση, αναδασωτέες εκτάσεις και ελεύθεροι χώροι για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα :
Ως δημοτικό συμβούλιο μιας περιοχής, που έχει αυξημένη ευθύνη για την προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού και έχοντας εμπειρία από τις καταστροφικές συνέπειες προηγούμενων παρεμβάσεων στο περιβάλλον του, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση που άρθρου 24 και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού ενάντια σε κάθε μορφής παρεμβάσεις.

11/1/2007

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της 11ης Ιανουρίου 2007 του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα.


- ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΩΝ 16 & 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ- ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 24)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΩΝ 16 & 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αυτές τις μέρες συζητιέται στην Βουλή η αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος με πρόθεση να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
Από πλευράς κυβέρνησης ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα και αναγγέλλονται ρυθμίσεις για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση και την ένταση των φραγμών για την απόκτηση πτυχίου από τα δημόσια ΑΕΙ. Είναι σαφές ότι όλα μαζί συγκροτούν ένταση των φραγμών στη μόρφωση για τους οικονομικά ασθενέστερους και ταυτόχρονα δυνατότητα για αναγνωρισμένα «πτυχία ευκαιρίας» από τους έχοντες οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα ακριβά ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Είμαστε αντίθετοι στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εμπλοκή στην παιδεία του ιδιωτικού κεφαλαίου που σκοπό έχει το κέρδος.
Δηλώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου, που οι δημότες του κατά πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι άνθρωποι που δεν ανήκουν στους ισχυρούς του χρήματος, ότι είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16 και θέλουμε δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση με αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια αναμένεται η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24 με πρόθεση να δοθούν δάση, αναδασωτέες εκτάσεις και ελεύθεροι χώροι για εκμετάλλευση σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ως δημοτικό συμβούλιο μιας περιοχής που έχει αυξημένη ευθύνη για την προστασία του φυσικού πλούτου του Υμηττού και έχοντας εμπειρία από τις καταστροφικές συνέπειες προηγούμενων παρεμβάσεων στο περιβάλλον του δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση που άρθρου 24 και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την διαφύλαξη του δημόσιου δασικού χαρακτήρα του Υμηττού ενάντια σε κάθε μορφής παρεμβάσεις.

11/1/2007
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Έγινε το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο με 52 τακτικά θέματα και κάποια έκτακτα, στις 11/1/2007. Πολλά από αυτά είχαν σημασία. Π.χ. τροποποίηση συστατικών πράξεων των Ν.Π. του Δήμου, ορισμός μελών Δ.Σ. των Ν.Π. και μελών των επιτροπών του Δήμου. Γι αυτό το θέμα μετά από συζήτηση στην Αριστερή Παρέμβαση είχαμε στείλει απαντητική επιστολή στο δήμαρχο που μας καλούσε γραπτά να του κοινοποιήσουμε ονόματα για συμμετοχή σε ορισμένα μόνο Ν.Π. και επιτροπές.
Στην επιστολή αναφέραμε :
«Σχετικά με την παραπάνω επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι θεωρούμε ότι οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να αντιπροσωπεύονται σε όποιες επιτροπές ή νομικά πρόσωπα κρίνουν.
Με βάση την δική μας εκτίμηση για τα πράγματα, επιθυμούμε να έχουμε τους αναφερόμενους εκπρόσωπους της Αριστερής Παρέμβασης στα παρακάτω:
1. Επιτροπή Εκπαιδευτικών Θεμάτων : Μιλτσακάκης Μιχάλης
2. Νομ. Πρόσωπο Παιδικοί Σταθμοί : Κλιάφα ΄Αρτεμις
3. Νομ. Πρόσωπο Κέντρο Προστασίας Δασών κ. Φυσικού Περ/ντος : Γουδέλης Τάσος και αναπληρωματικός Χατζηστέλιος Δημήτρης
4. Νομ. Πρόσωπο Πνευματικό Κέντρο : Μπικάκη Μαρία και αναπληρωματικός Τριανταφυλλίδης Στέφανος
5. Νομ. Πρόσωπο Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βύρωνα : Κωνσταντουλάκης Αντώνης
6. Επιτροπή Υγείας : Κατσιούλας Κωνσταντίνος.
Επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε για τη συμμετοχή εκπροσώπων στις υπόλοιπες επιτροπές ή Ν.Π. κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης του δημ. Συμβουλίου λόγω ανεπαρκούς ενημέρωσης από την έλλειψη εισηγήσεων στο φάκελο του δημ. Συμβουλίου, για μια σειρά θέματα, όπως ποιο το περιεχόμενο και ο ρόλος της υπό σύσταση επιτροπής επί θεμάτων περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής ή ποιες τροποποιήσεις θα υπάρξουν στις συστατικές πράξεις των Ν.Π. (υπ΄αριθμ.2 θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου).»

Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου η πλειοψηφία δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή της ΑΡ.ΠΑ. Πολιτών Βύρωνα στο Πνευματικό Κέντρο και στον Αθλητικό Οργανισμό, αλλά δήλωσαν ότι δέχονται να υπάρχει παρατηρητής μας στις συνεδριάσεις τους και πήραν τα ονόματα για να ειδοποιούν. Ενώ δεν συζητήθηκε το θέμα για την Επιτροπή δημοτικών εκπαιδευτικών θεμάτων (παιδείας). Από την παράταξη του κ. Σταθόπουλου δέχτηκαν και έβαλαν εκπρόσωπο και στο Πν. Κέντρο και στον Αθλητικό Οργανισμό και στη δημοτική επιχείρηση (εκεί δεν ήθελε να μπει ο κ. Πάλμος). Ενώ στην πρώτη συνεδρίαση (ορισμός αντιδημάρχων και δημαρχιακής επιτροπής) έβαλαν και αναπληρωματικό τον κ. Σταθόπουλο στη δημαρχιακή επιτροπή (ο κ. Πάλμος δεν δέχτηκε να μπει ως αναπληρωματικός γιατί ήθελε τακτικός).

