Κυριακή 27 Μαΐου 2007

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!



Η Αθήνα επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Υμηττός δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση και από πνεύμονας ζωής, σχεδιάζεται να μετατραπεί άμεσα σ’ ένα χώρο «κοινωφελών» (;) κτιριακών εγκαταστάσεων και διερχόμενων αυτοκινήτων.

Ας αντιδράσουμε ενωμένοι!


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Κυριακή 6 Μαΐου 2007, 10 π.μ.

Σημεία εκκίνησης:
Μοναστήρι Αγ. Ιωάννη Καρέα (Βύρωνας)
Αγ. Ειρήνη (Αργυρούπολη)

Σημείο κατάληξης:
Προφήτης Ηλίας (Ηλιούπολη)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
Κυριακή 27 Μαΐου 2007, 10 π.μ.

Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Δημαρχείο Αργυρούπολης, λεωφόρος Κύπρου





ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κ. ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Προς τον
Δήμαρχο Ελληνικού
κ. Χρήστο Κορτζίδη


Συναγωνιστή,

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δύσκολο αγώνα απεργίας πείνας που ξεκινήσατε από την Παρασκευή 18/5/2007.

Η διαφύλαξη των τελευταίων δημόσιων χώρων προς όφελος των κατοίκων είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας απέναντι στο παρόν και το μέλλον των επόμενων γενιών. Τα σαρκοβόρα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται ήδη μεγάλα κομμάτια δημόσιων εκτάσεων δεν διστάζουν για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους, αντλώντας θράσος από την κάλυψη που απολαμβάνουν από τις κυβερνήσεις και τους κρατικούς φορείς.

Η διάσωση της παραλιακής περιοχής και του Ελληνικού ως δημόσιου χώρου ανοικτού στους κατοίκους είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Ο αγώνας σας για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία μας βρίσκεις σύμφωνους και αλληλέγγυους.

Απαιτούμε μαζί σας να αποδοθούν οι χώροι της παραλίας για ελεύθερη πρόσβαση και να μην οικοδομηθεί η περιοχή του πρώην αεροδρομίου.

Αντιστεκόμαστε στις επιλογές της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την λεγόμενη αξιοποίηση των δημόσιων χώρων, που με πρόσχημα την ψευδεπίγραφη ανάπτυξη παραδίδουν βορρά στους ιδιώτες τους δημόσιους χώρους, τις παραλίες, τα δάση.