5/1/07
ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ

Προς τον
Δήμαρχο Βύρωνα
κ. Χαρδαλιά

Επιστολή σας ημ. 29-12-2006 αρ. πρωτ. 32172

Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με την παραπάνω επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι θα τοποθετηθούμε περί της συμμετοχής μας στις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μετά την εκλογή προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου.

5-1-2007 για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

- ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


Προς τον
Δήμαρχο Βύρωνα
κ. Χαρδαλιά

Επιστολή σας ημ. 29-12-2006 αρ. πρωτ. 32172

Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με την παραπάνω επιστολή σας, σας ενημερώνουμε ότι θα τοποθετηθούμε περί της συμμετοχής μας στις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μετά την εκλογή προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου.

5-1-2007 για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


21/12/06
- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Σεβόμενοι τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών και στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας επιλογής θρησκευτικής συνείδησης, θεωρούμε ότι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν ανεξαρτησία από την εκκλησία.
Συνεπείς στη θέση μας για πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και για μη ανάμειξη της εκκλησίας στους πολιτικούς θεσμούς κρίνουμε σκόπιμο να μην γίνονται θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες και για διαδικασίες ανάληψης καθηκόντων στους δήμους.
Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εκδήλωση των πολιτικών και ιδεολογικών μας πιστεύω, δεν σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και ασκείται με την ελεύθερη βούλησή μας.
Ως εκ τούτου εμείς, αντί του θρησκευτικού όρκου, δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα αγωνιστούμε με κριτήριο την υπεράσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των δημοτών.


21 /12/2006
- ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 16

Έγινε σήμερα η ορκωμοσία για το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βύρωνα στον κινηματογράφο Λουίζα.
Ο Σταύρος Τζιορτζιώτης, δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης, στην καθιερωμένη παρέμβαση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αναφέρθηκε στις προωθούμενες αντιλαϊκές πολιτικές από κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση και τη δημοτική αρχή. Μίλησε για την εξέλιξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τοπικό κράτος-επιχείρηση με το δημότη πελάτη και τις κερδοσκοπικές επιβουλές για το δάσος του Υμηττού. Καταδίκασε την πρόσφατη επιβολή νέου δημοτικού φόρου.
Παράλληλα, ζήτησε να γίνει σεβαστό το δικαίωμα να υπάρξει πολιτικός όρκος στην τελετή, διαδικασία που ακολούθησαν τελικά και άλλοι 4 δημοτικοί σύμβουλοι. Στην εκδήλωση μοιράστηκε στους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων η παρακάτω τοποθέτηση της Αριστερής Παρέμβασης.
« Σεβόμενοι τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών και στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας επιλογής θρησκευτικής συνείδησης, θεωρούμε ότι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν ανεξαρτησία από την εκκλησία.
Συνεπείς στη θέση μας για πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και για μη ανάμειξη της εκκλησίας στους πολιτικούς θεσμούς κρίνουμε σκόπιμο να μην γίνονται θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες και για διαδικασίες ανάληψης καθηκόντων στους δήμους.
Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εκδήλωση των πολιτικών και ιδεολογικών μας πιστεύω, δεν σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και ασκείται με την ελεύθερη βούλησή μας.
Ως εκ τούτου εμείς, αντί του θρησκευτικού όρκου, δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα αγωνιστούμε με κριτήριο την υπεράσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των δημοτών.»

21 /12/2006


26/9/06
- ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Βύρωνα 26 / 9 / 2006
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25

Προς: Δήμαρχο Βύρωνα
Δημοτικές Παρατάξεις
Σωματείο Εργαζομένων

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα και τη Δημοτική Επιχείρηση για να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Δεν είναι πρώτη φορά που μας απασχολούν τα προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης, όχι μόνο από τη σκοπιά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτή, αλλά και από τη σκοπιά των συμφερόντων του βυρωνιωτικου λαού ο οποίος καλείται και πληρώνει το μάρμαρο.
Καλούμε: Το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιάνα συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες - πριν τις εκλογές – έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου να συζητηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Τις Δημοτικές Παρατάξείς να ζητήσουν άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτό το ζήτημα.

Για την Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Ο επικεφαλής Τζιορτζιώτης Σταύρος

30/6/05

- ΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ, ΟΡΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Σας ευχαριστούμε πολύ για το λόγο.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα από το ΄94 που δημιουργήθηκε ήταν βασική της διακηρυκτική αρχή της το πολεοδομικό ζήτημα, η μείωση του συντελεστή δόμησης, η ύπαρξη ελεύθερων χώρων, η μείωση του μεγίστου ύψους των οικοδομών κ.λπ. Καταλήξαμε σε αυτές τις θέσεις κατανοώντας ότι η σημερινή Αθήνα και ο Βύρωνας χτίστηκε στη βάση οικονομικών συμφερόντων χωρίς όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές να πάρουν υπ’ όψιν το συμφέρον και την υγεία του πολίτη. Καμία ουσιαστική αλλαγή δε μπορεί να προκύψει για την ποιότητα ζωής στην πόλη αν δε γίνεται έχοντας υπ’ όψιν την προώθηση της αποκέντρωσης και της αποσυμφόρησης των αστικών κέντρων. Όταν ακούσαμε το νέο για τη μελέτη του Δήμου δε σας κρύβουμε ότι μας χαροποίησε. Πιστέψαμε ότι υπήρχε η πιθανότητα να βγει κάτι θετικό από αυτή την ιστορία. Αυτή την αίσθηση διαδέχτηκε η απογοήτευση όταν διαβάσαμε τη μελέτη. Αυτή η μελέτη είναι άτολμη, άνευρη. Η δημοτική αρχή έκανε ένα βήμα που μένει μετέωρο, που δεν καταλήγει πουθενά. Έκανε πολύ θόρυβο για το τίποτα. Είπε ο κ. Δήμαρχος ότι αν έπαιρνε υπ’ όψιν την πραγματική εικόνα της πόλης, θα έθιγε ευρύτατα τον κοινωνικό ιστό. Άποψή μας είναι ότι το μόνο που θα έθιγε θα ήταν τα εργολαβικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του Ι.Χ. Πολιτική σας επιλογή κ. Δήμαρχε είναι να μην το κάνετε.
Γιατί λοιπόν τα λέμε αυτά:
Πρώτον, όπως ήδη ειπώθηκε και όπως ήδη παραδέχεται και η δημοτική αρχή η μελέτη δε βασίζεται σε πραγματικά πληθυσμιακά στοιχεία. Παίρνει υπ΄ όψιν της την απογραφή του 2001. Όλοι ξέρουμε πως ο πληθυσμός του Βύρωνα ανέρχεται στο σχεδόν διπλάσιο νούμερο. Είναι λοιπόν η μελέτη πλασματική. Οπότε γιατί μιλάμε; Το νούμερο του πληθυσμού καθορίζει βασικούς συντελεστές, όπως την πυκνότητα του πληθυσμού, τους κοινόχρηστους χώρους, τον συντελεστή δόμησης. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται λοιπόν είναι μία μελέτη που να παίρνει υπ’ όψιν της την πραγματική πληθυσμιακή εικόνα του Βύρωνα.
Δεύτερον, οι κοινόχρηστοι χώροι που αναλογούν κατά άτομο σύμφωνα με τα δικά σας νούμερα, τη δική σας μελέτη είναι κατά μέσο όρο ανάλογα με την περιοχή 1,5 έως 2,5 τ.μ. ανά άτομο. Για να καταλάβουμε πόσο άσχημο είναι αυτό να πούμε ότι στον Δήμο Αθηναίων με την τραγική κατάσταση που επικρατεί η αναλογία αυτή είναι 4 έως 5 τ.μ. ανά άτομο. Άρα γιατί μιλάμε; Η κατάσταση αυτή για μας είναι πρόκληση. Είναι απαράδεκτη. Είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης ελεύθερων χώρων στην πόλη. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Με τη δέσμευση ακατοίκητων σπιτιών από το δήμο. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουν τέτοια σπίτια οι εργολάβοι και να μη μπορεί να τα βρει ο δήμος με τις τεχνικές του υπηρεσίες. Ή ακόμα και με απαλλοτριώσεις. Τέλος πάντων είναι αναγκαία η δημιουργία ελεύθερων χώρων.
Τρίτον, υπάρχει όντως μία υπαρκτή μείωση του μεγίστου ύψους χονδρικά, γιατί δεν είναι το ίδιο από περιοχή σε περιοχή, από 29 στα 15 μέτρα. Ταυτόχρονα όμως αυτό συνοδεύεται από μικρή, ασήμαντη μείωση του συντελεστή δόμησης. Και δε μιλάμε φυσικά για τις περιοχές όπως στη Ζωοδόχο και αλλού που ο συντελεστής είναι 1,5 ή 1,4 ή 1,6 ή 1 δεν ξέρω τι και έτσι πρέπει να παραμείνει. Μιλάμε π.χ. για το επιβαρημένο ήδη κέντρο που από 3,06 γίνεται 3. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην πόλη με τέτοια μείωση. Αν θέλουμε να γίνει κάτι ουσιαστικό πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2. Πόσο μάλλον που η μείωση του μεγίστου ύψους συνοδεύεται από παραθυράκι για αύξηση 3 μέτρων όταν υπάρχει πυλωτή. Δηλαδή τα 15 γίνονται 18. Και ξέρουμε όλοι ότι το 80% των πυλωτών μετά χτίζονται παράνομα. Κάντε μία βόλτα να δείτε ότι ίσως και το περισσότερο από το 80% χτίζεται για να εξοικονομηθεί ένας όροφος.

[Να μη μιλήσουμε ότι ισχύει η μεταφορά συντελεστή δόμησης που είναι ένα μεγάλο ζήτημα για το που πάει ο συνολικός συντελεστής].