24/5/2007

για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Ο δημοτικός σύμβουλος




ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΑΪΟΣ 2007

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες
Εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου με θέμα τη συγκρότηση επιτροπής για την εγγραφή ή διαγραφή νηπίων για τη χρονιά 2007-2008, η πλειοψηφία του Δ.Σ. που πρόσκειται στην παράταξη του κ. Χαρδαλιά, καταψήφισε την πρόταση της Αριστερής Παρέμβασης για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής επιλογής βρεφών και νηπίων, με τη συμμετοχή και ενός εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων. Ο αποκλεισμός αυτός γεννά πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που η δημοτική αρχή θέλει να χειρίζεται τα θέματα αυτά. Τι είναι αυτό που φοβάται η Δημοτική Αρχή και αποκλείει τη διαπαραταξιακή επιτροπή και το σωματείο των εργαζομένων από την επιτροπή;
Η συμμετοχή των παρατάξεων και του σωματείου θα καθιστούσε τη διαδικασία επιλογής βρεφών και νηπίων πιο διαφανή και αντικειμενική, χωρίς το ενδεχόμενο διακρίσεων, εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών.
Φίλοι συνδημότες,
Οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν ευαίσθητο τομέα κοινωνικής πολιτικής, δεν είναι παιδοφυλακτήρια, αλλά φορείς κοινωνικής ενσωμάτωσης του παιδιού. Η παροχή προσχολικής αγωγής και φροντίδας πρέπει να γίνεται με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, με σεβασμό στο παιδί και τον εργαζόμενο. Η τήρηση των αναλογιών παιδιών – παιδαγωγών, οι προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και παιδαγωγικού προσωπικού, η κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών θα συνέβαλλε σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
Η καθιέρωση της μονοετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 5 – 6 ετών που ψηφίστηκε μετά τη μεγάλη φθινοπωρινή απεργία των δασκάλων αποτελεί ένα θετικό βήμα για την καθιέρωση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υπάρξει κανένας σχεδιασμός για την υλοποίησή του. Ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την άμεση υλοποίηση του νόμου για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση με ευθύνη του Υπ. Παιδείας και όχι να τον χρησιμοποιεί ως αφορμή για τη μείωση των αιτήσεων στους Παιδικούς Σταθμούς. Δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι Βυρωνιώτες καθώς και οι μετανάστες. Το Ν.Π. πρέπει να κάνει αποδεκτές όλες τις αιτήσεις των νηπίων μέχρι να αποσαφηνισθεί το θέμα. Η μη παραλαβή αιτήσεων ισοδυναμεί με προσπάθεια μείωσης των εγγραφών στους Σταθμούς.
Οι Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να μπορούν να προσφέρουν κοινωνικό, παιδαγωγικό έργο και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, παιδαγωγικό και αναλώσιμο υλικό χρειάζονται οικονομική ενίσχυση. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να απαιτήσει αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, να αποδώσει τα χρήματα της προηγούμενης και της φετινής χρονιάς που οφείλει στους παιδικούς σταθμούς και της αναλογούν να καταβάλλει στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου. Να προχωρήσει άμεσα με αφορμή τις νέες εγγραφές στην κατάργηση των τροφείων έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται περισσότερο η εργατική οικογένεια.
Το σύνολο των Παιδικών Σταθμών στεγάζονται σε ακατάλληλα νοικιασμένα κτήρια., χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 1ος Π.Σ. ο οποίος λειτουργεί στο ισόγειο μαγαζί πολυκατοικίας. Ο σταθμός αυτός δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στον ίδιο χώρο και την επόμενη χρονιά, η μεταστέγασή του σ’ έναν καινούριο χώρο πρέπει να είναι στην άμεση προτεραιότητα του Νομικού Προσώπου.
Ο 1ος, 2ος και 6ος , που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια, έχουν μεταφερθεί στο Δήμο το 2001, δεν έχει γίνει όμως καμιά προσπάθεια ανεύρεσης νέων κτηρίων για τους σταθμούς αυτούς ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά ούτε και από τη σημερινή.
Η δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, στην κατασκευή και τη μεταστέγαση των σταθμών σε νέα σύγχρονα ιδιόκτητα κτήρια σε κάθε γειτονιά της πόλης. Το επιχείρημα της έλλειψης χώρων δεν πείθει πλέον κανένα, ο Δήμος βρίσκει οικόπεδα και χώρους για την ανέγερση υπέργειων χώρων στάθμευσης, όμως «αδυνατεί» να βρει για Σταθμούς, πλατείες, σχολεία, ελεύθερους χώρους. Η ανάγκη κατασκευής νέων σταθμών δε δικαιολογεί την πρόθεση του Δήμου να κατασκευάσει Παιδικό Σταθμό (180 παιδιών) στην περιοχή των Αναπηρικών. Ο χώρος αυτός είναι δασικός, η ανέγερση ενός σταθμού θα καταπατήσει και θα καταστρέφει έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου.
Η συμμετοχή μας στο Νομικό Πρόσωπο έχει σα στόχο τη συνεχή βελτίωση των Π.Σ. με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, απαιτήσεις και δυνατότητες της κοινωνίας, της επιστήμης και του πολιτισμού. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ώστε οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί να έχουν δημόσιο, δωρεάν, κοινωνικό χαρακτήρα για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.
Μάιος 2007

Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ


Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Η Αθήνα επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Υμηττός δέχεται μια ολομέτωπη επίθεση και από πνεύμονας ζωής, σχεδιάζεται να μετατραπεί άμεσα σ’ ένα χώρο «κοινωφελών» (;) κτιριακών εγκαταστάσεων και διερχόμενων αυτοκινήτων. Ας αντιδράσουμε ενωμένοι!