Είπε η κα Γεωργούλα ότι ελπίζουμε, έτσι είπε ελπίζουμε ότι δε θα γίνει εκμετάλλευση όλου του διαθέσιμου συντελεστή δόμησης, γιατί τυχόν κάποια παλιά ακατοίκητα σπίτια δε θα χτιστούν. Μα γιατί μιλάμε; Με ευχολόγια; Τι πάει να πει ελπίζουμε; Τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια ξέρουμε όλοι ότι έχει χτιστεί και το τελευταίο παλιό και ιστορικό σπίτι του Βύρωνα και με τις αντιπαροχές ξετρυπώνουν μεγαθήρια;
Και τέλος πάντων εδώ υπάρχει ένα ζήτημα για το ιστορικό κέντρο και την ανάδειξή του. Από παλιά κτίρια το μόνο που έχει μείνει ουσιαστικά είναι το παλιό δημαρχείο και η στοά της παλιάς αγοράς. Τι εννοούμε εμείς όταν λέμε ανάδειξη του ιστορικού κέντρου; Εννοούμε ενοποίηση του κέντρου του Βύρωνα της πλατείας του Αγ. Λαζάρου με το Άλσος της Αγ. Τριάδας με πεζοδρομήσεις και ήπια κυκλοφορία με περιορισμό φυσικά του Ι.Χ. στο κέντρο.
Μιλήσατε για τα Σούπερ Μάρκετ και ότι μένουν οι ρυθμίσεις ως έχουν. Καλά έχετε κάνει ποτέ μια βόλτα για να δείτε τι γίνεται με τα πάρκινγκ των φορτηγών και το πως κλείνουν οι δρόμοι; Ξέρετε ότι αν κάνετε μία βόλτα στη Ζωοδόχο Πηγή στην Αρχ. Μακαρίου και στην Γρανικού από την Αρχ. Μακαρίου ως την Λ. Καρέα θα μετρήσετε 600 αυτοκίνητα και μιλάμε για περιοχή με διώροφα και μονοκατοικίες και με χαμηλό συντελεστή δόμησης. Φανταστείτε τι γίνεται στο κέντρο και τι αδιέξοδο είναι αυτά που προτείνετε.
Δεν θέλουμε να τα βάλουμε με τον εργαζόμενο, τον φουκαρά τελικά της όλης υπόθεσης που προσβλέπει στην αντιπαροχή για να πάρει ένα νέο διαμέρισμα στο παιδί του. Όμως η λογική των ομαδοποιήσεων των οικοδομικών τετραγώνων και της αντιπαροχής είναι αυτή που έφερε τον Βύρωνα μέχρι εδώ. Και να σας πω και το άλλο; Το θέμα της κατοικίας του κοσμάκη δε θα λυθεί με την αντιπαροχή, η οποία θα φέρει χειρότερους όρους διαβίωσης, κεραίες, ακτινοβολίες, ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων, ύπαρξη ρύπων, καρκίνους και τελικά αβίωτη ζωή.

[Πριν δύο τρεις ημέρες στην ΕΤ-2 έδειχνε μία ανάπλαση που γίνεται στο Περιστέρι ενταγμένη σε κάποιο πρόγραμμα, και παίρνει υπ’ όψιν της στοιχεία βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής με ανασκευή μέρους των σπιτιών με οικολογικά υλικά, εξοικονόμηση ενέργειας κ.ά. Ίσως σε μία μελέτη για τον Βύρωνα να είναι ψιλά γράμματα η εισαγωγή σχεδιασμού με στοιχεία βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής που εξασφαλίζει ισορροπία προς το περιβάλλον με οικολογικά υλικά, εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80% στην καλύτερη περίπτωση, καλύτερο φωτισμό και αερισμό κ.λπ. Ίσως όλα αυτά να θεωρούνται υπερβολικά, σε άλλες όμως ευρωπαϊκές χώρες δεν νοείται πολεοδομικός σχεδιασμός χωρίς να παίρνονται υπ’ όψιν τέτοια στοιχεία. Και εδώ ακόμη είναι και η έκθεση ανθρώπων σε βλαβερές ακτινοβολίες. Ξέρουμε όλοι το ντόρο που γίνεται για τα κινητά τηλέφωνα και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ξέρουμε ακόμη ότι υπάρχει και συγκεκριμένη δικαστική απόφαση για συγκεκριμένες κεραίες να φύγουν στον Αγ. Αρτέμιο. Θα σας πως λοιπόν κάτι. Τα δύο κύρια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι της COSMOTE και της VODAFONE. Οι υπόλοιπες εταιρείες νοικιάζουν τις κεραίες αυτών. Ξέρετε ότι για να έχει σήμα ένα κινητό στην πόλη πρέπει σε γενικές γραμμές να υπάρχει κάθε 800 μέτρα με ένα χιλιόμετρο αναμεταδότης; Ξέρετε πόσους αναμεταδότες μας κάνει αυτό; Και μιλάμε για αναμεταδότες που καμουφλάρονται με ιστούς σημαίας με κοντάρια απλώματος ρούχων, με πέργκολες κ.ο.κ. Θα βάλετε σαν δήμος μία συνθήκη στον πολεοδομικό σχεδιασμό σας που να προβλέπει καταγραφή των ήδη υπαρχόντων κεραιών και σοβαρά ελεγκτικά μέτρα ώστε να ξέρουν οι κάτοικοι που βρίσκονται και να φύγουν όσες είναι βλαπτικές;].

Δυο λόγια ακόμη και τελειώνω.
Κάνετε μία πολεοδομική μελέτη και δεν καθορίζετε ουσιαστικά όρια του ιστού της πόλης με το δάσος του Υμηττού. Και αυτό γίνεται τη στιγμή που η πόλη επεκτείνεται σε βάρος του δάσους. Στα σύνορα Ηλιούπολης Βύρωνα στα όρια με τον οικιστικό ιστό υπάρχει καταπάτηση, στον Καρέα πως επεκτάθηκε το σχέδιο πόλης με τα οικοδομικά τετράγωνα 524, 525, πως μία ράμπα για ανάπηρο έγινε αφορμή να επεκταθεί το σχέδιο μερικά τετραγωνικά σε βάρος του δάσους;

[Στα αναπηρικά πως από παλιά εξαφανίστηκε η αλάνα και το δασάκι και έγινε πόλη; Και πως σήμερα σχεδιάζει η δημοτική αρχή να επεκτείνει το σχέδιο πόλης με έναν παιδικό σταθμό, ο οποίος αν εξαιρέσουμε τη χωροθέτησή του είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο έργο για την περιοχή; Πόσα πράγματα ακόμη θα φτιάξουμε στο δάσος; Πόσο ακόμη θα προχωρήσουμε το σχέδιο πόλης για διάφορες χρήσεις;].

Θέλουμε τελικά να καθορίσουμε που σταματάει η πόλη και αρχίζει το δάσος;
Ευθύνη σήμερα έχουν όλοι εκείνοι που δεν πιέζουν για ακόμη πιο τολμηρά μέτρα. Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που έφτιαξαν αυτό το Βύρωνα μαζί με τους εργολάβους. Αλλά και η σημερινή δημοτική αρχή που συνεχίζει να αγνοεί βασικές ανάγκες ζωής των δημοτών και δεν προχωρά πιο πέρα.
Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε για ένα κίνημα πολιτών που στο επίκεντρο θα έχει τη διαμόρφωση όρων ποιότητας ζωής για τους πολίτες ενάντια στα οικοδομικά συμφέροντα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΔΕΥΤΕΡΟΜΙΛΙΑ
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εμείς η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα κάνουμε πολιτική αρχών. Έχουμε κάποιες βασικές θέσεις. Δεν κάνουμε μικροκομματισμό, δεν ψάχνουμε να βρούμε αφορμές και επιχειρήματα για να απορρίψουμε την μελέτη, πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει στην πόλη εδώ και χρόνια, να πούμε να αποσυρθεί ή δεν ξέρω τι. Όχι... Εδώ δεν κατακρίνουμε τη δημοτική αρχή για τα όσα κάνει αλλά για τα όσα δεν κάνει. Για το γεγονός ότι επιλέγει ουσιαστικά να μη φέρει κάποια ουσιαστική αλλαγή στην πόλη και προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή την κατάσταση. Με τι δηλαδή θα έπρεπε να συνηγορήσουμε; Με το γεγονός ότι κάνετε μία πολεοδομική μελέτη και δεν καθορίζετε τα όρια με το δάσος του Υμηττού και δεν μιλάει κανείς; Με το κύριο Ξαρχογιάννη που λέει ότι το κέντρο του Βύρωνα είναι καμένο; Με το γεγονός ότι αφήνετε το συντελεστή δόμησης από 3,06 στο 3; Μας λέτε ότι το 2 είναι υπερβολικό. Εντάξει λοιπόν, είναι υπερβολικό. Κάντε το 2,6 ή 2,8 ή 2,9. Τέλος πάντων κατεβάστε το κάτω από 3. Δείξτε ότι όντως έχετε διάθεση να αλλάξετε κάτι. Μην μας λέτε ότι το κατεβάζετε και το αφήνετε στο 3.
Είπα προηγουμένως για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων που είναι γύρω στο 1,5 τ. μέτρο ανά άτομο. Να σας πως κάτι; Δεν είναι τόσο, είναι ακόμη μικρότερο. Γιατί στους κοινόχρηστους χώρους αφήνετε τραπεζοκαθίσματα που καλύπτουν σημαντικό μέρος, όπως στον Άγιο Λάζαρο. Επιτέλους είναι απαράδεκτη η κατάσταση με τους κοινόχρηστους χώρους. Τουλάχιστον, περιορίστε τα τραπεζοκαθίσματα, δε λέμε να καταργηθούν, εξασφαλίστε όμως χώρο για τον πεζό, για τον δημότη που τους χρησιμοποιεί. Και ξέρετε κάτι κ. Δήμαρχε επειδή εδώ λέμε διάφορα για το ιστορικό κέντρο και τα ιστορικά κτίρια να σας θυμίσω ότι επί δική σας δημαρχίας χάθηκε το ιστορικό κτίριο στην Ολύμπου. Όχι, δεν ανακαλώ κύριε δήμαρχε. Δευτερολογήστε αν θέλετε. Πάρτε το λόγο και πείτε με ψεύτη. Και θέλω να τελειώσω με μία επισήμανση και με μία ερώτηση. Η επισήμανση είναι αυτή. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση με τους κοινόχρηστους χώρους κάντε κάτι για να τους εξασφαλίσετε, να δημιουργήσετε καινούριους να περιορίσετε τα τραπεζοκαθίσματα. Και η ερώτηση αφορά ένα πολύ πρακτικό ζήτημα το οποίο μπορεί να το λύσει η δημοτική αρχή. Υπάρχουν διάφοροι δημότες που θέλουν να κτίσουν και οι οικοδομές τους εμπίπτουν στους όρους δόμησης που καθορίζει αυτή, η δική σας η μελέτη. Δε γίνεται τουλάχιστον γι’ αυτούς τους ανθρώπους να γίνει μία εξαίρεση να μην ταλαιπωρούνται ως το 2005 ή και το 2006 και να έχουν το φόβο ότι θα εμπίπτουν στους νέους φορολογικούς συντελεστές και το ΦΠΑ;
30/6/2005

- ΓΙΑ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ, "ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ", ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ, ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Γ. Παπανδρέου 14
& Γρηγορίου Ε΄

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα

Όπως διαβάσαμε στον Τύπο ο Δήμος Βύρωνα έχει δημοσιεύσει προκήρυξη με αρ. Πρωτ. 10974/2-6-2004, που αφορά «Ανάπλαση Χώρων Πρασίνου» προϋπολογισμού 700.000 €. Η δημοπρασία για την εν λόγω προκήρυξη γίνεται στις 23-6-2004 στο Δημαρχείο Δήμου Βύρωνα. Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη γίναμε δέκτες διαμαρτυριών από ενδιαφερόμενους ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Συγκεκριμένα:
Α) Ενώ απευθύνθηκαν ενδιαφερόμενοι σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για να τους δοθούν τα σχετικά τεύχη της προκήρυξης –όπως είναι υποχρεωμένες οι υπηρεσίες του δήμου να διαθέσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο– αυτά δεν δόθηκαν.
Β) Πέρα του γεγονότος ότι δεν δόθηκαν τα σχετικά τεύχη, έγινε προσπάθεια να αποθαρρυνθούν για να μην πάρουν μέρος στην εν λόγω δημοπρασία.
Ρωτάμε:
Είναι εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής τα παραπάνω περιστατικά;
Η Αριστερή Παρέμβαση ήδη έχει ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή την αναβολή της συγκεκριμένης δημοπρασίας, τον καθορισμό νέας ημερομηνίας, την πλήρη διαφάνεια και νέα δημοπρασία χωρίς έμμεσους ή άμεσους αποκλεισμούς ενδιαφερομένων.
Αποδεικνύεται από τις παραπάνω καταγγελίες ότι η ανάθεση των έργων του Δήμου γινόταν και γίνεται με αδιαφανή τρόπο εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Διαφαίνεται για άλλη μία φορά το πώς στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν διαμορφωθεί μηχανισμοί που χρησιμοποιούν τη δημόσια περιουσία για το ατομικό τους συμφέρον.
Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα έχει επανειλημμένα διατυπώσει την άποψη πως ο σημερινός τρόπος προμηθειών και αναθέσεων έργων δημιουργεί τέτοια φαινόμενα. Είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος προμηθειών και αναθέσεων και να υπάρχει δημόσιος έλεγχος έτσι ώστε τα χρήματα των δημοτών να μη γίνονται βορά των επιτηδείων.