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΚυριακή 6 Μαΐου 2007, 10 π.μ.Σημεία εκκίνησης:Μοναστήρι Αγ. Ιωάννη Καρέα (Βύρωνας)Αγ. Ειρήνη (Αργυρούπολη)Σημείο κατάληξης:Προφήτης Ηλίας (Ηλιούπολη)ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΚυριακή 27 Μαΐου 2007, 10 π.μ.Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»Δημαρχείο Αργυρούπολης, λεωφόρος ΚύπρουΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Σάββατο 5 Μαΐου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Η παράταξη του κ. Χαρδαλιά, αντί να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, όπως υποχρεούται με βάση το νόμο και οφείλει με βάση την αίτηση όλης της αντιπολίτευσης προχωρά σε νέα αντιδημοκρατική ενέργεια.

Η αίτηση των 13 συμβούλων της αντιπολίτευσης κατατέθηκε την Πέμπτη 3/5 και ζητά να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 8/5/07 ως τακτικό θέμα η : «Ανάκληση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου 318/06 και 55/07 που αφορούν την αύξηση των δημοτικών τελών».

Η Δημ. Αρχή, γνωρίζοντας τη λαϊκή κατακραυγή για το χαράτσωμα των κατοίκων, προσπαθεί να αποφύγει τη δημόσια συνεδρίαση και καλεί τηλεφωνικά τους δημ. Συμβούλους την Παρασκευή 4/5 για συνεδρίαση 5 ώρες αργότερα, ενώ ο νόμος την υποχρεώνει να το αναγγείλει 3 μέρες νωρίτερα. Θέλει να αποφύγει την παρουσία των κατοίκων που με πάμπολλους τρόπους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο χαράτσι που επέβαλαν οι δημ. Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης.

Οι μεθοδεύσεις του κ. Χαρδαλιά για επαναβεβαίωση της απόφασης για την πρωτοφανή αύξηση των δημ. τελών, που αφορά και πλήττει τους κατοίκους, πίσω από την πλάτη τους, φανερώνουν τον πανικό του από τις αντιδράσεις και την πραγματική περιφρόνηση για τους κατοίκους, παρά την επιμελημένη προσπάθεια της δημ. αρχής να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά και διαδικαστικά κόλπα.

Η Αριστερή Παρέμβαση θεωρεί άκυρη την παράτυπη και παράνομη πρόσκληση για σύγκλιση εν κρυπτώ του δημοτικού συμβουλίου και, όπως και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της τις πραξικοπηματικές ενέργειες του κ. Χαρδαλιά

Επιμένουμε και ζητάμε την σύγκληση του δημ. Συμβουλίου σε δημόσια συνεδρίαση για την ανάκληση της απόφασης αύξησης των δημ. Τελών.



5/5/07

Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ

Προς τον
Πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα

Κύριε,

Κατά παρέκκλιση της νομιμότητας και της δεοντολογίας παραμορφώνετε την αίτηση που σας καταθέσαμε μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους της αντιπολίτευσης για σύγκλιση δημ. Συμβουλίου με τακτικό θέμα : « Ανάκληση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου 318/06 και 55/07 που αφορούν την αύξηση των δημοτικών τελών» για την Τρίτη 8/5/07.

Η αίτησή μας γίνεται με βάση τη δυνατότητα που δίνει το άρθρο 95 του Κ.Δ.Κ. παράγραφος 2. και σαφώς ορίζεται στην παράγραφο 3. ότι με ευθύνη του προέδρου η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις μέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται η συνεδρίαση.
Το θέμα δεν μπορεί να οριστεί ως κατεπείγον ή έκτακτο, για να δικαιολογεί την επίδοση της πρόσκλησης την ίδια μέρα, αφού δεν αναφέρεται ο λόγος που το χαρακτηρίζεται ως τέτοιο όπως ορίζει η παράγραφος 4., ούτε έχει τεθεί προ ημερήσιας διάταξης τακτικού δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει η παράγραφος 6.

Σας εγκαλούμε για τη σωστή λειτουργία του δημ. Συμβουλίου βάσει και των ευθυνών σας (παρ. 2).

Ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην αρχική αίτησή μας για την Τρίτη 8/5/07 ώρα 8.00.


4/5/2007

για την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ






ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