Βύρωνας, 22-06-2004


1/6/04
- ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το
Δημοτικό Συμβούλιο
Βύρωνα

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Επανερχόμαστε στην πρόταση μας του Ιανουαρίου 2004 για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.
Η άποψη της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα είναι ότι η συνοικία μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος, την ανεξέλεγκτη δόμηση και τις, χωρίς μέριμνα και ολοκληρωμένη μελέτη, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Ο γιγαντισμός της πρωτεύουσας και οι επιπτώσεις του δεν μπορούσαν να μην επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του πολίτη του Βύρωνα. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση δεν ήταν και δεν είναι στο κέντρο της προσοχής των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών σε όλο το λεκανοπέδιο. Το εργολαβικό κέρδος, η γρήγορη και πρόχειρη οικοδόμηση, η υποταγή στα συμφέροντα των επιτήδειων καθόρισαν το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης μας.
Για την από δω και πέρα πορεία στο Βύρωνα επιτακτικό είναι να παρθούν κάποια μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τερματισμού της ανεξέλεγκτης δόμησης και των αυθαίρετων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Παρακάτω σας υποβάλλουμε σε πρώτη φάση τις προτάσεις μας για την δόμηση :

1. Απαγόρευση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης στο Βύρωνα.
2. Μείωση του συντελεστή δόμησης.
3. Καθιέρωση, πάλι, του ανώτερου επιτρεπόμενου ύψους στις οικοδομές, ανεξάρτητα από το συντελεστή δόμησης.
4. Μέτρα ελέγχου από το Δήμο για την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων στις ανεγέρσεις οικοδομών.
5. Επιβολή αυστηρών προστίμων στους κατασκευαστές για τις παραβιάσεις που ήδη έχουν γίνει και γίνονται.
6. Να διαφυλαχτούν γειτονιές όπως η Μεταμόρφωση, η Νέα Ελβετία, η Ζωοδόχος Πηγή, η Φρυγία κ.α. από τη τσιμεντοποίηση που έχει αρχίσει να επηρεάζει και αυτές και από την αλόγιστη εκμετάλλευση των κατασκευαστών.
7. Εντοπισμός οικημάτων χωρίς ιδιοκτήτη και ενέργειες για να περιέλθουν και να αξιοποιηθούν από το Δήμο για κοινωφελείς και πολιτιστικές δραστηριότητες.
8. Ανάδειξη και προστασία του ιστορικού κέντρου του Βύρωνα.

Όλα τα παραπάνω και κάθε τεχνικό έργο του Δήμου δεν πρέπει να υλοποιηθεί με άμεση ή έμμεση επιβάρυνση των δημοτών.

ΙΟΥΝΗΣ 2004

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

3/2/04

- ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΛΙΟΣΑΤΟ, ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου κάποια ζητήματα που άπτονται του περιαστικού πράσινου στην περιοχή μας και που επείγουν να λυθούν. Όπως γνωρίζετε η περιοχή του Υμηττού στην οποία ζούμε είναι εδώ και καιρός στόχος διαφόρων δραστηριοτήτων και απαιτήσεων. Εκτός από τη «μερίδα του λέοντος» που είναι το δάσος του Καρέα και που υπάρχει ήδη η γνωστή επιδίωξη για την κατασκευή συνοδικού μεγάρου σε εξέλιξη είναι διάφορες άλλες δραστηριότητες:
α) Στην περιοχή του Κουταλά λίγο πιο πάνω από την είσοδο του στρατοπέδου Σακέτα έχει εκχερσωθεί δασική έκταση από την εταιρεία «Λιοσάτος» και χρησιμοποιείται ως ιδιωτικό πάρκινγκ. Η εκχέρσωση δασικής έκτασης είναι τελείως παράνομη ωστόσο δεν έχει παρθεί καμία πρωτοβουλία από κανέναν φορέα για να σταματήσει αυτή η καταπάτηση; Τι μέτρα διατίθεται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο για να σταματήσει την καταπάτηση και να αποκαταστήσει την έκταση;
β) Στο παρελθόν έχουμε \αναφέρει το θέμα του δάσους στα σύνορα με την Ηλιούπολη (Αγ. Μαρίνα). Όπως ήδη γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συγκεκριμένη έκταση επιδίωκε ο δήμαρχος Ηλιούπολης να κατασκευάσει σχολεία. Μετά από προσφυγή κατοίκων της Ηλιούπολης το ΣτΕ αποφάνθηκε με την 3509/2003 απόφαση του ότι η παραχώρηση αυτής της έκτασης, η μη αναδάσωσή της και η εκχέρσωσή της ήταν παράνομες. Ωστόσο τα πρώτα έργα που είχαν γίνει σε αυτή την έκταση τσιμεντοποίησαν μία ρεματιά της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα και –εκτός αυτού– είχε ενταχθεί από τον ΣΠΑΥ στο πρόγραμμα LIFE 99. Παρ’ όλη την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ σήμερα η περιοχή αυτή έχει καταλήξει να είναι χώρος απόθεσης σκουπιδιών, μπαζών και αυτοκινήτων των επισκεπτών του πλησίον γηπέδου. Η έκταση πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί αλλιώς όσο απομένει έτσι βοηθιέται η περαιτέρω καταπάτησή της.
γ) Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάθεση του Δημοτικού Προϋπολογισμού διατυπώθηκε η ανέγερση του Α΄ παιδικού σταθμού επί δασικής εκτάσεως στα Αναπηρικά. Γνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για έναν Παιδικό Σταθμό στην περιοχή θέλουμε ωστόσο να θέσουμε ένα ζήτημα για το σκεπτικό κατασκευής του στην συγκεκριμένη έκταση. Το πως χτίστηκαν τα Αναπηρικά ήταν ένα ζήτημα που ακόμα και σήμερα οι παλαιοί κάτοικοι της πόλης το συζητάνε. Σήμερα έχει μείνει ένα κομμάτι πρασίνου κάτω από την Κατεχάκη το οποίο ήδη απειλείται από διάφορες διεκδικήσεις. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πευκοδάσος εδώ και χρόνια. Αν περατωθεί ο παιδικός σταθμός στη συγκεκριμένη έκταση αυτό το δάσος θα καταστραφεί ενώ το σχέδιο πόλης θα έρθει λίγο πιο πάνω. Δεν κατανοούμε αυτή την ανάγκη όταν στη Ζωοδόχο Πηγή υπάρχουν πολλά εγκαταλειμμένα σπίτια και άχτιστα οικόπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την απέναντι πλευρά της Λ. Καρέα, τα οικόπεδα στις οδούς Αρχ. Μακαρίου και Φορμίωνος, το οικόπεδο του Δήμου στη Ζ. Πηγής και Παλαιών Πατρών Γερμανού. Πιστεύουμε ότι αν το Δημοτικό Συμβούλιο διερευνήσει περισσότερο το ζήτημα μπορούν να βρεθούν στην περιοχή πρόσφορες εκτάσεις εντός σχεδίου πόλεως. Υπογραμμίζουμε ακόμη ότι αν για κάθε ανάγκη καταφεύγουμε στις δασικές εκτάσεις του Υμηττού κάποια στιγμή θα επιφέρουμε μία ολική καταστροφή γιατί σήμερα είναι ο παιδικός σταθμός, αύριο θα είναι ένα σχολείο, μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο... Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την τοποθεσία κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει ως έκτακτα τα παραπάνω θέματα στα οποία προχωράνε οι διαδικασίες κατασκευών και η αναμονή λειτουργεί υπέρ της καταστροφής των συγκεκριμένων δασικών εκτάσεων. Παρ’ όλα αυτά επειδή το θέμα του περιαστικού πρασίνου και του Υμηττού είναι ένα μεγάλο και ενιαίο ζήτημα και επειδή μετά τις εκλογές το θέμα του δάσους του Καρέα πρέπει να αναμένουμε ότι θα τεθεί εκ νέου καλούμε τη Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης στο οποίο να συζητηθεί μία από κοινού στάση όλων στα μικρά και μεγάλα θέματα διαχείρισης του περιαστικού πρασίνου στην περιοχή του Υμηττού.
3/2/2004

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


10/1/04
ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Προς τον
Δήμαρχο Βύρωνα
κ. Νίκο Χαρδαλιά

Η άποψη της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα είναι ότι η συνοικία μας έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος, την ανεξέλεγκτη δόμηση και τις, χωρίς μέριμνα και ολοκληρωμένη μελέτη, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Ο γιγαντισμός της πρωτεύουσας και οι επιπτώσεις του δεν μπορούσαν να μην επηρεάσουν την ποιότητα ζωής του πολίτη του Βύρωνα. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση δεν ήταν και δεν είναι στο κέντρο της προσοχής των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών σε όλο το λεκανοπέδιο. Το εργολαβικό κέρδος, η γρήγορη και πρόχειρη οικοδόμηση, η υποταγή στα συμφέροντα των επιτήδειων καθόρισαν το μοντέλο ανάπτυξης της πόλης μας.
Για την από δω και πέρα πορεία στο Βύρωνα επιτακτικό είναι να παρθούν κάποια μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τερματισμού της ανεξέλεγκτης δόμησης και των αυθαίρετων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως :
1. Απαγόρευση της μεταφοράς συντελεστή δόμησης στο Βύρωνα.
2. Μείωση του συντελεστή δόμησης.
3. Καθιέρωση, πάλι, του ανώτερου επιτρεπόμενου ύψους στις οικοδομές, ανεξάρτητα από το συντελεστή δόμησης.
4. Μέτρα ελέγχου από το Δήμο για την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων στις ανεγέρσεις οικοδομών.
5. Επιβολή αυστηρών προστίμων στους κατασκευαστές για τις παραβιάσεις που ήδη έχουν γίνει και γίνονται.
6. Να διαφυλαχτούν γειτονιές όπως η Μεταμόρφωση, η Νέα Ελβετία, η Ζωοδόχος Πηγή, η Φρυγία κ.α. από τη τσιμεντοποίηση που έχει αρχίσει να επηρεάζει και αυτές και από την αλόγιστη εκμετάλλευση των κατασκευαστών.
7. Άμεση δέσμευση χώρων για δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων και παιδικών σταθμών. Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι υπόγειες αίθουσες στο συγκρότημα της Μυρακτής.
8. Απελευθέρωση των κεντρικών δρόμων του Βύρωνα από εμπόδια που μειώνουν το πλάτος τους και επιδεινώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση (π.χ. Καραολή Δημητρίου).
9. Μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρόμων που οδηγούν στην Κατεχάκη και την εύκολη πρόσβαση σ’ αυτήν, μετά την νέα επιβάρυνση, που έφερε στην κυκλοφορία η περιφερειακή Υμηττού (π.χ. ανισόπεδος κόμβος).
10. Λήψη άμεσων μέτρων για την Ταταούλων, που ενώ φιλοξενεί 11 σχολεία, μετά τη λειτουργεία της Περιφερειακής Υμηττού, μετατράπηκε σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας τις πρωινές ώρες με κίνδυνο για τους μαθητές.
11. Πεζοδρόμηση γύρω από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς χωρίς εκμετάλλευση τους για χρήση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρηματίες.
12. Αναπαλαίωση του παλιού σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, ώστε να αποτελέσει συμβολή στη διατήρηση της ιστορίας του Βύρωνα, όχι στο γκρέμισμα του.
13. Εξεύρεση χώρων για δημιουργία σε κάθε γειτονιά του Βύρωνα πλατείας, παιδικής χαράς, πολιτιστικού στεκιού. Άμεση προτεραιότητα σε περιοχές όπως Νεραϊδα, Καρέα.
14. Κατασκευή χώρων για δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων και αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων οικοπέδων, με απόσταση ασφαλείας από σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
15. Επαρκής σηματοδότηση για την είσοδο και την κυκλοφορία στο Βύρωνα.
16. Εντοπισμός οικημάτων χωρίς ιδιοκτήτη και ενέργειες για να περιέλθουν και να αξιοποιηθούν από το Δήμο για κοινωφελείς και πολιτιστικές δραστηριότητες.
./..
17. Ανάδειξη και προστασία του ιστορικού κέντρου του Βύρωνα.
18. Μέτρα που να αναδεικνύουν όλο το δασικό χώρο του Υμηττού ως πρότυπο χώρο περιπάτου και αναψυχής αποκλείοντας οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα και άλλες χρήσεις από κάθε φορέα και για οποιοδήποτε σκοπό.

Όλα τα παραπάνω και κάθε τεχνικό έργο του Δήμου δεν πρέπει να υλοποιηθεί με άμεση ή έμμεση επιβάρυνση των δημοτών.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


1/2/03
- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Αριστερή Παρέμβαση
Πολιτών Βύρωνα
Γ. Παπανδρέου 14
& Γρηγορίου Ε΄ Βύρωνας, 1 – 2 – 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από παρεμβάσεις της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, το δημοτικό συμβούλιο πήρε τις ακόλουθες δύο αποφάσεις:
α) Στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/1/2003 πάρθηκε απόφαση συμπαράστασης στους κατοίκους της Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, οι οποίοι εδώ και μήνες έχουν σταματήσει την κατασκευή Κέντρου Υπερηψυλής Τάσης της ΔΕΗ στον Υμηττό. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στους Δημάρχους Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, στη Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων και φορέων καθώς και στους Υπουργούς Ανάπτυξης και ΥΠΕΧΩΔΕ.
β) Στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/1/2003 πάρθηκε απόφαση ενάντια στον επερχόμενο πόλεμο στο Ιράκ και απόφαση συμμετοχής του δήμου στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 15 Φλεβάρη.
Σας επισυνάπτουμε τις σχετικές επιστολές μας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βύρωνα.


27/1/03
- ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Γ. Παπανδρέου 14 τηλ. 7668749

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Ιράκ. Είναι γνωστό ήδη ότι το καθιερωμένο εμπάργκο στο Ιράκ έχει καταδικάσει μεγάλο μέρος του λαού του στην πείνα και την εξαθλίωση. Η μεγάλη έλλειψη φαρμάκων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από «την καταιγίδα της Ερήμου» και τα κατάλοιπα, που αφήσανε στον άμαχο πληθυσμό τα «έξυπνα» όπλα της Δύσης, έχουν αυξήσει δραματικά τη θνησιμότητα.
Σε αυτό το σκηνικό παρακολουθούμε την εμμονή των ΗΠΑ και της Αγγλίας για μία νέα επίθεση. Ένας πόλεμος θα έχει τρομερές συνέπειες για τον ήδη εξαθλιωμένο λαό του Ιράκ, καθώς και άλλες συνέπειες (περιβαλλοντικές, πολιτικές, οικονομικές), που θα επηρεάσουν ευρύτερη περιοχή από το Ιράκ και τις όμορες του χώρες. Η εμπλοκή της χώρας μας με τη στρατιωτική στήριξη, που προσφέρει με τη διάθεση βάσεων και πλοίων σε αυτόν τον πόλεμο, εγκυμονεί νέους κινδύνους για τον Ελληνικό λαό. Είναι ξεκάθαρο για τον περισσότερο κόσμο αλλά και για τις πολιτικές ηγεσίες πολλών χωρών ότι ένας πόλεμος στο Ιράκ δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο τη δεδομένη στιγμή παρά τις οικονομικές επιδιώξεις των ΗΠΑ για τον έλεγχο των πετρελαίων.
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Η 15η Φλεβάρη έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα παγκόσμιας αντιπολεμικής δράσης και ήδη έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη κινητικότητα παντού στον κόσμο από διάφορους φορείς και κινήματα για την αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ.
Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να ενώσει τη φωνή του με την φωνή όλων των υπόλοιπων φορέων για την αποτροπή αυτού του πολέμου, καθώς και τη λήψη μέτρων από το Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός του Βύρωνα για το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 15ης Φλεβάρη.

2003